Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 62

• 38 444
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Любче не се пали - ГМО не знам, но определено по магазините млечните продукти не са кой знае какво...сега за полезно и не мисля, че определено си е до човек, но много хора споделят хубави неща след спирането им. Човек трябва да пробва - да не яде 1 месец млечни и после да почне и да види разликата ако през този 1 месец не ядене се е чувствал по-добре - еми що пък да не ги спре.

Аз лично ям малко - от доста време закусвам кисело мляко с разни неща вътре. Не знам колко ми е ок, но ми е бързо и лесно, а сутрин нямам много време. Сирене от време на време, но гледам да не прекалявам.

Честит имет ден на всички именици. Моя приятел е един от тях и днес ще ме глези в Хепи хаха Simple Smile

# 526
Въх, Любчето тръгна с мръсна газ.
определено си е до човек, но много хора споделят хубави неща след спирането им. Човек трябва да пробва - да не яде 1 месец млечни и после да почне и да види разликата ако през този 1 месец не ядене се е чувствал по-добре - еми що пък да не ги спре.
Съгласна! И недейте така с хранителните продукти в САЩ. Изобилието от био храни е умопомрачаващо.

Фъстък, поздравления за крачката!

Тяна, разкош! И аз много обикнах боди пъмпа.

Suede, как няма да си гладна, душа?! Това много малко ми се струва като количество.

Честито на имениците!

Като Дилянка отчитам ден 3 на детокса, но добавям и една 45-минутна TRX тренировка в клуба.

# 527
Любче не се пали - ГМО не знам, но определено по магазините млечните продукти не са кой знае какво...сега за полезно и не мисля, че определено си е до човек, но много хора споделят хубави неща след спирането им. Човек трябва да пробва - да не яде 1 месец млечни и после да почне и да види разликата ако през този 1 месец не ядене се е чувствал по-добре - еми що пък да не ги спре.

Аз лично ям малко - от доста време закусвам кисело мляко с разни неща вътре. Не знам колко ми е ок, но ми е бързо и лесно, а сутрин нямам много време. Сирене от време на време, но гледам да не прекалявам.

Реално аз също консумирам много малко млечни - най-вече кисело мляко и символични количества сирена/кашкавали, прясно не пия, защото не обичам.

Проблемът не е в самите млечни, а това, че много често не са млечни, а някакви смеси с незнайно съдържание. Честно казано не виждам проблем в консумацията на млечни от мляко - разбира се умерено , не говорим за някакви крайности, но и не намирам за адекватно да се изключи цяла хранителна група за неопределен период от време. Не, че не може, ако човек има някакъв здравословен проблем, но при здрав човек - защо  newsm78

Всеки има право на собствено мнение, както и аз на моето, че хората са презадоволени с храна и затова могат да избират и да правят подобни експерименти - в това няма лошо докато не стигнем до темата за свръхпроизводството и резултатите от него. Да не говоря, че за мен голяма част от модерните течения в храненето са си чист маркетинг, подплатен от ясни бизнес цели и стратегии, а не от гледна точка на здравето. Та затова и има толкова щедро спонсорирани изследвания на знайни и незнайни учени, които никога не се появяват в сериозните научни списания, защото не са признати от колегите им, но пък се използват смело като доказателство в рекламните кампании за крайни потребители  Peace

Извинявам се за страничното включване - сигурно съм досадила  Flutter

# 528
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здравейте и от мен  Grinning
Днес почивам от работа и тренировки. Всъщност ми щукна идея да отиден с каката до басейна (тренирам си я сама поне веднъж седмично), но ще я видя първо как е с домашните за утре. Тя ми е и именичка днес  Heart Eyes

Гледам, че зачекнахте млечните... Аз преди лятото си направих експеримент и ги бях спрял аза около месец и не видях никаква разлика. След това във Варна като си бях, цял месец откарах основно на кис. мляко и извара и се чувствах превъзходно. Сега консумирам основно кесам, котидж и много малко кашкавал от време на време. Прясно мляко не пия отдавна. Поносимостта към млечните е индивидуална, ако човек не изпитва дискомфорт, не виждам причина да се ограничават.  Peace

Леле, Тяна, завиждам за тези класове. Това направо е за мен  Grinning. Тук, изпробвах всички класове, които веригата от зали, в която тренирам предлага- не стават за мен. Не добре обмислини, безразборно сглобени упражнения без логика, на едно такова никакво ниво (ясно е, че искат да привлекат масата), абеее, боза. Отделно като видиш инструкторите, на какво приличат  ooooh! ooooh!. картинката е ясна.

# 529
  • Пловдив
Нека го кажем така-ако спра за един месец зеленчуците и после ям, ще ме заболи корема и ще чи се подуе, ако спра плодовете,ще е същото/това съм го праеила дори/, ако спрс хляба за месец, също, ако спра меесото, също, ако спра мазнините и после изям нещо мазно, също... Какво говори това? Че тялото ни казва? Не, а че ензимите, отговорни за преработката на съответния продукт са спрелу да работят и естествено им трябва време, за да започнат да храносмилат. Толкова е просто. За това, извинявам се, но спирането на някой продукт за дълги време и после споменаването на негативни приьнаци от почването му не говори за това,че тялото се чувства по-добре без него. Това са нон сенс аргументи з мен.
Иначе, лактозната нетолерантност е нещо друго, тя си съшествува реално и с нея човек си решава дали да се съобразява. Не,че не е и тя въпрос на ензими, де.
Та спирането на каквото и да е, при здрав човек, си е негово решение по негови аргументи , не на тялото му.
изчезвам,че пиша от тела

# 530
Люба, не е съвсем така. Британски медици са доказали чрез изследвания, че млякото е вредно и за костите, и за сърцето. Ето една статия, публикувана във "Форбс". В нея информацията е поднесена като за теб и мен - на нормален, немедицински език.

# 531
Отчитам ден 8 от 90 ДП на Румяна и малко йога

Честито на всички именици в групата  Hug  bouquet пожелавам ви да сте здрави, усмихнати, употири и следващи мечтите си  Heart Eyes

# 532
Втори ден, откакто се опитвам да се откажа от кафето. Имам адско главоболие.  Sad Днес май няма да отчитам нищо, освен ако не ми мине от нищото. Брей, то било много трудно.  ooooh! Нищо и никакво кафе, а как се свиква с него...

# 533
Гугъл, а и други момичета, защо отказвате кафето?  newsm78

# 534
При мен е временно, за периода на детокса (10 дни). Ако издържа повече - добре дошло.

Иначе аз не пия по много (само следобед), но сега добре компенсирам с малко повече сън.

# 535
В моя случай са 2 причините:
1. Реално, една чаша кафе с 3 лъжички захар, колкото да не е съвсем горчиво, се явява по-калорична без да е наяждаща, отколкото да речем една малка филийка пълнозърнест хляб и един банан, с които си караш известно време без да огладняваш. А някак без захар ми е много гадно кафето.  Blush Аз не се боря да отслабвам сега, но ми се иска все пак да внимавам до юни да не стане гаф и да си тежа повече от нужното на обиколката.  Mr. Green
2. Нещо май в последно време не ми се отразява добре на стомаха.  newsm78 Което е странно, защото пия кафе от дете и досега не ми е влияело никак.

Мисля все пак да направя опит за тренировка въпреки главоболието, но май няма да е Инсенити Макс 30, че май ще ми дойде множко в случая.  Rolling Eyes

# 536
Отчитам една ранна тренировка днес.

Твърдо бях решила да се изритам от леглото в 05.00 колкото и да ми се спи. Изненадващо не ми се спеше много, дори имах желание за движение. Даже студът сутрин не ме спира. В стаята за тренировка е доста студено и това ми е допълнителен стимул да се движа, за да се затопля. С една дума студът ми става съюзник. Обикновено още на разгряването се "сприятелявам" със стайната температура и ми става едно топличко, приятничко, а накрая - горещо! Кеф! За сметка на това после измръзвам по спирките. Ако нямаше толкова много "зрители" наоколо, като нищо щях да подскачам "звезда", а може и някое "жабешко пляс" да пробвам  Joy Joy Joy

Радвам се, че с този Ивановден празниците попривършиха... та да няма повече поводи за прегрешения. Интересно е как близките и приятелите ни успяват да ни влязат под кожата с невинното - "Днес е празник, ти нали точно днес не си решила да се ограничаваш и ще хапнеш ... това... онова..." Как да им кажа, че много ги обичам, но просто не обичам да ме тъпчат с боклуци Grinning ... Хората със слаби нерви да не четат! Stop
Скрит текст:
Една от днешните почерпки беше - кебапчета, а за "гарнитура" - филийки с майонеза. Всички ядоха много ентусиазирано. Sick Голям потрес (поне за мен) и голямо наказание (изядох единствено кепапчето - беше най-добрата алтернатива от всичко, което се предлагаше - бонбони, вафли, сокове, бисквити, Кока-Кола).

Да живеят делниците!!!
Какъв късмет е, че преобладават в календара Grinning

# 537
Кафето... От него зависят живота, имота и честта на всяка околните сутрин. Отказах само млякото и захарта към него. Не ми беше трудно, и без това не обичам да пия сладкочи. Нито да ям. От две фурми обръщам очите и почвам да търся вода. Само пекарната до нас ме саботира с тяхното брауни, дето е повече горчиво, отколкото сладко. Иначе си пийвам сутрин едно и едно преди тренировка.
Днес съм мързелана, поливам Ивановден и новородено на колега. Някой иска ли да ме предизвика утре с тренировка за корем?

# 538
При мен е временно, за периода на детокса (10 дни). Ако издържа повече - добре дошло.

Иначе аз не пия по много (само следобед), но сега добре компенсирам с малко повече сън.

За себе си смятам, че кафето при хора, които пият по 1/2 максимум за ден, е донякъде навик. Улавям се, че и аз покрай колеги си пускам такова, но ако съм на мястото си и работя, просто не го изпивам  Laughing само го хабя

Иначе познавам хора, които по цял ден се наливат с кафе - е, това вече го намирам за притеснително донякъде

# 539
Фея- ясно. Аз също пия кафе- винаги чисто и по максимум две на ден. Сутрин и евентуално в ранния следобед. Та се зачудих, не намирам нищо вредно в него.

Гугъл не може ли да се научиш да го пиеш чисто кафето. Неразположението може да се дължи ако го пиеш на празен стомах  newsm78, знам ли. Каквото и да е, ако ти е по- добре без кафе- супер. Аз пък, съм на периоди. Имам периоди, в които карам само на чай, други- само на кафе  Simple Smile

Отчитам се с 1 час плуване  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт