Йоркширски териер- тема 8

• 94 369
  • 782
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря много ! Поръчвам я Simple Smile

# 736
Здравейте, моето Йорки е на 3м. Дори днес ги навършваме Simple Smile Имаме проблем с ушенцата. Външно няма нищо,но вътре се виждат разни неща,който ме притесняват. Често се чеши,явно и нея я притеснява. Ветеринарния ни лекар препоръчва външно обезпаразитяване. Почиства я с физ.р-р,не смее да ползва другите препарати,т.к били на спиртна основа,а те зачервявали ушенцата. Дайте ми съвет ако сте имали подобен проблем.Благодаря

# 737
А взе ли секрет от ухото за изследване? Може да има ушна краста, която не се диагностицира с просто ухо и препоръчвам, преди да капете каквото и да било да пуснете едно изследване и според резултата да се действа!

# 738
Ако има черни боклучета, е много вероятно да е ушен кърлеж. Едно от бебетата от второто поколение на Тери имаше, даже вета ми даде да видя през микроскопа как мърдат гадинките, отвратително е. Grinning С подходящ разтвор и капки лесно се лекува, но пуснете проба от секрета все пак да се види какво е.

# 739
  • Варна
Моето момче днес се събуди с едно клепнало ухо  Sad
По принцип ги изправи на няма и 50 дни , а сега е на 67 дни и едното клепнало !
Възможно ли е това , ще го изправи ли пак ?Има козинка по ушетата но малко , съвсем голички ли трябва да се острижат ?

# 740
Моето момче днес се събуди с едно клепнало ухо  Sad
По принцип ги изправи на няма и 50 дни , а сега е на 67 дни и едното клепнало !
Възможно ли е това , ще го изправи ли пак ?Има козинка по ушетата но малко , съвсем голички ли трябва да се острижат ?

Смятам, че няма поводи за притеснения. Ние също взехме нашата сладурка с изправени ушички на 50 дни, след което последователно клепнаха първо едното, после другото. Аз ги подстригах и "шинирах" първото, което падна. Изправи се, след което падна другото. По това време ходихме на втора ваксина и лекарката каза да не го лепя, защото е нормално и щом веднъж са вдигнати, пак ще се вдигнат и без лепене. Така и стана.

# 741
  • София
Нашите ушета периодично клепваха и пак се вдигаха до към седмия месец, в периода на смяна на зъбките. Никога не съм ги шинирала, само съм подстригвала връхчетата. Сега са като антенки право нагоре.

# 742
  • Варна
Благодаря
тъй като немога сама да ги подстрижа (ушичките) ще водя бебето в събота на фризьор
за сега си стои с клепнало ушенце , дано да не стане късно до тогава !
Знам ли , понеже стои така вече 3-4 дена да не му стане нещо на хрущяла и да си остане така ухото
оххх голяма съм паника !

# 743
Здравейте група!Надявам се, че ще ме приемете в клуба на йорките. Имам си едно малко съкровище на 11 месеца, казва се Емма. Вълнуват ме много неща по отглеждането на сладкото ми съкровище и надявам се, че сред вас ще намеря приятели. Благодаря ви предварително Simple Smile

# 744
Благодаря
тъй като немога сама да ги подстрижа (ушичките) ще водя бебето в събота на фризьор
за сега си стои с клепнало ушенце , дано да не стане късно до тогава !
Знам ли , понеже стои така вече 3-4 дена да не му стане нещо на хрущяла и да си остане така ухото
оххх голяма съм паника !

Моята принцеса Емма като я водих на фризьор не даваше да и постригват ушенцата, затова аз сама се опитах и се справих. Докато тя спеше внимателно с една самобръсначка, еднодневка бавно я постригах. Явно и харесваше, защото ме остави да приключа. Така, че и за в бъдеще мисля да се справям по този начин. Надявам се, че съм помогнала малко поне.

# 745
  • Варна
Благодаря Татянче
така или иначе вече имам записан час за утре , хем ще видя как точно се оформя ушето ,после ще провам със самобръсначка
той със сигурност ще кротува ако не от друго то от страх милия
сега пък нещо друго ме тревожи и ще споделя с вас
от няколко дни установих че малко в страни на предните лапички има още едно нокътче ,съответно пръстче -значи пето !Вашите имат ли такова ?Спомням си че още преди да го вземем питах жената има ли пето пръстче и тя ми каза че няма и че е 100% йорки ,каквото и да означава това !
И аз сега се уча да гледам животинче и въпреки че много му се радвам се и плаша от всичко ново което откривам в него !
Плаша се много и от факта че детето ми е с алергична астма , на теста от алерголога излезе че точно към куче няма никакъв процент алергия и дори доктора каза че сега е момента да му вземем куче , но като се разкиха синът ми и сърцето ми се свива !Все си мисля че кученцето му вреди .
От вчера пък има нещо като ранички в отвора на ноздрите и пак съм нащрек да не е от алергия към мъничето , макар йоркито да е чистичко и обезпаразитено детето ми докато играе с него си пипа и лицето и нослето , мислите ли че това е проблем ?!

# 746
Тери има пети пръсти и не му пречат, просто режем ноктите по-често, защото не се изпиляват. Фризьорката ни има развъдник и ми е казвала, че ако кученцата имат пети пръсти, се режат още при раждането или като са на няколко дни. Ако кученцето е по-голямо, се махат оперативно, но ние преценихме, че няма нужда излишно да тормозим Тери, т.к. не го водим по изложби и реално не му пречат петите пръсти. Ти си прецени как да постъпиш, но според мен няма абсолютно никакъв проблем.
За алергията вече не мога да помогна, защото не съм информирана, но е разумно да се консултираш с лекар.

# 747
  • София
Ами като се режат тя защо не ги е отрязала? Много е лесно да се говори какво трябва, ама не се прави! Това беше малко встрани от поставените въпроси, а сега отговор: петият пръст не означава, че не е истинско йорки, а алергията е сериозна работа и най-добър съвет може да ви даде доктор алерголог.

# 748
Здравейте момичета, да се присъединя към вас. Ние имаме едно малко съкровище което на 27-ми става на 3 месеца. Казва се Джесика. Често ви чета и намирам полезна информация за което съм много благодарня. На 27-ми сме на 3-та васкина. При нас  също ушичките ту клепват ту се вдигат. В други ден като отидем на ваксина, ще ги подствижем пак.

# 749
Ами като се режат тя защо не ги е отрязала? Много е лесно да се говори какво трябва, ама не се прави! Това беше малко встрани от поставените въпроси, а сега отговор: петият пръст не означава, че не е истинско йорки, а алергията е сериозна работа и най-добър съвет може да ви даде доктор алерголог.
Тя ни е само фризьорка, кучето ми не е от развъдника й. Предполагам, че на нейните кученца им маха петите пръсти, ако имат такива. Peace
Mish, добре дошли! Hug

Общи условия

Активация на акаунт