В момента чета... 35

• 49 052
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
В момента чета

Съкрушителен и спиръщ дъха роман,постоянно съм на тръни докато чета.Много тежка и тъжна книга !

# 571
  • Ямбол
Много е хубава "Пътят" - запомняща. Такава антиутопия рядко се среща. Още я помня, а съм я чела много отдавна. Чете се бързо, за няколко часа.

# 572
Моля, после мнение. Ще си я купувам скоро и ми е интересна всяка гледна точка. Simple Smile

# 573
  • Belgium
В момента чета

Скрит текст:

Съкрушителен и спиръщ дъха роман,постоянно съм на тръни докато чета.Много тежка и тъжна книга !

И филмът е чудесен. На корицата е кадър от него.

# 574
Прочетох "Селцето" на Кир Буличов. Хареса ми книгата, въпреки че това не е моят жанр  Peace Описанията на планетата, гората, селцето бяха много наситени и цветни, ако мога така да се изразя, съдбата на героите не беше преплетена с някакви сложни взаимоотношения, а простичка, ежедневна - борба за оцеляване. Няма екшън или някакви свръхизмислени технологии и може би точно затова ми хареса. Това, което за мен не беше доизградено беше любовните трепети на по-младите герои - там просто не се случи нищо, излишно подхваната нишка, пълнеж. Изобщо самите отношения между героите бяха повърхностни. От мен 4* в ГР заради приятно поднесената история, но за отношенията между героите - 2* Peace

Исках снощи да започна "Аз преди теб" на Джоджо Мойс, но книгата, която имам беше лошо форматирана - аз така не мога да чета. Липсват интервали, правописни грешки са оставени след скена, между думите има тирета, репликите са пренесени в текста  ooooh! Моля, ако някой има добре форматирано копие да ми го даде или да се захващам с формата й, с риска да видя така прословутия край  Crazy

И започнах "Облакът атлас" на Дейвид Мичъл.

# 575
  • София
Моля те за отзиви на "Облакът Атлас", филмът ми хареса и ми се искаше да прочета книгата. Praynig

# 576
Лиляна,много си права,че "Пътят" е от запомнящите се книги  Peace
Лу благодаря за напомнянето за филма  Hug.Със сигурност като прочета книгата ще го потърся да го изгледам  Flutter

# 577
Аз след дълго лутане започвам сериите на Алеата Ромиг - Последствия.
За сега съм на първата книга и ги почвам на английски и ще видим какво ще излезе. Много ми ги похвалиха приятелки, че били супер интересни, та да видим...

# 578
Реших да потърся кои книги от номинираните ги има в ел. вариант. Джой беше препоръчала Колимски разкази. Малко се учудих как може разкази да са толкова хубави, че да заслужават номинация. Обикновено са ми безинтересни, не са мой тип литература.
Свалих ги от Читанка, оказаха се над 900 страници. Добре, че не са на хартия.
Изчетох първия, стана ми тежко, изчетох втория, стана ми още по-гадно. Ще ги дочета.
Разказва се за живота на затворници в Далечния Сибир. Всеки разказ те стяга за гърлото, а при някои мислиш за тях и след това.

# 579
Моля те за отзиви на "Облакът Атлас", филмът ми хареса и ми се искаше да прочета книгата. Praynig
"Облакът Атлас" е чудесна книга, сигурно една от най-хубавите, които прочетох през 2013г Simple Smile.

# 580
Започвам:

Чела съм първата книжка на автора и много се надявам и тази да ми хареса  Heart Eyes

# 581
Прочетох "Повикът на ангела". Хубав роман, доволна съм. Бързо развиващо се действие и много обрати. Доста неща ме изненадаха. Главната героиня на моменти ме дразнеше, но въпреки това книгата си заслужава.

Ще започна "Черно кафе" на Агата Кристи.

# 582
  • USA, Steak State
Моля, после мнение. Ще си я купувам скоро и ми е интересна всяка гледна точка. Simple Smile

Чета я за втори път. Първият път я четох в оригинал. Любима ми е от авторката. Препоръчвам я.

# 583
Прочетох ''Аз, Вещицата'' на Дебора Харкнес и сега ще продължа с втората част - ''Нощна сянка'' За първата книга мога да кажа, че доста ме завладя с малки изключения.

Препоръчаха ми ''Прокълната любов'' и ''Тайните на харема'' от Бар бара Ду. Някой чел ли ги е?

# 584
Прочетох "Тайната на семейство Рей", определено по-слаба от "Ключът на Сара". Ако ще започвате с авторката, определено прочетете "Ключът на Сара"  Peace
Ето мнение: https://www.goodreads.com/review/show/1177183378
http://plantabook.in/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0- … 1%80%D0%B5%D0%B9/

Продължавам с "Малкият непознат" от Сара Уотърс. Отдавна я заглеждам тази авторка, исках много да прочета "Нощна стража", а след това "Крадлата", но така и не стигнах до тях и това ще ми е първа среща с авторката. Имам големи надежди  Peace

Общи условия

Активация на акаунт