Италия 147

• 42 478
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Тук беше на промо цена 32 лв./кг
Не е италианско или е с ниско качество.
По повод ютиите с пара,steam station ги наричат и тук, няма никакво значение колко бара са указани,това е само един от многото техн.параметри.

# 616
  • в едно миланско село

и аз така мисля. засега, ако нещо италианско кулинарно е истинско в България, цената му е двойна на нашата  Rolling Eyes
чувам, че има нов италиански магазин/ресторант в София с всичко ит. производство, но не знам подробности и цени.

По повод ютиите с пара,steam station ги наричат и тук, няма никакво значение колко бара са указани,това е само един от многото техн.параметри.

не знаех, че така се казват, но съм на 3-тата такава, все маркови уж. нямам време да им гледам и на тях характеристиките, дала съм една петилетка среден живот и не се занимавам с рецензии. винаги са по-добри от нормална ютия с резервоар.

# 617

Е беше на 45 лв. /доколкото си спомням преди/ , но аз изчаках да го намалят и го взех на 32 лв./за кг.
Пише че е произведено в Модена/за града може и да бъркам/ , но си е итал.Преполвихме го парчето което беше около 2 кг.И си е на вкус като това което съм яла в Италия.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 23:41 от Markrit

# 618
  • Италия
Аз отдавна съм установила, че цифрите в цените в Бг и Ит са еднакви, разликата е, че там са в лева, а тук в евро. Не знам, на мен ми звучи абсурдно 64 лева/кг (32 евро) в Бг.Соред мен цената, за която говори Маркрит е реална и съобразена с реалността на бг пазара.

# 619
Аз отдавна съм установила, че цифрите в цените в Бг и Ит са еднакви, разликата е, че там са в лева, а тук в евро. Не знам, на мен ми звучи абсурдно 64 лева/кг (32 евро) в Бг.Соред мен цената, за която говори Маркрит е реална и съобразена с реалността на бг пазара.
Точно . Peace
И  не е задължително да е много по скъпо тук в бг , за да е оригинално.Понякога бг търговци/вносители  необосновано скъпо продават някои продукти в бг .
Слава богу има и търговци които продават на приблизително еднакви цени тук в бг , колкото са и в италия .Но има и фрапиращи случаи на надути цени.
Кафето в бг /говоря за итал. марки /  са доста над цените в италия .
Прах за пране обаче /на една и съща марка/цените тук и в бг са абсолютно еднакви. Peace
Пармиджаното и то е с леко/даже не много леко / надути цени .
Интерисуваяе ме цената на прошутото , понеже отдавна не съм купувала от италия , а вече има и в бг .Та затова исках цени за орентир.

# 620
Сега погледнах етикета .
http://www.confindustriamodena.it/index.html?_id1=290&codimp … 11&id_lingua=
http://www.alcaruno.it/index.php
И още един въпрос имам .В Италия кой бут е за предочитане , преден или заден ?Защо и каква е разликата във вкуса или в нещо друго ? newsm78

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 08:36 от Markrit

# 621
Аз ли нещо чета разсеяно или вече уточняваме преден или заден бут, преди изобщо да си казала за котто или крудо говориш? Simple Smile Нямам представа от бутове, де, да не помислиш. Лени веднъж ми каза, че имало разлика между мъжка пуйка и женска пуйка и още обмислям тази информция.

# 622
Аз ли нещо чета разсеяно или вече уточняваме преден или заден бут, преди изобщо да си казала за котто или крудо говориш? Simple Smile Нямам представа от бутове, де, да не помислиш. Лени веднъж ми каза, че имало разлика между мъжка пуйка и женска пуйка и още обмислям тази информция.
Крудо .

# 623
Това "чудо" бяхте ли го виждали? Очевидно е една от сензациите, които тия дни "разделят света на две": дали роклята на първата снизмка е синьо и черно или бяло и златно. На вас как в исе стори? Аз дотук не мога да намеря един човек (вече сме трима:аз, Матео и Мила, като Мила сметна също за важно да добави, категорично, че роклята не й харесва Laughing), който да я види като бяло-златна.
http://www.nytimes.com/interactive/2015/02/28/science/white-or-b … e-dress.html?_r=0

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 16:27 от tralala81

# 624
Хаха, Тралала, буквално преди минути публикувах същото нещо в една друга тема! Много е зарибяващо! Laughing
Ами аз я видях бяло-златна и трябва да примижвам, за да успея да я видя иначе. А мъжът ми моментално я видя синьо-черна. Досущ като Ким Карадашян и Кейни Уест сме. Heart Eyes Laughing

П.П. Ама не давай веднага линка с отговора. На самата снимка хич не е очевидно.

# 625
  • в едно миланско село
при мен всички виждат бяло-златна, ако ще по сто пъти и на сто светлини да я гледаме.
само на един приятел щерката е видяла черно-синя.

всъщност не съм видяла да има отговор, освен, че в някакъв магазин има такава рокля черно-синя.
мисля, че някой се забавлява доволно, чета за хора, които мерят цветовете със специални програми и тн  Shocked

(единственият правилен отговор е на Мила - ужасна рокля  Mr. Green)

# 626
  • UK
(единственият правилен отговор е на Мила - ужасна рокля  Mr. Green)

thumbsup

Момичета, ще правя баница днес   chef Но нямам подходяща покривка (може би защото нямам и нормална маса за хранене, а само холова такава) и няма как да издърпам корите и да ги навия без да ги скъсам. Накрая да не се окаже всичко едно фиаско. Мисля да точа, стискайте палци!  Crazy

# 627
при мен тази рокля е синьо-черна.

Деси,  нищо не разбирам от ютии и в къщи имам една, на която водата се сипва отгоре в една дупчица (Тефал). Свекърва ми ми я подари като се оженихме с Д, явно смяташе, че трябва да гладя  Twisted Evil Иначе това, моето имам в раб. няма нищо общо с домашните ютии..

Ние имахме гости вчера-днес, братовчедка ми отиват на ски във Вал Гардена ( за втори път този сезон смятат, че това е едно от най-хубавите места за каране, евър) и дойдоха до тук. Беше супер, супер, супер обаче аз съм отвикнала да пазарувам за повече хора, все се притеснявам дали ще стигне и в крайна сметка остана и имаме храна за цяла седмица  Shocked

Маркрит аз купувам прошуто крудо за 16,80/кг. Има разбира се и по-скъпи и много по-прошути, има и кулатело:–), но добре че не сме по саламите, иначе сме загубени

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 20:32 от 10 c`s

# 628
при мен всички виждат бяло-златна, ако ще по сто пъти и на сто светлини да я гледаме.
След като цял ден правих работа с много взиране в детайли и явно си преуморих очите и мозъка, вече и аз я виждам синьо-черна. Crazy

# 629
Десита, моята ютия е Ровента, с вграден резервоар. Чувала съм добри отзиви за Stirella на ДеЛонги, но нямам преки впечатления, за съжаление.
Всъщност защо ютиите с калдая са по-добър вариант на обикновените парни, някой запознат ли е по-технически, освен по качество на парообразуване, по какво друго са за предпочитане?

(единственият правилен отговор е на Мила - ужасна рокля  Mr. Green)
Joy
Мда, съгласна съм с Мила. А днес из фейса се върти вариант в зелено и червено, на бял фон - патриотите така трябвало да виждат цветовете....  bg  Ама аз нямам патриотичен поглед, явно, синьо-черна ми е.

Мисля да точа, стискайте палци!  Crazy
Давай, Льоли!!!!!!!!! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт