Йоркширски териер- тема 8

• 94 892
  • 782
  •   1
Отговори
# 15
На Тери му сложихме чип заедно с третата ваксина като го взехме на 3,5 месеца.

# 16
И на Бея го сложихме заедно с третата ваксина на 3 месеца Peace

Момичета, благодаря за пожеланията за бебето! Heart Eyes Hug  Благодаря ви и за споделеното относно кастрирането! Определено няма да е сега, ще изчакам поне мъжо да се върне от рейс февруари месец, за да помага с всичката челяд Mr. Green

А я кажете, тези които имате момченца - при тях има ли такъв период подобен като при женските - да речем нещо като засилен мерак за размножаване? Grinning На майка ми йоркито е момченце и тя ми разказва, че от вчера станал нетърпим, клецал всичко де що види и на крака й бил залепен редовно Crazy Та се чудехме дали и той не е в някакъв "цикъл" Joy

# 17
Не мисля, че има такъв период при мъжките. Специално Тери винаги е готов да действа. Joy Има си и една плюшена жаба, та тя му е любовницата, обаче само от време на време му я даваме, защото не я оставя намира. Mr. Green

# 18
Мимченце,честита рожба и от нас  bouquetДа ти е жива и здрава!Один неочаквано за мен много харесва снега.Лошото е ,че е дълбок и доста се затруднява,скача като заек милия  JoyЖелая на всички весело посрещане на Новата Година!Нека тя ни донесе много сбъднати мечти!

# 19
Мимченце Честита рожба, да расте много здрава и да сплотява семейството ви.
Сложи й хигиенни гащи на Бея и няма от какво да се притесняваш. Консултирай се с ветеринар и започни да обезпаразитяваш вътрешно всеки месец докато е малко бебето.
Преди няколко дни за пореден път се убедих, че навременната кастрация е най-доброто решение при женските кучки. При рутинен ехограф на корем на йоркито на моя приятелка(кучето е на 7 години) се видя някакъв балон с течност, докторите не успяха да установят какво е, тя така или иначе беше решила, че ще кастрира, а балонът нарастваше с дни и се наложи на 30 да се оперира. Оказа се хидрометра(метрия?), което е състояние преди пиометра(гнойно възпаление на матката) + киста и слава Богу всичко мина добре и хубаво, че кучката беше на 7, а не на 10-13 години. 

# 20
Благодаря ви за пожеланията! Simple Smile И за съветите! Hug

Половинката се прибира от рейс другия месец и ще предприемем нещо, задължително Wink
Лудостта премина, Бея си е пак Бея Laughing За обезпаразитяването не се бях сетила, ще я заведа тези дни. Въпреки че тя изобщо не припарва до бебето, но все пак не е лоша идея. Thinking

Онази сутрин след кърменето в 5 не ми се ставаше да връщам бебето в кошарата и ето как осъмнахме Mr. Green

Тясната ивица между Бея и бебето е моето място   Laughing hahaha

# 21
  • Силистра
Честита нова година, момичета! Нека всички да сме здрави и щастливи през новата година и още много теми да пълним тук с усмивки.
Мимченце честита рожба, направо ми светна деня когато видях снимката ти, прекрасни са твоите момиченца

# 22
Мимченце честита рожба, направо ми светна деня когато видях снимката ти, прекрасни са твоите момиченца

Благодаря ти!  Flutter Hug

# 23
Здравейте и за много години и от мен, на Мимчето много щастие и спокойно бебче снимката е уникално сладка!  Hug

Днес нашата Ара става на 3 месеца така че да ви почерпя виртуално

В петък е на 3 ваксина и вече съм в мислене как ще започваме да излизаме навън и да й се купуват нашийник и повод и с паразитите как ли се пазят от тях...ох много вълнения и въпроси покрай това кученце. Предполагам, че за тях е най добре повода да е през гърдите нали? А нещо важно за нашийника трябва ли да знам от кожа ли да е, плат?
А и още нещо да попитам кога изправят ушичките има ли период в които това се случва и след които вече няма шанс... много искам да ги изправя давам й калции вече 1 месец но няма ефект за сега.
За чипа аз мисля да пропусна, не виждам смисъл в него да колкото ми казаха такова проследяване е невъзможно все още.

# 24
  • София / Пловдив
За ушичките и аз се чудя има ли срок да ги изправи сама, много страшно ми изглежда шинирането, а и моята дивачка не знам как ще го понесе. Подстригахме ушенцата преди три дни, леко ги поизправи, дори когато играе ги вирва напълно, но в спокойно състояние връхчетата са още клепнали, на 12 седмици е.

