Йоркширски териер- тема 8

• 94 919
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
alf leila , да отварят се, малката Аби е страхотно сладурче, да ви в жива и здрава и дълго да й се радвате.
Вторият начин с копиране на адреса на изображението е правилен, но трябва да дадеш "вмъкни изображение" което е иконка с една картина и там да го сложиш между скобите Simple Smile

# 646
Споделете от коя храна сте доволни най-много. Има ли някоя, която не препоръчвате?

# 647
  • София
Споделете от коя храна сте доволни най-много. Има ли някоя, която не препоръчвате?

Със сигурност не препоръчвам Роял Канин, Хилс, Юкануба, Про План и т.н.
На моята добре й се отразяват Орижен, Нутрам Грейн Фри, някои видове Акана, Тейст ъф дъ уайлд, но нея я отказа след едно разболяване и не съм пробвала втори път да й дам.
Има и други добри марки храни, но не сме ги пробвали.

# 648
Със сигурност не препоръчвам Роял Канин, Хилс, Юкануба, Про План и т.н. - напълно съм съгласна  newsm10

Съгласна съм и с положителния списък на змия. Аз бих добавила и Госби, както писах по-напред брат ми е много доволен. Неговите приятели също били почнали да я взимат за техните кучета. В петък бях при нашите на гости и я видях храната - Grain Free, преди е взимал и риба. Лабрадорът му яде и двете, а скоро са пускали и профилактични кръвни тестове и всико е наред.

Оттук я взима: http://vippet.bg/bg/

# 649
Здравейте, любители на йоркита.
Имам нужда от помощ за моето 6 годишно диваненце. Мъжко йорки, което непрекъснато подпиква на разни места вкъщи. Това е изключително неприятно, още повече че имаме и детенце на годинка и аз съм непрекъснато нащрек дали няма някъде пикнато и бебето няма да го настъпи или налази. Лятото по-рядко се случва да го прави, защото сме на вилата повечето време, където е почти непрекъснато навън, но зимата ми е кошмар и имам моменти дето искам да го подаря на някой.
Извеждаме го сутрин и вечер, та не е от нередовни разходки. Просто съм забелязала, че е отмъстителен като котка. Ако по някаква причина се е почувствал пренебрегнат го прави.  В нас вратите непрекъснато се затварят, оставяме го сам само в коридора, където е неговото легло и панички. Иначе в другите стаи винаги гледаме да е с някой от нас и въпреки това пак успява да вдигне крак. Днес върха беше препикана играчка на бебето, нещо като музикална масичка. И не, не ревнува от бебето, не го прави откакто се е родила, а още от малък си е такъв. Предполагам и в нас е бил проблема, че не знаме как да преодолеем това. Изобщо има ли решение на този проблем? Чувствам се безпомощна и съм на прага да го дам някъде, наистина.

Захарно цвекло, много добре разбирам болката ти и аз имам този проблем Cry. Моето куче имаше изградени хигиенни навици още към края на 4-я месец и не ми правеше бели, но след 6-я, когато започна да се осъзнава като мъж, да вдига краче и да души всички следи навън се започна маркирането и в къщи, на някое ъгълче, на пердета или просто където му падне, понякога се случваше след като съм му отказала игра или от нашата храна, но в повечето случаи попадам на локвичките без да съм наясно в кой точно момент и по какъв начин съм му "накривила шапката". В началото му се карах като завеждах до петното показвах му го и му казвах строго НЕ и мисля, че той разбра, че това не трябва да го прави, защото имаше случаи, в които ме гледаше гузно и присвиваше уши, а аз не разбирах защо докато не пообиколя по-обстойно апартамента и не открия пораженията, само, че това, че е наясно, че на мен не ми харесва за съжаление не го спря. Пробвах и с игнориране, като чистех локвички, перях пердета и само ако го засека в момента на прегрешението му казвах строго  НЕ и го спирах, но и    това не даде резултат. Тогава вече идва и момента с отчаянието и безсилието пред малкото диване. Ина мен в такива моменти ми се иска да го дам някъде, бясна съм му #2gunfire, но независимо, че го гледам само от 5 месеца много си го обичам и знам, че не мога да го дам. Вчера говорих  с тренъор на кучета, но за съжаление нищо обнадеждаващо, човекът ми обясни, че може да промени това поведение за две седмици, но когато кучето се върне при мен отново ще върне и поведението си. Характерът ми бил МЕК , кучето усеща, че не съм от водачите и се "намества" в нишата, за да ме пази doh. Дори и да науча някакви техники, кучето щяло да усети, че не е искрено и нямало да го отрази. Понеже съм от упоритите няма да се откажа толкова лесно и мисля да проуча какво е писано по въпроса, да поговоря и с някой друг тренъор пък да видим Laughing, дано не се окаже, че съм просто наивна.

# 650
Ще споделите ли за колко време преминахте от една храна към друга?

# 651
  • София
Ще споделите ли за колко време преминахте от една храна към друга?

около седмица

# 652
Здравейте. Преди няколко седмици споделих с вас, че обмислям да си вземем йорки. Мога да ви се похваля, след доста мислене.  newsm51 Красавицата се казва Карина /Кари/ и е един малък бонбон на 2 месеца. Отначало доста скимтеше, но няколко лакомства и след доста прегръдки и целувки бързо се свикна.  Joy В момента нямам много време да обяснявам по-подробно, но утре ще се опитам да я заснема.  Simple Smile

# 653
Малинов кейк, да ви в жива и здрава, и да ви радва много новия член в семейството, очакваме снимки Simple Smile
Дълго отлагах вземането на кученце, по ред причини, но много се радвам, че го направих и взехме точно от тази порода Grinning прекрасни кученца са  Heart Eyes
Белла (на 6м) чака лакомство Simple Smile

# 654
  А да попитам аз, скубите ли космите в ушите на вашите кучета? Имам препоръка от вета да го правя , ама   е доста болезнено май и направо не знам!
Чувам за някакъв тример , някой който е ползвал може ли да сподели ?

# 655
Да ви попитам какво използвате, когато ги извеждате против бълхи - каишка, спрей или друго? Предстои ни първо излизане и не знам как да предпазя кучето от бълхите. Моля за съвет...

# 656
Здравейте, любители на йоркита.
Имам нужда от помощ за моето 6 годишно диваненце. Мъжко йорки, което непрекъснато подпиква на разни места вкъщи. Това е изключително неприятно, още повече че имаме и детенце на годинка и аз съм непрекъснато нащрек дали няма някъде пикнато и бебето няма да го настъпи или налази. Лятото по-рядко се случва да го прави, защото сме на вилата повечето време, където е почти непрекъснато навън, но зимата ми е кошмар и имам моменти дето искам да го подаря на някой.
Извеждаме го сутрин и вечер, та не е от нередовни разходки. Просто съм забелязала, че е отмъстителен като котка. Ако по някаква причина се е почувствал пренебрегнат го прави.  В нас вратите непрекъснато се затварят, оставяме го сам само в коридора, където е неговото легло и панички. Иначе в другите стаи винаги гледаме да е с някой от нас и въпреки това пак успява да вдигне крак. Днес върха беше препикана играчка на бебето, нещо като музикална масичка. И не, не ревнува от бебето, не го прави откакто се е родила, а още от малък си е такъв. Предполагам и в нас е бил проблема, че не знаме как да преодолеем това. Изобщо има ли решение на този проблем? Чувствам се безпомощна и съм на прага да го дам някъде, наистина.

Захарно цвекло, много добре разбирам болката ти и аз имам този проблем Cry. Моето куче имаше изградени хигиенни навици още към края на 4-я месец и не ми правеше бели, но след 6-я, когато започна да се осъзнава като мъж, да вдига краче и да души всички следи навън се започна маркирането и в къщи, на някое ъгълче, на пердета или просто където му падне, понякога се случваше след като съм му отказала игра или от нашата храна, но в повечето случаи попадам на локвичките без да съм наясно в кой точно момент и по какъв начин съм му "накривила шапката". В началото му се карах като завеждах до петното показвах му го и му казвах строго НЕ и мисля, че той разбра, че това не трябва да го прави, защото имаше случаи, в които ме гледаше гузно и присвиваше уши, а аз не разбирах защо докато не пообиколя по-обстойно апартамента и не открия пораженията, само, че това, че е наясно, че на мен не ми харесва за съжаление не го спря. Пробвах и с игнориране, като чистех локвички, перях пердета и само ако го засека в момента на прегрешението му казвах строго  НЕ и го спирах, но и    това не даде резултат. Тогава вече идва и момента с отчаянието и безсилието пред малкото диване. Ина мен в такива моменти ми се иска да го дам някъде, бясна съм му #2gunfire, но независимо, че го гледам само от 5 месеца много си го обичам и знам, че не мога да го дам. Вчера говорих  с тренъор на кучета, но за съжаление нищо обнадеждаващо, човекът ми обясни, че може да промени това поведение за две седмици, но когато кучето се върне при мен отново ще върне и поведението си. Характерът ми бил МЕК , кучето усеща, че не съм от водачите и се "намества" в нишата, за да ме пази doh. Дори и да науча някакви техники, кучето щяло да усети, че не е искрено и нямало да го отрази. Понеже съм от упоритите няма да се откажа толкова лесно и мисля да проуча какво е писано по въпроса, да поговоря и с някой друг тренъор пък да видим Laughing, дано не се окаже, че съм просто наивна.

Нашият мъж е на 5 години, кастрирахме го преди месец и оттогава не маркира.

Преди се случваше да препикае шкаф или перде само от време на време, но след като се преместихме в нов апартамент, започнах буквално всяка сутрин да заварвам локви. Бях стигнала до там да обуя краката на всички маси/столове с найлонови торбички, за да не се подуват, непрекъснато търках с оцет, прах килима със сода/оцет/веро/кислородна вода, преди да ми се наложи да го махна... изобщо, издивявах. Случи се веднъж-два пъти дори пред мен да вдигне крачето, при което получаваше мъмрене, опитвах се да отвлека вниманието му, да го стресна, но въпреки това не спря. Иначе от малък е научен да ходи навън сутрин и вечер по време на разходките, а през деня, докато ни няма - в банята.

Кастрацията отдавна ни беше препоръчана, не знам защо изчаках толкова дълго, при положение, че той е с по-рехава козинка, само понякога изправени уши Laughing, а след кортикостероидите покрай алергията от полени, която разви на 3тата година, напълня до 3.5 кг., та не е хич по стандарт, за да го размножавам. Иначе за мен е най-милото и любвеобилно куче на света, супер жизнен и енергичен, винаги готов за игра. Та сега се наложи чистене на зъбен камък и реших и двете операции да минат с една упойка.

Откакто е кастриран, на 2 пъти се случи да се изпусне в коридора, но вратата на банята беше затворена, а не е вдигал краче да маркира. И това е всичко засега, нямаме други инциденти, дано нямаме такива и в бъдеще.

Преди да го кастрираме, четох, че често това спира маркирането вкъщи, но не винаги, ако кучето е свикнало и го прави от години.

Иначе ето го моят маймун като бебе и като възрастен.

# 657
Здравейте. Нашето момче е на 3 месеца. Захранен е с Роял Канин и ми препоръчаха да взема от него. Пакетът е на привършване вече и тъй като за пръв път имаме кученце и не сме били запознати, сега искаме да я сменим с друга марка.
Колебая се между следните:
http://zoomagazin.eu/bg/mobile/kategorii/visan-optima-nova-26815 … esetsa-2-kg-37947
http://zoomagazin.eu/bg/mobile/kategorii/genesis-life-stages-587 … esetsa-2-kg-25318
http://zoomagazin.eu/bg/mobile/kategorii/equilibrio-26921/equili … -10-kg-2-kg-41033

Използвали ли сте ги? Имате ли наблюдения? Ще бъда благодарна да споделите.

# 658
  • София
А защо искате точно с някоя от тези да смените?

# 659
Състава е добър.equilibrio и optima Nova са grain free. Освен това нивата на протеина не са особено високи както на orijen. Предложете и други, разчитам на опита ви. Hug

Общи условия

Активация на акаунт