В момента чета... 35

• 49 092
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Няма да съжалиш за Аз съм пратеникът. Прочетох я на един дъх и определено много ми хареса. Малко фантастична на моменти, но много човешка.
Оставила съм по-средата Сенки в рая на Ерих Мария Ремарк и мисля да я довърша тези дни.

# 121
Здравейте и Честита Нова Година!
Приключих старата година с Петата жена на Манкел. Хареса ми колко достоверно е изграден разказа. Увличаше ме, темпото беше добро. Допадна ми и това, че дори и на финала екшънът беше премерен. Личи си, че авторът има опит в този жанр.
Но...  липсваше ми елементът на изненада. И ми се искаше да има малко повече напрежение и по-малко полицейски оперативки. А главният герой можеше да е по-сложна и интересна личност.
Напълно заслужени 4 звездички от мен (но не и за българското издателство - книгата е пълна с грешки, чак дразни)!

Първата ми книга за тази година е Калуня-каля. Чета си я бавничко и се наслаждавам. Сладкодумно разказана история, въпреки многото турцизми, чието значение не знам. Но от контекста смисълът на повечето от тях се разбира  Peace

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 12:46 от bebitta

# 122
  • София
...Петата жена на Манкел...
Предстои ми и съм благодарна за отзива, който даваш  Hug
Да не се пренавивам за нещо УАУ.

Снощи приключих "Джойленд". Прекрасна книга  Heart Eyes Препоръчвам и за не-фенове на ужаса, които искат да се "запознаят" с Кинг. Майстор на перото. Книгата ме изпълни с удовлетворение - чудесно чувство след хубава книга.

Днес мисля да започна "Селцето". Отдавна не съм чела фантастика, а отзивите за тази книга са добри.

# 123
  • Ямбол
...
Днес мисля да започна "Селцето". Отдавна не съм чела фантастика, а отзивите за тази книга са добри.
Ще чакам да споделиш после. На мен ми е сред любимите.

# 124
  • Кърджали
"Калуня-каля" ми се иска да я прочета, но не знам кога ще стане. За да го направя, ще трябва да си я купя, което в най добрият случай ще стане след около месец и нещо, покрай рождения ми ден....
Намерих малък откъс в нета, допадна ми...
Сега се чудя какво да започна. Така като си гледам списъка, май ще е Даниела Сасердоти - "Отведи ме у дома". Но ще видим...

# 125
  • София
Simple Smile
Чета в момента "Епично: Легенди на фентъзито", сборник седемнадесет разказа от водещи съвременни автори на епично фентъзи, съставител - Джон Джоузеф Адамс, има хубави... някои автори със сигурност ще  потърся  в по-късен етап да прочета и други техни произведения... други съм чела техни  романи, като цяло ми върви леко и  приятно за четене.
Книгата е порядъчно дебела, така че ще се забавлявам с нея още известно време.

# 126
  • София
...
Ще чакам да споделиш после. На мен ми е сред любимите.
Със сигурност ще споделя  Peace

# 127
...Петата жена на Манкел...
Предстои ми и съм благодарна за отзива, който даваш  Hug
Да не се пренавивам за нещо УАУ.
Именно  Peace Както каза мъжът ми, ако не бяхме чели толкова скандинавски трилъри досега, сигурно щеше много да ни хареса.
Явно сме станали доста претенциозни към този жанр. Но в никакъв случай не съжалявам, че я прочетох.
Снощи приключих "Джойленд". Прекрасна книга  Heart Eyes Препоръчвам и за не-фенове на ужаса, които искат да се "запознаят" с Кинг.
Аз съм от не-феновете на ужаса и "Джойленд" беше първата ми и засега единствена среща с Кинг Simple Smile Но през тази година искам да наваксам с пропуснатото. Успокоих се, че Кинг не е толкова страшен Wink

И моето мнение за "Селцето" е повече от прекрасно!

# 128
Прочетох "Кастинг за месия" на Петър Делчев. Лични на мен "Трънските разкази.Балканска сюита" повече ми харесаха.
Започнах "Възвишение" _ Милен Русков. Тук залагам повече, обаче съм в самото начало.

# 129
  • София
Аз съм от не-феновете на ужаса и "Джойленд" беше първата ми и засега единствена среща с Кинг Simple Smile Но през тази година искам да наваксам с пропуснатото. Успокоих се, че Кинг не е толкова страшен Wink
Ако имаш нужда от насоки, насреща съм  Wink Hug

# 130
Чета "Харем" на Колин Фалконър. Много ми е интересна.  Peace

# 131
  • София
bebitta - той Кинг освен ужасиите си има и трилъри, крими, фентъзи.... А  ужасно много се забавлявах да чета За Писането: Мемоари на занаята... не е само страхотии той.

# 132
Лу, разбирам какво имаш предвид. Ама, когато видя нещо, което си заслужава, не мога да не извикам -ЧЕТЕТЕ ГО!  Embarassed Laughing

Аз снощи стоях до 5.30, заради една наглед много простовата книжка, с която реших да разпусна малко - "Малка кутийка от Тифани". Харесва ми историята, нищо че е леко наивничка, а и ако преводът не беше чак толкова зле, можеше дори и да я препоръчам. Ама със сигурност в оригинал трябва да е по-добре, не че такъв тип книги могат да са задължителни. Simple Smile
 Абе, почивам си с една дума  Peace

# 133
Ако имаш нужда от насоки, насреща съм  Wink Hug
Много мило, Кали, ще се възползвам от предложението ти Hug

# 134
 Завърших "Миниатюристът". Веднага казвам, че трагедията не е за всеки, а за ценители, които ще искат да са съпричастни на дебрите в тайните на семейство Брант. Историята е трагична, пропита от догмите на църквата, която все още е на върховна почит. "Страхът от бога", е главният комендант в творбата, който, разбира се, е много преувеличен от църквата, за да се контролира бедното население.
 Историята за мен беше увлекателна и дори злощастията, които се стрелкаха едно след друго, не ме накараха да я захвърля. Идеята на книгата, че семейството трябва да пази тайните си скрити до гроб, дори и в най- тежките моменти , ме заинтригува ужасно много. Героите в романа са задружни, закрилящи се и винаги верни на себе си.
  Също чудесно е показано времето - Нидерландия през  XVII век, в което богатите са само 0.1 % от Амстердам , но притежават 42 % от общото богатство.
  За читателите насочили се към "Миниатюристът", нека прочетат това обобщаващо ревю и, ако за тях няма да са пречка злощастията и трагичният тон, носещ се в цялата творба, нека я прочетат. И да си го кажем, в "Миниатюристът" няма капка радост и веселба.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт