В момента чета... 35

• 49 120
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Привърших снощи "Планината Грей". Не беше лоша книгата, но Гришам отново се повтаря - големи корпорации, замърсяващи и унищожаващи природата, страховити адвокатски фирми, млада обещаваща юристка, бедни хора с големи проблеми... Имаше и изненада в средата на романа, която малко пораздвижи нещата.
Ако харесвате автора, прочетете книгата.

# 151
Тъкмо от библиотеката си взех На изток от рая   Blush Мисля да и се насладя с чаша кафе и крачета изпънати пред печката  Peace

# 152
_dexter_, и аз направих някакъв паралел между "Човек на име Уве" и "Аз съм пратеникът". Много стойностни книги, много ми харесаха.

Приключих годината с "Когато съдбите се преплитат" на Анжелик Барбера. Много тежка ми дойде, а пък изданието беше пълно с грешки. Не бих я препоръчала заради тежката тематика.

А започнах годината с едно истинско книжно бижу (Господарят Батистас и останалото-Костас Монтис), подаръкът ми от Мариша   bouquet

Невероятна книга, много, много ми хареса. Книга за един народ и едно семейство, за мъдростта, която се ражда в трудните дни. Още когато я видях, направих някаква своя си аналогия с "Алексис Зорбас". И наистина се оказа така. Ярка, пъстра и много близка почувствах атмосферата на книгата. Имаше си и своите тежки моменти, но те са част от живота.

Сега съм в компанията на "Тангра и неговият син" на Кармен Мишу. Вече я преполових, но не ме впечатлява.

# 153
  • София
Чета "The true deceiver" на Туве Янсон /май още я няма на български/. Това ми е първата нейна книга, но много ми допада.

# 154
В момента чета "Трънски разкази"

# 155
  • на североизток от Рая

А започнах годината с едно истинско книжно бижу (Господарят Батистас и останалото-Костас Монтис), подаръкът ми от Мариша   bouquet

Книга за един народ и едно семейство, за мъдростта, която се ражда в трудните дни. Още когато я видях, направих някаква своя си аналогия с "Алексис Зорбас". И наистина се оказа така. Ярка, пъстра и много близка почувствах атмосферата на книгата. Имаше си и своите тежки моменти, но те са част от живота.

Ели, освен, че много ми хареса обложката на книгата, заради коментара ти, непременно ще я търся за прочит. Обожавам "Алексис Зорбас". Една от любимите ми книги е.

# 156
  • София
Чета "Копринената буба". Вече съм на 1/2 от книгата и въобще не съм впечатлена, даже бих казала, леко съм отегчена. В сравнение с първата книга - "Зовът на кукувицата", тази си е направо мудна. Няма я интригата в личен план на главния герой, а и съспенсът върви бавно, без екшън и напрежение. Даже не изпитвам любопитство кой е убиеца. Confused  Не съм сигурна дали ще я дочета, май по-скоро не...

# 157
В началото на годината започнах:

Почти към края съм и за момента ми харесва. Към средата ми беше малко монотонна, но цялостното впечатление е добро.

# 158
Чета "Копринената буба". Вече съм на 1/2 от книгата и въобще не съм впечатлена, даже бих казала, леко съм отегчена. В сравнение с първата книга - "Зовът на кукувицата", тази си е направо мудна. Няма я интригата в личен план на главния герой, а и съспенсът върви бавно, без екшън и напрежение. Даже не изпитвам любопитство кой е убиеца. Confused  Не съм сигурна дали ще я дочета, май по-скоро не...
Жалко, ако наистина е толкова мудна. Планирала съм да я чета и естествено имам някакви очаквания.

# 159
На мен не ми беше мудна, а и ми хареса повече от Коприненета буба.

По темата- чета Колекционерът на пеперуди.

# 160
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Да се запиша Hug
Последно четох "Август" на Джон Уилямс (уникален!) и "Момичетата от Шанхай" (също много приятен)
Сега започвам "Савската царица" на Якуб Адол Мар.

# 161
Завърших "Снежният човек". Хареса ми много. Сега си почивам с "Подхлъзването" на Чейс.

# 162
.."Момичетата от Шанхай" (също много приятен)
И на мен много ми допадна, когато я четох преди време. Peace

Започнах "Оведи ме у дома", Даниела Сасердоти.

# 163
За много години!

Присъединявам се към вас в темата с "Прокоба" /К.Лекберг/.
Миналата година четох Каменоделецът и авторката много ме впечатли.

# 164
Аз реших - започвам "Балада за Георг Хених"  Peace

Общи условия

Активация на акаунт