С какво ходите обути вкъщи?

• 35 613
  • 353
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз не си падам нито по вани, нито душ кабини...а най-ненавиждам завеси за баня  Crazy В момента сме с вана, над която е и душът, има и завеса. Всеки ден я "благославям", нямам търпение да си направя банята в другия апартамент само с някакво прагче, някакво стъкло, което да ограничава капките. 
Имам едно като килимче, до ваната стои, за да може като излизам от нея да не ми се плъзнат краката по плочките. Много работа не върши, защото по завесата се стичат долу капки и я мокрят и пак се пързаля. След къпане я мятам на ръба на ваната да изсъхне, долу попивам и завесата се разгъва, колкото може, за да съхне. Като дойдохме да живеем тук имаше много гнусна, плесенясала завеса.Плесента беше лигава, опитах се първоначално да я мия, но като усетих лигавостта и тръгнах към магазина  Laughing
Като цяло сегашните ми баня и тоалетна не са ми любимци  Laughing В банята имам биде незнайно защо, в тоалетната не.

# 106
Ирайн, ние преди бяхме без вана и да ти кажа чистенето на фугите е ад. Ваната е гладка и с овални форми, едно минаване с гъбата и готово. При плочките е яко търкане и пак не седи чисто...
За стъклото - и аз исках, но колкото видове видях все се виждат капките и нещо не ми харесва да слугувам и на това. Хич не ми се занимава с подсушаване и т.н.
Завеса, която се пере в пералня ми е оптимален вариант.

# 107
С пантофи, вчера купих едни страхотни на баткото, които не може да събува лесно.

# 108
Винаги съм купувала от евтините завеси за баня/вана. Пръскам периодично с белина, разредена с вода и изплаквам обикно със слушалката. Държа разгъната, за да съхне, но винаги има влага. Сменям често без угризения за мързел или излишни средства. Стъклените паравани ми харесват, но само по хотели съм попадала на такива.

# 109
А аз от толкова обяснения за баните забравих какво исках да питам  Laughing
Не ви ли е топло с пантофи? Дъщеря ми даже в градината беше със сандали, иначе умираше от жега.
Имам предвид хората, които са в апартаменти, в къща си е клинч, за там ясно.

# 110
  • София
На мен не ми е топло.По принцип са ми все студени краката.В предишния апартамент(там живее баща ми) навсякъде беше теракот и си е студен, дори лятото.Сега тук пък са балатуми, като в спалнята и коридора има килими, в хола е мокет. Само на мокета ходя боса(по чорапи). Моят мъж ми се смее как като ставам от леглото не докосвам пода и с пръст, а търся веднага чехлите. Никога не съм стъпвала боса дори в спалнята. Но не толкова от студено, колкото че като цяло го мразя този апартамент и ме е гнус от всяко място  Joy Чистя непрекъснато, но явно просто не го понасям  Laughing Той пък е непрекъснато бос навсякъде, което е и причината да сменям чаршафите през ден  Laughing

# 111
  • София
А аз от толкова обяснения за баните забравих какво исках да питам  Laughing
Не ви ли е топло с пантофи? Дъщеря ми даже в градината беше със сандали, иначе умираше от жега.
Имам предвид хората, които са в апартаменти, в къща си е клинч, за там ясно.
Ааа, може да е клинч и в апартамент.С внука проблема ни у нас е ,че все е по чорапи и никога не знае къде са му чехлите.И чехлите на са някакви топли , а от тези гумените, летните, на дупките.
Скрит текст:
А най обича да излезе от банята бос, и за какво се е къпал изобщо.Дори и да не се вижда, има си косми от кучетата, като минем с прахосмукачката, се вижда в кутията.

# 112
В такива теми важи максимата на прабаба ми "Всеки си е башка луд"
Как ли пък няма да накича банята с килимчета, подложки против пързаляне и прочее, да ми събират мръсотия, вместо да си обуя едни джапанки, които не се пързалят... То трябва и прислуга да имам да ми почистват, тупат и подсушават ежедневно. Заплаквам с подвижния душ и готово. Crossing Arms
+1
И аз прислуга нямам, килимчета също. Ходя си с джапанки в банята, което ми се вижда най-хигиенично.

# 113
В такива теми важи максимата на прабаба ми "Всеки си е башка луд"
Как ли пък няма да накича банята с килимчета, подложки против пързаляне и прочее, да ми събират мръсотия, вместо да си обуя едни джапанки, които не се пързалят... То трябва и прислуга да имам да ми почистват, тупат и подсушават ежедневно. Заплаквам с подвижния душ и готово. Crossing Arms
Аа! Shocked Crazy Веднъж с Елица да сме на едно мнение Laughing
Няма как да се съглася повече в случая. Килимчетата са възможно най-големите гнусосъбирачки, хеле пък в банята - на влагата чудесно се въдят какви ли не работи.
Подложките против пързаляне при къпане пък винаги съм се чудела как не загнусяват и те за нула време, при положение, че се къпеш върху тях - сапуни, душ гелове, балсами, маски мазни....

Най-добре си е да си има човек душ със стъклен параван (но не душ кабина, защото се чисти много трудно и иска голямо слугуване), за да не става цялата баня мокра, както и отделно вана - да се киснеш там, след като вече си се изкъпал под душа и си чист.
Да имам вана е една от мечтите ми, цял живот си мечтая за вана, но поради зли стечения на обстоятелствата, все живея в жилища с малки бани и е невъзможно да се сложи вана.
А така обичам да се кисна... ей така с часове, докато гъбясам Laughing

Да кажа, докато не съм забравила и за нещо, което всеки път ме чуди като го видя - килимче върху кенефа... Rolling Eyes От какъв зор си слагат тия хора килимчета върху капака на тоалетна?!?!
Още едно гайле, дето да переш и сушиш само.

Завеса за баня - НЕ НЕ и НЕ! Sick Колко нерви съм потрошила преди години точно със завеси в банята! Слагаш един стъклен параван и не се занимаваш с глупости. Лесно, бързо и чисто.
Да го удушат със завесата, който е изобретил това адско нещо!

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 15:38 от AQUА

# 114
  • София
Мога да ти пратя моят мъж, да се киснете двамата  Laughing Аз не харесвам вани, не обичам да се кисна в тях. Всякакви спа процедури, масажи и подобни не харесвам.
Докато мъжът ми обожава да гъбясва и да тъпче храна и вино, докато му се спаружва кожата. Никога не съм се киснала в нашата, но я мия редовно, че все пак стъпвам в бея, за да се къпя.
Иначд тия пухкавите неща на капака ня тоалетната се слагат, може би, да си поседнеш отгоре. Примерно като си миеш зъбите, режеш нокти, нещо се почопляш  Joy
Аз нали казах, че имам биде в банята, в тоалетната нямам. На двата края на коридора са. Непонятно ми е това биде за какво е там, аз си слагам легена за мръсните дрехи на бебето върху него. Бидето не е ли да си подмиеш дупетк след някоя дейност в тоалетната...как се смята, че ще притичам по гол задник от тоалетната до банята. В тоалетната няма мивка, няма канал...голяма мъка ми е да чистя там.

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 15:51 от Ирайн

# 115
Мога да ти пратя моят мъж, да се киснете двамата  Laughing Аз не харесвам вани, не обичам да се кисна в тях. Всякакви спа процедури, масажи и подобни не харесвам.
Докато мъжът ми обожава да гъбясва и да тъпче храна и вино, докато му се спаружва кожата. Никога не съм се киснала в нашата, но я мия редовно, че все пак стъпвам в бея, за да се къпя.
Иначд тия пухкавите неща на капака ня тоалетната се слагат, може би, да си поседнеш отгоре. Примерно като си миеш зъбите, режеш нокти, нещо се почопляш  Joy
Аз нали казах, че имам биде в банята, в тоалетната нямам. На двата края на тоалетната са. Непонятно ми е това биде за какво е там, аз си слагам легена за мръсните дрехи на бебето върху него. Бидето не е ли да си подмиеш дупетк след някоя дейност в тоалетната...как се смята, че ще притичам по гол задник от тоалетната до банята. В тоалетната няма мивка, няма канал...голяма мъка ми е да чистя там.
Да, бидето е точно за това, но няма логика да е в друго помещение. Кой идиот го е направил така?!
Бидето най-добре да е вградено в самата тоалетна - така не се налага да ставаш и да има риск нещо неприятно да се случи.

# 116
Завеса за баня - НЕ НЕ и НЕ! Sick Колко нерви съм потрошила преди години точно със завеси в банята! Слагаш един стъклен параван и не се занимаваш с глупости. Лесно, бързо и чисто...

А как решаваш въпроса с капките? Може би завиви от различните модели стъкло, но тези, които съм виждала изглеждаха ужасно...

# 117
  • София
Объркала съм горе, поправих се-банята и тоалетната са в двата края на коридора.Та бидето е в банята.
В апартамента, който ремонтираме също е било така  Crazy Незнайно по какви причини.Много искам да ми пробият канал в тоалетната, малка мивчица също бих искала, но не знам дали ще се побере.

Иначе капки по стъкло ще преодолея, но тия плесенясали найлони..ц. Наши познати също правят ремонт и вече всичко им е завършено.Банята е с праг и стъклен параван. Така искам и моята да е, никакви врати, завеси, вани и т.н.

# 118
Прагчето е прекрасно за плесенясване, завесата пасти да яде  Mr. Green чистенето само на зоната с прагчето ми отнемаше тогава колкото сега за цялата баня.
Плесенясалите завеси просто не са сменяни отдавна...

# 119
Вкъщи ходя с чехли и зимни ботушки, в банята съм с джапанки задължително. Лятото и из вкъщи съм с джапанки, не обичам да ходя боса. Когато отида на гости обаче ме е гнус да обувам чужди чехли и предпочитам да съм боса.  Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт