В момента чета... 35

• 49 166
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Снощи приключих с "Крахът на титаните". Хареса ми книгата; очертава се като сага за няколко поколения от различни държави. Въпреки обема си, романът се чете много  леко. Просто Фолет умее да разказва приказки Simple Smile. Започвам втората част от трилогията - "Зимата на света".

# 301
  • София
Прочетох "Човек на име Уве" и я харесах определено.  Heart Eyes  Препоръчвам я на всички!

Прочетох и "Нарцис и Голдмунд" на Херман Хесе. Харесах я, но не я препоръчвам, тъй като е много специфична книга и не очаквам да привлече повечето хора. Има много религиозност и духовни търсения в нея, които съм установила, че масово не се харесват (съдя по мнения за други книги, в които тази част (духовно религиозната) от съдържанието е направо пренебрежима в сравнение с романа на Хесе  Wink(.

Довечера мисля да подхващам "Калуня-каля". Grinning

Успоредно с нея ще почна нещо електронно, още не знам какво.  Wink

# 302
Завърших "Вещици в чужбина" на Тери Пратчет. Книгата е като приказка за... приказки. Историята е за три вещици, едната от които се оказва в ролята на добрата фея кръстница и тръгват на далечно пътешествие, с цел да осуетят една сватба на принцеса с принц. В началото се описва пътешествието им с цялата комичност присъща на Пратчет, което ме подсеща, че така беше извъртял нещата, че накрая не бях изобщо убедена дали искам приказката да свърши с щастлив край! Като цяло книгата не е велика, но е доста добра, лека е, чете се с усмивка (има и не толкова усмихнати моменти, но общото цяло беше забавно). Една от вещиците ми остави доста противоречиви чувства за образа й. Оценка 4* в ГР.

Започвам "Селцето" на Кир Буличов. Зачетох я снощи и ми се стори много интересна, имам големи очаквания към нея, предвид началото.

# 303
Започвам "Селцето" на Кир Буличов. Зачетох я снощи и ми се стори много интересна, имам големи очаквания към нея, предвид началото.

Страхотна е  Simple Smile щом аз, която не чета такива книги, я харесах толкова много, значи наистина е хубава  Laughing

Не мен нещо не ми върви Снежкото, не защото е лоша, а просто не мога да превключа от Филипа Грегъри на него. Ще си дам 1 ден почивка и продължавам.

# 304
Четейки Чосър, прочетох "Хищникът" на Крис Картър  Tired
Трябва да спра с трилърите - за по-малко от месец прочетох и четирите негови, които намерих в ел. вариант.  ooooh!
Връщам се към разказите в стих.

# 305
Прочетох Колекционерът на пеперуди. Много приятен трилър, препоръчвам за почитателите на жанра. Сега чета Напълно изгубили себе си.

# 306
  • София
Мър-Мяу, и аз чета "Селцето" в момента и съм до средата. Интересна е  Peace

# 307
  • Den Haag
Прочетох "Забравените от небето" на Екатерина Томова.
Скрит текст:
Много силно ме докосна тази книжка, малка по обем, но изпълнена с много мъка, страдание и смърт. Израснала съм в Родопите и познавам хора,като тези, живи и спокойни, мъдри и истински. Те не ламтят за много, не ги вълнуват новите машини, изобилието и богатството. Живеят смирено и се радват на всеки слънчев лъч, присядат пред къщата си и се наслаждават на слънцето и земята, задоволяват се с малки неща, харесват простичкия живот. Обичам да сядам до тях и да ми разказват, а те се радват на малко внимание, на поздрав.

Сега започвам нещо разтоварващо, защото напоследък ми е доста напрегнато и притеснено  Confused

# 308
  • Дъблин
Прочетох Колекционерът на пеперуди. Много приятен трилър, препоръчвам за почитателите на жанра. Сега чета Напълно изгубили себе си.
Колекционерът има продължение, нали знаеш - Лавина от убийства.
Аз обаче още не мога да събера смелост да я захвана, че сънувах сцени от Колекционерът на пеперуди докато я четях  Embarassed

По темата, в момента чета Да убиеш присмехулник. Преди това прочетох Момиченцето на Адел на Дороти Кумсън, но въпреки силното начало, не ме впечатли особено, нещо й липсваше.

# 309
Колекционерът има продължение, нали знаеш - Лавина от убийства.
Аз обаче още не мога да събера смелост да я захвана, че сънувах сцени от Колекционерът на пеперуди докато я четях  Embarassed

Да, знам  Hug. Не обичам да чета книги на един автор една след друга, след като завърша тава, която съм подхванала в момента се връщам към Колийн Маккълоу.

# 310
  • София
След бързо омитане на първата част на ПЗОИЛ, втората ми беше малко по-мудна но отново много увличаща, зациклих в третата част по средата. Това беше преди 4-5 месеца. Започнах да си дочитам третата част преди два дни и съм абсолютно пристрастена отново. Явно книгите трябва да се четат с известна пауза между тях.

Приключих и с Царска заръка и много ми допадна. Предполагам, че ще има продължение, и дано да е така.

# 311
Чета "Игра на изкормвач" - Изабел Алиенде. Доста отрицателни мнения има за книгата, но на мен засега ми харесва. Е, няма нищо общо с останалите ѝ книги, но аз и не очаквах друго. Simple Smile

# 312
Започнах "Хамелеонът се завръща" на Крис Картър. Не съм прочела много, но за момента е интересна. Действието се развива бързо от самото начало. Това е втората книга, която чета от Картър. Първата беше "Хищникът", която прочетох на един дъх.

Прочетох и "И след това... на Мюсо. Първа среща с автора. Много ми хареса книгата. Имаше мистицизъм, но това не е проблем за мен. Интересен сюжет и хубави герои. Някои части дори ме просълзиха... определено ще потърся и други романи от автора.

# 313
  • ГОре на черешата...
Започнах Да чуеш ритъма на сърцето.

Довечера мисля да подхващам "Калуня-каля". Grinning

Ммм, благородно завиждам за емоциите, които ти предстоят...

# 314
  • Кърджали
Цвети, " И след това" в електронен формат ли я чете?

Общи условия

Активация на акаунт