Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 11

• 72 310
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
"Светлината на моя живот" в Индия 20.01.14г.

Скрит текст:
Серията започва с влизането на Сандия в стаята при Анкур и Анкита, питайки ги какво ще и кажат
като замине.   В този момент тъкмо е извадил картата от телефона и.  Казва и, че с Анкита са се разбрали да и купят нов по-модерен телефон за да може като замине да имат по- добра връзка.  Поглежда  Анкита като я кара да потвърди за изненадата.  Тя поклаща глава и двамата излизат. Сандия поглежда и вижда на тоалетната масичка кутииката за синдур и си спомня как на сватбата Сурадж и го е сложил.  

Сурадж е извикал Мухит, Викрам, Мена и Емили  за да им каже, че не е успял да събере цялата сума за трансплантацията.   Пита братята си кой колко може да даде.  Викрам му отговаря, че ще събере всичко каквото има от оборота на магазина.  Мухит му казва, че е започнал работа на скоро, и аванса който са му дали вече е похарчен, а фризьорския салон на Емили има затруднения.  Може да се опита да вземе кредит.  Викрам му казва, че и това е помощ.  Сурадж им казва, че трябва да направят нещо  и има идея.   Отиват в стаята на родителите си.  Сурадж изважда всички бижута. Менакши го пита защо бижутата точно да се продадат след като свекърва и ги е купувала с такава любов.  Ще и стане мъчно като разбере.   Сурадж и казва, че живота и е по- важен.

Казва на Мухит да отиде в болницата а на Викрам да донесе останалите пари от стаята му. Менакши не може да прежали бижутата.

През това време дават Сандия проблечена в бурка да се приближава към магазина  на Сурадж. Казва си наум, че е дошла да види семейството си и Сурадж за последно преди да замине.  Вижда,че го няма в магазина и се чуди къде може да е. Минава клиент на магазина  и пита продавача къде  е Сурадж.  Той му отговаря, че Сурадж е отишъл да купи някои неща за майка си, но в този момент прозвънява телефона и той не довършва. Сандия се спира и го слуша с интерес.

Мена отива в стаята на  Сурадж . Казва на Викрам,че трябва да вземат бижутата и на Сандия. И защо Мухит не е като братятата си да помага. Викрам и казва да престане, за да може поне веднъж да се гордее със съпругата си.  Която не мисли само за златни накити. Мена плаче и му казва, че не е прав, тя просто иска да запази бижутата си. Той и казва да попитат и майка и за пари.  Тя казва, че майка и  е бедна и няма. Казва му, че има идея, да отидат при началника на Мухит и да поискат заем.

През това време Сандия е пред къщата и се надява да види Сурадж.  Той излиза и двамата се сблъскват, пада и плика със сладките е неговата торба с бижутата. Поглеждат се, докосват си ръцете, той  и се извинява. Чувайки гласа на Мена която вика Сурадж тя се отдалечава по улицата . Викрам му дава чантата с парите и двамата с Мена му казват той да отиде с парите, а те ще отидат да продадат бижутата.  Сурадж потегля със скутера, минавайки покрай Сандия тя гледа след него как се отдалечава.

Сурадж дава парите на мъжа за бъбрека като му казва, че скоро  ще му даде и останалата част. Дава му чантата и тръгвайки със скутера за малко да блъсне един пиян мъж който минава покрай него. Сеща се, че в чантата е останала рецептата на майка му. Връщайки се вижда как посредника на бъбрека дава пари на пияният мъж  в който едва не блъска. Изненадан е от видяното.

Отива на пазара да купи плодове,докато пазарува към него се приближава една жена която го пита той не е ли съпругът на офицер Сандия Рати.  Моли го да и помогне, защото бяга от мъжа си, който много я бие.  И му казва, че Сандия и друг път и е помагала.  Жената се скрива и Сурадж вижда, че мъжът който търси жена си, е същият на когото посредника дава пари за бъбрека на майка му.  Отпраща го в обратна посока.  Тогава жената започва да му разказва как мъжа и постоянно пие и след това я пребива.  Че сега е решил да и продаде бъбрека.

Благодаря ти за превода на епизода, все по интересно става нямам търпение да дойде утре. Лошото е, че в Индия излъчват само по един, а не както тука по 3 епизода. Дано Сандия някак разбере, че Сантош е болна, та да направи нещо. Тоя Анкур е отвратителен, но се чудя на Анкита. Тя уж не беше такава. Мена явно не се е променила, пак си е горе долу като преди. Вероятно все пак има някакви промени, но като цяло изглежда, че пак си държи на парите.

Аз също много ти благодаря за подробния разказ! Друго си е, когато човек е по-наясно какво говорят и какво става. И аз нямам търпение за следващия епизод - сериала е все така интересен. Много се надявам, че Сандия някак ще успее да разбере за състоянието на Сантош. Хареса ми как се беше дегизирала и момента, в който се сблъскаха със Сурадж ...  newsm51 newsm76  Kissing Heart

Обаче аман от мошеници - онзи е готов да им вземе парите и се е договорил с онзи пияндурник, който пък иска насила да вземе бъбрека на жена си. Просто нямам думи. Сега обаче Сурадж ще разбере и ще стане интересно ...  Peace

Бубе съгласна съм с теб за Анкур! Не мога да го понасям - той всячески се опитва да съсипе сестра си. Уж мисли за нея - как не. Както винаги мисли само за себе си и своето его. Как не го е срам - тук става въпрос за човешки живот, а той нищо не казва. Разочарована съм и че Анкита мълчи и го прикрива. И аз мисля, че тя ще каже накрая, но не е лошо да побърза. Сандия има право да знае. Чоту как ли не се мъчи да й каже ...
Naughty

# 601
Здравейте , девойки! Вече съм на 90 епизод, когато вкарват Сантош в затвора, а Сандия се опитва да изясни обстоятелствата покрай тази жалба...
Скрит текст:
Май тя е фалшива, или по-скоро направена от корумпиран полицай... Защото в жалбата е указана несъществуваща клиника, а пък полицаят казва на Мена, Сурадж и другите, че жената, подала жалба, е образована и говори английски... Явна наводка на Сандия
Някога ще се разбере ли, кой подаде жалбата, и имам предвид не само нас - зрителите, но и други литературни герои на Светлината, а и на самата Сантош
Тя явно след затвора започва да мрази Сандия.
утре по Войо Сурадж ще изгони Сандия, о повода ще бъде това, че тя е говорила със свекървата на Чави, която е доста напредничава жена, че Чави има още една година до завършването и я убеди да назначат датата на сватбата след като Чави завърши. Сатнош много се ядоса (и с право, трябва да се признае, откъде на къде Сандия се бърка, в нещата които не само не я засягат , а и се намесва в бъдащето на Чави. Още повече, че самата Чави не държи да продължи своето образование) и почва да я хока, както тя си знае и тогава се намесва и Сурадж и той й крищи, после я закарва в стаята, изважда молбата за развода и я подписва...
ох, голям глупак съм, що ви разправям, като утре раничко ще ги изгледаме... Пусто чудо, няма удържу

Изгледах епизодите на малката булка при казахските братя, които ми се сторили бая постнички, след като се потопих в Светлината. Два епизода преливане от пусто в празно - този път Анандито се сърди на Шив, защо бил скрил от нея... А по-скоро й е неприятно, че трябва да замине от тяхното село... Човекът й обясни защо не й казал, па и тя толкова е била ангажирана от героическото си представяне, че изобщо не забелязала, колко е разстроен нейния  мъж, на който тя няма търпение да разкрие колко го обича - няма що
много е блудкаво... Направо не й прилича такова капризно държание
Зис, Марвела, връщайте се и се гмуркайте в Светлината
естествено няма как да знаем, какъв ще е финала, може би пак ще наакат шапатарките, но поне 1 година ще се къпем в романтика от висша класа...
Малко по-прекалих с писането, леко съм досадничка, затова ви оставям

Въобще не си попрекалила! Много се радвам, че и ти като нас се запали по "Светлината" - то няма как иначе. Определено уникален сериал. Аз докато го гледам и не усещам как минава времето. Толкова е интересно всичко, а и има много романтика. Сурадж е голям красавец и сладур, Сандия също е готина - двамата са много хубава двойка. А като гледах какво ни очаква за напред - ухааааа, нямам търпение. Такива хубави моменти ...  smile3525 newsm76 Two Hearts Two Hearts txtloves

И второстепенните герои тук са интересни - цялото семейство Рати са уником. Голям смях пада ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Освен това ми харесва и че често правят различни пътувания - по села, по храмове, в чужбина и къде ли не. Разбира се най-готино ще е като отидат в Сингапур ...
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 602

Все още не съм стигнала до тези епизоди, но от преди дето съм ги гледала си спомням, че май той се обади по телефона в къщата на Садна. Малти вдигна телефона и той каза, че търси Садна, но Малти извика Рагини. Така той без да разбере, че говори с Рагини започна да и се обяснява колко я обича. Каза, че ще идат да и поискат ръката и Рагини много се зарадва. Така Малти заплете интригата, беше много смешно. Като стигна до тези епизоди ще видя как беше точно, но мисля, че не греша. Това момче се казваше Сакет.

