10-дневна детоксикация със зелени смутита

• 86 282
  • 512
  •   1
Отговори
# 330
Фрея, колко банана и колко ягоди слагаш в доза за ден?

# 331
Слагам 1 банан и около една чаена чаша ягоди, може и малко портокал, мента също.

# 332
Слагам 1 банан и около една чаена чаша ягоди, може и малко портокал, мента също.
За един ден? Ужасно малко е това.

# 333
Не, само за една чаша.

# 334
  • София
Първият ми ден от детокса беше труден. Имах ужасно главоболие, раздялата с кафето очевидно е кофти. Днес нещата вече са по-добре, сутринта бях на фитнес и сега съм свежарка. Не съм ползвала протеин и не изпитвам нужда за сега. Глад не изпитвам, дори ми идва повече дневната доза. Получава ми се към 1,1 л.
Ден 1
Скрит текст:
Ден 2
Скрит текст:

# 335
И мен в началото без кафе ме болеше глава, но вече трета седмица съм без него и съм ок.

# 336
  • На остров
Мен ме болеше глава първите 2 дена като почнах детокса и спрях кафето. После бях екстра.
Не пих кафе 3 месеца след това и от месец и нещо пак пропих но дано се наложи да го спра отново в скоро време.

# 337
Уан, дано се наложи! babydust7

Фрея, така по бива.

Коикоии, ще мине главоболието. Чистиш се.

# 338
  • София
Днес ми е 6ти ден и за сега това ми е най-вкусното смути  Crazy Главоболието ми мина на третия ден и се чувствам добре. Единствено мисля че допуснах грешка че първите дни не приемах протеин и тъй като ходих на фитнес, получих мускулна треска от която малко по- трудно се възстановявам. Но започнах да си слагам протеин и вече съм по- добре.

# 339
Кои, смутито за 6-тия ден май е най-любимо на почти всички, които са правило детокса.

# 340
Здравейте! Grinning
Записвам се и аз в темата, започвам детокса от утре (от 18.08.)! Simple Smile Десетдневен, с леки похапвания на плод, зеленчук и/или малко сурови ядки между смутитата. Т.е. това се води "пълният" детокс, а не олекотената версия, нали? Имам и книгата, но все още не съм я дочела цялата. Grinning Някой ще ми прави ли компания в детокса? Laughing
Детокс ще правим двете с майка ми, тя може би ще е с олекотената версия с похапване на малко риба, задушени зеленчуци (ако не издържи). Днес напазарувахме за първите 2-3 дни продукти, останалото ще напасваме в движение, защото преценихме, че така зеленчуците и плодовете ще са по-свежи. Peace Относно чаят- подходящ ли е зеленият чай който продават в Лидъл (него имам и харесвам)? Има натурален, с лимон и с ванилия, в момента вкъщи е останал този с ванилията. Вода пия по много от около месец- постепенно свикнах да изпивам по 4-5 литра течности дневно (но пък имам доста кг за сваляне, а и сега в жегите се свиква лесно с повече водичка Grinning ), в това количество е и ежедневното смути (не харесвам твърде гъсти смутита), кафето (пия го дълго и с добавена сметана, мляко или овесено мляко) и соковете от плодове или зеленчуци. Кафе, сок и смути обикновено не пия по повече от 1 чаша на ден, надявам се спирането на кафето да не ми се отрази много зле. Отсега съм в еуфория от предстоящият детокс, едно такова хубаво и лекичко ми е на душичката! Grinning Мисля, че най-много ще ми е полезно за детокса това, че обожавам всякакви плодове и зеленчуци, а също и лененото семе- така, че ако издържа без да изпитвам силен глад (въпреки похапванията) през първите няколко дни, мисля, че ще изкарам детокса сравнително леко. Praynig
Надявам се да споделите как се отрази детоксът на кожата ви- по време на 10-те дни появиха ли ви се пъпки и подобни примерно по лицето? newsm78 На мен ми се появяват от около 2 седмици- откакто започнах всеки ден да си правя по един плодов и/или един зеленчуков сок и мисля, че пиенето на повече вода също спомага за отстраняване на мазнинки....В тази връзка, предварително се снабдих с розова вода, спирт, кислородна вода и мая, за да си почиствам лицето и да си правя маски (с маята). Blush По принцип нямам склонна към пъпки кожа....но... Laughing

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 00:21 от dolce miele

# 341
Здравей, Долче! Аз по принцип се храня много чисто, така че все по-рядко правя детокси, но ще съм на линия като морална подкрепа.

Радвам се, че ще имаш "съучастник" в лицето на майка ти. Така ще е по-лесно и за двете ви.

Моята кожа правеше (и пак би правила) пъпки от повишени количества бърза захар, комбинирана с мазнини. Вече нямам този проблем.

За чая не съм сигурна, защото не съм го купувала. Стига на опаковката да пише, че съдържанието е само зелен чай, без допълнителни овкусители, оцветители и пр. - става.

За кожата ти препоръчвам три неща: ежедневно сухо четкане, хума веднъж-дваж седмично и колкото се може по-натурални продукти за къпане и мазане.

Ако кожата ти е мазна, можеш да правиш и маски с хумата. Ако е суха - само мий, но не повече от веднъж на 7 дни.

Ползвай колкото се може по-нежни препарати за къпане и по-естествени - за мазане.

Желая здраве и на теб, и на майка ти!

# 342
все по-рядко правя детокси, но ще съм на линия като морална подкрепа.
Много благодаря!  bouquet
Не очаквах, но наистина първият ден от детокса минава доста добре. Party Предвид зеления цвят на смутито очаквах да надделява вкусът на спанакът и къдравият магданоз, а всъщност даже и без подслаждане преобладаваше вкусът на сладко, на плодовете. Heart Eyes Даже дъщеричката ми го хареса и поиска сама допълнително. Grinning На няколко пъти огляднях малко, но пих вода или от смутито- очаквах да огладнявам по-бързо. Главоболие също очаквах да имам по-изявено, обаче е повече от поносимо, даже едва забележимо. Grinning Между смутитата хапнах краставица, малко белен суров слънчоглед (накиснат предварително), диня и половин малък банан. Майка ми е със сърдечно заболяване и имаше опасения, че няма да може да издържи, обаче и тя хапна по малко от това което и аз без да добавя други храни. Simple Smile
Днес така се случи, че ми е първи ден от МЦ, та май няма да мога да преценя дали от детокса или от МЦ ще са ми пъпките... Mr. Green Кожата ми е нещо м/у нормална и смесена, понякога леко суха на бузите, понякога лъсва челото или носа, но като цяло не ми създава проблеми. За къпане в момента има душ крем на Дав, не се мажа с лосиони след това. Бих искала да правя сухото четкане, тази четка подходяща ли е като тип? newsm78
http://www.beauty.store.bg/p117343/chetka-s-estestven-kosym-i-dy … ata-natural-.html

# 343
Долче, за майка ти детоксът би трябвало да има много добър ефект.

Радвам се, че първият ден е бил лек и приятен. Дано продължи така!

Четка с дълга дръжка няма да ти е удобна, освен ако дръжката не се маха. Ела е темата за сухото четкане. Там момичетата са показвали различни и подходящи четки.

# 344
Надявам се най-вече за майка ми ефектът от детокса да е много добър! Hug Затова и я накарах да го правим заедно....При мен освен детокс е въпрос и на много излишни килограми, след първия ден -900 грама с пиене на много течности и похапванията с плод, зеленчук и слънчогледови семки.  Grinning Освен това, и двете с майка ми спахме по повече от обичайното, приспа ми се по-рано, сънят ми беше по-качествен. Явно имам да наваксвам със съня, защото ако не бях видяла часовника щях да си поспя още малко... Laughing
Днешното смути също е с много хубав вкус и без да е подсладено. Използвах салатки Дъбово листо- къдрави марулки с преливащи по цвят листа от светло зелено към зеленикаво-червено по върховете. Много крехки и вкусни, към тях добавих и къдрав магданоз. А мога ли да добавям и мента, пресен босилек, че имам много силно желание точно за тези двете.... newsm78
Ще погледна темата за четките, не знаех че има и такава! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт