В момента чета... 35

• 49 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Чета "Хиляди сияйни слънца" на Халед Хюсейни. Почти накрая съм.
Много ми харесва, малко е тъжна, но се чете на един дъх.
За мен е много тъжна книга. "Хиляди сияни слънца" и "Ловецът на хвърчила" прочетох преди 2-3 години, но все още нямам смелост да прочета друга книга на Х. Хосейни. Много дълбоко ме разтърсиха и определено ме потресоха тези истории.
.

# 391
Becam чети си я спокойно, третата хич не потриса, дори е позитивна на моменти.
Слънцата не бих я нарекла малко тъжна. Тази книга направо ме потресе мен. И Ловецът е тежка, но Слънцата е най-... Може би заради темата за жените, незнам.

# 392
# 393
Eee, НСЧ, изостави Снежкото значи ...  Laughing
Явно много си се зарибила по Филипката  Laughing

# 394
Не мога да кажа коя книга от двете ми бе по-тежка - всяка страница ме караше да потръпвам от ужас, страх и гняв. Може би факта, че това се случва не през 18в., а през втората половина на 20 в. ми е труден за асимилиране.

В момента чета "Хана" на Пол-Лу Сюлицер. Определено се забавлявам. Животът на Хана не е лесен, но пък как лъже това момиче Joy, но няма и умора  - непрекъснато измисля нещо, за да върви напред.

# 395
  • София

В момента чета "Хана" на Пол-Лу Сюлицер. Определено се забавлявам. Животът на Хана не е лесен, но пък как лъже това момиче Joy, но няма и умора  - непрекъснато измисля нещо, за да върви напред.

Това е една страхотна книга!  Peace

# 396
  • София
Продължавам с "Възвишение"-то, въпреки че нямам време за чететене напредвам учудващо бързо - почти 2/3 е прочетено. Няма такъв език, няма такъв стил  Laughing. Толкова ми е близък вече, че се усещам на моменти как отвътре ми идва да кажа "тряба" вместо "трябва", "сърдце" вместо сърце и т.н.  Simple Smile Уникална е, толкова забавна и едновременно с това толкова истинска, с много точно описание на българската народопсихология. Аз бих я нарекла "Съвременния Бай Ганьо" - четейки, Главния герой страшно много ми напомня за Алековия Бай Ганьо.

# 397
И аз започнах "Възвишение"..

# 398
Завиждам ви, че четете "Възвишение"  Simple Smile
Aз я четох миналата пролет. Смятам да я препрочета, а това рядко ми се случва.

# 399
Чета "Хиляди сияйни слънца" на Халед Хюсейни. Почти накрая съм.
Много ми харесва, малко е тъжна, но се чете на един дъх.
За мен е много тъжна книга. "Хиляди сияни слънца" и "Ловецът на хвърчила" прочетох преди 2-3 години, но все още нямам смелост да прочета друга книга на Х. Хосейни. Много дълбоко ме разтърсиха и определено ме потресоха тези истории.
.

Съгласявам се. Много ми се иска да прочета и аз Ловецът на хвърчила, но мисля, че ще трябва да си почина малко от слънцата. Потресаваща е, но въпреки това не можеш да я оставиш. Възхитена съм от автора!

# 400
  • на североизток от Рая
 А ако още не сте гласували за Хосейни, го направете.  Sunglasses

# 401
  hahaha
Има вероятност да го пропуснат тази година ли  Laughing

# 402
  • на североизток от Рая
  hahaha
Има вероятност да го пропуснат тази година ли  Laughing

Не, просто "Аз преди теб" ще го изпревари.  Whistling

# 403
  • Ямбол
А помня че нещо не тръгна с голям ентусиазъм още при Другата Болейн, но после си се зарибила явно. Аз пък обратно - много харесах двете книги за Болейн и после вече забравих коя не ми беше харесала и приключих с Грегъри. Но сериалът Бялата кралица ми харесва.

# 404
  • София
Патрик Ротфус - Името на Вятъра. Много приятно написана приказка, с удоволствие после ще прочета и  двете  части на Страхът на мъдреца, пак от него. Харесах си автора след един негов разказ в Епично и не съжалявам, много леко и приятно ми върви Simple Smile
Предполагам за феновете на Землемория например ще е интересно четиво.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 20:42 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт