10-дневна детоксикация със зелени смутита

• 86 287
  • 512
  •   1
Отговори
# 315
Аз имам много малко разлика преди и след детокс, защото съм веган-суровоядец. Но всеки детокс ми действа изключително тонизиращо.

Изгарянето на излишни мазнини зависи от стартовото ти състояние и общата ти физическа активност.

# 316
Само да кажа, че Софина вече има почти пълен набор от зелении: кейл, лапад, спанак, киселец, магданоз, салати... Сега му е времето за тоя детокс с всички прясно и сезонно Peace

# 317
Тук на киселец не съм попадала, за съжаление. А помня как го беряхме от градината на баба ми и го ядяхме ей така на, дори не го миехме...

Птиче, какъв вид кейл има?

# 318
А де, като не им знам подвидовете  Mr. Green
Груб, тъмно зелен, по-големите листа имат нещо червеникаво в дръжките ... На листа е да. Ако изровя снимка ще публикувам, че си изпих днес последните количества и не мога да го снимам.

# 319
Вероятно е руски червен кейл. Така ли изглеждаше (снимката не е моя)?

# 320
Май да, може би с по-широки листа като това, но по същество май е един и същи вид:
( и моята снимка не е моя Wink )

# 321
# 322
Чета асортимента на Софина и ми е хубаво хора, жалко, че много бързо отминава този сезон на изобилието ...
Био киселец
Био рукола 
Био лапад
Био кейл
Био манголд
Био пресен лук
Био пресен чесън
Био салатка червена
Био салатка зелена
Био магданоз
Био копър
Био мента   
Био джоджен с тесни листа
Био маточина

# 323
Разкош!

Вероятно ще дойде време, когато и на българския пазар целогодишно ще ги има тези зелении. Въпрос на търсене.

# 324
Вероятно ще дойде време, когато и на българския пазар целогодишно ще ги има тези зелении. Въпрос на търсене.

Аз не знам дали ще се радвам на това време ...  Tired Най-вероятно ще е стока от чужбина, внос на някоя голяма фирма/верига и доста далеч от усещането да е набрано преди малко от лехата под небето ... Много съм минорна, но в тази държава нищо добро не бива оставено да прогресира Sad Ето любимата ми ферма за млечни продукти затваря  Cry Хората просто не издържаха на натиска и некооперативността на държавата, а искат да работят на светло и честно. 2 години не ядем друго мляко и нито са направили компромис с качеството, нито пък имам представа с какво ще ги заменим Sad Много ми е криво ... Дано Софина не ги последват, защото и на тях не им лесно да са честни в тази обстановка.

# 325
Ах, срамота. Жалко за фермерите, жалко за клиентите.

Все си мисля, че някъде в БГ се намират ентусиасти от типа "прегръщачи на дървета", които отглеждат и продават еко продукция по фермерските пазари.

А дали няма сред тях да откриеш заместител на затварящата ферма, Птиче?

# 326
аз съм фен на farmhopping: посредничат точно с ферми, много лесно и доставят из софия на различни точки, абе кеф, браво на тях Grinning гугълнах да видя софина, а то първият линк е именно, че тя е във фармхопинг, та сигурно го знаете  Crazy
и да ви препоръчам книга на Надя Петрова за детокс със смутитата, както и сайтът Здравей: два любими проекта, които следя.
както и тук нашата смути тема, вече и тази тук  Flutter

# 327
  • София
Дойде и моето време да се включа към тази страхотна тема.
Чета ви от самото начало, но едва днес се сдобих с блендер и съответно веднага се отправих на пазар за необходимите продукти за детоксикацията.
От Метро и Кауфланд се сдобих с почти всичко необходимо за първите 5 дни. Единствено кейл/манголд не успях да намеря. Не си купих и стевия, понеже ми се видя скъпа и ще пробвам без подсладител. Исках да попитам може ли да се ползва домашен мед?
Част от плодовете ги взех пресни, забелязвам че в рецептата пише да са замразени и сега се чудя дали да ги замразявам или така да си ги ползвам. Също така и за протеин забравих да погледна, но си мисля че ще ми е нужен, тъй като скоро започнах и на фитнес да ходя и ще имам няколко посещения докато трае детоксикацията.
Доста съм въодошевена, надявам се да се справя и да ми се отрази добре. По-принцип много обичам да ям и пия кафе всеки ден и за първи път ще се лиша от тях  Laughing

П.П. Направих и една снимка на покупките

Скрит текст:
Ще напиша и цените за ориентиране:
-от Метро
250 гр. смелено ленено семе- 2,39 лв.
билков чай- 0,94 лв.
1 кг замразени ягоди- 7,98 лв.
1 кг замразени черни боровинки- 12,30 лв.
300 гр. замразени горски плодове- 2,70 лв.
0,640 к г(1 чепка) бяло грозде- 1,06 лв.
0,835 кг нектарини - 1,30 лв.
100 гр. салата бейби микс- 2,10 лв.
1,09 кг моркови- 0,49 лв.
125 гр. бейби спанак- 2,10 лв.
200 гр. микс сурови ядки - 5,51 лв.
454 гр. хималайска сол- 1,79 лв.

- Кауфланд
1 бр. манго- 1,99 лв.
1,156 кг (6 бр.) червени ябълки- 3,11 лв.
0,518 кг (3 бр.) банани- 1,24 лв.
125 гр. пресни малини- - 0,99 лв.

Като пресните салати, спанак и ядки ще накупя още допълнително, тъй като не бях сигурна дали ще ми харесат точно тези.

# 328
Koikoii, честит блендер и успешен детокс!

Не замразявай пресните плодове.

# 329
И аз пак минавам на смутита-днес ще съм на банан с ягода. 10 дни не знам дали ще успея, но поне 5 ще са със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт