Йоркширски териер- тема 8

• 95 360
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
Има предвид, че РК е кофти храна, нещо като джънк фууд за кучета. Вкусна, но няма особена полза от нея.
Моето куче е на Акана, яде си я, но обмислям варианта да я сменя с нещо друго.Орижен категорично отпада заради високи протеин, иначе няма да спра да я препоръчвам за всички други породи.

# 571
  • FR
Реших да не рискувам с кристали, и го заведох на професионалисти, те да решават с какво да го пръскат.
За какъв риск става въпрос? Това е козметика за поддържане на козината. Аз слагам два пъти в седмицата кристалите на Chris Christensen. Ако ще пускате дълга козина балсам и кристали (спрей за разресване) са задължителни.

alf leila, РК е пълна със зърнени култури и месо няма. Слагат отпадъци от от животни, които не стават за човешка употреба. Аз купувах от този магазин в Люлин насипно Taste of the wild http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProducts/by-items/do … na-za-kucheta.htm Правят доставка в цялата страна. Също има и Доктор Стефанов, но там чувалите са голями. Хубави храни освен Тейст са Acana и Orijen. В тази група https://www.facebook.com/groups/1484181965149435/ има закачен пост с много добро описание на храните, може да се присъедините и да намерите по-подходяща за вас от RC

# 572
lf leila, РК е пълна със зърнени култури и месо няма. Слагат отпадъци от от животни, които не стават за човешка употреба. Аз купувах от този магазин в Люлин насипно Taste of the wild http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProducts/by-items/do … na-za-kucheta.htm Правят доставка в цялата страна. Също има и Доктор Стефанов, но там чувалите са голями. Хубави храни освен Тейст са Acana и Orijen. В тази група https://www.facebook.com/groups/1484181965149435/ има закачен пост с много добро описание на храните, може да се присъедините и да намерите по-подходяща за вас от RC
Много ти благодаря! Изчетох цялата тема и аз се ориентирах към Тейст. Щи направя поръчка. Страхотни съвети давате тук! Имам и още някои питания:
1 . как миете главите им хубаво, че мен все ме е страх да не влезе вода в ушите?
2. Ако ходи на разходки, режат ли се ноктите?
3. Ще спре ли да си цапа лапите в пишаното? Моята сладурка е на 3 мес.
4. Моля посочете линк за тример за уши и лапи. Как успявате да овладеете немирниците при тези процедури?
5. Знаете ли за грууминг салони вПлевен, В.Търново, Габрово?
6. Когато давате консерви смесвате ли ги с гранули и ако да в какво съотношение?
7 Извеждате ли вашите йоркита в дъжда?
8. Колко често и  в какво количество давате плодове, жълтък, извара и др.
9. Предстои ми пътуване и майка ми ще гледа кученцето у нас. Има ли нещо коетотрабва да направя предварително и за какво поведение трябва да сме подготвени?
10. Често се чеше, има капки срещу паразити и такива не съм виждала по телцето й. Вашите така ли правят?
11. Забелязах някакви черни точици по коремчето и около чурката- колкото връх на игла по няколко на групички. Преди като че ли ги нямаше. Какво може да е?
Вече ми остана само да напиша: Предварително благодаря, момичета! bouquet

# 573
Виж и Gosbi, защото според моя брат храната е страхотна и се отразява най-добре от всички гранули висок клас. (Но все пак е с Лабрадор)
В темата "Любители на кучета" я хвалят много - може да питаш за мнение и там. Брат ми я получава с куриер.

Други две хубави храни, които не са споменати от висок клас са: Nutram и Essential foods (има и още много)
Аз лично имам коте и за съжаление не мога да те насоча за другите въпроси.  Simple Smile

Искам да е суха храна и да е висок клас, а не боклук като РК.

[/quote
Какво имате предвид? Аз живея в малко градче в провинцията и тук друго не се предлага... Казвате да се снабдявам с по-добра храна

# 574
Аз нахлух изведнъж във форума, без дори да представя нашето мъниче.Казва се Аби, на три мсеца, тежи 1500 гр. Доставиха ни я от Словения. Като чета във форума, разбирам че сме късметлии, че кученцето ни е здраво, защото вероятно е от ферма. Искахме да е мини, но с тези килограми към момента, мисля че няма как да е.  Почти се  научи да ползва само банята за тоалетни нужди. Изпуска се само, когато се заиграе и не успява да стигне до банята. Навън също се изхожда, но на този етап разходките съм определила само за удоволствие. Успях да й подстрижа ушите като включих сешоара след банята й, и тя милата, умряла от страх стои и чака.  Къпането също минава спокойно като я прегърна в краката ми .   Спи при мен, сле!д като няколко седмици не спах от нейното скимтене и постоянно будене baby_neutral   Много по-подготвена щях да бъда, ако имах време, преди да я купим ,да прочета тази тема . Още мога да разказвам, но нека не достаждам повече! Радвам се, че съм един от собствениците на тези мили създания!

# 575
Искам да ви попитам как и къде съхраняване кучешката храна?

# 576
Както си е в големия чувал, само че отворът е защипан с щипка уж да не изветрява, но не мисля, че оказва някакво влияние. Mr. Green Иначе самият чувал стои в кухнята в един ъгъл. Искам да взема голяма кутия с капак, където да съхранявам храната, но още не съм намерила подходяща.

# 577
  • Варна
Както си е в големия чувал, само че отворът е защипан с щипка уж да не изветрява, но не мисля, че оказва някакво влияние. Mr. Green Иначе самият чувал стои в кухнята в един ъгъл. Искам да взема голяма кутия с капак, където да съхранявам храната, но още не съм намерила подходяща.

Скоро купих кутия за кучешка храна от Jumbo. Много е практична, удобна и ми се струва, че добре запазва храната  newsm10

# 578
Ние растем много бързо.Струва ми се ,че се нуждаем от фризура за ушите и около дупето.От Бургас сме.Има ли някой,който да е от тук да ни насочи къде може да ни обслужат?Още не са се изправили ушите ,а сме почти на 2 месеца.Вие давате ли калций и ако да по колко?Нещо не мога да се оправя със снимките във форума за да се покажем.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1097800176898065&set … 221081&type=3

# 579
Така с линка отваря ли се снимката?

# 580
  • София
https://www.facebook.com/zoosalonmari?fref=ts
в Бургас съм ползвала услугите на този зоосалон и съм много доволна.

# 581
# 582
Днес ще ги посетим или поне ще си запазим час ако се окаже ,че е заето.

# 583
  • София
Храната я държа в стъклен буркан с капак,а чувала го защипвам хубаво и после в плик го завързвам да не изветрява.

# 584
  • FR
Много ти благодаря! Изчетох цялата тема и аз се ориентирах към Тейст. Щи направя поръчка. Страхотни съвети давате тук! Имам и още някои питания:
1 . как миете главите им хубаво, че мен все ме е страх да не влезе вода в ушите? Поливам от горе с душа и си държа другата ръка на главата и търкам, не го мисля много. Като се отръска след това ако е влязло нещо ще излезе
2. Ако ходи на разходки, режат ли се ноктите? Да, но по-рядко
4. Моля посочете линк за тример за уши и лапи. Как успявате да овладеете немирниците при тези процедури? Аз го бръсна с обикновена машинка за подстригване
7 Извеждате ли вашите йоркита в дъжда? Аз да, имаме ботушки и дъждобран. Вие сте малки обаче и ако е много силен дъжд може би е по-добре да пропуснете
10. Често се чеше, има капки срещу паразити и такива не съм виждала по телцето й. Вашите така ли правят? И моя се чешеше, но имам чувството, че от както смених храната го прави много по-рядко
Вече ми остана само да напиша: Предварително благодаря, момичета! bouquet
alf leila, няма порода "мини йоркширски териер", има кученца, които остават по-малки от нормалния рамер, но това е по-скоро аномалия. Не искам да засегна никой от групата, тъй като има и мъничета тук  bouquet, но това "мини" е измислено от разни търговци за да продават по-скъпо кученцата. Повярвай ми, изложбените кучета по снимките из нета не са по 1кг  Simple Smile Пиша всичко това, защото видях терзанията ти в групата в фейсбук и искам да ти кажа да не мислиш за мерки и теглилки, а че имаш едно прекрасно йорки и ви пожелавам дълги години да сте заедно и да се обичате безкрайно  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт