10-дневна детоксикация със зелени смутита

• 86 274
  • 512
  •   1
Отговори
# 345
Долче, поздравления за постигнатото до момента!

Майка ти ще се чувства много по-добре в края на детокса. Ако и след това тя се храни основно със сурови плодове и зеленчуци и намали много мазнините (не повече от 10%, от които макс. половината могат да са наситени), ефектът на подобрение ще е траен и видим в изследванията.

А ако имаш мерак за мента, защо не добавяш към водата си, вместо към смутито? Не всяка плодово-зеленчукова комбинация носи на мента и босилек.

# 346
Честно казано, много ми се иска да си направя мини смути с ягоди или ягоди и банан+мента, дали е удачно м/у зелените смутита?  newsm78 Как мога да добавям ментата към вода? newsm78
Днешният ден мина пак със съвсем леко главоболие, от време на време. Whistling Нямам търпение да опитам утрешното смути. Laughing

# 347
Защо пък да не си направиш плодово смути между зелените? Дали ще изядеш два банана и половинка ягоди ей така нА или ще ги смелиш, все тая.

Аз слагам листа мента и пресен лимонов сок към газирана вода с лед. За по-интензивен ментов вкус можеш да разтриеш листата.

# 348
Аз не пия газирано Blush Но предполагам и с обикновена вода с лимон и лед ще стане чудесно! Grinning
Сещам се и за нещо странно което се случва. Вчера си мислех, че си въобразявам, обаче днес пак се случи. По около 2-3 пъти дневно имам шум в ушите. Всеки път се случва когато съм наведена и се изправя, не се изправям рязко... newsm78 Продължава може би 6-7 секунди, шумът е на пресекулки. Вчера мислех, че чувам звуци от пералнята на съседите, обаче днес като се повтори се убедих, че идват от моята глава... Mr. Green Такова нещо досега не ми се беше случвало, може би е свързано по някакъв начин с детокса... Embarassed

# 349
Много интересно.

А забелязваш ли зависимост между часа от денонощието и шума?

# 350
А забелязваш ли зависимост между часа от денонощието и шума?
Не особено... newsm78 Освен, че сутрин не съм забелязала да се случва. По някое време следобед (няколко часа след обедното смути) и вечерта също. Но се случва само ако съм наведена и се изправя. Първо за секунда като че ли ми заглъхват ушите, после шумът на пресекулки и сам си спира след 6-7 секунди (когато се изправя). Мога да сравня звукът с топка за тенис която се удря между две стени (да речем, че стените са моите уши Laughing ). Може би е нещо свързано с равновесието, вестибуларния апарат... newsm78 Обаче определено има нещо общо с детокса. Grinning (Ако детоксът помага за вестибуларния апарат би било чудесно, защото майка ми има проблем и с това.)
Също забелязах, че обонянието ми е доста изострено- четох по-назад в темата, че и на други се е случвало това. Grinning Примерно, надушвам цигарения дим отдалеч. Днес си купих големи връзки босилек и мента- миришеха ми по-добре и от ментов сладолед.  Laughing И т.н.

# 351
При всеки човек е различно. Но истината е, че всички органи и системи реагират, Долче. Даваш им лесно достъпни хранителни вещества в естествена, разпознаваема от тялото ти форма. Намалила си рязко притока на хранителни токсини. Ще ми е любопитно как ще се чувстваш утре, в петък, в края на детокса.

Почини си добре тази вечер.

Желая ти чудесен четвъртък!

# 352
Днешният ден мина още по-лесно за мен. Grinning Ако мога да кажа, че съм имала главоболие то е било на няколко пъти буквално за по няколко секунди... Simple Smile Даже ми се появи и желание за спорт. "Шумът" изчезна както се и появи....Угодих си за ментата и босилека- стана чудно смути с банан, боровинки, босилек, мента и ябълка. Heart Eyes Мисля, че след като съм издържала дотук, от утре ще е по-лесно...Майка ми пък направи едно похапване следобед- каза, че се чувствала много отпаднала. Но тя пък не бе спала през нощта, а и имахме едно сравнително уморително излизане. Надявам се от утре нещата и при нея да си дойдат на мястото.
Ще дам отчет и след утрешния ден. Любопитно ми е какъв ще е вкусът на утрешното смути. Laughing
п.с. Забравих за килограмите да кажа- след втория ден още 1,2 кг или общо 2,1 кг. Simple Smile

# 353
Само така, Долче! И поздравления за майка ти, задето се вслушва в тялото си. 

# 354
След вчерашния (трети) ден, още -600 грама. Днешният ден също мина леко. Майка ми пак по някое време в късния следобед си хапна малко зеленчуци на пара, варено яйце- казах и да си хапва всеки ден по малко пилешко или варено яйце, ако не може да издържи само на смутита и плодово-зеленчукови похапвания и ядки. Наистина, при нея проблемът не е в това, че не може да издържи на глада, защото глад общо взето няма. Все пак, и с малко месо/риба на ден пак ще има ползи за здравето и. Peace

# 355
О, абсолютно. Полза ще има. Само така, Долче и майка! Simple Smile

# 356
Резултатът от вчера (в цифри)- още -400 грама. Simple Smile И днешният ден беше сравнително лек, а бях почти цял ден на крак. С нетърпение очаквам утрешният, шести ден, защото той май е любим на всички. Wink

# 357
Брех, Долче, всеки ден смъкваш грамове! Увеличила ли си и физическото натоварване?

Как се чувства майка ти?

# 358
Фея, смъквам...предполагам И защото имам доста кг за сваляне.  Embarassed Иначе не съм увеличила физическото натоварване според мен- веднъж на 2-3 дни карам по малко велоергометъра (по около 15 минути, иначе когато не съм на детокс е по 20-25 мин.), също и стоя на крак доста време (в кухнята докато сготвя, смутитата си ги правя в малък смути мекйкър, та доста време ми отнема да го блендирам на 4-5 пъти и да пресипвам в шишетата Mr. Green, имам доста енергично момиченце Laughing ), от 2 дни валеше и не съм излизала даже на обичайните разходки или пазаруване...Днес не очаквах свалените грамове да са повече от вчера, обаче са -700 грама. Laughing Или, за 5 дни общо 3,8 кг. А смутито с ананас, банани и праскови и на мен ми е любимо! Heart Eyes Изобщо не се усеща, че има спанак вътре, и детето си поиска. Grinning
Майка ми се чувства отпаднала на моменти, но като цяло бива.  Grinning
Аз да попитам за мощността на блендера- мощните доколко добре разбиват смутито? В смисъл, люспите от грозде когато са по-дебели, семките на киви и горски плодове, както и подобни по-твърди неща разбива ли ги на съвсем дребно? newsm78 Нормално ли е дори и с мощен блендер в смутито да се усещат част от семките? Аз пасирам първо с пасатор с 600 вата мощност, но остават тук-там по някое парченце което пасатора не може да хване и после пресипвам в смути мейкъра (който е  с вместимост около 400-450 мл) и разбивам пак на 4-5 пъти- при мен остават малко люспи от грозде, част от дребните семки също, а семките на малините според мен си остават почти всичките... newsm78 Изобщо, доста е досадно докато си приготвя цялото количество смути за деня, но се успокоявам, че остават още 4 дни и после дозата ще се побира в чашата на смути мейкъра.... Laughing Иначе съм си харесала за годишнината от сватбата един блендер на Профи Кук, той мисля беше 1200 вата, но по-важното е, че каната е голяма. Да знам какво да очаквам от него. Grinning

# 359
По-мощните блендери категорично се справят по-добре. Аз обаче умишлено си оставям малки парченца - приятно ми е да дъвча по малко, а и така стимулирам храносмилателния процес.

Има ли обективна причина да си намалила тренировките по време на детокса? Питам, защото аз тренирах както обикновено, със сериозни силови и кардио натоварвания. Не съм усещала слабост, но всеки човек реагира различно.

Общи условия

Активация на акаунт