Искам да кажа ... (17)_29.12.2014-04.01.2015

• 46 824
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 900
На мен свекърите не са ми сватове, бе, КУркума, на мама и тате са сватове. Мисля, че ме разбират всички като кажа свекърите, а като кажа сватовете, ще помислят, друго. Демек, че съм баба  Mr. Green
Както и да е, де, и без това са гадни думи, не ми харесва нито свекър, нито свекърва, но се налага да ги ползвам.

# 901
Недей  Confused

# 902
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
А жена му е шуролинка, нали?  Rolling Eyes
Joy JoyВ различните диалекти е различно. Най-често е шуренайка.
Най-много диалектни вариетети има за стринките  и мъжете им - чинка, тетка, свако, лелинчо, тетинчо и още не знам какви.
Мисля, че тези роднински наименования са си наши, балкански.
Много са объркващи обаче. Аз ги свеждам до леля и чичо, вуйчо и вуйна и толкоз.

# 903
Днес само критикувам, давам един съвет откраднат от китайката и ставам.

За да има човек хубава кожа белите дробове трябва да функционират много добре, защото те са свързани (tcm). Всякакви белодробни чайчета подобряват кожата, всяка цигарка влошава. Нищо ново, а? Laughing

# 904
В тая връзка отивам да пуша една цигара и се гушвам с ел. одеало и Елиф Шафак  Heart Eyes

# 905
В тая връзка отивам да пуша една цигара и се гушвам с ел. одеало и Елиф Шафак  Heart Eyes

Това все едно аз го казах  Shocked

# 906
Аз вчера бях на Уилям Уортън....не лоша книга. ..но малко издиша към края.

# 907
Гушкате се с ел одеало?  

# 908
  • Варна
Вижте, ако имате шурей, то жена му е собствената ви сестра, а вие сте мъж. Нейде из законите на Република България имаше ясно описани роднинските връзки. Както и правата и съребрена линия.

# 909
  • София
Гушкате се с ел одеало? 
  Кое му е странно?Сериозно ли питаш ил?

# 910
  • Euskal Herria
Ееех, личи си, че празниците свършват и хората се връщат към ежедневието. Я, как се е оживила темата - писали сте, та нямате изчитане  Grinning.  Минах през всякакви роднински отношения, възрастови, расови и полови особености. А, и музикални предпочитания. Харесвам Скорпионс - леле, тогава съм древна  Joy. Чудя се към бабите ли да се причислявам или направо към изкопаемите да мина  Joy

# 911
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На мен свекърите не са ми сватове, бе, КУркума, на мама и тате са сватове. Мисля, че ме разбират всички като кажа свекърите, а като кажа сватовете, ще помислят, друго. Демек, че съм баба  Mr. Green
Както и да е, де, и без това са гадни думи, не ми харесва нито свекър, нито свекърва, но се налага да ги ползвам.
Права си, Нино, не са ти сватове.
И аз не ги харесвам тези думи, особено "зълва" ми звучи като "злоба" направо, най-вероятно заради "з"-то. А моята е много готина, примерно.
"Свекърите" не е унисекс, щото не би нарекла свекърва си "свекър", нали..
Аз също търся решение на този въпрос, не критикувам никого, просто споделям раздразнението си от това, че не може да се намери кратко и лесно наименование..."Свекърът и свекървата" е дълго, "свекърите" е некоректно, засега съм се спряла на "родителите на ММ", но също е дълго. Но поне е по-лесно за изписване...

Много време им отделихме на тези роднински измишльотини.
По света хората съвсем културно се справят с тези неща, говорят си на име и няма "стринке", няма "байно", не казват "майко" и "татко" на хора, които не са им роднини, а ние тук сме се забатачили из дебрите на тази сложна роднинска лексика.  

# 912
Гушкате се с ел одеало?  
 Кое му е странно?Сериозно ли питаш ил?
Да. С мъж няма ли да е по-добре?

# 913
  • София
Е тогава отпада книгата и се почва филма Joy

# 914
Харесвам Скорпионс - леле, тогава съм древна  Joy. Чудя се към бабите ли да се причислявам или направо към изкопаемите да мина  Joy

И дъщеря ми ги харесва, откакто я заведохме на техен концерт. И Колдплей, и Моцарт също харесва и слуша.
Каква е връзката между музиката, която се слуша и възрастта? Разбирам някой да пее "Червено вино снощи пих и капка ...", а то става дума за слушане на музика.

Бориле, ти за какво се бориш?

Общи условия

Активация на акаунт