С какво ходите обути вкъщи?

• 35 609
  • 353
  •   1
Отговори
# 120
  • София
AQUА, само си мислиш,че ще се киснеш.Ние като имаме 32 години, дали ми се събират и 5 пъти да съм се киснала, не знам, и то само когато ме е тресло , за загряване.Отдавна искам да я махна, но нямам пари за ремонт на цяла баня.А завеса да плесеняса и трябват поне три години и никога да не изсъхва. Ако се разгъва да съхне, не плесенясва.

# 121
Ние пък си я ползваме ваната редовно Simple Smile особено детето до 7-8 г. всеки ден си играеше по 1 час в нея зимата.
Но и 1 път да си направиш кефа в леден зимен ден, пак е достатъчно Simple Smile
Обаче и лесното чистене не е за пренебрегване. При всички други алтернативи има ръбчета, които искат слугуване.

# 122
  • Варна
Не мога да ходя боса никъде. Май само на пясъка по брега, обаче ако не е много горещ.
През зимата задължително обувам вълнени терлици върху чорапите. Майка ми ми ги плете. Толкова ги обичам, че чак и последната ми мартеница беше във формата на терлички.  Laughing
На гости като отида даже си искам чехли. Не ме е гнус и досега не съм прихванала гъбички.

Нашата душкабина е със стъклени врати. Стъклото не е прозрачно, не е гладко и капките не личат много.
Слугинажът е да се поддържат прагът, ъгълчетата, разни трудно достъпни места, че почерняват с времето.
На чуждо място винаги се къпя с чехлите ми за баня.

# 123
  • Mediterraneo
Нито прислуга имам, нито ми е мръсно в банята. Имам подово, килимчетата изсъхват за минути. А това под душа не се хлъзга, съжалявам, че ще ви разочаровам.

# 124
  • Ямбол
И ние смятаме да сложим подово в банята точно с тази идея - да съхне бързо. Както и зад огледалата, да не се запотяват.
Но няма да държа килимчета в баня. Не съм фен на прахосъбирачките, а в банята ще се събират и други гадости, че и ще се развъждат.

# 125
С пантофи.

# 126
С пантофи зимата и джапанки/боса лятото.

Нищо си нямам в банята, нито вана, нито килимчета, нито душ кабина .... обичам да ми е широко  Simple Smile

# 127
Ние имаме вана, но ме е гнус да я ползвам и си се къпя под душа.  Laughing /Чиста е, но апартаментът не е наш и не знам какво е ставало в нея, като се сетя в какво състояние беше като се нанесохме...  ooooh! Много съм гнуслива, между другото./

# 128
Държах в банята противоплъзгащи гумени килимчета, докато детето беше малко и му нямах доверие откъм култура на движение. Е няма такъв разход просто - толкова ме беше гнус да ги почиствам, а толкова бързо се затлачваха отдолу, че направо купувах нови и ги сменях. Нищо килимо-подобно няма да влезе в банята ми, нито гумено, нито мокетено, нито никакво  Naughty Къпем се с джапанки за къпане, които остават в банята, сухи чехли/джапанки чакат пред вратата.
Когато е топло, ходим боси. Но не виждам причина за мокри стъпки - от банята човек излиза сух, все пак. Поне ние, де.

Джапанки и чехли сменяме често, така че не мога да кажа, че имаме предпочитани марки и форми. Аз в момента съм с едни изляти джапанки, почти като кроксове, но не оригинални. Леки са, лесно се почистват и съхнат, не ги усещам на краката си.

# 129

А как решаваш въпроса с капките? Може би завиви от различните модели стъкло, но тези, които съм виждала изглеждаха ужасно...

Ами, никак не го решавам, защото нямам, за съжаление, такъв стъклен параван все още Laughing Crazy Струва ми се, че би било голямо удобство, но банята ни е толкова малка, че няма как да се къпе нормално човек, ако сложим такъв параван, просто няма място.
Иначе, не би трябвало да има проблем, ако банята има добра вентилация или се отваря прозореца в банята след къпане, да си изсъхне.
Аа, освен това има едни чистачки, това представляват:

http://www.ikea.bg/bathroom/Bath-Shower-and-Toilet-Accessories/S … ries/23480/24611/

За секунди се обира с такова нещо и банята съхне много бързо след това. Даже някои го ползват, за да свличат и водата от плочките, мен ме мързи и отварям прозорец само, стига ми, че подсушавам пода.

Харесвам джапанките на Ipanema, все такива си купувам, много хубави модели имат.
Винаги с джапанки се къпя.

# 130
  • София
Ние имаме вана, но ме е гнус да я ползвам и си се къпя под душа.  Laughing /Чиста е, но апартаментът не е наш и не знам какво е ставало в нея, като се сетя в какво състояние беше като се нанесохме...  ooooh! Много съм гнуслива, между другото./

Аз също, особено се изостри по време на бременността.
Затова вана не искам, нито завески и разни такива. Искам гладки повърхности. При баща ми си е просто пространство, няма нито праг, нито нищо. Вярно, пръскаш навсякъде, но никога не ми е пречило.
Аз си карам много време с чехлите, въпреки че не си купувам някакви специални. Взимам си от Джъмбо или разни сергии, магазини по левче. Единствените, които хвърлих почти нови са тези, с които ходих да раждам. Там из тия бани, с разни гнусотии, течове...
Във връзка с гбусливостта ми...мих 2-3 пъти банята в болницага  Joy  Болката от операцията не ме притесняваше толкова, колкото ужасиите из цялата баня.

# 131
Точно такава стъргалка за стъкло ползвам за стъкления параван, две заоблени стени са и лесно се почистват и прилепват после до стената
За пода има подобни стъргалки, но по-големи и с по-дебела гума, водата за секунди отива с канала
Къпем се  боси, банята се прахосмучи и лъска редовно
Килимчета ненавиждам, веднъж имахме, голяма гнус се събираше по него въпреки всекидневното прахосмучене и често пране
Боси не ходим, колкото и да е излъскано, имам лошия навик да виждам всеки паднал косъм  Sick
Боси ходим само на гости и после стъпала/чорапи се минават отдолу с бебешки кърпи преди да се обуем на тръгване

Вана сме имали и повече никога, освен ако банята не е изпълнена по мой проект със стъклен параван и отделно параван с душ

Единствено имам проблем с фугите, бели са и не са минати отгоре с предпазен лак, а нямам право да ги пипам
Единствено само с белина се почиства тази гадост
Ама краят му се вижда, още съвсем малко ще им се робува

Иначе подово в банята има, но не го пускаме, с него става голяма жега
Вентилацията е добра и се справя и сама, подпомогната от стъргалката за вода

# 132
  • София

Харесвам джапанките на Ipanema, все такива си купувам, много хубави модели имат.
Винаги с джапанки се къпя.
Е, ето, в една тема да сме другарчета.
И аз само техни си купувам, от непорестите. Laughing

# 133
Още ли не сте стигнали до калиевия хиперманганат и космите?

# 134
Като стана дума за завесите за баня - перете ли ги в пералнята? Все с гъба и препарат я търкам и е много досадно..

Общи условия

Активация на акаунт