Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 156
  • 804
  •   1
Отговори
# 270
Дее, взимаш дестилирана вода и на 1 чаша разтваряш 1чаена лъжичка лимонтозу. Разтваряш го напълно, след това сипваш от разтвора в контейнера за пара на ютията и ч загряваш на максимално, след което започваш да гладиш на програма с пара някакво памучно или ленено парче, което си прежалила. Ще видиш колко мръсотия ще излезе през дюзите на ютията.

# 271
Здравейте.
Видях темата случайно и искам да попитам как да изчистя химикал от гумени кукли.С белина някои кукли се поизчистиха,но 2 не мръднаха.А куклите искам да ги раздам.Напоследък ми стана хоби да вземам играчки от една жена ,която има втора употреба.Тя мръсни или скъсани ги изхвърля.Аз ги взимам и ги изпирам и зашивам и ги раздавам на деца без възможности.Някои и аз изхвърлям де,но повечето стават хубави.Затова питам.

# 272
  • in Wonderland
Дее, взимаш дестилирана вода и на 1 чаша разтваряш 1чаена лъжичка лимонтозу. Разтваряш го напълно, след това сипваш от разтвора в контейнера за пара на ютията и ч загряваш на максимално, след което започваш да гладиш на програма с пара някакво памучно или ленено парче, което си прежалила. Ще видиш колко мръсотия ще излезе през дюзите на ютията.

Hug Много ти благодаря за точното описание! Ще го изпробвам в най- скоро време!

# 273
  • в огледалото на живота

Hug Много ти благодаря за точното описание! Ще го изпробвам в най- скоро време!
С малка корекция обаче:не гладя,а всичката вода в контейнера пускам от дюзата на програма изчистване т.е натискам копчето за пара,докато се изпари  водата.Така няколко пъти.
После наливам само чиста такава и пак няколко пъти продухвам,за да се убедя,че няма мръсни  котлени остатъци.
Веднъж месечно задължително правя такава профилактика  Peace

# 274
Да, ако имаш бутон за пара на ютията, но някой попита за обикновена на пара ютия без джет бутон. А и рецептата я ползувам за кафеварката си и други уреди, които варовикясват.

# 275
Момичета, дайте съвет как да освежа захабена дреха? Става въпрос за един поларен суитчър на малкия. Цяла зима е бил прибран в чанта с летни дрехи и сега ми се струва, че е потъмнял. Няма петна, но не е както трябва.

Мислях  да го сложа в леген с вряла вода и много прах да престои 24часа, не знам до колко е добра идея.

Моля, предложете нещо!

# 276
Да попитам ... как се справяте с ''топченцата'',които излизат по дрехите (Дано ме разбрахте какво имам на в предвид).Всиките чорапки на малкия са в такива папулки  Laughing и не мога да ги оправя.Знам ,че имаше такъв уред,пробвала съм ,едно че нищо не прави ,ами ми накъса пуловер...та ,ако има някаква магия  Laughing

# 277
Да попитам ... как се справяте с ''топченцата'',които излизат по дрехите (Дано ме разбрахте какво имам на в предвид).Всиките чорапки на малкия са в такива папулки  Laughing и не мога да ги оправя.Знам ,че имаше такъв уред,пробвала съм ,едно че нищо не прави ,ами ми накъса пуловер...та ,ако има някаква магия  Laughing
баба ми ги махаше с ноктите на ръцете и ги изрязваше с ножичка,ама е голяма играчка  ooooh!

# 278
Да попитам ... как се справяте с ''топченцата'',които излизат по дрехите (Дано ме разбрахте какво имам на в предвид).Всиките чорапки на малкия са в такива папулки  Laughing и не мога да ги оправя.Знам ,че имаше такъв уред,пробвала съм ,едно че нищо не прави ,ами ми накъса пуловер...та ,ако има някаква магия  Laughing
баба ми ги махаше с ноктите на ръцете и ги изрязваше с ножичка,ама е голяма играчка  ooooh!
ооооо ,абсурд .Къде ти това време и нерви.то да е едно чорапче или блузка само ,по иди ела...

# 279
Моят отговор за "топченцата" е - бръсни ги със самобръсначка. От тези тип bic. Става, изпробвано е.

# 280
Чистила съм топченца с широко тиксо, но на определени места по дреха. Цяла дреха или няколко, едва ли ще имам търпение да чистя.

# 281
Има специална бръсначка за тези топченца по дрехите и особено вълнените. http://piling-za-drehi.pazaruvaj.com/hyundai/lnt-660-p49360479/

# 282
Най-лесно и ефикасно ми се е получавало със самобръсначка, само вземи някоя скапана и дори пробвай да я изтъпиш леко, защото ако е чисто нова и платът е фин, може да го клъцнеш без да искаш. Иначе действа безотказно.

# 283
Пилинг за дрехи, какъвто е показала mumbas

# 284
Е да де ,ама точно тея машинки ми накъсаха на мен един пуловер и не смея повече .Ще пробва със самобръсначка,тъкмо моята ще трябва да я сменям  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт