В момента чета... 35

• 49 183
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Надъхахте ме с мнения за "Снежния човек" и реших да си взема някоя от книгите на Несбьо за Хари Хуле. Кои други бихте препоръчали? Засега сякаш се спрях на "Фантом" и "Снежния човек".
Ако "Снежния човек" ти хареса, не пропускай и "Леопардът". Тя е следващата от поредицата и също е много добра. На мен ми е трудно да кажа коя от двете ми хареса повече.
"Леопардът" има ли я вече електронна на български или е рано още?

# 196
А има ли значение в какъв ред ще чета поредицата за Хари Куле, имат ли връзка помежду си? Аз мисля да започна директно от "Снежния човек"...

# 197
  • на североизток от Рая
Чета "Степния вълк" на Херман Хесе. Книга с изключително добър превод и отегчително дълги изречения. Понякога на една страница има само по 3-4 изречения. Обаче пък така чудесно преведени, че не забравяш как е започнало изречението докато го дочетеш. 1/3 съм прочела само, но ми харесва като идея. Не е стандартна книга, дори не намирам за подходящи думите `хареса ми`, `не ми хареса` за нея.

Не мога да не похваля качеството на книгата, която вече прочетох

Много стилна и елегантна корица има, самата книга мирише на книга, точно се усеща ароматът на хартия, който обичам. Искаше ми се да докосвам корицата, обаче не смеех,  Laughing, за да не оставя петна по нея. И не е скъпа за качеството, което има, това приятно ме изненада. А самото пътуване в страните ми допадна. Научих интересни неща, които не знаех. Личи си, обаче, че авторът е журналист. И има чувство за хумор, което е много приятно усещане при прочита. Сега тази книга ще я пазя като бижу. Няма да я споделям с никого. Освен всичко друго, тя е подарък от дъщеря ми, с което ми става още по-ценна.  Heart Eyes

# 198
Чета "Степния вълк" на Херман Хесе. Книга с изключително добър превод и отегчително дълги изречения. Понякога на една страница има само по 3-4 изречения. Обаче пък така чудесно преведени, че не забравяш как е започнало изречението докато го дочетеш. 1/3 съм прочела само, но ми харесва като идея. Не е стандартна книга, дори не намирам за подходящи думите `хареса ми`, `не ми хареса` за нея.

Не мога да не похваля качеството на книгата, която вече прочетох

Много стилна и елегантна корица има, самата книга мирише на книга, точно се усеща ароматът на хартия, който обичам. Искаше ми се да докосвам корицата, обаче не смеех,  Laughing, за да не оставя петна по нея. И не е скъпа за качеството, което има, това приятно ме изненада. А самото пътуване в страните ми допадна. Научих интересни неща, които не знаех. Личи си, обаче, че авторът е журналист. И има чувство за хумор, което е много приятно усещане при прочита. Сега тази книга ще я пазя като бижу. Няма да я споделям с никого. Освен всичко друго, тя е подарък от дъщеря ми, с което ми става още по-ценна.  Heart Eyes

Книгата "География на блаженството"  я подарих миналата година на моят син, сега той ми я даде за прочит. Наистина е като бижу. Сега започнах "Балада за Георг Хених", по препоръка от момичетата от  темата и ме грабна  от първите редове, надявам се до края да е така.

# 199
Аз започнах "Другата Болейн" на Филипа Грегъри. Не съм стигнала до никъде, днес само в градски транспорт чета. Сега ще си наваксам мъничко  Peace

Нели, Хесе е невероятен точно с тези си изречения. Мен ме порази превода точно с тази си особеност - дълги, пространни, философски изречения със сложни думи и въпреки всичко се лее като песен. Прекрасна, прекрасна книга! Нямам търпение да я прочетеш  Hug

# 200
  • София
Прочетох "Селцето", много сладка книга, хареса ми.  Heart Eyes

Започнах успоредно с електронната "Нарцис и Голдмунд" на Херман Хесе и на хартия - "Човек на име Уве" на Фредрик Бакман.

# 201
Благодаря за съветите за Несбьо. В крайна сметка поръчах "Фантом" и "Снежния човек", като за начало.
По темата - почти приключих "Вярната принцеса" и продължавам поредицата за Тюдорите с "Другата Болейн".

# 202
Прочетох на един дъх трилогията "Милениум", много ми харесаха и 3-те книги.

Сега се чудя с какво да продължа...
Снощи почнах "Цитаделата", но сякаш не ми се чете този жанр.

# 203
Здравейте момичета, приемате ли нови попълнения  bouquet
Вчера дочетох "Бележникът на Микеланджело" и започнах " Вино от глухарчета".
Успоредно чета "Параграф 22"- нещо не ми харесва много, бавно ми върви, едва на половината съм, а я започнах средата на декември Crazy

# 204
В момента чета , усмихвам и се забавлявам много с Соц Гурме !
Не съжалявам изобщо , че си я купих .
 Peace
Като дете израстнало по времето на Соца , мисля е задължително да се прочете тази книга.
Представени са нещата от живота по времето на соца /свързани с храната като цяло/ по много забавен и направо комичен начин.Но много истински и натурално , реално така както си беше по онова интересно време. Mr. Green Party Peace hahaha Joy

# 205
А има ли значение в какъв ред ще чета поредицата за Хари Куле, имат ли връзка помежду си? Аз мисля да започна директно от "Снежния човек"...
И на мен "Снежния човек" ми беше първата книга от поредицата. Редът има значение дотолкова, че образът на Хари търпи развитие. Иначе всяка книга е отделно разследване.
Kingfan, ще чакам отзив за "Фантом"  Simple Smile

# 206
Моят съвет е, който има възможност да си чете подред Хари Хуле  Peace
Последната, която прочетох беше "Червеношийката", а тя хронологично е преди другите, издадени на български. В тази книга Хари се запознава с Ракел.
Ама при мен така се случи, защото ЕМАС ги издават разбъркано.

# 207
Дочетох си   Много добър този Поаро , накефих се на книгата , и както винаги убиеца до последно остана неизвестен за мен.  Laughing 5/5

# 208
bebitta, mijjjka, благодаря. Няма да избързвам със "Снежния човек" засега. В момента чета "Живак" - Амели Нотомб, приятно четиво е.

# 209
  • на последния етаж
За много години, четящи момичета и момчета!
Аз започнах новата година с
  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт