Йоркширски териер- тема 8

• 94 919
  • 782
  •   1
Отговори
# 90
iovis , НЕ, не е нормално това. С такова малко бебе, консултациите с ветеринар не трябва да са по телефона, а лично. Непременно трябва да го види ветеринар, особено ако кученцето не е от развъдник, а от частно лице или ферма за внос. Дано всичко е наред с мъника и скоро да се оправи !

Dorabella14 , добре дошли   bouquet!

# 91
Благодаря за бързите отговори! Аз съм от Варна и вече го занесох на ветеринар. Казаха че не е от обезпаразетябането. Оставих го там казаха че ще му сложат система и ще му направят изследвания. Вечерта ще отидем да го вземем и ще ни кажат за какво става въпрос и каква е причината за състоянието му. Благодаря ви за съветите!!! Доктора каза че за толкова малко кученце всеки час има значение...

# 92
Кученцето го взехме от зоомагазин

# 93
  • София
Милата душица. Дано всичко е наред.

Зоомагазин...
Скрит текст:
Ако кученцето е заразено може да споделите тук името на зоомагазина. Аз бих го направила за да предпазя други!

# 94
  • София
Кученцето го взехме от зоомагазин

Дано оживее Praynig

# 95
  • В най - голямото село
Дано се оправи малката душичка.
Навремето (преди повече от 20 години) ми бяха продали за немалка сума болно кученце (почина за 3 дни милото)

# 96
Един много хубав сайт за йоркита открих, на английски е, но го споделям с вас: http://www.yorkieinfocenter.com/Yorkies.html

# 97
Никъде не намирам мнение за храните на Schesir, освен че е много скъпа нищо друго не мога да открия. Няма я и в сайтовете за анализи на кучешки храни, и изобщо... някой да има мнение от личен опит? Нашето бебе има проблеми с изхожданията и съм в процес на търсене на най-доброто възможно за хранене. За това ще съм благодарна на всякакво мнение ( изчела съм всички мнения за качеството на храните и тук и в кучешкия форум ). Поздрави.

# 98
Dorabella14 Ако ми намериш подробния гарантиран анализ на английски, ще ти кажа дали и защо е хубава или не. Аз съм взимала консервите им, но не съм гледала етикет или подробен анализ.

# 99
iovis бързо оздравяване на малката душица. Аз също съм от Варна. Имах ме доста проблеми с моето кученце. Хиляди благодрности на доктор Манолов, че се грижеха така добре за нея. Ако закъсаш за ветиринар горещо го препоръчвам. Дано не се взема като реклама обаче наистина съм му много благодарна.
Нашата козина много почна да се степва и си купих фурминатор. Няма по хубав гребен от него. С него козината става много хубава и премахва степаните косми.
http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=brushes_groo … ding_Tool&n=1
Мимченце страхотни са твоите кукли  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мисля, че има някакъв конкурс във фейса за снимки на Йорките непременно трябва да участвате.

# 100
mimi_msm Furminator е неподходящ за породи, които нямат подкосъм. Идеята му е да сваля мъртвия подкосъм. На теб може да ти харесва резултатът, предполагам за възлите го ползваш(особено ако кучинка ти е с много гъст косъм и стават възли), но ако йорки, което е с рядка коса се мине с Фурминатор  не искам да знам как ще изглежда. Козината се степва, защото при някои йоркита е трудна за поддръжка, ако използваш хубав балсам, течни кристали, метален гребен и четка без топчета и съответно решиш два пъти дневно, проблеми няма да има. Аз също съм се чудила преди за Фурминатор(моята кучка има адски гъста козина). Прилагам и какво казват производителите:
Thank you for your email. The FURminator deShedding Tool is designed to be used on shedding breeds of dogs and cats. Since some Yorkies (depending on their coat texture) shed, the FURminator deShedding Tool will work on their coats. If your Yorkie sheds, then your dog’s coat texture is correct for use of the deShedding tool. Some Yorkies have very thin, fine coats that do not allow the FURminator deShedding Tool to work as it was designed.

# 101
Dorabella14 Намерих някакво подобие на анализ на ето тази http://zoomagazin.eu/bg/kategorii/schesir-26540/schesir-small-ma … rast-800-gr-33550, със сигурност не е пълен, обаче е достатъчен, за да ти кажа, че тази храна по никакъв начин не оправдава високата си цена. Още от първата съставка има уловка. Пише дехидратирано месо. По принцип дехидратираното месо, вложено в суха храна е много качествена съставка. Процесът на дехидратиране е чрез изпаряване, което запазва максимално вкусовите и хранителни качества на местото и е доста по-добра обработка от екструдирането или консервирането. Този процес изисква доста повече време и внимание и може би по тази причина цената на тази храна е толкова висока. Обаче не е ли посочен източникът на месото, всичко отива по дяволите. В състава е посочено 24% дехидратирано месо, от което 18% пиле, а другите 4% неизяснени. Останалите 4% са това, което остава от кланицата, когато вземат от животното всичко, което е годно за човешка употреба. Далаци,черва,кости,кръв,бъбреци,мозъци,очи,косми, рога, зъби, копита. Тези неща не са вредни за кучето,но няма да ги видиш в качествена храна от висок клас.
Следва царевицата, на второ място в храната. Съгласно законовите норми, списъкът със съставки би трябвало да е подреден в низходящ ред, според количеството на определената съставка в готовия продукт. Царевицата категорично няма място в качествената храна, а ако я има трябва да е доста надолу в списъка, а тук излиза, че пилето и царевицата са почти еднакво количество. Има много митове за царевицата в кучешката храна, но няма да навлизам в подробности. Царевицата е евтин пълнеж на храната, повдига общата хранителна стойност и се използва при процеса на желатинизиране. Тя няма да навреди на кучето, но то няма нужда от нея. Следва ориз. Отново много голямо количество. Ползите на ориза са, че е богат на фибри, но конкретно тук е вложен не като източник на фибри, а по същата причина, по която и царевицата-евтина суровина.После имаме пречистена свинска мас, която за първи път срещам като ингридиент в кучешка храна и не мога да кажа нищо за нея. После имаме ечемик. Ечемикът е бавен въглехидрат, доставя фибри и други полезни хранителни в-ва. Той е с нисък ГИ, което е добре за кучета, които правят хипогликемични кризи, защото поддържа нивото на кръвната захар. После имаме царевичен глутен. Това е белтъкът на царевичното зърно който е отделен от останалите части в процеса на неговата преработка. Глутенът е тук, за да повдига общото съдържание на протеин, но кучето има по-голяма нужда от животински  протеини.После имаме захарно цвекло.Цвеклото е спорна съставка, богато е на фибри, отново полезно за поддържане нивата на кръвна захар, стига да е в разумни количества( в случая е).Фруктоолигозахаридите са използвани като пробиотик. После имаме слънчогледово олио, то е богато на омега 6 киселини, вече няма как да знаем точните му ползи, защото не е посочен сортът на растението, както и произходът му.

Няма смисъл натам да се прави анализ, всичко останало е в минималистични количества. Аз лично не бих хранила кучето си с тази марка. Има далеч по-хубави и по-евтини храни.

# 102
Elfadora, благодаря. И аз стигнах до този извод. Намерих това: http://schesir.com/en/products/dog/dry-line/small-puppy където отново не ми харесаха някои от съставките. Иначе съм взимала на котката ни консерва и наистина вътре е изцяло месо, годно за човешка консумация. Значи за сега съм се спряла на Аплаус за бебета, пък ще видим ( именно искам да избягна царевицата, глутен-съдържащи храни и картофите). Както и да е, още веднъж благодаря.

# 103
Elfadora много ти благодаря за разяснението много полезна информация.  Хич не се бях замислила над това и нали в магазина гледат да ти вземат парите голямо хвалене. За  съжаление нямам възможност да я сресвам два пъти дневно а козинката и е доста гъстичка и много се заплита.  Обикновено гледам да не използвам фурминатора а само там където немога да се справя с гребена.  Какви кристали ползвате?  С какви гребениэсресвате козинката? Лятото беше добре ама сега. ....

# 104
mimi_msm Той си е за хвалене, голяма работа върши за породите с гъста козина и подкосъм. Просто не е подходящ за нашите мъничета. И аз нямам възможност да реша по-често и по тази причина поддържаме къса прическа, оставям само лапи и глава. Tова са кристалите http://zoomagazin.eu/bg/kategorii/balsami-7785/chris-christensen … ozina-118-ml-7401, ако подстригваш при Светла тя продава насипно, в едни малки шишенца, преди бяха по 10лв, за много време стига. Нанася се по цялата козина, след това се разресва. Ако има много жестоки възли,директно върху възела съм слагала. Гребенът трябва да е метален, от този тип http://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grebeni-72/camon-anti-static-c … ez-dryjka-b-12252 А четката да е с дълги зъбци, на върха на които да няма топчета(топчетата накъсват козината)- от този тип http://zoomagazin.eu/bg/kategorii/tshetki-73/camon-plastic-brush … hetka-b852a-19921

Общи условия

Активация на акаунт