за мамите от Пловдив

• 10 799
  • 138
  •   1
Отговори
# 120
А боядисани яйца може ли в такъв случай?
И какво имаш предвид да се подготви за децата? Подаръчета ли някакви?

А относно яйцата според мен трябва да имат сертификат, тъй като както по-горе съм написала за непакитираните неща е задължитлно и няма да ги приемат.

Милена

Мисля, че бихме могли да занесем боядисани яйца, там всички да се чукнат с тях и да си ги изядат, мами и деца. как мислите? Струва ми се несъмнително.  newsm78 Нали в това е и същността на празника. За съжаляние не се продават боядисани яйца!

# 121
  • София
Защо не се обадите в дома да питате как стои въпроса с боядисаните яйца. Ще дадат ли вие да занесете?
Децата биха се зарадвали.

# 122
  • Пловдив
Мога да се обадя допълнително в понеделник и да попитам конкретно как стои въпросът със боядисаните  яйца. Но по принцип такива са изискванията и те са длъжни да ги спазват. Другият вариан според мен е да се поиска ксерокопие от магазина на сертификата за яйцата и да се представи в дома . Но при всички случаи аз в понеделник ще се обадя и ще попитам.

Милена

# 123
  • Пловдив

Относно хранителните продукти - те немогат да бъдат домашни. Желателно е да са пакитирани и на опаковката да има срок за годност , вносител и производител , още по-добре ако има и сертификат , а на откритите продукти като :торти ,сладки, месо и др. сертификата е задължителен.

Говорих отново с директорката на дома конкретно за боядисаните яйца .И тя подвърди отново това което вече сме говорили за хранителните продукти . Няма да приемат яйцата или други непакитирани или домашни неща , ако те не са придружени със сертификат .  Жената помоли да е разберем , тъй като яйцата са носители на много зарази , а както ние носим отговорност за нашите деца , така тя е отговорна за децата от дома и е длъжна да спазва изискванията които са и наложени .

Милена

# 124
  • София
Добре, а защо не боядисате няколко яйца заедно с децата от дома? Т.е. да се боядисат от техните, с които ги зареждат.
Да ви кажа, аз ако бях на мястото на директорката, също бих се притеснявала.

# 125
  • Пловдив
Здравейте , на всички . Напомням ви за срещата утре в Макдоналдс от 18ч. , а за тези които немогат остава за 19.04. от 15ч. в градинката на центъра до катерушките . Целта на двете срещи е да обменим идеи , да вземем решения как да се организираме от тук на татъка и най-важното да съберем поне част от необходимите неща преди посещението ни в дома в квартал Коматево.

Милена

# 126
Добре, а защо не боядисате няколко яйца заедно с децата от дома? Т.е. да се боядисат от техните, с които ги зареждат.
Да ви кажа, аз ако бях на мястото на директорката, също бих се притеснявала.
Проблемът е, че няма да можем да отидем преди Великден, а после вече става късно за боядисване на яйца Sad Но козунак и шоколадови зайчета например е съвсем реалистично да им занесем и мисля, че и това много ще ги зарадва, а най-вече - вниманието. Пък догодина ще се организираме по-добре и по-отрано Peace

# 127
ОТЧЕТ ЗА ДНЕШНАТА СРЕЩА:
Събрахме се общо 5 майки. Решихме във вторник да занесем на децата от дома в Коматево:
- 8 козунка (те са 16 деца, по 1/2 козунак на дете)
- курабийки или някакви шокорадови фигурки (ще трябва да проверим)
- бельо и джапанки за всички дечица
- част от събраните на 1 април дрехи, които са подходящи за възрастта на децата от дома

Събрахме по 5 лв за козунаците и лакомствата. Имаме и 30 лева, събрани от акцията на 1 април. Не достигат обаче 10 лева, за да може да се купят по 2 чифта пликчета (слипове) и по 1 чифт джапанки за всяко дете. Ако някой има желание да помогне, нека го направи на утрешната среща в градината (Милена ще бъде там). Ако вали и срещата отпадне - нека се свърже с мен или с Милена на лични и ще се разберем как да стане. Също така и всякакви други дрешки и обувки от вашите дечица за възрастта 3 - 12 г., подходящи за този и следващия сезон, ще бъдат от полза.

Утре ще разберем какви са средствата, събрани от базара, и ще пуснем инфо. Тях обаче ще запазим за посещението в следващия дом.
Това е. Очаквам и се надявам повече хора да откликнат. Praynig 

# 128
  • Пловдив
Относно днешната среща , в случай че невали в 15ч. ще чакам всеки който иска да донесе нещо. В случай че завали както Синева е казала обадете се на лични за да се разберем как да се срещнем и да вземем нещата .
Благодаря на всички които помагате и се включвате в това начинание и се надявам с общи усилия да зарадваме много деца .

Милена

# 129
  • Пловдив
Здравейте , искам да  благодаря на всички които се включиха днес .
Специални благодарности на : Милена , Благовеста , Любка и Наталия които дадоха дрешки , обувки , пари и федербал.     bouquet

Милена

# 130
  • Пловдив
Здравейте , момичета ! Както вече ви казахме решихме да купим джапанки на децата , но имам голям проблем с намирането им. Затова ще ви помоля ако някой някъде види джапанки на цена :1.50лв.-2.00лв. от №22 до № 36 нека ми пише до понеделник в кой магазин са да отида да ги взема. Благодаря ви предварително.

Милена

# 131
Пожелавам на всички вас страхотни празници щастие и здраве !
Невена
  bouquet

# 132
  • София
И аз ви пожелавам весели празници момичета   bouquet

# 133
  • Пловдив
Христос воскресе !  easter Пожелавам на всички много здраве , жастие и късмет !
И ви напомням за посещението ни утре при децата от дома за временно настаняване в квартал Коматево , който иска да дойде срещата ще бъде на спирката в квартала в 13.15ч.

Милена

# 134
  • Пловдив
Здравейте момичета ! Днес бяхме в дома в квартал Коматево и дарихме нещата които бяхме събрали за там. Искам да ви предам благодарностите на децата , директорката и персонала.   bouquet
През времето което бяхме там в дома имаше 6 деца , 3 от които спяха понеже са малки и 3 по-големи , останалите бяха на градина . Децата веднага разгледаха играчките и ни разведоха из стаите си . Едно от момиченцата  така се беше хванала за Синева , че не се отдели от нея нито за секунда. На тръгване им обещахме , че ще отидем пак да ги видим.
Отново искам да благодаря на всички и се надявам и за напред да бъдем заедно в това начинание. Новата тема :Пловдив 2 е специално за домовете в село Зелениково и град Калофер които ще посетим през месец май и ще помоля всеки който иска да се включи с каквото може да го направи , за да зарадваме още дечица.

Милена

Общи условия

Активация на акаунт