Ийит Йозшенер и другите лоши момчета на турското кино # Çapulcu kulübü # 135

• 74 895
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Не, просто него време, признавах само англоезични истории, филми, музика и прочее...
Наистина този човек ми повлия страшно силно върху целия живот. Все още се чудя защо реших да го послушам... Едно е сигурно - не съжалявам!  Peace

# 661
  • ÇapulcuLand
Петанче, това с Йоджалан си е точно така, но там нещата са много по-заплетени от това, което се вижда на повърхността. Проблемът между кюрдите и турската държава датира още отпреди основаването на републиката и е преминал през много различни етапи - от празните обещания, че ще им се даде независимост, ако са на страната на турците в освободителната война и съпротивата срещу отцепването на арменските области, до тоталното непризнаване на кюрдския етнос и наложеното с години военното положение в техните райони. Нека не си затваряме очите за истината, а именно, че кюрдите вече почти век са третирани едва ли не като добитък, а районите, в които живеят, преднамерено не се развиват - там и до ден днешен липсва елементарна инфраструктура. При това положение е съвсем логично възникването на ПКК през 1978, със създател Йоджалан. Не казвам, че одобрявам методите й, но това, че в последствие партията става незаконна и е обявена за терористична организация, до голяма степен се дължи именно на тенденциозното потъпкване на елементарни човешки права в кюрдските райони. За тези хора в един момент нарамването на пушките и партизанството се е виждало като единствената възможна алтернатива, ако не искат да бъдат смачкани. И сега виждаме, че държавата няма никакво намерение да разреши кюрдския въпрос - етническата карта се развява и от едната, и от другата страна. Това, което аз виждам обаче е, че през последните години HDP много се разви и успя да премине отвъд етническата линия и сега предоставя демократична алтернатива, която липсва в другите опозиционни партии. Тяхното его и закостенялост им пречи да видят, че нямат никакъв общ с език с народа и това, че продължават да влизат в парламента се дължи единствено на твърдия им електорат, който гласува за тях не толкова от симпатия, колкото по традиция.

Това с подкрепата на ИД от страна Ердо си е буквално публична тайна. Той не случайно не иска да затвори границата... Тоест, границата е затворена само от едната страна - за тези, които искат да се включат в борбата срещу ИД; разбира се турската армия стои на пост и зорко следи никой да не им разваля рахата на онези главорези. Единственото изключение са кюрдите, които пред нищо не се спряха, за да помогнат на етническите си братя и сестри в Сирия, за което абсолютен респект!

Колкото до желанието на крушките и най-вече на Ердо страната да се превърне в президентска република - той не спира да го повтаря. Кажи-речи на всеки митинг обяснява на хората как този или онзи проблем няма как да се реши при сегашната структура, за това се изисквало промяна на конституцията и превръщането на Турция в президентска република. А за да минат тези промени, са нужни минимум 400 места в Меджлиса. Та борбата сега е за това - пустите 400 места. Вземат ли ги, Иран ряпа да яде  Sick

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 16:58 от Geryka

# 662
  • ÇapulcuLand
ох, патюшки, нещо много сериозно го отпочнахме от сутринта, а уж бях решила днес да се придържам повече към изкуството и културата...

Нейсе... Дано това прекрасно видео за Турция успее да ви разведри след политическата ми/ни тирада:

# 663
Оооо..., ти си започнала от сутринта  Grinning Ние минахме политиката по икиндия, докато ти си спала  Joy Joy Joy При нас слънцето се скри, стана едно смугло, мрачно, мързеливо  ooooh!

Аз да пусна нещо за този Раджон, дето ще скочи в края на месеца. Все пак им дават бонус 2 епизода (като Алабората).
Обаче палмата се държи от Зехра  цели 2 епизода и аре чупката , без предупреждение и бонус Joy Joy Joy

Как може да изберат толкова несполучлив екип от актьори  newsm78 само един Сарп и срещу него  smile3505 Да не говоря, че онзи дъртия (аз му викам Мендерес  Joy), дето след 10 години в пандела изведнъж решава, че няма вече да е мафиозо, ама след 2 дни  Joy Joy Joy
А Сарп (не запомних имената на героите) рече на безличния му син да убие баща си  Mr. Green

Ето, вие кажете кой са избрали срещу вуйче  newsm03
 smile3502 истински мафиозо  Peace

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 21:20 от petan

# 664

ТОП 10  от 16-ти март 2015 до 22-ри март 2015
Скрит текст:
Цитат на: petan
Total
1 KARAGUL FOX TV 10.54 25.35
2 PARAMPARCA STAR TV 9.59 22.65
3 DIRILIS ERTUGRUL TRT 1 9.09 21.56
4 ASK YENIDEN FOX TV 8.78 20.56
5 KARADAYI ATV 7.75 18.61
6 POYRAZ KARAYEL KANAL D 7.65 18.49
7 KURTLAR VADISI KANAL D 7.60 17.84
8 KIRAZ MEVSIMI FOX TV 6.37 15.34
9 SUNGURLAR S. TV 6.33 14.88
10 KADERIMIN …GUN STAR TV 6.26 14.83
14 ARKA SOKAKLAR KANAL D 5.36 12.66

АВ
1 PARAMPARCA STAR TV 10.33 24.16
2 ASK YENIDEN FOX TV 10.09 23.02
3 KARAGUL FOX TV 7.41 19.98
4 KARADAYI ATV 7.23 17.15
5 GUZEL KOYLU STAR TV 6.83 16.78
6 POYRAZ KARAYEL KANAL D 5.68 13.92
7 KURTLAR VADISI KANAL D 5.36 13.21
8 YILANLARIN OCU SHOW TV 5.32 13.22
9 GULLERIN SAVASI KANAL D 5.28 13.25
10 DIRILIS ERTUGRUL TRT 1 5.28 12.73
под 5%

Тази вечер на екрана стартира "Beyaz Yalan"/Бялата лъжа/ 20:00 по Show TV. Римейк на корейски сериал.
Залагайте!   Joy  hahaha

# 665

Ай Петане Hug, "Черната роза" пак оглавила класацията Heart Eyes Значи правилно са заложили на новото попълнение - Сарухан Хюнел Heart Eyes
Подскажи нещо за турското филмче Шепни, если забуду, комедия ли е, що ли? Напоследък времето ми се сгъсти и гледам вече само препоръчани филми hahaha

Гери Hug...и аз като Петан Hug си мисля, че опозицията няма силата да пребори крушките, единствено ако някой трети им вдигне мерника /за настоящия момент/ newsm78

Хубав ден на всички патета Hug

# 666
Лиа, този Серухан Хюнел е много впечатляващ актьор (не съм го гледала досега), влезе за малко в последния епизод, но беше внушителен с излъчването си  Peace Сериалът и без това си има висок рейтинг, но като че ли той повдигна и рейтинга им в AB-то!
Какво нещо е да избереш правилния актьор и подходящия момент да го вкараш  Peace Аз съм впечатлена  Rolling Eyes Заслугата е единствено на режисьорът  Peace (според мен).
Да не говорим, че там Истанбулското цвете поведе анадолските забрадки на бой последен  Joy Joy Joy вече им прави показно за хващане за гушата с голи ръце  #2gunfire

Няма да гледам други филми, освен Чудо-то(свалила съм го), но ... не ми идва настроение, защото приятният вкус от "Зимния сън" , който вие не харесахте, още ме държи  Grinning

# 667
Петане Hug, последната серия на Карагюл още не съм я изгледала, но съм съгласна с теб напълно! Всеки ден си викам да почна и това "Чудо", но нещо ме възпира и толкоз ooooh!
Цитат: Като му дойде времето hahaha
Аз Сарухан съм го гледала в един сериал..много отдавна, трябва да търся заглавието Laughing, но и там ми харесваше играта му newsm78

Считам, че не само режисьорът  на "Карагюл" -Мурат Сарачоглу е блестящ , целият актьорски състав играе добре, няма мрънканици при тежките условия за снимане, с две думи екипът на сериала е супер newsm10

# 668
В "Изгубени години" сме виждали Сарухан. В този форум имаше солидна фенска маса. Заблуденото цигуларче Simple Smile също играеше в него.  Peace

# 669
В "Изгубени години" сме виждали Сарухан. В този форум имаше солидна фенска маса. Заблуденото цигуларче Simple Smile също играеше в него.  Peace

Паметлива патка и това си е! Hug
Добре, че ми припомни, че и цигуларчето беше главно действащо лице hahaha

# 670
Тази вечер на екрана стартира "Beyaz Yalan"/Бялата лъжа/ 20:00 по Show TV. Римейк на корейски сериал.
 Залагайте!
Не се хабете със залаганията  Naughty

Лош старт на тази "Бяла лъжа"  Mr. Green
Total: 30 BEYAZ YALAN SHOW TV 20:00:01 22:35:33 1.89 4.30
AB: 28 BEYAZ YALAN SHOW TV 20:00:01 22:35:33 1.51 3.70

Моля, следващото дизи  Joy Joy Joy Joy

Може и това да пуснат  newsm78 пак във вторник (след Раджона) по atv  newsm53
http://www.televizyondizisi.com/deniz-cakirda-eskiya-dunyaya-huk … isinde/246290/24/
Режисьор щял да бъде Онур Тан (Долината на вълците и Реакцията ) . Това било работно заглавие ... ще има ново ... за мафията  Mr. Green
Скрит текст:
Този кой е  newsm78
Междувременно, днес Hurriyet съобщава, че съдът е отложил 6-месечния затвор на Дениз Чакър (по делото й за алкохол -2.44 промила на 23.05.2014) с 5  месеца, заради чистото й минало .
Дано й се задържи дизито, та пак да й отложат пандела  Grinning

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 15:29 от petan

# 671
  • ÇapulcuLand
Здравейте, патюшки  Hug

Нищо ново при комшиите значи newsm78 Дизита отпадат в движение, актьори излизат от едно дизи със слаб рейтинг, за да влязат в друго, с още по-слаб...  Това е то, явно, че и тази година дизитата не могат да се състезават с драмата, която се вихри в политиката, нито актьорите ще преборят по слава политиците.  Sick

Ето за какво иде реч този път:
Предложението ми за работно заглавие на последната политическа драма от Анкара: "Паралелните са на всеки километър"  #2gunfire

Жанрът е политическа драма от анадолски тип, демек вадене на кирливи ризи.

В главните роли:

Бюлент Арънч - вицепремиер и официален говорител на правителството
Същият, който преди време беше казал, че жените не трябва да се смеят на обществени места.

Мелих Гьокчек - кмет на Анкара и най-новата скрита лимонка на "Паралелните" (известни още с наименованието "Държавата в държавата" или по-простичко казано - движението на Гюлен)

За първи път поддържащата мъжка роля се играе от основателя на Нова Турция, Бащицата, или на разбираем език - Ердо Обезумели: по обясними причини снимка не е нужна

Женски роли няма (нито главни, нито никакви); действието все пак се развива в Анадола.

Режисьор: инкогнито, но се предполага, че е самият Фетуллах Гюлен.
Оператор: туитър и всички тв канали в страната

Сюжетът от уикенда до днес е горе-долу такъв:
- Правителството на АКП иска да създаде мониторинг комитет, който да следи за мирния процес с кюрдите.
- Ердо се обявява публично срещу такъв комитет. Настоява за пълно разоръжаване или мирен процес йок.
-  Арънч моли Ердо да не се меси и да прави "емоционални" изказвания. Въпреки любовта на АКП към бащицата, страната си има правителство, което я управлява.
- Гьокчек скача да защитава бащицата и се обявява срещу Арънч посредством туитър, където го предизвиква да си подаде оставката. Обвинява вицепремиера в "паралелност".  #Cussing out
- В отговор (по време на прес-конференция, излъчвана на живо по много тв канали), Арънч нарича кмета на Анкара невъзпитан и казва, че на съпартийците му им е писнало да му оправят бакиите след всяка негова издънка (а те били много!). Също, заплашва, че ще разкрие всичките му машинации - една от тях е, че откакто е кмет на Анкара, е разпродал града парцел по парцел на "паралелните". Гьокчек бил седнал в скута на Гюлен... (цитирам) #Crazy Арънч не спести и това, че е бил против кандидатурата на Гьокчек за кмет на Анкара както през 2009, така и през 2014; Гьокчек имал единствения стремеж да подсигури парламентарно място за сина си.  ooooh!
- Последва размяна на ръкавици - същинският дуел щял да се състои в съдебната зала.  #2gunfire
- Към момента в прокуратурата в Анкара има заведени искове за разследване срещу Гьокчек за злоупотреба със служебно положение и укриване на престъпни деяния и срещу Арънч (този е с депутатски имунитет) - за корупция и злоупотреби.
- Ако прокуратурата отсъди, че има достатъчно основание за завеждане на дело, ще бъде изискано специално разрешение от вътрешния министър за започване на дело срещу кмета на Анкара и ще се започне специална парламентарна процедура за снемане на имунитета на Арънч.

За 3 дни толкова. Следва продължение.  Whistling
Който иска да наддава, моля  Mr. Green Аз със сигурност ще го следя туй дизи; започва много силно.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 02:24 от Geryka

# 672
То затова "паралелните" дизита Simple Smile са с нулев рейтинг. Хората просто гледат новини и "дебати" Simple Smile.
Е, няма манекени и гюзел кадъни, но...    Stop

# 673
 Hug
Гери, това пилотният епизод на новото дизи ли е? Следи за епизодите и ни осветлявай за рейтинга им!
Ама защо Ердо да е в подържаща роля? Мен ми се струва (има и турци, които мислят така), че той е сценаристът! А тези кукли като ги гледам, мисля си кой им дърпа конците  newsm78
Скрит текст:
След като се е усетил за непремерената си реч относно кюрдския „мирен” процес, а разчита на гласовете им,  решил е да спретне една бутафорна „драма” и така да отклони вниманието от резила си. Как да повярвам, че тези две маймуни – единият Кмет на Анкара, а другият- Вице, две светещи крушки ще припламнат без за това да знае Бащицата и маймуната до него с код „Башбакан”. Щял да ги вика да им се поскара и вече нямало проблем  Wink

Ако наистина е гаф, вицето е вън, а Кмета – подава оставка по здравословни причини. Подразбирам, че сина на единия от двамата го гласят за депутат, ама не разбрах за кой  и явно единият от тях има проблем с Ердо и компания ...
И двете светещи маймуни  се обвиняват в „гюленисти” и корупция, ама в същото време онзи от Пенсилвания сигурно си „скубе” темето заради „фалита” на банката, както и посевместните арести из цяла Турция на държавни служители, обвинени за някакви неща ..., но разбирай –били„гюленисти”! Ей така се готвят избори – наши хора в администрацията и поправка на списъците и резултатите.

Пример: у нас по балкански маниер Министърът на вътрешните работи не се съгласи да назначи като шефове на специалните служби хора на Башбакана ни, който все още се вживява като Бодигард на цялата ни държава, и човеко не само си подаде оставката на мига, ами си отиде и от Народното събрание. След това нашият Башбакан си сложи свои пионки и така той съвместява  всичко що е силово - шеф на МВР, шеф на всички специални служби, шеф на правителство ...! Ехеееее... Ердо ряпа да яде!

Да вземат пример от нас: файтон стари муцуни се присламчиха към някои нови, ама с пари, и влезнаха в Парламента. После, като секнаха парите от една фалирала банка, разведоха се, изпокараха се, ама не слизат от файтона и са си в Парламента  Имаме вече добри балкански практики и опозиционните турски партии може да заповядат за обмяна на опит по съседски!

Но ...трябват и пари , доста пари , най-вече е добре поне една банка да е на тяхно разположение! Щото избори не стават без кюфтета и кебапчета у нас, а там – без дюнер кебап! Разбрах, че тук при нас, една партия раздавала между балотажа за Кмет стенни часовници, ама не уточниха дали са с кукувички! Имало и цяла линейка подарък!, макар че за старците там друго им трябва, ама ней се ...

Аз ето тук поглеждам, ама на верев http://www.hurriyetdailynews.com/ ,  защото и у нас има доста за мирисане newsm53

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 22:26 от petan

# 674
  • ÇapulcuLand
Петанче  Hug да, това е пилотният епизод на новото дизи.  Whistling С тези актьори рейтингът няма как да не е висок. Интересното обаче е колко пъти ще се смени сценарият до юни месец...

Във втора серия премиерът, инструктиран от бащицата, дръпна настрана вицето и кмета, смъмри ги едно хубаво и ги заплаши с дърпане на уши, ако личните кавги продължат. Naughty Щото, естествено, обвинения в корупция и участие в терористична организация (както Ердо нарече гюленистите), в които са замесени крушки, не могат да са истина; те са плод на обтегнати нерви.
И сега, за да няма повече смутове в милата и обична партия, премиерът ще въведе строга дисциплина от сега до изборите. Щял и да наказва, видиш ли ти! Пък след изборите да настава потоп  Sick

Общи условия

Активация на акаунт