Алкохол по време на бременност

• 15 857
  • 113
  •   1
Отговори
# 75
Ох, че обичам крайни мнения. Като цяло са признак на емоционална и/или житейска незрялост. Mr. Green

Сигурна съм, че светиците в тази тема имат най-здравите, най-емоционално стабилните, най-концентрираните и най-умните деца на света.

По-напред в темата някой се опита да обясни разумно разликата между доказани медицински факти и предположения и догадки. Рядко се срещат толкова смислени и аргументирани постове, ама кой да чуе.

Към авторката. Нищо прекалено не е хубаво. Не мисля, че половин чаша шампанско или няколко глътки бира ще доведат до някакви доказани вредни последствия за бебето. Виж, стресът от страха "да не съм му навредила" може да се окаже по-вреден. Така че за твое спокойствие, избягвай алкохола. Но ако си сръбнеш от чашата на половинката, не си го слагай на сърце. "Спокойствие и обилна храна". Peace
Тук ще ти кажат каква - трици, елда, спирулина... Само гледай да не дадеш на детето пица или шоколад, че после да не се чудиш защо е палаво или има 5 вместо 6 в училище. Joy

# 76
  • София
Дами, според лекаря ми са позволени 30 гр. твърд алкохол, или чаша вино, или една бира по време на бременност и кърмене (медицински стандарти), всеки ден.
Също така - не е позволена нито една цигара дневно, защото при едни жени може цяла кутия дневно да няма отрицателни последствия, а при други дори една можело да калцира плацентата, следователно една цигара не може, защото има риск.
Също така не може каквито и било бои за коса до 5 месец.

# 77
  • София
Колкото лекари толкова мнения.

# 78
  • София
Твоят какво казва?

# 79
  • София
Никакъв алкохол, дори без безалкохолна бира, но има нещо- аз бях високо рискова бременност ( и двата пъти) с тежка терапия. Боядисване- да, след трети месец. Цигари- не. Но аз и не пуша.

# 80
  • Linz

На мен не веднъж са ми изписвали лекарства, на които на листовката има предупреждение да не се приемат от бременни.

# 81
  • София
Никакъв алкохол, дори без безалкохолна бира, но има нещо- аз бях високо рискова бременност ( и двата пъти) с тежка терапия. Боядисване- да, след трети месец. Цигари- не. Но аз и не пуша.

Да, сериозна разлика в мненията. Докато другите неща имат своето обяснение, конкретно за  безалкохолната бира не го разбирам, тя нали е без алкохол  newsm78 Кое може да й бъде вредното..

# 82
  • София

На мен не веднъж са ми изписвали лекарства, на които на листовката има предупреждение да не се приемат от бременни.
О, не се и съмнявам. Аз ако ти кажа какво бодох и вливах и пих....

А безалкохолната бира е фрашкана с гадости, както е и по- добре едно истинско кафе пред безкофеиново...но ако много ми се допие, хаха все пак бира, можех да взема безалкохолна.

# 83
Я ме светнете сега, моля какви са тия гадости в безалкохолната бира, щот се пищисах!? Аз през цялата бременност си пиех всеки ден такава и сега кърмя и продължавам да се наливам с Аргус от Лидл. На съдържанието пише: вода, ечемичен малц, ориз, хмел...и друго не пише.. Повече инфо, моля!

# 84
  • София
Не помня нито марката, нито какво точно беше, ако попадна на нея обещавам да снимам етикета! И по назад в темата беше говорено за безалкохолната, потърси ако ти се занимава, аз лично нямам време за ровене. А и казват, че все пак има малко алкохол в нея, на мен лично не ми е и вкусна, предпочитам радлерите.

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 10:19 от magnet_for_happiness

# 85
  • На брега на морето
А боядисването защо не?

# 86
  • София
А боядисването защо не?
О, аз се боядисвах.

# 87
  • На брега на морето
Аз също се боядисвах, но ми стана интересно защо не можело.

# 88
Пиех по някоя нискоалкохолна бира от време на време. Според лекарите ми не е проблем.

# 89
Оффф, как ме филмирахте тука с тая бира - до сега съм ровила да чета за технологията на производство на безалкохолната! На който му се пие бира, както ми се пиеше на мен (като на 10 броя 100 килограмови рокери едновременно) да си пие безалкохолна спокойно- няма химикали в нея, освен ако не пише изрично  в съдържанието някакви, ама това тогава е някакъв имитиращ продукт! Иначе тя си е обикновена бира, само че изветрена от алкохола(то и за това си остава някакво много малко количество вътре, но то не вреди, тъй като се метаболизира преди дори да успееш да изпиеш толкова течност, колкото има в един кен)..и за това има такъв...ами леко блуткав вкус..но като нямаш избор се свиква с този вкус. (е..да де винаги имаш избор да НЕ пиеш бира, но това не е опция за мен - всяка бира е по-добре от безбирието, па ако ще да е блуткава и топла даже) Просто обожавам бира - иначе не пия никакъв алкохол, не ми понася, но без бира не мога и отдавна си карам на безалкохолна - вече 2 години - всеки ден...дори като спра да кърмя, ще си продължа, че тогава пък ще трябва и да шофирам често. Да обобщя: алкохолът, дами, е вреден! Бирата сама по себе си - НЕ Е! Най-вкусни от безалкохолните, според мен са Кромбахер - в бутилки от 330 мл, бая солено излиза, но ако не се наливаш като мен е най-добрата опция, Аргуса е лев за кен и е мой личен фаворит, Каменицата, която е малко по-скъпа и по-гадна, но се свиква и с нея като нема Лидл наблизо и Загорката, която на мен лично ми е най-неприятна, но както казах, и тя е по-добра от безбирието!

Общи условия

Активация на акаунт