В момента чета... 35

• 49 192
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Denim123, пусни списъка си в пуснатата за тази цел тема "Какво да прочета през 2015?", моля те! Ще ми е интересно, а и полезно за други потребители. Там има вече постнати списъци, които можеш и ти да погледнеш.  Hug

Готово. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=816765.new#new
Ще разгледам и другите списъци, мерси! (аз изобщо не знаех, че има такава тема)

# 286
  • Belgium
Изобщо няма да отварям уста за това недоразумение Людмила Филипова, че ще бъда груба направо.  Mr. Green

# 287
Прочетох си "Другата Болейн" след порядъчно будуване до 7.30 сутринта, но такава книга от 700 страници не може да се прочете другояче. Отделно, че ме заплени до краен предел и  не можех да я пусна  Heart Eyes
https://www.goodreads.com/review/show/1164438142
http://plantabook.in/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0- … %83-%D0%BF%D0%BE/

Сега ще чета "По пътя" на Керуак, надявам се от втория път да ми се получи да го прочета, защото наскоро го започвах и хич не ме хвана  Thinking Някой да го е чел и да има мнение?  newsm78

# 288
Да, четох "По пътя". За мен - огромно губене на време е тази книга. Никаква история, никакви идеи, едно еднообразно каканижене на думи... Дочетох я на инат и после съжалих.

# 289
  • Belgium
Bubbly... чела съм "По пътя", гледах и филма.

Керуак си пише протяжно и като цяло идеята не е е да се случва кой знае какво, а по-скоро да те потопи в битническата атмосфера. Не случайно този роман се възприема като флагман на това движение в Америка. Аз и за това го прочетох, като образец на определено течение.

Моето лично мнение е, че е добре да се прочете от литературно любопитство. Но и ако го пропуснеш, не смятам, че ще е кой знае каква загуба.

# 290
  • Ямбол
А мен "По пътя" ме разтърси. Преобърна ме. Зашемети ме. Сънувах, дишах и издишвах с книгата. Все едно някой разказваше за друг мой възможен живот. За друго мое възможно Аз. Беше прекрасно изживяване.

# 291
Благодаря ви, момичета!  Hug
Ще й дам шанс, вярвам че все си струва да я прочета, дори и само да се потопя във времето, за което става въпрос в книгата. Знам, че е специфична и със свои особености - това я прави ценна. Надявам се да успея да я разбера  Peace

# 292
  • на североизток от Рая
Бъб, преди по-малко от година  и аз прочетох "По пътя". Сложила съм в тетрадката един голям минус до заглавието на книгата. Вървиш, вървиш...и толкова. На мен така ми се стори, умори ме и прочитът, и съдържанието. Не я оцених тази книга, но ми беше толкава интересно да прочета какво  е написала Майола Бени .

# 293
Ами аз трябва да я чета. Не знам какво да кажа, след "Дългата разходка" на Кинг, която беше много по-лишена от сюжет и от случки, но пък за сметка на това дълбоко душевна книга ... просто не знам какво би могло да бъде по-добро от това. Съзнавам, че типа повествование е различен в двете творби, ще видим как ще се представи Керуак. Simple Smile
А нещо друго от него чели ли сте?  newsm78

# 294
А нещо друго от него чели ли сте?  newsm78

Чела съм и "Виденя за Коди", но ако "По пътя" не ти върви, тази съвсем няма да тръгне... Wink

# 295
Завиждам, ако я четеш за първи път.
Една от най-добрите на Кинг  Peace
Да, за първи път я чета. Отдавна беше в "списъка" на книги, които искам да прочета, но все отлагах. Иначе четох и "Колорадеца" на С.Кинг скоро, определено много хубави книги!

# 296
Мерси, Скарамушче.   Hug
Тръгна криво-ляво, може и да й посвикнах, не знам.  newsm78
Ще я видим Simple Smile

# 297
"По пътя" и мен не ме плени, не се оказа моят тип книга. Знам, че не съм от редовно пишещите в темата и мнението ми няма особена тежест, но да си кажа  Crazy Все още си дочитам "Битие", затова и не се включвам толкова често.

# 298
Здравейте. Моля, който има впечатления от "Мастиленият лабиринт" на Людмила Филипова , да сподели. Първа нейна книга ми е и ми интересно дали е добра?  Hug
роман, в който има от всичко - актуални исторически данни за траките, фантастика, трилър, млада археоложка и загадъчен мъж, свързан с археологическите тайни, още фантастика, мъдрости от живота, мистерии и... не съм се отегчила докато я четях, и на мен ми беше първата нейна книга. липсва й ... някаква цялост, ако мога да се изразя така. още не съм започнала продължението й.
Подкрепям мнението на marisha7 , като добавям, че за мен  е копие, но доста слабо, на друг роман от този жанр. Прочетох и продължението "Антихтонът на Данте" - същото се отнася и за нея.
Чела съм няколко нейни книги, които са с добри идеи, но много лошо изпълнение. Както съм писала и преди, за мен изключение прави "Анатомия на илюзиите".

# 299
  • Belgium
Знам, че не съм от редовно пишещите в темата и мнението ми няма особена тежест, но да си кажа  Crazy

А няма такова нещо, всяко мнение е важно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт