МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

  • 64 937
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 327

[/quote]

Когато пазарувам в Кауфлад купувам мая Вили - хубава е. Yuva прясна или суха ползва? При мен се усеща мирис на мая, ако прекаля с количеството прясна  Peace
[/quote]

Интересно, че суха използвах, но бих й дала още един шанс някога, не я отричам напълно  Simple Smile

# 136
  • Мнения: X
Здравейте,
Забелязах, че на казанчето на машината (Мулинекс)  започва малко по малко да се отделя някакво машинно масло (което един път дори се беше залепило отдолу на хляба). Машината я ползваме всеки ден, без почивка и е едва на 4 месеца... На доста места из темите съм чела за проблема на този вид машини. Тъй като потърсих в предишни теми (но само 10 на брой) и не открих отговор някакъв, да попитам това уплътнение на тези казанчета как точно се сменя и има ли наистина някаква такава резервна част или трябва да се побългари цялата работа и да се пригоди такова. Ако някой е успял да поправи износено уплътнение, моля да сподели, тъй като не ми се ще на всеки 3 месеца да сменяме казанчета... А в някоя тема видях, че този проблем не се включва в гаранцията...  Sad

Преди няколко години търсих уплътнение и не успях да намеря. Купих ново казанче. Самата машина едвам издържа гаранционния срок, а за тези две години няколко пъти беше на сервиз за по 20 дни. С Панасоника такива проблеми нямам, а и не съм срещала в руските сайтове да се оплакват. В Русия много се ползва тази марка, а в бг като че ли още не е навлязла с пълна сила. Вярно е, че Панасоник е скъпа, но Мулинекс ми излезе златна (включвайки нервите около ползването ѝ).  #2gunfire

За маята - когато имах възможност да купувам прясна мая Виво, бях много доволна. През лятото пазарувах от един провинциален град (нямам против провинцията, дори я предпочитам), като на два пъти ми се случи проблем с, купената от различни магазини, прясна мая (със сигурност не са я съхранявали правилно). Минах на суха френска. Дори в същия град, в склад за търговия на едро тази мая е доста по-евтина (35 ст.). Много съм доволна от френската суха мая. Едно пакетче от 11 г ми стига за 4-5 хляба (хлябът ми е с 600 г брашно). Сдобих се с електронна мерителна лъжичка и мисля, че 2 г ще са точно за един хляб. Днешния хляб го направих с 2,3 г, но трябва да намаля маята още малко. Simple Smile

# 137
  • София
  • Мнения: 3 034
Как се сдоби с мерителната лъжичка, че аз попадам само на онлайн поръчки?

# 138
  • Мнения: 3 020
Аз да се оплача, че си дадох машината на ремонт  ooooh! и за пръв път от месеци насам купих хляб от магазина.
Казаха, че до месец ще я сменят/ремонтират.
Още като се обадих по телефона, обясних за какво става въпрос и че се получава от самото начало. Казаха, че не е трябвало да чакам толкова време и че не е нормално.
Липсва ми и си я искам обратно, работеща обаче .... или нова.

# 139
  • Мнения: X
Как се сдоби с мерителната лъжичка, че аз попадам само на онлайн поръчки?

Онлайн Simple Smile купих.

# 140
  • Мнения: 46
Здравейте,първо да се изфукам



и после да се оплача,имам проблем,който е при всички рецепти който съм опитал,а те не са малко
та проблема е е че при всеки хляб около перката ми остава едно топче тестено с около 2 до 3 см.
диаметър,перката ми е от тези който лягат на долу след замесването,чудя се дали като легне долу не прави някакъв заслон и за това не се изпича както трябва,ще съм благодарен ако някой който се е сблъсквал с подобен проблем каже дали има начин това да се избегне
Поздрави

# 141
  • Мнения: 7 779
казваш каква е машината и по възможност и топчето можеше да покажеш  Laughing
няма ли вариант да се извадят перките след последното месене ?

# 142
  • Мнения: 46
Хлебопекарната е Electrolux EBM8000,не мисля че модела има значение,
перката най вероятно може да се махне,но не всеки път я дебна,често е
на отложен старт,като казвам топче не е точно с тази форма ето снимка

# 143
  • Мнения: 7 779
повечето машини не са с полягащи перки. стоят си както са при месене.  така се и пече хляба - с бъркалките в него.  Laughing

# 144
  • Мнения: 46
А при тях има ли го този проблем

# 145
  • Sofia
  • Мнения: 1 479
А при тях има ли го този проблем
няма го

# 146
  • Мнения: 69
Моята е "Морфи Ричард" и е с падаща бъркалка, но никога не съм имала такъв проблем. Просто не мога да си обасня от какво се получава това. newsm78 В повечето случаи когато бъркалката полегне под нея остава малко тесто, но то при печене се изпича и когато хляба се извади стои като тънка коричка. Надявам се да съм била ясна. 

# 147
  • Мнения: 46
Благодаря ви,разбрах,ще трябва да намеря една перка която не ляга или да я вадя след последното размесване за  проба,защото съм пробвал всичко друго и тестото е на хубава топка не лепи и хляба става перфектен.
Поздрави

# 148
  • Мнения: 9 042
Търся изпитана рецепта за тесто за питки в хлебопекарната

# 149
  • Мнения: 7 779
на първа страница от темата няма ли рецепти ?

Общи условия

Активация на акаунт