Имам новина голяма - през СЕПТЕМВРИ 2015 г. ставам мама!

• 37 765
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
Добро утро, мацки!
Записвам се тук, тъй като вчера видях първия положителен тест в живота си  Heart Eyes
По калкулаторите в нета, излиза термин 25.09.2015, дано само всичко да е наред  Praynig

# 421
  • Варна
Добро утро, мамиии Simple Smile
Добре дошли на новите бъдещи майчета, честито и дано всичко да е наред Simple Smile
Аз днес за първи път май от доста време нямам гадене сутринта, направо лоллл  Grinning
besyto Хубава почивка и да се пазиш Simple Smile
Сиси относно грипа, аз си мисля,че е егати параноята винаги по това време на годината има грип ама много филмират по телевизията, ще се пазим и всичко, ще мине нормално е да има болни, то ту е топло ту е студено...
Относно коремчето, аз не виждам при мен промяна, но четох в списание 9 месеца,че в началото е нормално да се получава подуване при някой , така,че спокойно  Simple Smile
И аз преди имах придърпвания, но и моя лекар, каза,че е нормално за което се надявам.
L0v3d Според мен лекар, които не ти харесва как се държи трябва да се смени, той постоянно, ще ти всява смут, нерви, напрежение...не мисля,че си струва едва ли е единствения специалист в града, помисли си за смяна и не му се давай  Heart Eyes

# 422
Здравейте, на всички.На 24 сме на преглед дано всичко е нормално.До тогава моят лекар каза да пия фолиева киселина 2х1 таблетка, купих си Неофолик мета, прочетох че е по-хубава и я препоръчвате.Искам да ви питам не е ли много, защо имам спомен преди пиех по 1 таблетка дневно.Какъв е вашият дневен прием?

# 423
Добро утро,сладурки!
Добре дошла, диамантче!  Hug
К.Христова, ще видим при втория преглед как ще е положението,вече имам и алтернатива! Бтв, много се радвам,че не ти се гади   Embarassed
Еллина, до колкото знам дозата може да е и индивидуална, в зависимост от нуждата на организма. Щом лекарят е преценил толкова - толкова. Аз самата пия неофолик по 400 мг, но не са ми правили още изследвания. Ненужното количество ФК се изхвърля от организма, така че не се притеснявай!
Сега ви оставям, отивам да си купувам чорапи за разширени вени  Hug
Хубав ден от мен, после пак ще пиша  Hug

# 424
Здравейте, връщам се от лекаря. Имаме сакче, само толкова за сега.
** Sisi** лекарят ме успокои, каза че е нормално, особено при втора бременост както е при мен.Каза да си почивам повече, да пия diasporal при нужда, това е магнезии.
Аз бях се притеснила понеже в петък летим до Германия и не знаех дали не е риковано при тези болки, каза че няма да се отрази, да пия магнезий и при нужда Нош-па. Това е от мен за сега, хубав ден на всички  Heart Eyes

# 425
  • Варна
Относно фолиевата киселина тя се натрупва в организма, явно са преценили,че за теб е необходимо повече прием, аз лично пия по едно, но ще видим след изследванията какво ще стане Simple Smile
migton Лек полет и да се пазиш Hug

# 426
Аз току що си записах час, чаааак за 11 февруари. Не знам как ще издържа до тогава  Crazy

# 427
Здравейте момичета  Laughing Много сте писали не мога да ви изчета , но прегледах набързо всички ви .
Добре дошли на новите и честито на тези , които са чули сърчице   bouquet
L0v3d  Не знам дали ще те успокоя , но по-принцип на ЖК всички доктори или докторки са такива сопнати и остроумни , всичко на всичко ще се срещнеш с тях 3-4 пъти , важното е акушерката да е мила и да обяснява , защото основно само тя ще те преглежда . Аз още в 6г.с се записах на ЖК и бях много разочарована от докторката , нищо не ми каза , ужасна и бях решила да я сменя , но говорих с други мами , които са били при нея и казаха , че сестрата е много приятна и да не се местя , че всички са такива .
Вчера ходих до там да си видя изследванията от кръв , урина и секрет . Всичко ми е наред , само много нисък хемоглобин и бактерии в урината  ( ужас) , въпросната докторка ми изписа рецепта - желязо , уринал акут и Biozin Mama - аз им казвам , че пия фолиева , дали да продължавам да я пия и че чух от познати мами , че сега е хубаво да взимам и витамин Д , тя нищо не ми отговори , каза да пия това , което ми е написала , аз я питам за какъв период , а тя пак нищо не ми отговори , щях да откача , а ако знаете колко много бременни има записани при тази коза , ужас  #2gunfire
Решила съм , че от врем на време ще ходя и на частно и там ще си задавам  въпросите , а на ЖК общите неща .
Та сега съм в чудене да пия ли фолиева киселина или не  newsm78
 L0v3d видях , че ще си купуваш чорапогащник за разширени вени , имаш ли ? Аз имам и съм малко притеснена, не знам какво да правя и с тях  newsm78
Гаденето ми намаля , от време на време се проявява , но имам доста повече тонус , само с храната , все още ям насила и нищо не ми се яде .
Имам и аз малко коремче и много му се радвам , леки болки и придърпване , но мисля , че е нормално Simple Smile
Това е от мен , слънчев ден момичета , направете някоя разходка , времето е страхотно  Sunglasses   

# 428
Здравейте момичета. Радвам се, че групата ни нараства и нека скоро всички се похвалим със сърчица. Аз също се чувствам много подута и не винаги успявам да си закопчея панталона или дънките, но така бях и с предишната ми бременост. Имам придърпвания и понякога не чак толкова лека болка и заради това миналата седмица отидох по-рано на лекар за да сам спокойна. Лекарката каза да си запиша час за 23 януари и сега чакам петък с нетърпение. Пожелавам ви хубав ден.

# 429
L0v3d Много хубаво линкче за бременността си пуснала на предната страница.   bouquet

Диамантче Добре дошла!

migton Радвам се, че прегледа е минал добре! Лек полет ти желая, на besyto също. Хубаво да си починете.  Wink

Радвам се, че ви е намаляло гаденето vesi_mir и K.Hristova.  Wink Wink

Фолиева пия по 1 на ден. vesi_mir Не мисля, че пречи да пиеш, освен ако в някое от предписаните ти  хапчета не се съдържа фолиева.

Днес съм пак на работа вечерта, а така ми е сънливо от сега още.. Sad
И много ми е нервно.

# 430
Здравейте на всички бъдещи мами!
Записвам се в хубавата тема, с термин 1 септември  Blush
Това ми е първа бременност, 4 седмица съм и вече чух сърчице. Понеже виждам, че повечето вече имате опит с поне една бременност, ще попивам инфо и съвети от вас, т.к. всичко ми е още много ново и неясно.  Laughing
Пожелавам ви хубав ден и бременеене!

# 431
Здравей, mikka!
Първият път е много вълнуващо, всичко е ново и непрекъснато се чудиш как ще ти се промени животът от сега нататък. Поне аз това си мислех  Laughing Сега нищо не си мисля, защото вече всичко ми е ясно  Laughing (шегувам се!)
Само че не може да си в 4-та седмица и да имаш термин на 1-ви септември. Обикновено в 4-та седмица още не се знае, че има бременност. За 1-ви септември трябва да си поне в 7-ма седмица или  може би дори 8-ма. Смятам го на око, без претенции за точност.

# 432
  • Ботевград
Добър ден  и от мен  Heart Eyes
След вчерашния преглед съм много  по-спокойна Flutter
Не ми се гади..Напротив ! Ям достааа  Rolling Eyes Лимониии много  bowuu Всякакви неща ми се дояждат и си хапвам  Stop
И моя корем се е "заформил" прилично..Нося  само анцузи  и клинчета,защото ме стяга корема в по-неудобните панталони  и дънки  Sick
Добре дошли на новите майчета   bouquet Еххх как се радвам,че се увеличавамее Crazy
Много стиснати палчета за чакащите сърчица  Heart Eyes

# 433
Здравейте и добре дошли на новите мами.И аз току що си запазих час за преглед в петък и вече съм страшно нетърпелива дали ще се чуе сърчице вече  Rolling Eyes И на мен вече дънките ми стягат и ще трябва да ги оставям Grinning и много ме болят гърдите.Надявам се всичко да е наред само Praynig.Не знам какъв беше първия калкулатор дето ми изчисли 20 ама сега всички ми изчисляват  термин 16.09.Ще видим сега на прегледа доктора какво ще каже.

# 434
Ето ме и мен,момичета!  Hug
vesi_mir, благодаря ти, така както ми го обесняваш има логика.  Hug
Акушерката беше тази, която разговаряше с мен. Той лекарят писах вече какви ги дрънкаше.
Имам си направление за изследвания, но не знам сега ли да ги пускам,или да изчакам малко. Мисля да се обадя на лекарят, на който имам доверие (при мен е малко сложна - имам лекар от Пловдив, на който имам 100% доверие, а ЖК ми е за направления и болнични) и да го обсъдя с него. Защото акушерката каза " до края на месеца иди за изследванията", а моя доки " до края на седмицата".
Може да звучи като филм, но нали пия пренатал, чудя се дали да не го пропусна деня преди изследванията, за да не се "повлияят". И това ще обсъдя с лекаря и ще пиша какво ми е казал.  Hug
Иначе си имам разширени вени, една приятелка ми препоръча едни италиански чорапи, които ползвам като медицински. Стягат приятно, не се отбелязват на глезените. Имам велоергометър,но не смея да го карам.
Засега ще карам с тях, по-нататък предполагам,че ще трябва да си купя медицински. И това ще обсъдя с моя доки като се видим.
Иначе и аз съм "за"фолиевата, но ако трябва като идеш на частно повдигни въпроса.
Радвам се на всички момичета, които имат по-малко гадене. Аз нали се притеснявах да не ми стане кофти от утрогестана- е, всичко е наред, но наблягам на водата.
Сисинка, опитай се да си по-спокойна, точица ще го усети  Hug
А за болките в гърдите -ако съм без сутиен ме болят доста и ми тежат. Затова първата ми работа сутрин е да си сложа сутиена  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт