Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 882
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
Да сменя малко темата с един тъп въпрос - когато излизате с малки бебчета /1 месечни примерно/ за часове, в парк, сред природата, как сменяте пелените чисто физически? Първото го слагах по пейки като беше по-големичко, а на месец-два, в количката  newsm78
Бебка е на 10 дни и още няма да прекарваме сигурно много време навън, но предстоят по-дълги разходки така или иначе
Благодаря предварително   bouquet

# 616
  • ул. "Мечтание"
Имам си постелка, която си е винаги в чантата и си я слагам по разни места, които намирам за подходящи - в парка е лесно - на пейката, на тревата. Simple Smile Ако няма подходящо място - на коленете ми.
Преди време събрах погледите на една групичка бременни като преобух дъщеря ми на коленете си докато им разказвах нещо си.  Laughing Whistling

# 617
Здравейте, имам Амазонас тъкан памучен слинг, който върви с едно плакатче, на което са изобразени wrap i back cross carry. Обаче никъде не пише за каква възраст са подходящи. И на двете бебенцето е много малко и се чудя и двете ли са подходящи от новородено?  Rolling Eyes

# 618
Аз да питам, само моето детенце ли се извива назад и настрани за да гледа наоколо докато е в слинга? Някой път направо ми се струва, че ще изкочи от там...не я свърта изобщо. И постоянно лигави и дъвче слинга. Целия става мокър, на всяко слагане ли перете? То е невъзможно. #Crazy newsm78

# 619
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, имам Амазонас тъкан памучен слинг, който върви с едно плакатче, на което са изобразени wrap i back cross carry. Обаче никъде не пише за каква възраст са подходящи. И на двете бебенцето е много малко и се чудя и двете ли са подходящи от новородено?  Rolling Eyes

Мисля че са подходящи. Утре ще погледна моя плакат, защото не съм сигурна точно какво се има предвид с тези връзвания.

Аз да питам, само моето детенце ли се извива назад и настрани за да гледа наоколо докато е в слинга? Някой път направо ми се струва, че ще изкочи от там...не я свърта изобщо. И постоянно лигави и дъвче слинга. Целия става мокър, на всяко слагане ли перете? То е невъзможно. #Crazy newsm78

Не е само твоето дете!  Mr. Green По всички параграфи.
Пера веднъж на два месеца оборотните си слингове, които използвам ежедневно. Честото пране на слингове и ергономични раници не е добра идея защото компрометира здравината на тъканите.
За дъвкането можеш да си набавиш някаква играчка, която да закачаш на слинга и тя да обира цялото лигавене и дъвкане. Също да слагаш някакво парче плат върху самия слинг за да дъвче него.

# 620
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета ... имам "проблем" и се надявам на "акъл" от вас ... Та, малката вече е на 1,5 ... Не се носим много интензивно. Имам 3 носилки: слинг с халки, от които няма да се "отърва", защото ми е много удобен за извънредни ситуации - нося го постоянно в чантата си и ми върши работа като се размрънка и иска да я нося ... Но имам и други две носилки ... От две седмици мисля, от коя да се отърва, защото не обичам много да имам вещи ... Значи:
1/ Ерго раничка ... Плюсовете са ми, че със закопчалките много бързо я слагам и махам; мога бързо да реагирам и да я отпусна или стегна ... Но си е китайска, макар и адски добра, реплика ... Не знам доколко са качествени материалите на изработка ... Ето това е:
Скрит текст:
и
2/ Имам Hoppediz ..., които е супер качествен като изработка и материали ..., но си е Май Тай ... иска си връзване и не е толкова ... "мобилен" ли да кажа  newsm78, когато трябва да реагираш бързо и да отвържеш ... А наистина е направен от страхотни материали; шевовете са перфектни ... помислено е за всичко - има даже едни триъгълничета, които се захващат с копчета, за да е по-удобно на детето, на сгъвките на колената ... Абе, перфектен е ... Спор няма - немското и оригиналното си е ... Но не е със закопчалки ... Ето такъв е (даже като разцветка Simple Smile):
Скрит текст:

И дилемата ми е: на кое да заложа? На качеството, въпреки че ми е по трудничко ... или на това да ми е по-лесно и по-бързо, но с по-съмнително качество на материалите ...

И двете ги редувам за сега ..., но ги използвам, общо, 3-4 пъти в седмицата за по час и ... не искам да ги имам и двете у дома ...

Вие - какво бихте си оставили?

# 621
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
При мен Ергото умаля точно към година и половина и на по-дълги разстояния просто умирах.

Поноси я и в двете за по-дълъг периоди виж кое е по-удобно. Можеш и да сравниш платките, коя е по-широка, защото зимата повечето дрехи не се разбират с тясна носилка.
.

# 622
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
kalei, Платките са по 38 см. и на двете ... Аз я нося глявно сутрин до спирката на автобуса и да заведем средната на градина -> 40 мин. някъде ... Редувам ги двете носилки ... И двете са ми еднакво удобни за носене, а са удобни и на малката ... За това ми е такава голяма дилемата ... Не ми трябват и двете, но не мога да избера коя да си оставя ... Уф ... що ми трябваше да купувам две ...

# 623
Пусни ги и двете за продажба, която ти купят първо, от нея е трябвало да се отървеш  Sunglasses Laughing
ПП. Аз най-вероятно бих си запазила това, с което се оправям по-бързо, т.е. раницата. А и на това с хубавите материали може би можеш да му вземеш по-добри пари. Не знам как вървят, не съм гледала  Simple Smile

# 624
  • ул. "Мечтание"
Аз бих се отървала и от двете и бих си взела нещо по-качествено и което ми е и удобно. Simple Smile
И за двете би могла да намериш купувач, а хопедица дори да го продадеш за добра цена. Simple Smile

Евентуално дори на тодлърска раница би могла да заложиш, но зависи колко е едро детето и доколко се събира в момента в раниците. Хубавото е, че дори да не се носите дълго време в нея после би могла да я продадеш на добра цена и да не си "вътре".  Peace

Хопедица всъщност е хибридна носилка, не е мей тай.  Wink

# 625
Уф ... Толдъра ми е мечта ..., но е недостижима финансово Simple Smile Не, че не мога да си я купя ..., но ще нося още година най-много и то 3-4 дни в седмицата по 40 мин. .... и не ми се вижда рентабилно ...

# 626
Здравейте!
И аз съм в чуденка. Моля за съвет.
От известно време се оглеждам за раничка. Искам да качествена, не ми се занимава с китайки. Същевременно не мога да си позволя повече от 200 лева, дори психологически имам граница.
Та съм се спряла на Connecta. Кажете ми, има ли някой опит с тази марка? Какви са ви впечатленията? Бебето ми е около 8 кг и тенденцията е да го нося още 2 години.
Много съм благодарна на всякакви мнения  Heart Eyes

# 627
Кънекта бих купила само за новородено, до 7-8 кг. най-много. После ще ти смъкне раменете.

За 10-20-30 лв над 200 ще си купиш Боба или Тула, които ще ти бъдат удобни много по-дълго време.

# 628
Morrano, за тези пари бих си търсила tula toddler ...
Гледам, че в "Пламъчета" я продават за 235 лв. - https://www.facebook.com/plamachetabg
А в "Рошаво" за 255 лв. - http://roshavo.com/oc/tula-toddler-carrier-arrows

# 629
Аз не виждам Тула тодлър за 235 лв. в този линк. Освен това за 8 кг. дете ще бъде огромна.

Общи условия

Активация на акаунт