Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 11

• 72 319
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Рокси, и на мен са ми интересни твоите подробни разкази с внимание към всеки детайл.
Аз не умея толкова подробно да раказвам,защото преживявям емоционално всеки епизод и понякога пропускам някои неща.
А и гледам Светлината на няколко фронта и се разтроявам в мислите си.
Току-що изгледах новият епизод в Индия и се оправдаха очакванията на miha,че Чоту пак ще плаче.
Сурадж заведе майка си в болницата,но Чоту се опита да каже на Сандия, а Анкур май го излъга,че тя е заминала.Даже помоли някакъв човек в униформа да не го пуска повече в къщата.По-късно Чоту видя Сандия,че е в стаята и се опита да я извика,но униформеният го изпъди.
После той се сети да й позвъни на мобилния,но вдигна Анкита,а Анкур отново му се развика и миличкият Чоту  разплакан си затвори телефона.
Този Анкур голям гадняр излезе,а Анкита голяма овца –мълчи и мига на парцали.

Miha-тук пак ще разчитаме на теб да разберем какви гущери бълваше този идиот и какво му отговори Сандия в края на серията.

От този епизод разбрах две думички- трансплантация и донор.
Май ще търсят донор на някакъв орган за Сантош и си мисля дали Сандия няма да е подходяща за това.Но пък от друга страна си мисля, ако тя спаси Бабу дали това по нататък няма да й попречи да си има собствено дете.

Просто уникален сериал –много човешки и непрекъснато те кара да размишляваш!

Така е! Напълно съм съгласна с теб - "Светлината" е прекрасен и много истински сериал. Радвам се, че набира все повече фенове ...  newsm10 newsm76  Kissing Heart

Благодаря и на теб за разказа ...  Hug

Може когато Сандия разбере за станалото със Сантош веднага да си направи изследвания и тогава с изненада да разберат, че очаква бебе от Сурадж. А след това тя да успее да намери друг донор - нали е полицай - ще задейства връзки и пак тя ще помогне да я спасят. Така 2 неща в едно. И със Сурадж да се съберат - би било идеално. Пак измислих сценария ... 
Mr. Green Heart Eyes Two Hearts newsm76 Praynig

# 556
Така се зарибих по Светлината, че Булката по Нова ми остана на заден план, въобще не ми интересно да гледам Джаго и скумрия Ананди.
Гледам Шив и Ананди при казахските братя...
Но в Светлината романтиката е на по-високо ниво...
Днес цял ден гледам старите серии на Светлината, стигнах до 77, направо съм престъпник, добре че филма е дублиран, така поне мога хем да гледам, хем да шия, все някаква работа ... Embarassed

Даря ,радвам се ,че стана част от нашия екип  bouquet HugДобре дошла.Сериите по натам стават още по интересни,ще ти харесат smile3521

Даря и аз супер много се радвам, че се запали по Светлината и гледаш изминалите серии!  newsm44

Въобще не се притеснявай - напълно те разбирам. Сериала е толкова хубав, запленяващ, забавен и интересен, че лично аз докато го гледам и не усещам кога минава времето. Епизодите направо летят...  Mr. Green

Определено тук романтиката е на много по-високо ниво - Сурадж и Сандия имат страшно много моменти заедно и са толкова сладки. Тепърва предстоят още по-интересните серии - направо нямам търпение ...
  txtloves txtloves txtloves

# 557
Здравейте момичета!Много се радвам ,че феновете на Светлината се увеличихме newsm10 newsm44Сериала наистина е много интересен и зарибяващ.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА ,които разказват  сериите и от Войо,БТВ и от Star plus .
Добре дошли на всички нови момичета  МИХА,МИМОЗА,ЗИГИ,АНИ(ти май не си много нова-нз ooooh! Joy Joy)bouquetПродължавайте в същия дух Hug Hug Hug

Тук искам до добавя,че ми липсват коментарите на Зиз и Марвела Weary Много се надявам и ще се радвам скоро пак да се завърнат в нашата тема smile3521 newsm17

Темата я следя, но не ми се пише от телефона,защото на няколко пъти опитвах  да пиша ,писах малко ,то взе ,че се изгуби и те така..... hahaha hahaha Joy

Здравей Ширин - радвам се, че следиш темата! Определено е страхотно, че феновете на "Светлината на моя живот" се увеличават. Пък и как иначе -  сериала е изключителен ...  smile3525 ppp  Hands Clap

На мен също много ми липсват Зиз и Марвела - много съжалявам за случилото се с Разврати. Тези сценаристи са ужасни и се подиграват със зрителите. Надявам се все пак в бъдеще да продължат да пишат в темата ...  Peace

Дано тази практика с подобни развръзки и лоши финали скоро приключи. Надявам се вече да има все повече сериали с хубави финали.  newsm17

Искрено се моля финала на Светлината да е щастлив .. 
Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 558
Това дето Малти ги открадва се случва по късно, а когато Садна разбира, че баща и е починал идват неговите роднини, някаква негова сестра, брат ли не ги запомних точно. Те разбират по телевизията, че Садна е взема обезщетение от компанията, с която баща и загива и решават да се направят уж на загрижени. Те не са приемали връзката му с майка и доколкото знам и не са го търсили с години нито него, нито Садна. Като разбират отиват на погребението и започват да лъжат колко съжаляват, че не са взели Садна по рано, че не са се погрижили за нея. Тогава настояват да я вземат със себе си, но единствено с цел да и отмъкнат парите. Когато отиват на гарата мисля, тогава чичото взима чека и отива да изтегли парите, но вуйчото по някакъв начин разбра, че мислят да вземат парите, отиде и си прибра Садна обратно.

Да точно така беше, но не си спомням вуйчото как ги разбираше, че тия са измамници. Все пак разбра навреме и попречи да вземат Садна, а тя толкова наивна милата и ония се възползваха от това.

Честно казано това точно и аз не го помня добре! Това са баш началните серии. Ако става въпрос за някой епизод след запознанството на Садна и Алек веднага съм готова да помогна. Сериите с тях, както и с Ранвир и Рагини ги обожавам и съм ги гледала много пъти. Но тук съвсем съм забравила как Пракаш разкриваше роднините на Садна ...  newsm78  Hug Heart Eyes

# 559
Бубе, днес по БТВ даваха епизодите дето Сурадж изяде суровото ядене приготвено от Сандия! Горкия - хич не му беше лесно. Как преглъщаше само, но си изяде всичко. Дори изкуса всичко в купичката. После дадоха моментите, когато Сурадж си легна в леглото и Сандия реши да му привлече вниманието и започна да блъска чекмеджетата, да трака с гривните. Накрая той стана и я попита защо не го остави да спи - тя каза, че не може да заспи и й е скучно. Той й отговори да чете книга. Сандия му каза, че ще чете на глас, та и той да слуша. После реши да му чете някаква гатанка, та той да отгатне. Сурадж и каза, че за да я отгатне му трябва акъл, а той не е много образован. После пак легна да спи - Сандия затова реши да излезе навън и се направи, че си е ударила крака. Щом чу, че вика Сурадж веднага изтича да й помага - започна да я пита къде я боли. Тя му каза, че не може да му покаже. Той я попита тогава как да й помогне. Сандия му каза, че по същия начин и тя не знае какво да направи, понеже той също е наранен и не й казва какво става. Бяха много сладки - Сурадж беше готов да си каже всичко, но пак се сети за документите. После хвана Сандия за ръката, а тя взе да се дърпа - той я хвана през кръста - вдигна я на ръце и я понесе към стаята им. Тогава тя започна да вика да я пусне и Менакши ги видя отсреща. Сурадж пусна Сандия на леглото и отиде да заключи, а тя веднага скочи на дюшека на пода - легна и се зави през глава. Сурадж видя, погледна я и после си легна на леглото и си каза на ум, че няма как да й обясни защо е такъв, но се надява тя да му прости. Сандия обаче направо ме разби - уплаши се да не й направи нещо. Много добре знае, че той не е такъв. Но ми бяха много сладки и забавни ...  rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Нарочно не разказвам чак толкова подробно, понеже точно тези моменти и епизоди Ширин ти ги беше обяснила с доста големи подробности ...  Mr. Green

Сантош започна много да тормози и Чави! Каза й да се научи да готви, за да не изпада в ситуация като тази със Сандия, която се видяло колко може. Не искала да бере срам заради нея - после я караше да стрива някакви работи. Искала да я омъжва, а Чави отговори, че й е рано понеже още учи. Сантош не забрави да отбележи, че това образование до нищо няма да я доведе. Имали вече един пример ...  Wink

После се смях, когато лелята цъфна да говори за състезанието дето снахите трябвало да готвят. Преди да станела свекърва Сантош се явявала и го печелила 15 пъти, после се появила първата снаха Менакши - отишла тя и какво станало. Когато тръгнали да връчват наградите - тогава Мена се сетила да почва да готви. Сега било ред на Сандия, но като гледала и тя няма да се справи - почна да се подиграва на Сантош, че не е случила със снахи ...  Joy Joy Joy

После Чоту дойде и каза на всички, че са запечатали магазина. Всички хукнаха да видят какво е станало. Разбира се там Сантош обвини Сандия за станалото, после и Сурадж й се скара нарочно пред всички. Каза й, че сега заради нея магазина е затворен и те няма как да се прехранват. Накрая й каза, че винаги мисли за родителите си, но кога ще помисли за неговата майка - ако толкова държи на тях защо тогава не участва в състезанието. Онази леля също почна да се меси и подиграва, че Сандия нещо не умее. Тогава Сандия каза, че ще участва в състезанието ...  Peace

В момента, в който всички си тръгнаха и Сурадж остана сам си пролича, че много страда от начина, по който се е държал със Сандия. В този момент се яви онзи гаден инспектор и почна да му се присмива, че е послушал жена си и когато е отишъл при него вместо да му даде пари, той се е скарал с него и му е казал, че няма да дава повече подкупи - сега затова магазима му щял да е затворен. Сурадж му отговори, че жена му Сандия е била напълно права и че той я подкрепя напълно - каза чу, че съжалява за дето до сега е давал подкупи, но повече нямало да го прави и щял да спазва законите. Онзи започна да го обижда, че бил женчо и само слушал жена си - бил й дал голяма свобода, затова сега нямат магазин, но имат свободно време и могат да си играят карти. Сурадж му отговори, че той няма право да говори за жена му - каза му, че вече е изпратил проби и очаква резултата. Накрая му заяви, че не се страхува от него. Много ме изкефи - Сурадж е страхотен ...
smile3501

# 560
Рокси,загледах се преди малко в първите серии на Цветовете и знаеш ли какво забелязах?Момчето ,което искаше да се ожени за Садна и което Рагини харесваше е май същото момче,което сега играе със Сара в новия сериал.Едната леля мошенничка на Садна пък е майката на Тапася от Кармата. hahahaПросто ми стана любопитно newsm78 hahaha Joy
Загледах заради Бубето ,да видя точно какво става.

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 01:39 от shirindeniz

# 561
Miha- благодаря за превода  на епизода  bouquet,но  имам един въпрос?
Какъв е проблемът на индийците с пилешкото месо.И в Сингапур имаха проблем с него и сега гледам епизодите с терористките и там накараха Сурадж да изяде едно пилешко бутче и той целия се изпоти.Те въобще ли месо не ядат?
И си права доста обрати има във сериала..Тъкмо се зарадваш на нещо и хоп нови изненади.Много ми хареса как Сурадж неутрализира терористките и после как той запя и накара хората да спрат да се бият за шоколадови бонбони и запяха с него.
Макар,че епизодите са доста за едно отвличане на самолет, от тях  по-добре разбрах думите на Сантош към Сандия и защо толкова я подкрепя
Аз лично не смятам индийците за извратеняци, може би защото гледам „Светлината на моя живот”.В него се третират темите за любовта,мечтите,семейството,традициите и дори злободневния проблем с тероризма и как той се отразява на обикновения човек.
Днес по Бтв показаха и наглостта на корумпираните служители-проблем,който го имаме и в България.
Малко идеалистичен е сериала,но помага не само да се разтовариш от ежедневните грижи,а и да се замислиш.

# 562

Цветовете не е започнал от начало, а аз започнах да го гледам от начало, но през войо. Обаче така и не разбрах пак какво точно се случва в онзи момент, когато роднините на Садна я отвеждат и вуйчото си я прибира. Не разбрах той как ги хвана, че смятат да злоупотребят и да и вземат парите.

А, ясно! Доколкото си спомням Садна беше получила обезщетение за смъртта на баща си като една от роднините на жертвите загинали в самолетната катастрофа, а тези пари ги беше откраднала Малти нали си беше алчна после Вину разбра, но не я издаде пред баща си. Това беше в самото начало не знам до коя серия си стигнала. Започнах да гледам Цветовете от 7 или 8 епизод, когато Садна с нетърпение чакаше баща й да се върне и когато Пракаш и Рагини отидоха да го посрещнат на летището. Няма нужда да се извиняваш и аз се ядосвам на сценаристите на Булката #Cussing out #Cussing out #Cussing out без Шив ще загубят много и аз им се чудя защо не го спрат.
Благодаря на теб и на Тереза за Светлината и за Кармата Hug Hug

Това дето Малти ги открадва се случва по късно, а когато Садна разбира, че баща и е починал идват неговите роднини, някаква негова сестра, брат ли не ги запомних точно. Те разбират по телевизията, че Садна е взема обезщетение от компанията, с която баща и загива и решават да се направят уж на загрижени. Те не са приемали връзката му с майка и доколкото знам и не са го търсили с години нито него, нито Садна. Като разбират отиват на погребението и започват да лъжат колко съжаляват, че не са взели Садна по рано, че не са се погрижили за нея. Тогава настояват да я вземат със себе си, но единствено с цел да и отмъкнат парите. Когато отиват на гарата мисля, тогава чичото взима чека и отива да изтегли парите, но вуйчото по някакъв начин разбра, че мислят да вземат парите, отиде и си прибра Садна обратно.

Да точно така беше, но не си спомням вуйчото как ги разбираше, че тия са измамници. Все пак разбра навреме и попречи да вземат Садна, а тя толкова наивна милата и ония се възползваха от това.

Точно това не разбрах и точно това ми е интересно, защото той се появи от някъде и започна да се кара с чичото. Дали ги следеше, вероятно каквото и да е правил само се е виждало, понеже никой не е споменавал, че той е на близо. Знам, че беше отишъл да изгори прахта от тялото на бащата на Садна и те използваха момента да я отведат докато го нямаше, понеже той не позволяваше. Май в последния момент, когато вече тръгваха той се върна, но тя му каза, че тя сама се е съгласила да тръгне с тях. Така той я пусна да замине и след това по някакъв начин е узнал, че са измамници. Дано някой, който е гледам да си спомня.

# 563
Рокси,загледах се преди малко в първите серии на Цветовете и знаеш ли какво забелязах?Момчето ,което искаше да се ожени за Садна и което Рагини харесваше е май същото момче,което сега играе със Сара в новия сериал.Едната леля мошенничка на Садна пък е майката на Тапася от Кармата. hahahaПросто ми стана любопитно newsm78 hahaha Joy

Да, мисля че е той! Точно затова, когато Сара се присъедини към този сериал каза, че с доста хора от екипа се познават и от преди. До колкото разбрах каза, че той е играл в началните серии на "Цветовете". Иначе в живота е приятел и с нея и с Ангад. Едната пък от лелите там - или и аз не знам каква им се пада в къщата - играе със Сара и Ангад в Ram Milayi Jodi! Така ми се иска Сара и Ангад пак да снимат заедно - дано в бъдеще ни зарадват с нов общ сериал... smile3525 newsm76 Two Hearts  Two Hearts Praynig Praynig Praynig

# 564
Какъв е проблемът на индийците с пилешкото месо.И в Сингапур имаха проблем с него и сега гледам епизодите с терористките и там накараха Сурадж да изяде едно пилешко бутче и той целия се изпоти.Те въобще ли месо не ядат?
И си права доста обрати има във сериала..Тъкмо се зарадваш на нещо и хоп нови изненади.Много ми хареса как Сурадж неутрализира терористките и после как той запя и накара хората да спрат да се бият за шоколадови бонбони и запяха с него.
Макар,че епизодите са доста за едно отвличане на самолет, от тях  по-добре разбрах думите на Сантош към Сандия и защо толкова я подкрепя
Аз лично не смятам индийците за извратеняци, може би защото гледам „Светлината на моя живот”.В него се третират темите за любовта,мечтите,семейството,традициите и дори злободневния проблем с тероризма и как той се отразява на обикновения човек.
Днес по Бтв показаха и наглостта на корумпираните служители-проблем,който го имаме и в България.
Малко идеалистичен е сериала,но помага не само да се разтовариш от ежедневните грижи,а и да се замислиш.

Така е! Съгласна съм с теб. Определено сериала ни дава много примери от днешно време за това, кое е редно и кое не. Доста позитиви ни носи според мен - особено покрай борбата с корупцията и това, което не е редно да се прави. Доста смислен и стойностен сериал, показващ ни също така и историята на една голяма любов - не случайно е толкова гледан и харесван навсякъде ...  newsm10 newsm76 Two Hearts

Относно пилешкото месо, аз лично нямам представа ...  newsm78

Наистина епизодите с отвлечения самолет и терористите са доста, но пък са интересни. И на мен ми хареса как Сурадж първоначално обезвреди терористите. Спомни си какво го е учила Сандия за пистолета. После и това, което правеше за пътниците през цялото време - песента и всичко бяха толкова силни моменти. А накрая появата на Сандия - сблъсъка й с Раджкумар и останалите. Доста си е интересно ...
smile3525

# 565

Да разведря обстановката с малко шега. Не смяташ индийците за извратеняци именно заради светлината, ама като думнат Сандия ще видиш. Между другото на шега на майтап преди малко се замислих, че няма да се учудя, Сандия да си даде бъбрека уж да спасява Сантош и нещо да и стане, та да не може да оживее, та да се окаже, че е героиня умряла е за да спаси свекърва си. Няма да се учудя на подобна глупост от страна на сценаристите.

# 566
  • София

По принцип повечето индийци са вегетарианци.  А конкретно в случая със самолета в пилето имаше нещо отровно. Този сюжет наистина много се проточи. В Индия много роптаеха за това, но пък  и те много бързо влизат в час и след това така се завъртяха събитията,че на мен все още ми се вие свят Grinning

За това толкова ми харесва.  Как пък за толкова епизоди един път не си казах, скучно ми е, няма да го гледам.   Винаги изниква нещо ново. Романтиката им е на ниво, има и много хумор по нататък, дори драматичните моменти не са им прекалени -особенно пък за индийско кино Peace Hug

# 567

Много ти благодаря, че си си направила труда да гледаш епизодите. Не си губи времето с моите прищевки, то аз все питам и все не знам. Иначе това е още в самото начало, някъде към 13-ти 14-ти епизод.

# 568
Бубе стига си мислила глупости! Защо винаги трябва да мислим лоши неща и да гледаме негативно. Колкото по-позитивни сме, толкова по-добре. Аз лично не вярвам на такава развръзка. Вярвам, че всичко ще е наред покрай даряването на бъбрек за Сантош, а и след това. "Светлината" продължава да се снима с пълна пара. Да се надяваме, че ще има хубав финал ... newsm10

# 569
По принцип повечето индийци са вегетарианци.  А конкретно в случая със самолета в пилето имаше нещо отровно. Този сюжет наистина много се проточи. В Индия много роптаеха за това, но пък  и те много бързо влизат в час и след това така се завъртяха събитията,че на мен все още ми се вие свят Grinning

За това толкова ми харесва.  Как пък за толкова епизоди един път не си казах, скучно ми е, няма да го гледам.   Винаги изниква нещо ново. Романтиката им е на ниво, има и много хумор по нататък, дори драматичните моменти не са им прекалени -особенно пък за индийско кино Peace Hug

Така е!  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт