В момента чета... 35

• 49 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
diana lobodova, ще чакам отзиви за книгата на Изабела Шопова, защото я имам, но ми се искаше да прочета първо "На изток - в рая" и затова я отлагам.

# 316
Александра, книгата я взех от библиотеката. Не знам дали я има в електронен формат.

# 317
Прочетох Калуня-каля - 5/5!
Книгата много ми хареса! Силна, докосваща,самобитна като език и стил на писане! Мъдра книга. Радвам се, че започнах годината точно с нея! Препоръчвам я на всички - това е книга, която заслужава да се прочете!

Сега ще продължа с "Пепеляшките", която почнах паралелно с Калуня-та. Но за N-ти път се убеждавам, че вариантът две книги едновременно не е за мен ...  Laughing

# 318
"Калуня-каля", вчера я търсихме в две книжарници и беше изчерпана! А само преди две седмици я оставихме за малко по-късно да я вземем, това може само да ме радва.

# 319
  • Den Haag
diana lobodova, ще чакам отзиви за книгата на Изабела Шопова, защото я имам, но ми се искаше да прочета първо "На изток - в рая" и затова я отлагам.
И аз четох първо другата книга, страшно много ми хареса и съм се смяла на глас. Все още ми изплуват картини пред очите и комични ситуации, но научих и доста интересни неща за Нова Зеландия. От тази книга се влюбих в тази страна и все още мечтая да живея там. Рових се в Интернет и търсих снимки и информация за градовете, атракционните и забележителностите, които е споменала авторката. Книгата си заслужава четенето, такова страхотно изживяване и пътуване не бях преживявала  Peace Heart Eyes

Все още съм в началото на втората книга, но веднага разпознах страхотното чувство за хумор и прекрасните описания на Изабела Шопова. По нататък пак ще пиша  Peace

# 320
Прекрасна е "Калуня-каля"!!! Току що я приключих и аз. Нищо ново няма да мога да кажа, затова - ПРОЧЕТЕТЕ Я! Радвам се, че тази книга е написана от български писател, радвам се, че започнах годината с нея, радвам се, че я имам в личната си библиотека.

# 321
diana lobodova, страхотно, обичам такива книги! По-скоро ще искам мнението ти дали е по-добре да прочета първата (за да си я взема) и след това тази, която имам.

# 322
Съюзът на слепите в България стартира инициатива "Подари ми история" - прочети на глас стихотворение, разказ, повест, роман, научна разработка и т.н., които харесваш, и ги запиши в mp3 формат на компютър, диктофон или телефон.

# 323
  • София
Съюзът на слепите в България стартира инициатива "Подари ми история"...
Това го видях в нета преди два дни и си сложих сайта във Favorites. Мисля да се включа, колкото и трудоемко да е това. Само не видях инициативата има ли краен срок или е постоянна. Хубаво ще е да е постоянна и така да се съберат повече хора, съответно прочетени произведения. Защото да изчетеш един роман от 500стр.(например) на глас, си изисква време.

# 324
  • Belgium
Приключих с "Когато кипарисът шепне" - бях се подготвила да я разкостя, но всъщност книжката има своите силни страни. До малко след средата е почти типичен чик лит, който обаче се развива на фона на малък гръцки остров и приятната обстановка, както и хубавите описания на простичките местни ястия помагат да не се отегчи човек. След това изненадващо научих, че германците са окупирали не малко гръцки острови по време на втората световна война, както и историята на спасението на местните евреи. Краят пък изглежда написан напук на всички правила в традиционната розова литература.

Заключението ми е, че ако сте в подходящо настроение, книжката си струва. Не бих дала обаче пари за нея, добре че ми е подарък.

Сега продължавам с леката вълна и почвам "Читателите от Броукън Уийл препоръчват". Човек, чието мнение ценя, ми каза, че е по-слаба от "Книжарничката на острова", та не очаквам много.

# 325
Лу и аз скоро четох Кипарисът, наистина е чиклит и не е нещо кой знае какво, но за разпускане става Peace

Чета на компютъра когато имам време Нестинарка и съм възхитена от богатството на езика, все едно авторката рисува прекрасни словесни картини, невероятна красота на езика!!! Но ще коментирам като я прочета.

# 326
  • Benelux / Varna
Започнах " Магелан" на Стефан Цвайг. Предпочитан автор, така че очаквам приятни мигове.

Преди това завърших " Пътят на щастливата жена" на Кобилкина, честно да си призная едвам я дотътрих до края, вобще, ама вобще не е за мен това  ooooh!, но моя много близка приятелка ми я подари за Коледа и естествено и дадох шанс. Има някои попадения, но са кратки проблясъци.

А преди това бях под магията на " Мидълсекс" . Изключително много ми хареса този роман. Нямах необходимото време да я чета, затова я повлачих, но много ми допадна.

# 327
  • София
Крейг Ръсел — Братът Грим  чета. Интересна кримка е, но след Мистър Мерцедес, някак ми се струва по-плоска... откъм описаниния, вникване в характери и т.н.  Не, че е лоша, но понеже ги чета една след друга... липсва ми настроението, което Кинг създава в книгите си Simple Smile

# 328
  • ГОре на черешата...
Радвам се, че толкова много хора са прочели или четат Калуня-каля и отзивите са едни и същи!

Прочетох Мед, море и Афродита - нищо особено, накрая даже препусках без да се замислям, колкото да я свърша...то не че и край като хората има де...сега съм се потопила в Да чуеш ритъма на сърцето - много е увлекателна, сигурно довечера ще я завърша.

# 329
  • Пловдив
Започвам тази:

Общи условия

Активация на акаунт