В момента чета... 35

• 49 162
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте,
Моля да ми кажете дали книгите на Мюсо "Ще бъдеш ли тук", "Хартиеното момиче", "Повикът на ангела" имат някаква връзка помежду си, или могат да се четат самостоятелно.

# 331
  • София
Зачела съм "Селцето", но нещо не ми е по вкуса. Въпреки това ще я продължа, едва на 10 % съм и заслужава още малко шанс, още по-малко, че Миж и Кали я препоръчват  Mr. Green

# 332
Здравейте,
Моля да ми кажете дали книгите на Мюсо "Ще бъдеш ли тук", "Хартиеното момиче", "Повикът на ангела" имат някаква връзка помежду си, или могат да се четат самостоятелно.
Нямат! Peace

Съюзът на слепите в България стартира инициатива "Подари ми история"...
Това го видях в нета преди два дни и си сложих сайта във Favorites. Мисля да се включа, колкото и трудоемко да е това. Само не видях инициативата има ли краен срок или е постоянна. Хубаво ще е да е постоянна и така да се съберат повече хора, съответно прочетени произведения. Защото да изчетеш един роман от 500стр.(например) на глас, си изисква време.
И аз мисля да се включа, но още не съм разучила практически как да стане. Не намирам краен срок, а и не би трябвало да има, наистина.

Чета:

# 333
Зачела съм "Селцето", но нещо не ми е по вкуса. Въпреки това ще я продължа, едва на 10 % съм и заслужава още малко шанс, още по-малко, че Миж и Кали я препоръчват  Mr. Green

И на мен в началото трудно ми тръгна тази книга, даже се чудех дали да не я оставя, но буквално от следващата страница ме грабна и повлече неимоверно. И мен ме окуражиха да я продължа, за което съм много благодарна!

Днес започнах "Пържени зелени домати". Малко ми е объркано началото, много персонажи се появяват наведнъж, но се надявам с напредване на книгата да се наместят нещата.

# 334
Започнах тази:

Дано да не е много тъжна.

# 335
  • София
Последно прочетох "Пържени зелени домати", хареса ми, бях гледала филма преди време,  но не го помнех особено, предполагам и с книгата след време ще е така  Laughing
Сега започнах "Тайната на моя съпруг".
Няколко пъти се опитвам да прочета "Една година в Прованс" и не успявам, доскучава ми и я зарязвам, причината е сигурно в настроенията ми, защото филма "Добра година" ми хареса много, но книгата не съм чела.
Смятам да почна и "Щиглецът", но не знам дали ще ми стигне времето за нея  Laughing Как го правите номера с четенето на две книги едновременно?
Искам и някакъв трилър да си взема, по Ваша препоръка се спрях на "Истината за случая Хари Куебърт" или някоя книга на Мюсо, но не мога да реша, коя точно, моля за помощ.  bouquet

# 336
  • Belgium
meggle, не е в теб проблема за "Една година в Прованс", просто Питър Мейл е ужасно бездарен и "Добра година" е единствената му читава творба.

Само като си помисля какво би направил с този благодатен материал (Прованс, Франция, храна,обичаи, сблъсък английски бастуни/френски шовинисти) един истински талант и ме хваща яд  Laughing

Меджу Мюсо и "Куебърт", аз бих те посъветвала за втория  Peace

# 337
  • София
Меджу Мюсо и "Куебърт", аз бих те посъветвала за втория  Peace
И аз  Mr. Green.
meggle, също така, ако ти се чете трилър с много убийства и бързи обороти, погледни Крис Картър.

Искам да ви кажа и да се оплача, че в изданията на Артлайн студио правописните грешки са повече, отколкото в едноименната тема в клюкарника  ooooh!. Толкова ме е яд, скапват удоволствието от четенето  Confused.

# 338
  • София
Лу   bouquetИзобщо няма да я чета тогава Годината в Прованс, яд ме е, че не си взех нещо друго, вместо нея, ама се подведох по заглавието  Wink

Значи взимам Куебърт, мерси  bouquet

А за Картър, виждам, че главният герой е един и същ, има ли значение в каква последователност се четат книгите?

И още нещо да питам - исках да купя поредицата на Луси Монтгомъри за Анн, купих първите две книги, когато ги преиздадоха, после другите две, но последните две не ги издават, имате ли представа защо?

# 339
  • София
А за Картър, виждам, че главният герой е един и същ, има ли значение в каква последователност се четат книгите?
Не, историите са самостоятелни във всеки от романите. Ако четеш електронно, можеш да погледнеш в читанка - има негови неща.

# 340
  • Belgium
Ох, аз тука като една черна станция, ама да кажа, че двете последни книги за Анн са наааай-слабите от поредицата, направо изсмукани от пръстите и ужасно захаросани.

meggle, ако държиш да си попълниш колекцията аз бих те посъветвала да звъннеш или пишеш на издателството, дали нямат някакви останали бройки при тях, щом не ги преиздават.

Вени, какво те мъчи в Артлайн?

# 341
  • София
Лу мерси, просто исках да имам и 6-те  Laughing Подарък за голямата ми дъщеря, баба ми й взе първите и ми се иска да завърша започнатото дело  Embarassed Само не мога да разбера, като започнат да преиздават поредица, защо спират по средата. Crossing Arms
Вени, нямам четец и предпочитам хартиени книги на този етап, но може да се прежаля да сваля на таблета нещо  Laughing

# 342
  • София
Лу, хванала съм трилогията ХХ век на Фолет - луксозно издание, твърди корици, солена цена... Най-очебийната грешка е баталион  Rolling Eyes, а книгите са по над 900 страници всяка и разказват за двете световни войни, смятай колко често се повтаря думата... и всеки път грешно!
Богинята беше писала, че това издание било с нова редакция, старото било изтеглено. Там грешките били повече.
И в друга книга на Фолет, издавана от тях съм намирала неточности, явно имат проблем с редакцията на романите.

meggle, аз много го харесвам Картър, но книгите му са бързооборотни трилърчета, които не всеки държи да притежава и заради това го предлагам като вариант  Peace.

# 343
  • Belgium
Въх, това е меко казано непрофесионализъм.

Как може луксозно издание, колекционерско, че и с такива безумни грешки.

Толкова ли нямат пари поне за един коректор.

# 344
И аз не харесах Една година в Прованс. Селцето пък ми се стори твърде наивна, не е лоша в никакъв случай, но не е "моята" книга.
Зашърших Напълно изгубили себе си- на моменти ми беше интересна, на моменти бях на крачка да я зарежа, не мога да кажа, че се радвам, че я дочетох. Не успя да ме докосне историята.
Започвам Лавина от убийства.

Общи условия

Активация на акаунт