Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 111
  • 804
  •   1
Отговори
# 360
Моля да ме извините, ако въпросът ми не е на правилното място  Embarassed
Имам една пола, която се наложи да поотпусна малко, но сега от двете страни си личи стария ръб. Има ли начин да го залича? Прана е няколко пъти, но все е така. И с ютията не се получава.

Tрябва да се изпече с ютията. Вземаш един тензух, или мек памучен плат, мокриш го,изцеждаш хубаво, слагаш на ръба и после гладиш със силна ютия. Така се гладят и ръбове на панталон.

# 361
  • Бургас
Благодаря ти, adelinda, ще пробвам и така.
А има ли начин костюм от студена вълна, който вече е лъснал от химическо чистене и гладене да се оправи? Изпрах го с Первол за вълнени тъкани, но сега гледам, че си е все така "лъскав"  newsm78

# 362
Здравейте момичета, много ми трябва спешна помощ, някой знае ли как да почистя жълта кожена чанта (не е от естествена кожа), слагана 2 пъти, която беше прибрана в гардероба цяла зима долепена до черна кожено-велурена чанта и сега цялата е на черни петна и рески, пробвах сапун, Меглио и оцет, нито едно от трите не помогна Tired Face плаче ми се smile3518

# 363
Аз имах този проблем преди времв само,че с белите ми ботуши,пак така станали на черни петна от взаимодействие с други.Пробвах с кисело и прясно мляко,с паста за зъби,ефект никакъв.Дадох ги на обущар да ги пребоядиса в черно.Станаха,нооо след 2 месеца ,кожата взе да се лющи-нали е изкуствена.Станаха за контейнера.

# 364
  • Пловдив
Здравейте момичета, много ми трябва спешна помощ, някой знае ли как да почистя жълта кожена чанта (не е от естествена кожа), слагана 2 пъти, която беше прибрана в гардероба цяла зима долепена до черна кожено-велурена чанта и сега цялата е на черни петна и рески, пробвах сапун, Меглио и оцет, нито едно от трите не помогна Tired Face плаче ми се smile3518

Опитай с тоалетно мляко или нещо за почистване на грим  Peace

# 365

Опитай с тоалетно мляко или нещо за почистване на грим  Peace

и това за грим не помага, пастата за зъби също Cry

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 13:11 от Сивоока тъмнокоса

# 366
А има ли начин костюм от студена вълна, който вече е лъснал от химическо чистене и гладене да се оправи? Изпрах го с Первол за вълнени тъкани, но сега гледам, че си е все така "лъскав"  newsm78
За "лъснали" дънки съм чела за оцет, но за вълна не знам  newsm78

# 367

Пробвай да го начешеш с четка, да падне изгорялото.

# 368
  • Бургас
LOST, ще пробвам, само кажи какво да го правя тоя оцет  newsm78

# 369
# 370
  • София
Само ми е интересно от къде се намират таква яки магнити?

# 371
Момичета, как да изпера кал? Мъжът нагази с летен панталон, екрю, в някаква кал и сега няма изчистване. Прах нормално, после с Вениш, не става и не става Sad

# 372
  • Варна
Пробвай да напръскаш с обезмаслител.

# 373
Явно има нещо друго, не е кал, защото тя се пере без проблем
Аз бих използвала това
http://perilis.com/spot-cleaner/

# 374
LOST, ще пробвам, само кажи какво да го правя тоя оцет  newsm78
Здравей
Ето тук го прочетох http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4759178
Скрит текст:
Случайно да сте забелязали, че понякога на дънките им лъсва д-то. Обикновено се случва с по-тъмните платове. Ще се освободите от петното по следния начин - след пране намажете лъскавата част с ябълков оцет и оставете да изсъхнат, без да плакнете. Това е всичко!
Не знам за вълна дали ще помогне...

Общи условия

Активация на акаунт