Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 823
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Ох, почивка  newsm44 - от миналата година я чакам! Моренце имам предвид. Аз никога не съм обичала хотели за почивка - чувствам се като в командировка  newsm78. Най-хубавото ни море досега беше преди 2 години на палатки, но не мисля, че мога да го повторя с детето - поне не сега. Като порастне - със сигурност  Peace. Иначе май трябва вече да се оглеждаме - мисля да търся бунгала или вила за няколко семейства - това е второто ми най-хубаво море - вила с басейн на Корфу! Ех мечтиии smile3532
Като за начало обаче започвам да търся нещо за ски, че ММ е откачил по темата  Joy Joy

# 616
  • Пловдив/София
Фиона, и аз се чудя за детска кухня, но ако се записвам, ще е след годинка. Може би за месото и  аз на Хип ще се доверя, сама не вярвам да се справя по-добре.

За кърменето по един път на ден- не помня източника, може и само от приятелки да съм го чувала, не претендирам за истинност. Но ето тук една интересна тема, че кърмата може да помогне и на по-голямо дете:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322714.0

Ох, има ли други деца, които си мятат ръцете някак неконтролируемо като ги сложат да спят? Ужасно е, спазвам всички ритуали, слагам го спокоен в кошарата, не реве, но започва да мята ръце, от което се разбужда. Ако му ги държа, се унася (ръмжейки), но накрая успява да ги извие, изкара и пак да ги размята и да се разсъни. Започвам да се притеснявам, че сме за невролог...постоянно мята крака и ръце, на едно място спокоен да седи не се случва..Мислех за повиване, но май са големи вече и се дразнят да не си виждат ръцете и сме само на чувал

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 20:08 от Пипи2013

# 617
  • София
Espresso, тъкмо днес се чудех къде си, че имаше няколко включвания напоследък, но кратки Hug Все същото е положението, затова и от няколко дни сама спрях Гастротуса - с него или без, все едно почти. Питах педиатъра за Мотилиума и той пък ме пита - "защо толкова искаш да го даваш?". То аз не искам де и реших да не го давам, та ще си чакам - ако много се влоши чак тогава. А и много разчитам на захранването да подобри ситуацията. При вас как е?
fiona, с този шунковар само мухи ми вкарваш в главата Rolling Eyes Embarassed
MiraBu, какво му даде първо, че се потриса и не иска да го яде? Никола е така с картофа - трепери от погнуса, като му го дам чист, затова го смесвам с тиква и се яде без проблем.

Като заговорихте за море - кажете кой къде ще ходи? Ние мислим Гърция - имаме си там един малък любим остров Амулиани или в краен случай Тасос.

# 618

Към майките, които вече имат по - големи деца имам въпрос свързан със семейната почивка. Как е по - удобно, когато си с малко дете да се ходи на хотел или на бунгало?

Ние предпочитаме бунгало. Да не се налага да чакаме асансьори и да се чудим как да влезем в тях с количката (и кучето) особенно ако има и други хора. От друга страна да не пречим на хората с ревящо бебе и кряскаща кака, пък и те на нас, кой си пуснал телевизия, кой музика...

# 619
  • по пътя
Аз лично бих предпочела хотел, нещо не ме блазнят бунгалата, повече удобства има пък и от към хигиена ми е по-добре, но не зная все още кога ще се престрашим за почивка с двете деца. Simple Smile
Малко ми е мъчно тия дни, кърмата ми съвсем намаля-общо взето ми остава колкото за сутрешно и нощни хранения, когато се събуди, явно скоро ще сме само на АМ. А ми се искаше да кърмя повече, но липсата на време за хранене, сън и почивка явно си казаха думата . Sad

# 620
Радвам се,че някой се сеща за мен  Embarassed  Simple Smile
Ами при нас захранването помогна за обедното хранене само. Спрях гастротус-а и започна пак хълцане, мрънкане, усещам ,че и млякото и започна да се връща пак (виждам как докато суче или седи изведнъж нещо и застава на гърлото и тя се сепва) и т.н и от два дни пак го започнахме. Мотилиума така и не го започнах,но сме си на ранитидин-а. Докато не започне да сяда по-продължително решихме да не к ги спираме с мм лекарствата. И аз в началото мислих,че този гастротус няма ефект и даже се ядосвах,че ни го изписаха,но след определено време видях ефекта. Определено...Дори това одеве си говорихме с мъжа ми- че всеки път като го спрем и се завръщат доста симптоми. (няколко пъти се опитвахме да го спрем вече).
И ние за лятото си мислим за Гърция,че 2 години се канихме и не успяхме и мм е обещал а ни води тази година  Praynig Тъкмо няма да се притеснявам от познати на плажа  Mr. Green

# 621
Пипи2013, мерси за отговора! Ще потърся инфо и ако попадна на нещо ще кажа, защото предполагам доста от нас ги вълнува точно този проблем дали 1-2 хранения с кърма на ден биха били задоволителни. Защото ще е голямо чудо да възстановя количетсвата както бяха едно време.  Tired

# 622
Ижинка, я кажи за този остров нещо повече  Peace
Ние също сме за Гърция, от 4-5 години не сме стъпвали на нашето море, и нямам намерение, докато всичко изглежда както сега  Naughty

# 623
Чета, че и с плодове сте започнали да давате. Аз още не съм се престрашила,но малкия спря съвсем да ака и мисля да вкарам др седмица сливи и круши.Те нали не заместват следобедното ядене, а са между храненията?И по кое време на деня е хубаво да се дават?

Исках да питам някои от вас ходила ли е на мамолог след раждането и може ли ако кърмим да отидем на преглед, че нещо дясната гърда много започна да ме боли, и нямам идея от какво.

# 624
  • София
Espresso, сега като казваш, май и аз като спрях сиропа, Ники започна да има трудности със съня, стана по-раздразнителен и ревлив, пак се превива. Уф, дали да не пробвам и аз, като теб, да го давам отново, да видя дали няма да се подобри... Дано започнат да ни се оправят децата скоро и да приключва вече тази драма Naughty

...Ние също сме за Гърция, от 4-5 години не сме стъпвали на нашето море, и нямам намерение, докато всичко изглежда както сега  Naughty
И ние заради това не искаме тук на море. Иначе за Амулиани - малък остров е, но има 5-6 плажа. От Атон е с ферибот за около 15-20 мин. Има няколко хотела, пансиони, къщи със стаи под наем. Ние ходихме две поредни години там. Любимият ни плаж е Аликес - фин пясък, плитък, няма течение, вълнение почти няма, водата е кристална. Ако някой иска обаче разнообразие, да ходи всяка вечер на различен ресторант или да обикаля и разглежда - не е подходящо, има няколко ресторанта само, няколко магазина и за час можеш да разглеждаш селото.

gretalinka, не съм ходила още, но гинеколожката ми каза, че щом не кърмя трябва да ида. Доколкото знам, докато се кърми няма смисъл да се ходи, защото не можело да се направи точен преглед. Болката ти да не е от запушени канали - опита ли с компреси?

# 625
Здравейте, Мами на сладки бебчета! Включвам се към вас с малка беба, родена на 15 август. Чета ви редовно, но за писане време малко, а и тук има доста опитни мами, та почти винаги намирам отговори на въпросите си щом си ги помисля Simple Smile
Ние сме на АМ след опити за кърмене до близо 4ти месец и последвал наложителен прием на антибиотик. Сега се мъчим със захранване, да видим как ще потръгне.
Да кажа за мамолога, че аз съм посещавала докато кърмя. Няма проблем да се извърши преглед, предполагам с едно наум, че все още кърми жената. След спиране на кърменето обаче посещението е задължително!
Ще се постарая да се включвам по-често в темата, поздрави и хубав ден!

# 626
Ижинка,това вече четвърти път ни се случва. И сега съм решила даже първо да пробвам ранитидина да спра. Снощи се събуди само веднъж и то без хленчене. Да ти кажа и мм сам го е забелязал това,без да му е обременено мнението от моето - аз го отдавах изцяло на зъбите, а той ме подсети като ме пита това дали не е съвпаднало с времето на спиране на сиропа .
Тези дни четох за луди мами като мен ,който не моа да "изключат" мозъка и затова не могат да спят. Пишеше ,че трябва да се отпускаме и да си мечтаем за почивка и за плаж...Та вчера като се разприказвахе и за плаж...Ако знаете каква почивка си изкарах снощи,чак не напуснах хотела   Laughing Толкова реалистичен беше съня  Mr. Green Днес съм заредена с енергия Grinning

# 627
добро утро мами!Искам да ви попитам има ли бебчета на някой от вас на които да се потят главичката и крачетата? 

# 628
Ижинка благодаря за инфото за острова  Peace. Не знам дали има тук хора, искащи всяка вечер различен ресторант. Тоест искащи има, но можещи май няма (освен ако не си оставят "ремаркетата" на Бабин дом) Joy
Относно мамолога - наскоро имахме профилактични прегледи от служебните, и четох, вкл.и мнение на лекар, че докато се кърми няма смисъл от преглед, тогава и тъканта на гърдите е друга - жлезиста, а нормално е мастна. Най-добре било преглед 2 месеца след спиране на кърменето.  Peace
Допълвам за плодовете - gretalinka аз ги давам между следобедното и вечерното хранене, към 5-5,30, със същата цел като твоята. Не бих казала, че има резултат newsm78. Не съм пробвала слива още - в нея ми е надеждата Joy

# 629
silvia45, аз бих махнала и сърцевината на пащърнака щом е за бебешко пюре. Като задуших пащърнак за нас (за да го пробваме, че и аз никога не бях яла) ми направи впечатление, че сърцевината е малко по-твърда и стои на нещо като нишки.
fiona, относно количеството кърма: моята АГ ми беше казала, че и само 20гр кърма да имам трябва да я дам на бебето, тъй като и това било напълно достатъчно за предаване на антителата и витамините, които са му необходими. Естествено, колкото повече - толкова по-добре, но и 1 порция да е (дори и през ден) пак е от полза за децата. Аз сега за цял ден успявам да изцедя по 300гр. - не е кой знае какво, но пак си е количество за 2 порциона  Wink Дано успея да запазя поне това количество... А, имам въпрос. Като казваш, че събираш количества за 1 хранене, как ги събираш? Имам предвид, събираш в отделни контейнери от всяко цедене или цедиш върху по-старото изцедено? и в хладилник ли съхраняваш или във фризера? Питам, защото не знам дали беба ще иска да суче след като спра лекарствата.
iva81n, малката понякога си изпотява главичката (обикновено като е сгушена в мен),  а понякога и ходилата й са влажни (когато е с едни пухкави пантофки). Бях чела/чула, че изпотяването на главата е признак за наличието на рахит, но трима лекари са я гледали (независимо един от друг) и казаха, че няма рахит. Така, че явно не е достатъчно условие. Не се притеснявай и за всеки случай питай педиатъра другия път.  Hug
gretalinka, аз бих посетила мамолог, ако имам някакво притеснение, а пък той вече ще прецени дали и / или как да процедира.
Намерих си развлечение (макар и за 10 дни само)! Болницата, в която ходя на нагревки е на около 4км от вкъщи. Отивам с такси, че сутрин докато оправя малката ще закъснея, но се прибирам пеш - много е хубаво! Почти няма хора по улиците и главата ми "взема малко вятър".  Joy

Общи условия

Активация на акаунт