Отговори
# 540
Здравейте  Hug
във връзка с протестите в Турция и силното изказване на Берен Саат, си спомних нейни интервюта от преди няколко години, когато се снимаше като Фатмагюл.
https://docs.google.com/document/d/1hQSB6086ovAyQc1jAhXHM1BGKo9e … hm0/edit?hl=en_US

Цитат
Какво мислиш за младежите , които те закачаха в Asmalımescit?Нима това не е своего рода насилие?
Не чух да ме закачат ( дословно каза, че не чула думите , казани зад гърба й)Когато аз излязох от там , обкръжиха ме 10 камери и аз не виждах накъде да тръгна. Младежите, които седяха на първите маси, видимо са казали някакви неприятни неща. Различно , когато те се видяха на следвашия ден по телевизията , се срамуваха пред своите момичета от казаните думи.
  ( на другия ден  Берен Саат се е върнала в ресторанта да си плати сметката)
А подобни неща не ти развалят настроението?
След този случай аз получих много поддръжка от всеки. Много хора ми изпратиха съобщения , за да се почуствам по-добре. Получих е- мейли от Çağan Irmak, Mor Çatı. В тази страна е тежко да си жена и каквото и да се направи , това предизвиква много въпроси и всеки път е предмет на голямо обсъждане.
Ако тази роля не изпълнихме аз и Авшар (Хулия – актрисата от по-старата версия на сериала), нямаше да има толкова много  голямо обсъждане на проблема.
Какво мислиш, защо има толкова много обсъждане , а може би и осъждане?
Сериалът е обект на изследване и наблюдение. Аз го свързвам с това :  ако тази роля , за своето си време , Хулия Авшар не беше я изпълнила , и ако аз  тази роля не изпълнявам веднага след ролята на Бихтер , сериала нямаше да бъде обект на такава огромна критика. В дествителност, самата постановка на тази повест не може да бъде повод за преракания. Всичко това стана заради „ магазинната разработка” на тези жени , които  изпълняват тази роля.
Може би е за по-добро.....
Според мен, онези, които направиха анкетата с въпроси от типа  ‘ Коя бе изнасилена по-добре?”, или снимат ме хотела и пишат „ Тя получава психологическа помощ във връзка с изнасилването”; тези, които при вида на камерите , ти подхвърлят неприлични думи след гърба ти, за да привлекат внимание, раздухват този процес. Ето това трябва да се обсъжда , тези , които мътят водата в чашата.....
İNCEKARA  ( депутатката, казала негативни думи о повод Берен и сериала) казва това „ извращение” , но ние се срамуваме от тези думи ...
Даже и политиците се намесиха. Депутат от партиqta «Ak Parti» Halide Incekara е казала: ‘ „ тези които са написали Fatmagül са душевно болни, те внушават на хората извратени мисли”. Добре , а когато преди 2 години в тази страна  бе насилена и убита  Pippa Bacca,  нима тогава  всички ние не се ли срамувахме ?  Лично аз много се срамувах. А тези дни , дъщерята на една англичанка с име Rosmery  бе подложена на насилие във Fethiye ( наюг от Мармарис) , и един мъж- гинеколог , който я прегледа, извикал още 2 мъже, за да гледат.
Вие смятате , че хората , които обсъждат тези проблеми , са лицемери и се старaят да избягват разрешаването на проблема?
Определено , да. При целия този консерватизъм  се крие фалш , желание да се скриеш от действителността. Когато майката  на Pippa Bacca  пристигна при нас  и каза „ Да , знаем, че е виновен един мъж, не трябва да хвърлим вината върху цяла Турция” , аз се засрамих двойно пред нея, пред нейното мъдро мнение. За тези 1-2 години , ние забравихме това, което няма да промени това, което е станало.
Има много хора , които искат да има цензура и въобще да се спре този сериал!.
Да, Фатмагюл съществува. Има много жени , приличащи на Фатмагюл, има и много жени, които са под насилие в техния брак. Протестирам против това , да се нарича Турция – страната , с правата само за мужете.За пример – когато убиеца на Мюневвер Карабулут -  Джелаледдин Джеррах , каза - : „ би трябвало да  наблюдава своята дъюеря „....Или случая във Fethiye, когато са принудили мнасиленото момиче да премине тест за  алкохол.  Това са мъжки права , а сега самите искат да спрат излъчването на Фатмагюл.
А не е ли сериала агитация на насилието?
Ekrem Çatay и Kerem Çatay – това са мъже , които уважават и ценят жената. Покрай тях , нашите сценаристки Едже и Мелек пишат сценария от женска гледна точка. Нашият режисьор е жена, повечето от главните лица на снимачната площадка са жени. Как може да се повярва на това , че всички ние сме мъжемразки  и легализираме насилието и жестокостта към жените!
Но среди протестиращите има и немалко женски организации?!
 Да, говоря това , за да им отговоря. Убедена съм , че ние показваме ситуацията откъм грозната страна. Разбира се , че може да се избегне и че ще се обсъжда. Думи като : тази сцена е заснета не много критически.... тази част на повестта трябваше да се заснеме по друг начин ... различни са мненията. И ние се вслушваме в тези мнения .

http://bgreality.bg/content/%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%8 … D0%B8%D0%BD%D0%BE

Цитат
Тя публично казва, че е изключително трудно да си жена в Турция, тъй като поради пола си търпиш не само дискриминация, но често се превръщаш в обект на насилие.

# 541
Валя много ти благодаря  bouquet

# 542
Здравейте Heart Eyes Hug

Скрит текст:

Валя, благодаря за инфото  bouquet Аз много не съм запозната със случая за убитото момиче, но в контакта има и друго изявление на Берен, където разказва как сама тя е трябвало и трябва да търпи грубо отношение от страна на съученици и колеги. Смело момиче е Берен, права е че е трудно да си жена в Турция, тези измислени забрани според мен само подклаждат насилието Peace Това, че жените нямат права и се третират като обект, също не се вписва в концепцията на 21 век newsm78

https://vk.com/berenalican?w=wall-67485558_37996

Айра Heart Eyes Hug

Хубав ден, момичета с един усмихнат Киво Heart Eyes Hug

# 543
 wavey  Hug wavey

Миси Heart Eyes  на 35 стр има и превод на бг на постта на Берен в Инст, много е силно! Някои" фенки" на Киво, го припознаха в партнъора, който се споменава ooooh! ooooh!

аз пък намерих този страхотен клип с англ суб., не знам дали сте го срещали с превод newsm78

# 544
Aйра Heart Eyes Hug, не бях видяла превода, тенкю  bouquet Не ми се иска да мисля за Киво по този начин, нищо до момента не ме е довело на мисълта, че може да се държи с жените по този начин Peace За другите й екранни партньори нямам наблюдения Peace По скоро, ако става въпрос за това, че си развалиха отношенията след края на ЗП съм си мислела, че е заради Киво, той винаги е по-резервиран в изказванията си, в представянето си по медиите, а Берен е малко по-освободена Peace Не го казвам в лошия смисъл на думата, просто едно такова поведение в консервативна Турция се тълкува по друг начин Peace Според мен, де както и да е....

Много са ми сладки като Барби и Кен Heart Eyes Но това беше преди, сега не си ги представям в тези роли, особено пък Киво #Crazy След Кузей и Сеит ми е трудно да си го представя като Кен Simple Smile 

# 545
# 546
Миси,  Heart Eyes не съм съгласна за Берен, че била по-отворена,затова с Киво са си развалили отношенията. Можеш да направиш справка с клипчета , след финала на ЗП, на които Берен е супер затворена, супер срамежлива, като малко дете. А и отношенията им с Къванч не се развалиха веднага след ЗП.  Peace Мисля, че някъде по времетона Кузей, когато Къванч седеше на задния ред, а Берен седеше със Селчук Йонтем на предния реднанаградите "Златна пеперуда", ако не се лъжа за самото събитие. Пак пиша, че Къванч е бил на заснемането на първи епизод на Каква е вината на Фатмагюл.  Hug Берен на по-късен етап започна да отговаря пред камерите на журналистите и въобще да бъде по-смела, каквато трябва да е с абсолютното самочувствие.  Wink  С цялото това нещо искам да кажа, че, поне според мен, причината за развалените отношения на Киво и Берен, не е заради нейната гласност, или неговото затворено държание.   bouquet

Терзи  Heart Eyes

# 547
# 548
Краличката Heart Eyes Hug, споделям моите усещания за тях двамата Peace Както сама казваш след ЗП и на мен ми се струва, че си бяха в много приятелски отношения Peace Много отдавна не са ги засичали заедно, даже и за сватбата на Берен се писа, че Киво е бил поканен, но на мен ми се струва, че не е бил, въпреки, че бяха по-същото време с Башак в Америка Peace Не казвам, че Берен и поведението й са причина да развалят топлите си отношения, няма как да знам това, само предполагам, но не е невъзможно Peace Според мен естествено, никой не задължавам с моето мнение Peace

Тук например бяха на някакъв рожден ден на Еджето ли, не помня, както и да е....

Тук събираха средства за пострадалите от земетресението във Ван.

Това са въпросните награди, за които споменаваш и седят на различни редове Peace

Не знам, на мен Берен не ми прилича на толкова срамежлива, Киво ми е по-срамежлив честно Peace

Това клипче го помня от сватба на приятели на Берен Peace

Точно това имах предвид като казвам, че е по-освободена, на мен ми харесва, купонджийка ми изглежда, но явно хората го тълкуват по-друг начин след като тя самата споделя, че са й правили неприлични предложения Peace

Киво не съм го виждала така да се весели Peace По-обран от към емоции ми е, сега малко с Башак се е поотпуснал, но само публикуват повече снимки, нищо по-забавно Peace

# 549
Миси,  Heart Eyes точно за клипчето, което май е от рождения ден на Едже, писах, че Берен е срамежлива.  Peace Иначе на сватбата показа на всички що е то танц и как се танцува, но тя е посещавала уроци за тази работа. Нищо де, аз не споря с теб, разсъждавам си, не че така ье стигна до ключа от палатката.
Има клипчета с Киво, на които екстра си се забавлява, даже май миксира, или държеше микрофон, не помня вече.

Мисля, че Башак беше на сватбата на Берен. Но Кванч....Неуважително е, при положение, че в един момент си прекарвал дните си с този човек и то не за седмица, или две.... явно проблема между тях е сериозен.  newsm7

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 08:50 от kralitsata

# 550
Сега се сещам, че на въпросните награди, Къванч не говореше и със Селчук. Обаче след известно време се бяха засекли на улицата, и нотка от проблем между тяха нямаше.

Може ли да ми дадете линк, или на лично,  с превода, за който писахте, думите на Берен  Praynig

Изгледах клипчето от сватбата отново и й казвам евала на Берен, знае как да се забавлява. Миси,  Heart Eyes нали знаеш, че танца, който е като хоро, само че пляскат с ръце, е традиционен за техните сватби.

Скрит текст:
http://www.izlevideo.net/medcezir-9-bolum-yaman-mira-dugun-sahnesi-712539.html

Чаги е  Crazy а Серенай ми стана любимка, въпреки, че помня Зизу каквоми каза за нея   Whistling И Бурчин Терзиолу ми е третата любимка  Hug

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 09:30 от kralitsata

# 551
 wavey Hug wavey

Аз пък си мисля, че Къванч и Башак не са били канени на сватбата на Берен newsm78 И отношенията между тях са се развалили заради ревност от страна на техните половинки по това време newsm78
Миси  Heart Eyes благодаря за клипчето с танцуващата Берен, страхотна!! не я бях гледала Grinning

Краличке Heart Eyes заповядай

Скрит текст:

Публикувам позицията на Берен  по повод смъртта на 20-годишната Озгеджан Аслан. Преди няколко дни тя беше изнасилена от шофьора на маршрутката, в която е пътувала. След това той с помощта на баща си и свой приятел я наръгват с нож, заливат я с бензин и я изгарят.

Правя го по молба на госпожата, която ми писа на лични.

Берен Саат

Тази вечер човек не може да заспи. Сълзите пълнят очите ни, преливат и се стичат по лицата ни. Какво ще променим, ако отново излезем на „Таксим“? В тази страна с всяка изминала година жената се цени все по-малко. Знам, че ще става по-лошо. Тези проблеми отново ще се подценяват, отново вината ще бъде търсена в жените, отново ще бъдат намерени оправдания. Деградацията ще продължи. Чувство на отвращение и погнуса ще остане.

В моята страна е трудно да си жена. Още по-трудно е да си красива жена. Гледам това красиво лице днес и спомените нахлуват в главата ми. Момчетата, които вдигаха полите ми в началното училище, неприличните подхвърляния, които ме съпровождаха по пътя от училище до вкъщи, бързите стъпки, с които се прибирах нощем, книгите, които притисках към гърдите си, за да ги прикрия. Таксиметровите шофьори, които си наместваха огледалата, за да могат да ме оглеждат на задната седалка, съучениците, които ме тормозеха, защото отказвах да изляза с тях, мръсните думи, които ми говореха, когато ми се обаждаха от домашния си телефон, лицето на онова 15-годишно момче, което ме преследва до дома ми и ми показа еректиралия си полов орган, изтичването ми вкъщи с треперещи ръце при вида на тази гледка, мълчанието, страха да го споделя с когото и да е, скандалът, който вдигнах на един телевизионен шеф, който  опипваше  задните ми части по време на официална вечеря, партньорите ми, които не можеха да преглътнат факта, че искам да се разделим, боричкането ми с един актьор, който по време на приятелско събиране нахлу в тоалетната и започна насила да ме целува. Делото за използването във филм на тайно заснетия профил на гърдите ми. Новината, която излезе днес, че са ме заснели с отворен цип на панталона. Каква страхотна новина! Това са хора, които нямат никакво уважение към жената, нейното тяло, нейния избор, нейните права. Въпреки всичко това напоследък си казвам, че съм късметлийка. Все съм се разминавала на косъм. Още не са ме изнасили, не са ме наръгали с нож, не са ме пребили до състояние на кома на автобусната спирка, не са ме нарязали на парчета и натъпкали в куфар, не са ме поляли с бензин и изгорили. Престъпление е да си затваряш очите за ставащите около теб престъпления. Някой ден ще ти потърсят сметка за това. Наш дълг е да защитаваме живота и правата на всеки човек, независимо от неговия пол. Надявам се, че Озгеджан, че спи спокойно с мечтите си, забравяйки за своя последен ден.

като сме на нейна вълна  Grinning

# 552
Привет, дружки!  Hug Hug Hug
Миси, Краличке, Айричка  Heart Eyes Hug wavey
По въпроса, за който говорите, и аз като Миси смятам, че Берен не е никак срамежлива, напротив. Поне с такова впечатление ме оставя. Киво е по-срамежлив, той рядко се отпуска. Но все пак и това се случва, макар и рядко  Laughing На клиповете, които съм гледала с тях двамата, Берен му се радва повече, а не обратното  Laughing Не зная сега в какви отношения са,не зная и дали въобще са имали някакви отношения,не зная и защо вече не са така близки като едно време,това не ме и интересува, честно казано, но съм убедена, че Берен изобщо няма предвид него или друг от партньорите си в проектите си.. По-скоро говори за партньорите си в живота, които не могат да се примирят с това, че се разделя с тях - аз поне така разбрах думите и. PeaceЧестно казано, съм погнусена от предположенията за Киво на едни негови "почитателки"   ooooh! ooooh! ooooh! Надминаха стократно по обиди тези, които не  обичат Къванч,обиждат човек, когото уж харесват  newsm78 ... И защо ? За да си чешат клавиатурите и да се надпреварват да показват коя от двете е по, по - най в реалната си преценка за патрона,както го наричат  Mr. Green,и че не спадат към ултрасите като нас  Joy Joy Joy Дори и ни се подиграват откровено ...  Ами ... щом това ги прави щастливи ...само, че е много жалко и гнусно ...и  при това без да знаят каква е истината ...като ги гледам на тези клипчета, много ме съмнява, че именно Киво е нахлул в тоалетната, да  целува Берен на сила  Joy Joy Joy Joy Нейсе ...
Хубав ден ви пожелавам, дружки!  Hug

">#t=33[/video]

# 553
Добро утро, дружки !  Hug Да е усмихнат и слънчев денят ви, да са светли мислите и делата ви !  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Скрит текст:

Благодаря на всички от сърце за споделеното в темата !  newsm51

Ще споделя и аз набързо какво мисля по въпроса за отношенията между Къванч и Берен . Peace
Може и да е наивно, но аз винаги съм мислила и твърдяла, че те продължават да имат прекрасни отношения помежду си, въпреки че не ги афишират. Мисля, че си имат някакво споразумение, за да не дават повод за клюки и сплетни / че то и без да ги виждат заедно, виждате какво става, а не ми се мисли, какво ли ще се изпише, ако ги видят ! ooooh!/ , защото добре позната родната си действителност, както и нивото на журналистическата “достоверност“, както и за да не дават повод на близките им да страдат и да се тормозят. Вярно е, че имаше период, когато демонстрираха сериозно охлаждане на отношенията, но и те са живи хора, всичко се случва, може да са имали повод затова. Ние, обаче, няма как да знаем нито какъв е той , нито дали е бил сериозен или пък на каква основа е бил конфликта, ако изобщо е имало такъв, разбира се. Всичко е в сферата на догадките и предположенията, а от това какъв човек си, зависи и в каква посока ще тръгнат мислите ти. И аз мисля, че дори и да е имало някакви недоразумения между тях, отдавна са изгладени и преодолени . Видяхме, че Берен присъстваше на премиерата на Пеперудите, това, че не се снима с Киво, не мисля, че е показател за лоши отношения помежду им; после , ако не ляха близки, не мисля, че той щеше да я предизвика да се залее с ледена вода, във връзка с кампанията; аз все още съм твърдо убедена, че двамата с Башак са били на сватбата на Берен и Кенан, въпреки, че никъде не се появиха снимки, мисля, че това е абсолютно тенденциозно - месеци преди това се спекулираше по темата, защото пък да им дават повод на жълтурите да си продават писаниците на техен гръб ?! Имам си и още много подобни “доказателства“, които ме карат да мисля и да вярвам, че до ден днешен, Къванч и Берен, са добри приятели, подкрепят се и се уважават ! Може и да съм наивна, но предпочитам да мисля в тази посока, отколкото да давам ухо на разни гнусни брътвежи, които само едни болни мозъци могат да сътворят !
Колкото до това, какви са в живия живот - мога само да гадая и да си правя изводи от косвени наблюдения . За мен и двамата са готини млади хора, които живеят живота си така, както те го разбират, а не каквито са очакванията на хората към тях, свободни, независими, уверени, успешни и силно се надявам - много щастливи !  Heart Eyes И двамата винаги са демонстрирали подкрепа в каузите, в които вярват и с които са ангажирани / наистина мисля, че само много болен човек може да заподозре Къванч в насилие над някого !  ooooh!/, не се колебаят да изразят свободно мислите и позициите си, всеки по своя си начин . Лично на мен, това ми е достатъчно, за да им вярвам, да ги харесвам и съм щастлива, че дори и от далеч, мога да се радвам на успехите и постиженията им !  Peace

Прошка е ! Простете !  Praynig

Скрит текст:
Прошка

Извинете, че все съм различна.
И така съм си просто достатъчна.
А когато ме мразят – обичам.
Не залитам в напразни очаквания.
Извинете, че пак не пораснах.
А Животът ме тегли нагоре.
И във нощите плача от щастие.
През деня мълчаливо говоря.
Да, простете ми всяко безверие.
Не повярвах във хорската злоба.
Разпилях се, и пак се намерих.
И в писмо се изпратих на Бога.
Извинете дори и мечтите ми –
че се сбъдват, макар и наужким.
А сълзите, валящи в очите ми,
все на някого, нейде, са нужни.
Извинете. Уших си криле
някак с моята тихичка грешност.
А светът е с душа на дете.
Само с прошка се учи човечност.

Мира Дойчинова - irini

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 11:02 от gospojata

# 554
Рекламата на Акбанк бекстейдж !  Peace Терзи Heart Eyes беше сложила линк, ето го вече и видеото !  Peace

И две бекстейдж снимки от ЗП, които не съм виждала досега. Peace

Общи условия

Активация на акаунт