Понеже съм го забравила и като го разказваш си спомням, че беше точно така и много искам БТВ Лейди да го пуснат от самото начало така и тези, които са го пропуснали може да го гледат. Вярно, че момчето беше Сакет.

# 603
Зравейте моичета.Току що видях,че рекламират нов индийски сериал Ритъмът на мечтите с участието на Авика Гор.Слагам линк за да видите рекламата.
https://www.facebook.com/video.php?v=285525168238430&set=vb. … ype=2&theater

Между другото не знам дали знаете,но от 04.01 по Бтв лейди започна отново излъчването на Цветовете на любовта.Само събота и неделя от 00:00 ч.Мисля,че дават окол 4 еп

Здравей!  Hug  Hug Hug

Много ти благодаря за информацията относно новия сериал, която си пуснала. Благодаря ти и за линка към промото. Аз не знам дали ще го гледам, а появата на любимката ми Сара е доста далеч - след 1053 серии. Все пак вероятно ще му хвърля един поглед, но едва ли ще гледам съсредоточено. Разбира се появи ли се тя ще е друго ...  newsm10

Най-много ти благодаря, че ми каза за повторението на Цветовете - аз лично нямах представа, че ги повтарят в събота и неделя по БТВ Лейди. Щом са от 0 часа нищо не ми пречи пак да си го гледам. За мен този сериал е великолепен - бих го гледала отново с кеф. Разбира се сериите със Садна, Алек, Ранвир и Рагини ...
newsm51 newsm76 txtloves  Kissing Heart Two Hearts ppp  Hands Clap

# 604

Все още не съм стигнала до тези епизоди, но от преди дето съм ги гледала си спомням, че май той се обади по телефона в къщата на Садна. Малти вдигна телефона и той каза, че търси Садна, но Малти извика Рагини. Така той без да разбере, че говори с Рагини започна да и се обяснява колко я обича. Каза, че ще идат да и поискат ръката и Рагини много се зарадва. Така Малти заплете интригата, беше много смешно. Като стигна до тези епизоди ще видя как беше точно, но мисля, че не греша. Това момче се казваше Сакет.

Понеже съм го забравила и като го разказваш си спомням, че беше точно така и много искам БТВ Лейди да го пуснат от самото начало така и тези, които са го пропуснали може да го гледат. Вярно, че момчето беше Сакет.

Ани, вероятно не си чела по назад, но Емилия Иванова писа, че сега излъчват цветовете по БТВ лейди мисля сутрин от 4. Доколкото разбрах бил още в началото.

# 605
Извинявам се, объркала съм часа, в който излъчват цветовете. Роксис така или иначе го е написала, събота и неделя от 12 вечерта.

# 606
Извинявам се, объркала съм часа, в който излъчват цветовете. Роксис така или иначе го е написала, събота и неделя от 12 вечерта.

Няма нужда да се извиняваш аз прочетох поста на Емилия Иванова след това Peace Благодаря на теб за поредните епизоди на Светлината по Войо и на теб Тереза за Кармата. Значи Кармата завършва с внуците на Ичха, а какво става с Вир, Тапася, Джоги и Дивия на финала? Бубе щом като утре Сандия ще разбере за документа по Войо вероятно другата седмица ще е пожара аз ти се извинявам, че така те заблудих. Видях програмата по БТВ Лейди Цветовете в събота дават от 01.00 епизод 19 и 20, а в неделя от 00:00 часа епизод 21, 22, 23 и 24. Не знаех, че го дават благодаря и на Емилия, че каза. Тази събота и неделя няма да го пропусна.
miha благодаря и на теб за епизода на Светлината в Индия Hug Още не съм го гледала, но после ще го пусна. Става страшно интересен!

# 607
miha- благодаря за разказа на епизода в Индия.  bouquet
Вече им свикнах на сценаристите и разбрах, че ще ни помотаят малко докато има някаква развръзка.
Вече съм почти сигурна, че и бебе ще има по-нататък,защото на първото бебешко парти на Менакши тя не успя да развърже някакъв конец и й връчиха една черна кукла.После тя роди черничко бебенце,което като порасна стана бяло момиченце. newsm78
Аз досега съм зяпала  сериите със сватбата на бабата и не мога да  се отлепя от екрана.
Обаче голям зор докато приемат Емили за хиндуистка.Малко ми стана мъчно ,че кръстчето й излетя,но какво да се прави влюбено е момичето!
Какъв е проблема на лудата от селото дето плашеше Емили и ще се оправи ли?
Нямам време да догледам тези епизоди,а ми е любопитно какво става!

# 608
  • София
miha- благодаря за разказа на епизода в Индия.  bouquet
Вече им свикнах на сценаристите и разбрах, че ще ни помотаят малко докато има някаква развръзка.
Вече съм почти сигурна, че и бебе ще има по-нататък,защото на първото бебешко парти на Менакши тя не успя да развърже някакъв конец и й връчиха една черна кукла.После тя роди черничко бебенце,което като порасна стана бяло момиченце. newsm78
Аз досега съм зяпала  сериите със сватбата на бабата и не мога да  се отлепя от екрана.
Обаче голям зор докато приемат Емили за хиндуистка.Малко ми стана мъчно ,че кръстчето й излетя,но какво да се прави влюбено е момичето!
Какъв е проблема на лудата от селото дето плашеше Емили и ще се оправи ли?
Нямам време да догледам тези епизоди,а ми е любопитно какво става!

Привет Зиги  Hug
Аз сценаристите съм си ги признала като много добри Peace   А сега започвам разяснявам Heart Eyes В сериала до момента има една жена, тяхна роднина, която обикновенно е на всяка манджа мерудия Grinning Laughing Joy Нейната снаха и Мена раждат заедно. Тя ражда момиче а другата момче. И понеже знаем вече,че раждането на дъщеря е като проклятие за индиеца.  Мена взима и сменя децата. Така Кханна става нейно дете, а дъщеря и Мишри отива при другата. След години започва да я гризе съвестта и си признава.  Викрам се разделя със нея и си довежда друга жена(една от терористките в самолета). Разбира се, събират се и сега Мишри е при тях.
Лудата от селото на свадбата на бабата, на времето загубва своя любим заради  различие в кастите доколкото си спомням. Селяните като разбират,че Емили е от друга религия искат да я линчуват заедно с Мухит. Става пожар и лудата спасява всички деца от селото. Иначе тя свързва Емили с миналото си. Тя разкрива, че Емили е християнка на селяните и започват проблемите.  След пожара всички от селото, които са я отхвърляли и благодарят. А тя им казва,че не трябва миналото да се повтаря и да приемат Емили като снаха. Иначе романтика да искаш Hug Хареса ми момента на мазането с куркума,когато тя си мислеше,че ще я целуне а той само я докосна по бузата. Случката с огърлицата, когато тя пък отиде да го съблазнява. Общо взето доста се заиграват в тези серии.  bouquet

# 609
  • София
    Благодаря на всички за споделелното в "Светлината на моя живот" Сериалът е много интересен, но за жалост не мога да го следя по телевизията. Радвам се, че ви има. Ей и сега пак и детето и аз сме болнави. В къщи е лудница.
    Успявам да гледам само "Моята Карма", защото малката точно тогава спи и те така.
    В "Малката булка" ми направи впечатление отношението към Ананди след смъртта на Шив. Една роднина настояваше тя да носи бели сарита и да спазва вдовишките традиции, но и свекирва и и Дядо забраниха категорично. Та там казаха нещо от сорта - съпругата на мъченик не е вдовица. За нея мъжът и винаги е жив. До сега не бях срещала подобно тълкование.

# 610
  • София
    Благодаря на всички за споделелното в "Светлината на моя живот" Сериалът е много интересен, но за жалост не мога да го следя по телевизията. Радвам се, че ви има. Ей и сега пак и детето и аз сме болнави. В къщи е лудница.
    Успявам да гледам само "Моята Карма", защото малката точно тогава спи и те така.
    В "Малката булка" ми направи впечатление отношението към Ананди след смъртта на Шив. Една роднина настояваше тя да носи бели сарита и да спазва вдовишките традиции, но и свекирва и и Дядо забраниха категорично. Та там казаха нещо от сорта - съпругата на мъченик не е вдовица. За нея мъжът и винаги е жив. До сега не бях срещала подобно тълкование.

Много жалко, дано по скоро да оздравеете Hug Praynig  bouquet 
Много  ти благодаря за темата,за оформлението, за това,че отделяш от времето си да го правиш. За "Кармата" специални благодарности! Не го следя, не можах да си го причиня. Но ако реша някога да го загледам, с твоите разкази много бързо ще вляза в час.  bouquet

# 611
  • София
Уау, момичета - много сте писали! Браво на вас ...  newsm44

Толкова много се радвам, че феновете на "Светлината" стават все повече и повече. Сериала определено си струва ...  smile3501

miha- много ти благодаря за подробния разказ на новия епизод в Индия, както и за останалите неща около сватбата на Мухит и Емили. И аз не бях много наясно тогава, че е понеже тя е бременна. Той Мухит и сега си е малко по-особен, а Емили е много мила и добра. Поне съдейки по това, което съм гледала с нея ...  Hug

Определено Викрам много се променя в последствие. При Менакши също има промяна. Е понякога пак прави по нещо, но не е каквато беше. Иначе си е все така забавна. Много се смях като се направи на Гуру, та да разкрие Чави ...  Mr. Green

А Сурадж и Сандия с времето стават все по-готини и сладки. Имат толкова много прекрасни сцени - пълнят ми душата ...
txtloves txtloves txtloves

Добре дошла на Neat_W и всички нови фенове в темата - не искам да пропусна някого ...   bouquet  bouquet  bouquet

hahaha    Joy  Joy На цялата драма на серията като тупнаха Мена като гуру,направо се заливах от смях. То не бяха, бради,коси, тюрбани....физиономии. Голяма забава беше Joy  hahaha Joy      

Иначе за епизода, няма защо  Hug При толкова много епизоди и все интересни.  Има доста да си коментираме.  С вас си примомням сериала  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 12:00 от miha-

# 612
Скрит текст:
Рокси,загледах се преди малко в първите серии на Цветовете и знаеш ли какво забелязах?Момчето ,което искаше да се ожени за Садна и което Рагини харесваше е май същото момче,което сега играе със Сара в новия сериал.Едната леля мошенничка на Садна пък е майката на Тапася от Кармата. hahahaПросто ми стана любопитно newsm78 hahaha Joy
Загледах заради Бубето ,да видя точно какво става.

Много ти благодаря, че си си направила труда да гледаш епизодите. Не си губи времето с моите прищевки, то аз все питам и все не знам. Иначе това е още в самото начало, някъде към 13-ти 14-ти епизод.
[/quote]

Мисля ,че Малти му каза ,че тези хора не и мислят доброто и ,че там тя ,ще е нещастна.Но точно на гарата преди да се качат на влака,чичото даде на Садна да подпише пълномощно ,за да може той да и изтеглите парите(уж за нейно добро).Когато се качваха във влака ,този  чичо още държеше пълномощното в ръката.И когато се появи вуйчо й и каза ,че Садна няма да ходи никъде,тоз чичо му каза ,че няма никакво право да ги спира.Но в същото време размахваше пълномощното.Тогава вуйчото взе листа  и разбра каква им била целта.Мисля ,че точно там разбра истината за тези хора.

# 613
Все се чудя, защо Сантош влага толкова енергия в омразата си към Сандия?! и мисля, че подсъзнателно тя се усеща, че се е провалила като майка... Освен Сурадж, децата й не струват нищо по сравнение със това чуждо и образовано момиче. Тя вижда, че за разликата от децата й тя е честна и почтена, че държи на семейните ценности, именно на това семейство, че е готова да се жертва в името на щастието на цялото семейство, че както и Сурадж тя е човечна, и не може да й го прости. Тя не иска да си признае, че децата й лъжат постоянно, тя затваря очите си и заравя главата в пясъка и се излива гнева си на чуждите деца. Тя вътрешно, дълбоко в себе си, разбира, че Викрам лъже и че без неговото съгласие Мена нямаше да извърши тази измама с пожара и саритата, но предпочита да изгони Менакши, вместо да се изправи пред истина, че синът й предател, лъжец и краде от семейството. Тя знае, че Мохит като паразит, нищо не прави, само лъже, но предпочита, да вярва на него, отколкото на снахите си (в случая когато обраха дома им, и в случката с лаптопа), защото другото щеше да е прекалено болезнено за нея, защото щеше да се признае, че се провалила като майка във възпитанието на децата си. Тя вижда и знае, че Чави също така мързелива, горделива и нищо не умее, че само се оправдава с ученето, че е завистлива, но и това крие дълбоко в себе си и не се признава, дори пред себе си

Затова Сандия е като трън в очите й, защото независимо от това, че не умее да готви и да води домакинство, тя защитава ценности, които й предали нейните родители, и че  един човек може да се научи да готви и да чисти, да пазарува и да домакинства, но не може един крадец и лъжец изведнъж да стане честен и справедлив

Сори за лирично отстъпление

# 614
  • София
    Финалът на 'Моята карма" - 1549 епизода

Общи условия

Активация на акаунт