Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 62

• 38 424
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Влизам с въпросче. Киноата за какво е подходяща? Извинете ме за невежеството. Embarassed

# 601
iv4enceto_91, насипни са тези чайове, които са самата билка, не в пакетчета, а на грамаж. Пакетирани казвам на пакетчетата готови за топване в чашка.

# 602
Лия в какъв смисъл за какво е подходяща? До колкото съм чела е хубав източник на протеин.

От мен днес почивка - не успях да се наритам и това е  Tired Но за сметка на това току - що получих добри новини и се надявам скоро една от мечтите ми да се сбъдне  Praynig

# 603
Влизам с въпросче. Киноата за какво е подходяща? Извинете ме за невежеството. Embarassed
За всичко, в което би сложила ориз. Сиреч, заместваш ориза с нея.

Бобче, аз пия на Йоги детокса в момента. Преди много ги тачех, докато не открих Mighty Leaf. Изключителни са просто. Пила съм всичките им зелени и бели, повечето билкови, безкофеиновия ърл грей, трюфелните. Винаги имам по 2 пакета насипен Майти Лийф в офиса и по 4 - удома.

# 604
Благодаря за бързите отговори. Загледах я днес в магазина , но не бях информирана и не купих. Иначе си взех чия. Цената беше много добра.

# 605
A как добавяте чията? И колко време я киснете?

# 606
...

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 22:06 от Фея Кръстница

# 607
Лия в България ли живееш? Къде намери хубава цена на чия?
Дилянка аз сутрин закусваХ 1/2 кис. мляко + 3-4 с.л. овесени ядки с плод под ръка и и1 ч.л чия и ленено семе - смлени, но не чаках чията да се желира, така си я ядях и ми беше много вкусно. Сега свърши и на заплата пак мисля да си купя  Grinning

# 608
Merry., браво на теб! Peace
Кафе без захар - това не успях да го постигна, уви.
Засега съм стигнала до кафе с мляко (без захар), но по-често го пия с бучка-две кафява захар "Сладея" (към 32 Кал.). И аз се успокоявам, че са толкова много калории, за да развалям деня си с горчиво кафе Grinning.

Успоредно с кафето пия и много чай през деня.
От няколко дни съм с нова  чаша за запарване на чай - с цедка и капаче. Последно купих чай "Улонг Портокал - Лунна светлина" - с парченца портокал, канела, някакви непознати цветчета и аромати. Прекрасен е! Фен съм също и на зеления чай с жасмин на Ahmad Tea (в пакетчета) - от него си правя чай, когато съм на работа. Изпивам по една кана без проблем, но напоследък колежките също му станаха фенки, та вече се налага да го деля с тях  Grinning. Жалкото е, че не мога да ги приуча и към други полезни навици.

Днес беше поредният ден с кебапчета и кюфтета Crazy.
Този път поводът беше Бабинден. Оказа се, че има създадена традиция по-възрастните колежки, които се считат за баби (т.е. имат вече внуци, иначе не си го признават Wink) да черпят. Вече започвам да подозирам, че просто се търси повод да се купуват кебапчета... Joy Днес обаче категорично отказах и си похапнах моята закуска - филийка хляб "Бонус" с парче кашкавал и един морков. Всъщност от почерпката уважих само лютеничката - оказа се изненадващо хубава.

И аз да се присъединя към отбор "Херпес".
Отчитам само един брой, но достатъчно внушителен. Изби ми сутринта преди да отида на работа и по разбираеми причини не можах да го туширам с безотказният ми цяр за всичко - сок от чесън. Това с прополиса и чаеното дърво не го знаех, жалко, защото и двата продукта ги имам в наличност. Сега с каквото и да мажа, вече полза няма. Мажа само с вазелин, за да не ми се напуква много и да се пазя от студа.

Резултатите ми от 90 ДП са скромни, но ценни за мен:
Скрит текст:
Килограми: (-4 към -5 кг). Има тенденция да падат още надолу, защото продължавам с режима на тренировки и умерено хранене (следя да не превишавам допустимите за деня калории, макар не винаги да успявам). Уверих се, че няколко дни с хранене по-обилно от обикновеното не са опасни - напротив, успявам да поддържам постигнатото и да свалям още. Успях да направя преяждането инцидент, а не ежедневие, и бързо след това да се връщам в релси. Продължавам да се уча да подбирам храните - по полезност и калоричност, и да ги съчетавам в ежедневното меню.

Обиколки
Имам промени само в размера на ханша, талията и бедрата ( с по -4 см). В гр. обиколка, прасец и бицепс няма никаква промяна. Доста редуцирах бедрата и д-то (видно е по мерките, но и визуално) - по-стегнати са. Няма и много видими мазнини по корема. Забелязват се дори наченки на релеф Shocked, но за сега все още е прикрит зад леки, едва разкъсани облачета от мазнинки. hahaha.  

Издържливост
Тук смятам, че съм се качила на по-горното стъпало. Успявам да направя 10 истински лицеви опори една след друга почти без почивка. След като "превзех" лицевите опори, сега си поставям за цел да овладея клековете, които ме морят много и поради това все още са ми неприятни.

Нови навици
Не успях, уви, да затвърдя някакви, освен тези двата -  да тренирам редовно и да следя за калориите. Тъй като ги намирам за  основни - т.е. навици, без които не може, не бих ги отчела като някакъв особен успех.

С "кафе без захар" претърпях реален провал, а "качване на стълби" тотално го загърбих. Отначало уж само си щадях коленете, че бяха почнали да ме болят,  а сега вече откровено ме мързи Embarassed.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 21:08 от simpatikonia

# 609
Да , в България живея , Рейн. 100гр. за 2,99 лв. На Д-р Кескин е. От кварталния магазин я купих. За първи път я видях.  

# 610
Aз я намерих на 2,20 лв

# 611
Къде намирате толкова евтина чия  Crazy В Бургас е над 50лв. килограма, т.е над 5лв. 100гр. Дилянка в някоя верига ли или в квартално магазинче?

И аз да се разпиша за кафето - когато почнах да го пия отначало го пиех с много захар, но малко след това осъзнах, че всъщност пия компот, а не кафе и започнах да го пия чисто - и така до ден днешен, вече сигурно над 10 години  Crazy Не понасям захар в кафето. Чая пия с мед, пия предимно билков от набрани и изсушени от района билки, т.е не купувам (рядко се случва).
За млечните  - много ги обичам всички  Laughing и не се притеснявам да ги ям. Предпочитам домашните такива, но не винаги са ми под ръка. Обожавам меки сирена но гледам да не ям много от тях, че  Mr. Green 

# 612
И аз чия под 5 лв. не мога да намеря  Peace
Не съм от най-големите фенове, но я взимам понякога - нали все пак й казват "храна за бягащи"  Mr. Green
Аз я консумирам в комбинация с кисело мляко, трици, плод /евентуално/ - става много приятно и засищащо

# 613
Симпатикония, ти на това малък резултат ли казваш.
Браво на тебе!
Аз днес съм само на танци, много ми се почива и днес ще лягам рано.

Фея, благодаря ти. Няма да се справя на английски, затова ще го оставим така. Няма да мога да предложа вариант засега на моята приятелка ( а мислех, че доста хора тук си имате любима сурова торта newsm78).
Бобче, и на теб ти благодаря.

# 614
В предишния си пост бях дала налудничав отговор: че варя чията. Имах предвид киноата, защото за нея беше ставало дума няколко поста назад.

Чията я добавям като част от семена и ядки за закуска. Заливам с растително мляко или кефир (за децата). Оставям да се кисне цяла нощ, в хладилник.

Ползвам я също като добавка в смутита.

Зизу, имам (твърде) много любими сурови торти, но рецептите съм взимала от английски сайтове или книги. Тази торта, например, е изключителна. Ако държиш, ще ти преведа рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт