Трябва ли бебето задължително да се научи да заспива само?

• 36 363
  • 152
  •   1
Отговори
# 75
Сеса няма връзка с кърменето, отбих я още на 9 месеца, сега е на 1г и 7м, и още си се буди отвреме на време и първо рев, като я взема си играе до никое време.
За събуждането на 40та минута, откак се е родила допреди годинката сутрин спеше точно така, няма в количка, няма в креват 40мин. Имаше период в който спеше на 3 пъти по 40мин, и каквото и да правех не заспиваше отново. След годинката си махна сутрешният сън, тогава остана само следобедният и си спи по 1ч и 30мин, много рядко по-дълго.

# 76
  • Куциндрел
Сеса няма връзка с кърменето, отбих я още на 9 месеца, сега е на 1г и 7м, и още си се буди отвреме на време и първо рев, като я взема си играе до никое време.
За събуждането на 40та минута, откак се е родила допреди годинката сутрин спеше точно така, няма в количка, няма в креват 40мин. Имаше период в който спеше на 3 пъти по 40мин, и каквото и да правех не заспиваше отново. След годинката си махна сутрешният сън, тогава остана само следобедният и си спи по 1ч и 30мин, много рядко по-дълго.
Знам, че няма връзка с кърменето. Писах, че ще мине, но по-нататък.
Среща се доста често това със събуждането на 30-40 минута.
Писах, че аз на 30-тата минута бях при бебето и само да се размърда, защото те първо се размърдват и след това се събуждат, започвах да го успокоявам. Доста често минаваше номера и не се будеше с рев. Изтървах ли този момент беше гарантирано, че ще се събуди за игра.
И сега се размърдва след 30-40 минута, но не се буди, просто се обръща на другата страна и заспива пак. Явно му е узряла нервната система или каквото е там.

# 77
А за събужданията за игра - просто трябва да мине периода. При нас мина след окончателното отбиване. Peace
Така се разбира, че като приключи с кърменето и детето не се буди, е при вас явно просто така се е случило, а докога кърми?

# 78
  • Куциндрел
До към 2 и нещо.

# 79
  • Стара Загора
Здравейте, бих искала и аз да се включа с един въпрос.Моето бебче е на 9месеца и заспива с гушкане на спалнята - до преди месец заспиваше само през деня по този начин, но постепенно се научи и вечер да иска да се гушаме, но има един проблем, че не иска да го оставям и ако понеча да го оставя в кошарата се пробужда и дори не заспива повече - това ме принуди да го оставям на спалнята като му сложа няколко възглавници за да не падне, той докато спи не се върти, а като се събуди аз го чувам и бързо отивам при него.Та въпроса ми е има ли и друго дете подобно на нас и тези, които заспиват с гушкане може ли някой друг освен мама да го приспи - при нас това е повече от невъзможно?

# 80
Инче чувала съм и за такива деца. Моето като се буди нощем иска да спи до мен, просто си я вземам и си заспиваме двете, като я местя чак към 5-6 часа сутринта, защото ставам малко преди нея, да мога да си изпия кафето  Mr. Green защо просто не си легнеш до детето и не спите заедно? Щом не се върти докато спи /при нас това е много голям проблем, защото съм я намирала или на главата ми, или в краката ми/ като заспи ставаш, вършиш си работата, после се мушваш тихо до детето и си заспивате.

# 81
  • Щастлива мама на 3 слънца
и аз да се включа каката спеше при нас до 2 г .определено всички се измъчвахме . Малкия спи в кошара не доближава спалнята .Аз лягам на нея той в кошарата и така се приспиваме ,ем аз малко почивам . Не бих позволила повече дете в спалнята ни .Всички спим заедно в една стая .Каката още прескача при нас ,което сега с корема ,,,,,ми е малко страшничко
Но както ги свикнем

# 82
Адреналинка ей такива изказвания "най-много обичам". Ако беше както ги научим, моето щеше да спи по цяла нощ откакто се е родило, и нямаше да припари до спалнята, а таткото по принуда да спи на дивана. Като реве и нищо друго не помага, просто нямаме избор. С каката съм нямала такива проблеми, и даже не преполагах, че бебетата не спят по цяла нощ, и че изобщо искат да спят с мама. Но като ти дойде до главата, разбираш за какво става въпрос, и вече преставаш с фразата "както си го научиш".

# 83
  • Стара Загора
Scarlet , той иска и през деня да съм при него и вечер като заспи направо да си оставаме гушнати, но разбира се аз няма как да си легна в 21:30ч и през деня пак да си спим заедно.Затова за сега му намерих цаката до го оставям на спалнята през деня, защото така почти не усеща как го оставям, а вечерта си го оставям в кошарката, но определено тогава ми е по лесно, защото ме усеща но се намести и пак затваря очичките, а през деня се ококорва и няма шанс за повторно заспиване, колкото и да се мъча да го приспя отново.
Иначе обожавам да заспива гушнат в мен, даже мисля, че миналата седмица след като го приспах и отивам в другата стая и казвам на ММ, че съжалявам за това, че не може да усети това чувство детето ти да заспи в обятията ти, защото наистина няма нещо по хубаво от това...чувството е страхотно и  на мен също не ми тежи да го приспя, а напротив невероятно ми е хубаво.Единственото при мен е че трудно го оставям, но няма как... е бих искала и баща му да може да го приспива, защото страдам от мигрена и в кризите ми е малко трудно, но се старая да пренебрегна болката, защото виждам, че и бебчето усеща, ако има нещо, което не е наред и заспива много по трудно така..

# 84
Я си лягай през деня и спи с детето, кога друг път в живота ще имаш този шанс  Mr. Green а иначе и ММ е казвал, че ми завижда, че детето иска да спи с мен, но не знае какво е да получаваш ритници по главата, бъбреците и т.н. докато спиш. Когато се роди беше обърнала деня с нощта, и тогава ММ я разнасяше на ръце, че след 20ч беше големият рев, до към 1ч я успиваше на ръце. След като мина първият месец, се е случвало само 2 пъти, да ми писне и да му я оставя на дивана и двата пъти към 1ч да се успиват. Няма как да я успива в тежките дни, защото обикновено на другият ден е на работа. И аз искам той да се поядосва, но няма как да стане.

# 85
  • Стара Загора
Я си лягай през деня и спи с детето, кога друг път в живота ще имаш този шанс  Mr. Green а иначе и ММ е казвал, че ми завижда, че детето иска да спи с мен, но не знае какво е да получаваш ритници по главата, бъбреците и т.н. докато спиш. Когато се роди беше обърнала деня с нощта, и тогава ММ я разнасяше на ръце, че след 20ч беше големият рев, до към 1ч я успиваше на ръце. След като мина първият месец, се е случвало само 2 пъти, да ми писне и да му я оставя на дивана и двата пъти към 1ч да се успиват. Няма как да я успива в тежките дни, защото обикновено на другият ден е на работа. И аз искам той да се поядосва, но няма как да стане.

Оххх и да искам няма да успея, ще ме заболят много кокалите  Joy за радост напоследък моя беб си спи доста добре, до преди месец-два спеше и той като с навит будилник - само по 30мин. но за моя радост вече се коригира и си спи достатъчно дълго, много рядко му се случва да спи само по 40мин. иначе винаги по минимум 1ч., но и това е рядко в повечето случаи го минава - и това 2 пъти на ден и ако трябва да спя снего и вечер пак да си лягам с него в 21:30ч. и ще  #Crazy
А при теб е добре, че като я оставиш и тя не се сърди, което е супер.А за нощните и фиести ще трябва да се примириш и с тях, ето ако си знаеха къде им е мястото щеше и ти да си спиш много по спокойно и необезпокоявано  Grinning Ние им подготвяме такива хубави креватчета, а то какво става - едното иска в люлката да заспива, другото на ръце, третото на леглото на мама и тати ... всякакви варианти, но не и тяхното креватче  hahaha ... но ще се примирим и ще си ги обичаме и така малките ни радости  Heart Eyes

# 86
На мен много ми помогна с приспиването когато започнах да я слагам да ляга по-рано. Преди започвахме вечерния ритуал в 7, но когато имахме проблемните вечери, а и беше взела да спи по-малко и в яслата, преместихме ритуала в 6:30, за да си навакса със съня. Вече две седмици караме така, и сега пак си заспива сучейки без проблем и спи от 7 до 7. А преди се и будеше по-рано сутрин. Когато ляга късно, после спи по-неспокойно и се буди по-рано сутрин...

Ако мъжете ви не работят събота и неделя, за тогава нямат оправдание - връчвайте им бебетата тогава, да свикват малките и тати да приспива. С мъжа ми се редуваме от началото за следобедния сън, и въпреки че вечер само аз я приспивам, по принцип е свикнала и с него. Днес за пръв път откакто се е родила ще остана до късно на работа и ще й се наложи да заспи без мен... Ще видим как ще мине... Но понеже и баща й я е хранил и люшкал преди, няма да й е чак такава драма.

# 87
  • Luxemburg
Много родители си мислят, че те учат на нещо бебетата си, истината е че бебетата си правят, каквото си искат  Mr. Green Това че на някой му се е паднал бебе, което може да заспива само, не значи, че родителят го е научил. Едно дете, което изпитва нужда да бъде гушкано, не може да се "научи" да лежи само.
Съгласна съм с написаното. Голямата ми дъщеря сама е заспивала от бебе без да я уча и без никакви играчки. Тя в нейното си легло, а аз на дивана в съседство докато заспи, а като стана на 12м. излизах от стаята след като и прочетях приказката и я гушнех за лека нощ. Малката ми дъщеря я преместих едва на 2,5г. в стаята на кака и и до сега заспива обградена с безброй плюшени играчки около нея. Просто има нужда някой да я гушне за по-дълго. Пак разказваме приказка, гушкаме се, казва ми лека нощ, гушва си любимата играчка и като отида да ги проверя след 30мин едва я намирам под играчките. Като беше бебе само и само да свикне да заспива сама съм седяла на пода да държа ръчичката и, но ефект никакъв. Просто трябва да се водим по детето. Като поотраснат видимо се различава кога се лигавят и когато имат нужда от нещо.

# 88
  • Щастлива мама на 3 слънца
Адреналинка ей такива изказвания "най-много обичам". Ако беше както ги научим, моето щеше да спи по цяла нощ откакто се е родило, и нямаше да припари до спалнята, а таткото по принуда да спи на дивана. Като реве и нищо друго не помага, просто нямаме избор. С каката съм нямала такива проблеми, и даже не преполагах, че бебетата не спят по цяла нощ, и че изобщо искат да спят с мама. Но като ти дойде до главата, разбираш за какво става въпрос, и вече преставаш с фразата "както си го научиш".
Бях се зарекла бебе в спалнята ми да няма . Изживях ужаса от 1 дете и не исках да се повтаря.защото аз я научих така .уж да не ставам да кърмя. Уж да е по спокойна. Галя ,милвам ,пея но в спалнята не давам.

# 89
Преди да се роди дъщеря ми, и аз бях против много неща. И все още съм. Но... Понякога се налагат компромиси. В първия месец категорично отказваше да спи където и да е другаде освен в прегръдките ми, което е разбираемо, все пак дотогава е била сгушена на топло в мен. Затова нощем, против всички мои принципи, спа при мен на спалнята. Но въпреки това работихме упорито и всекидневно върху свикването й с креватчето, и на 5 седмици вече си спеше в него, но в нашата стая. Няколко пъти след това пробвахме да я преместим в нейната стая, но пак не стана както го планирахме, въпреки че и аз не исках така да я "уча" да спи при нас. Чак на 7 месеца успяхме да я преместим, и сега си спи в нейната стая. От една страна, съм съгласна че всички деца са различни и невинаги е възможно да се придържаш към плана. Трябва да се водиш по тях. Но от друга страна, и усилията на родителите са от значение и играят важна роля в навиците на децата. Ако я бях оставила в нашето легло, сигурно и до 3-годишна щеше да спи при нас, и да не иска да се мести. Но ние продължавахме да пробваме дори и когато не се получаваше, предразполагахме я, и накрая стана. Със следващото може да стане много по-рано, или много по-късно. Но ако не работим по въпроса, може и изобщо да не стане с години. Така че, не е баш "както си го научиш", но не е и съвсем грешен израза. "Ученето", водено от конкретната ситуация, постига повече отколкото да оставиш всичко на самотек и "като му дойде времето" сама ще го израсте... Наистина сама ще го израсте рано или късно, защото никой не приспива "в университета", но искам ли да я чакам дотогава? Не.

Общи условия

Активация на акаунт