Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 173
  • 804
  •   1
Отговори
# 255
Дадох на химическо чистене сако от вълнено букле.Явно съм го прибирала в гардероба без да го погледна. Като понечих да го облека след дни констатирах,че така е гладено,че лъщи,буклето е премачкано и на нищо не прилича. Бележката от химическото,естествено,съм я хвърлила. Ходих до там.Те не си признават,разбира се,без да докажа,че те са го чистили. Другаде съм го била дала.Не били те и т.н. Ще си имам обеца на ухото друг път да оглеждам навреме. Но сега питам-мога ли да го спася някак си? Някоя от вас има ли опит с подобен проблем?

# 256
  • в огледалото на живота
Дадох на химическо чистене сако от вълнено букле.Явно съм го прибирала в гардероба без да го погледна. Като понечих да го облека след дни констатирах,че така е гладено,че лъщи,буклето е премачкано и на нищо не прилича. Бележката от химическото,естествено,съм я хвърлила. Ходих до там.Те не си признават,разбира се,без да докажа,че те са го чистили. Другаде съм го била дала.Не били те и т.н. Ще си имам обеца на ухото друг път да оглеждам навреме. Но сега питам-мога ли да го спася някак си? Някоя от вас има ли опит с подобен проблем?
С пара дали няма да успееш да заличиш малко поразиите?

# 257
  • Варна
Как почиствате яке от обърната кожа?
Дадох едно преди време на химическо и ми го върнаха негодно за носене - те ме предупредиха, че може да стане така. Сега се чудя другото как да го пера/почиствам?

# 258
С пара дали няма да успееш да заличиш малко поразиите?

Как с пара? Ютия с пара? Надали.

# 259
  • в огледалото на живота
Не,не с ютия ще се замаже буклето и още повече ще лъсне.
По скоро със специални приспособления такива:
Скрит текст:

# 260
Благодаря. Остава да открия някъде такова приспособление.

# 261
Аз да кажа за петната Simple Smile
Още в ДМ, консултантките ми казаха да не се занимавам с Вениши или ДМските за петна, а да си взема доброто старо Мелио Simple Smile Мнооооогоо малко се вижда от петното и предполагам, че след някое и друго пране ще се заличи напълно Simple Smile Говоря за новото Мелио - бяло, и е по като гел имам чувството Simple Smile

Уф, забравих да търся Фрош с лавандула  newsm78 Май трябва да си записвам  Joy

# 262
Ютията ми е хубава и не е стара, но явно водата ни е варовита и като натисна бутона за допълнителна пара, от дюзите изпадват сиво-бежови парченца котлен камък. Не цапат прането, но ми се иска да я почистя. Моля за съвет Hug

# 263
Слагаш оцет вместо вода и загряваш
А най-добре си купи препарат за целта

# 264
  • в огледалото на живота
Ако нямаш под ръка специален препарат,разтваряш пакетче лимонтозу и няколко пъти на програма за изчистване сменяш водата с нея.
Върши работа безупречно.Задължително на парче плат,пусни няколко пъти парата на макс,ако има остатъци да не изцапат дрехите.

# 265
  • in Wonderland
а тези препарати ( или лимонтузуто) стават ли и аз ютии с парна система. И как точно да я почистя?  Ето такива: https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D … 30602%3B424%3B424
Ползвам я от година и половина и не съм я почиствала никога. Слагам вода от ел. кана, уж да е без варовик, но все пак...

# 266
  • в огледалото на живота
а тези препарати ( или лимонтузуто) стават ли и аз ютии с парна система. И как точно да я почистя?  Ето такива: https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D … 30602%3B424%3B424
Ползвам я от година и половина и не съм я почиствала никога. Слагам вода от ел. кана, уж да е без варовик, но все пак...
Аз съм със ''Сингер'',но не е парогенератор,а обикновена с-сма.Не съм сигурна дали няма специализирани препарати за тях.Не пише ли в упътването?
Използвам такъв/универсален за кухненски уреди/:
Скрит текст:

# 267
Готовите препарати също са на база на киселини. Така че с лимонтозу можете да си почистите всяка гладачна техника.

# 268
Готовите препарати също са на база на киселини. Така че с лимонтозу можете да си почистите всяка гладачна техника.
+1 Peace
Винаги си имам едно шишенце, в което има разтворено лимонтозу. За мен е универсален препарат, при това не дразни кожата, ако набързо се почисти нещо.

# 269
  • in Wonderland
Dev, и моята е обикновена система Сингер.
А как да процедирам с препарата или ломонтузуто ( мисля второто да е) ? Слага се в контейнера с водата и после да я изпръскам през ютията или когато загрее да я изсипя само? А ако е с лимонтузу дали да не гладя направо с нея?

Общи условия

Активация на акаунт