Йоркширски териер- тема 8

• 94 933
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
Аз не се тревожа колко ще стане,просто ми е интересно дали се развива нормално и дали въобще има някаква норма по месеци или не.А иначе мисля,че е идеалното куче,толкова е игрива и обича да се гушка,че не мога без нея.Козинката и е много нежна и гъста,права и блестяща.Расте много бързо поне според мен( повече от 1см за месец).Обича да я реша и засега не се заплита никъде,но то е рано.Обаче от постоянното пипане ми се струва,че и се омазнява козинката бързо(една седмица и вече е замазана).Дали е от пипането или имат типове козина както при хората?

# 616
  • Варна
Охх сега в нов размисъл ме хвърляте с проскубаните козинки  SadЙоркито има ли миризма на куче ?

# 617
Моето няма типичната кучешка миризма.Като не е къпано мирише по скоро на запотено бебе,а като я изкъпя си мирише на шампоан.За сравнение преди имах лабрадор и него като го намокрех да го къпя миришеше ужасно,точно на мокро куче дето има една дума.А йоркито въобще я няма тази миризма.
  Ето ни на 2 месеца https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1104111259600290&set … ype=3&theater

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 19:39 от eli_vulkova

# 618
  • Варна
При мен не излиза снимка Ели .
Имам два дни да реша дали да взема кученцето , страхувам се много , сега е бебе ще е игриво и забавно
но какво ще стане след 2-3-5 години ?!
днес ми разказваха как им стискат анална жлеза ако не се лъжа .....лошо ми стана!
опитвам се да разкандардисам сина ми , който в момента плаче в другата стая , че мама почти отказва йоркито  Sad

# 619
  • София
Имам два дни да реша дали да взема кученцето , страхувам се много , сега е бебе ще е игриво и забавно
днес ми разказваха как им стискат анална жлеза ако не се лъжа .....лошо ми стана!
опитвам се да разкандардисам сина ми , който в момента плаче в другата стая , че мама почти отказва йоркито  Sad

ако все някога решиш на имаш куче, йоркито е много подходящо за гледане в апартамент.

в събота намерих избягало куче от породата бретон шпаньол. Много бе сладък, но аз не бих могла да гледам такова куче. Мирише на куче, изисква много разходки, а аз такова време нямам. Да не говорим за изхранването. След 3 часа открих собственика и имаше щастлива развръзка.
Йоркито е малко куче и не изисква супер дълги разходки. Не пуска косми, не мирише на куче, не му пречи да живее в апартамент, защото е малко и т.н.

Не те убеждавам да вземеш куче, защото знам, че грижата ще е твоя. Но ако все пак смяташ да вземеш, това е подходяща порода за апартаментно гледане.

# 620
А аз пък си мисля, че на този етап не е готова да вземе/гледа куче. От написаното се разбира, че все още не са и известни доста неща около грижите за кучето и ако то се вземе само заради прищявката на детето /на което мнооооого бързо ще му омръзне/, кучето се превръща в бреме, нещата започват да стават досадни и от това няма никакъв смисъл. Да, йоркито е малко и удобно за гледане, но какво става, ако много лае и не може да се води по почивки и хотели, защото хората се оплакват? Какво става, ако не иска да ползва в къщи пелена и трябва да се разхожда в дъжд и сняг 2 или 3 пъти на ден? А ако не може да се научи бързо на хигиеннни навици и опикава цялата къща, този факт би ли попречил на обитателите и?
Валети , защо мислиш, че след 2-3-5 години няма да е игриво и забавно? Разбира се че ще е! От вас ще заваси дали ще съхраните и поощрите хубавите черти в поведението му, чрез правилно възпитание.
Бих ти дала следият съвет : не бързайте с решението! Прочети за начало темите тук. Ще преживееш доста моменти със споделеното от потребителите. Описвали сме и щастливи и не чак толкова моменти. Ще добиеш макар и малка представа как протича ежедневието с куче. Чети и в нета, в групите за йоркита във Фейса. Ще е полезен опит, макар и дистанционен. И решението в един момент ще дойде само- или ще е "Да, искам куче" или ще е "Това не е за мен". Но нека решението не е заради детето. Решението трябва да бъде взето от този, който в бъдеще ще се грижи за кучето.

# 621
Аз подкрепям мнението на Зори. Кучето, дори декоративното, си е голяма отговорност Изчетете темите, вижте какви са характерните особености на самата порода. Запознайте се с генетичните заболявания, които могат да се проявят при йоркитата и си задайте въпроса дали сте готова да увеличите семейството си с още едно детенце. Ако проблемите с аналната жлеза, които се срещат при всяко 3то куче декоративна порода, и които не са толкова страшно нещо, са в състояние да Ви откажат, знайте че има много по-сериозни неща, с които може да се сблъскате. Мнима бременност(лекува се с кастрация), пиометра(гнойно възпаление на матка при некастрирани кучета), тумори, проблеми със зъбите(много чести при декоративни породи),кости/стави, пателарна луксация(отново се среща често при декоративни породи),  кожни проблеми, хипогликимични кризи, крипторхизъм и тн.
Пиша с ясното съзнание, че много кучета нямат тези проблеми, няма да се сблъскат с тях и цял живот кучето ще посещава клиниката само за ваксини, но монетата за съжаление има и друга страна, а човек трябва да е подготвен. Ще споделя и моя опит.
Когато си взех куче аз не бях подготвена. Взех решението бързичко, изобщо не бях чела. В клиниката не ме посъветваха да кастрирам. Изпуснах първо разгонване. Кучката ми изкара много тежка фалшива бременност. Веднага след това я кастрирах. Вярно, рутинна процедура, но все пак операция. След кастрацията й се отвори пъпна херния при единия шев. Наложи се да оперираме отново, за да я затворим. В момента ни предстои поредната операция, защото имаме двустранна пателарна луксация и едното краче е доста зле. Пробвахме с различни добавки, за съжаление без резултат. Започна да държи крачето вдървено, пречи й да води пълноценен живот и да тича, а тя е адски активно куче. Една сутрин кучето ми просто не можа да стане и взех поредното трудно решение да оперирам отново.
Пиша всичко това не за да Ви откажа- напротив. За да Ви помогна да си претеглите рисковете и да прецените дали, ако се сблъскате с нещо подобно, бихте могли да се справите.
Иначе, ако се решите обичта и привързаността са несравними. Нито за момент не съм съжалила, че точно това е моето куче. Нито за миг не съм се отказала и всичко, което ни се е случило не е помрачило прекрасните мигове и споделени моменти. Обичам я безумно много, тя ме прави по-добра, по-отговорна и адски щастлива и съм сигурна, че ни чакат още много години заедно. Пожелавам Ви да го изпитате.

# 622
  • Варна
Благодаря ви момичета , четох тази тема и назад , понаучих основните неща , спряла съм се на момченце , харесала съм го и ме чака в петък да си го взема тъй като ще е подарък за сина ми който в събота е рожденик !
Естествено умирам от страх ,дали ще успея да го науча на елементарни неща , дори от това колко ще порасне , не звучи добре но не искам голямо куче , не искам и да е 1.400 , видях едно такова , ами дребосъче е !
така между 1.8-2.200 ми е критерия , то на 50 дена било 630 гр а родителите са по 2.300 кг, 18 см високи !
Имам само два дни , жената беше толкова мила с мен че ми го пази (тъй като не е в града ни )
но каза и да се откажа -няма да се сърди Simple Smile
Освен това детето ми е с алергична астма , от толкова четене разбрах че или йорки или нищо .

# 623
Валети, поздравявам те за решението! С помощ на всички, които са част от форума, ще се справиш! Само търпение трябва!

# 624
Elfadora, а на колко месеца най-рано може да се кастрира кученцето и в какво се изразява фалшивата бременност?

# 625
  • София
Моята бе на почти 7 месеца, когато я кастрирахме.

# 626
Между 6-ти и 7-ми месец при женско куче. Идеята е да е преди първото разгонване. Моята я кастрирах на 6,5 месеца и ветеринаря каза, че до 2 седмици е щяла да се разгони. Хванахме последния влак дето се вика Simple Smile))

# 627
зори, змия, благодаря! Аби сега е на 3.5 месеца и отсега ще консултирам с ветеринаря кастрацията.

djonova, Белла е приказна! Как успявах така хубаво да я вържеш? Не палува ли, че аз зор виждам? То и на нашата козинката й е по-къса още.. Laughing

eli_vulkova, ние взехме Аби на 50 дни - 850 гр. На три месеца тежеше 1,5 кг. Сега в момента е 1,7-1,8 кг. Като структура обаче изглежда по-дребна от йоркита, които тежат по-малко от нея

# 628
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1669335276648665&set … mp;size=960%2C893

Дали успях да кача и аз снимка, нямам идея newsm78

# 629
  • София
така не става, ако снимката във фейса не е публична.
Ако искаш да качиш снимка от там, отиваш на самата снимка, с десен бутон на мишката изпираш адреса на изображението и го качваш тук.

Общи условия

Активация на акаунт