И друго питане имам - в първите дни, когато я взехме вкъщи, много по - често пишкаше на памперса. Сега, две седмици по - късно, вече почти не го отразява  Confused а взе да ака и на килимите /това също не го правеше в началото/. Има памперси на два - три места в различните стаи, но минава покрай тях просто... в банята не иска да припари, явно я е страх. Ние ли бъркаме нещо се чудя?  newsm78

И за яденето - вечно е гладна. Знам, че повечето са така, но на всяко влизане в стаята ме води до купичката и гледа жално към шкафа, където стои храната. В момента давам Роял Канин стартер, объркани гранули с тези за бебе йорки, пак на РК /с тенденцията изцяло към тях да минем/. Разделям дневната дажба на три приема, даже и на четири в повечето дни. Но гладна и жална и това е.

# 25
  • София / Пловдив
Сега разглеждам различните капки, с чиято помощ уж се учат да пишкат на правилното място. Някой има ли впечатления от тези модели, които открих, дали има смисъл да купувам:

Скрит текст:

# 26
  • В най - голямото село
От вторите капки съм купувала ефект - нула.

# 27
galiushana, благодаря! Simple Smile
Честита месечинка на твоята Ара! Да е здравичка и много да ви радва! Simple Smile
За нашийника да ти кажа, нашият първи нашийник беше през гърдите, но когато Бея порасна, а с това и козинката й оставихме дълга, не беше изобщо подходящ, защото й се оплиташе всичката козина на гърдите и корема ooooh! От тогава сме с нашийник на вратлето. Аз купувам кожени, изкуствена кожа де.. Имаме различни цветове и ги сменяме според панделката Wink Като се напукат и загрозят, купувам нови Simple Smile

Срещу паразити капем едни капки отгоре на вратлето, не мога да кажа какви са точно, защото ходим при вета и той й ги слага. Пазят около един месец от бълхи и кърлежи Peace

bim_bam, за пишкането мога само да кажа как правихме ние - капки не сме използвали, но всеки път като се изпишаше на килима, с пелената обирах до колкото мога пишото така че да й мирише и напомня къде трябва да пишка. Самият килим го чистих с един препарат за килими на Медикс (ако не се лъжа.. беше преди 2 години). Споменавам го, защото знам ли.. може пък да почиства толкова добре, че да не остава остатъчна миризма по самия килим и кучето не ходеше пак на същото място Simple Smile Ноооо като цяло и това е период, който ще отмине Simple Smile Много е мъничко още кученцето.. ще се научи, бъдете последователни и търпеливи Simple Smile Някой ден ще си спомняте с усмивка за тези периоди, както аз сега си спомням  Heart Eyes

Ето една снимка от вчера Wink Бея си заплю възглавницата ми за кърмене и редовно я намирам сгушена до нея когато ми потрябва Wink

Скрит текст:

И тук.. пак налита на възглавницата, но не смее да се приближи - има голям респект от бебето Mr. Green Или пък не го обича, защото отнема цялото ми внимание, което преди беше и за нея Thinking  Още не мога да преценя кое от двете Simple Smile newsm78 Crazy

# 28
 Мимченце,много ви е красива госпожицата Crazy.

Аз да се оплача,нашето момче от известно време не иска да яде гранулите си,но от 2-3 дена съвсем не ги поглежда.Отива до купичката,подушва и отминава.Не е ял от вчера сутринта и днес,повлияна от добрите ви отзиви за Taste of the wild,реших да отворя наскоро пристигналия пакет,ноо...нула внимание Cry.Досега му давахме Royal canin.Едва го накарах от ръката ми да вземе 3-4 гранули и то начупени,надявайки се да му се усладят,обаче дотам.А беше такъв лакомник newsm78.Допускам,че е заради курса,който приключихме с прахчета за подобряване на чревната флора,че имаше проблеми със стомаха.Те си миришеха и той явно им свикна и сега друго не го вълнува.Ето тези са,препоръчвам ги,оправиха упорито разстройство,само не знам дали се намират по нашите ширини,защото ни ги донесоха близки от чужбина:

Сега съм в чуденка дали да му добавя нещо към гранулите,за да го подлъжа да яде или да чакам гладът да си каже думата Thinking.

За ушичките и аз се чудя има ли срок да ги изправи сама, много страшно ми изглежда шинирането, а и моята дивачка не знам как ще го понесе. Подстригахме ушенцата преди три дни, леко ги поизправи, дори когато играе ги вирва напълно, но в спокойно състояние връхчетата са още клепнали, на 12 седмици е.
Малко е кученцето,и аз бях в такива тревоги.Не помня кога точно ги изправи,някъде около 5-я месец може би.Подстригвайте ги редовно,защото даже и малките косъмчета натежават и ако хрущяла е по-тънък,както беше при нас,веднага клепват.

# 29
  • София
Моята рошла отказа Taste-а след болестта.
Върнахме се на РК. След около месец ще пробвам да го сменя с нещо друго.

Кажете каква машинка за подстригване да си купя?

Общи условия

Активация на акаунт