МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

• 64 915
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
  • София
кекса с мая ли го правиш  newsm78
не е ли по-удачно да е с бакпулвер ?

В краен случай може да сбъркаш и да го направиш със сода за хляб #Crazy.

# 61
  • Карлово
кекса с мая ли го правиш  newsm78
не е ли по-удачно да е с бакпулвер ?

ами замислям се какъв може да стане и мая

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 19:23 от Райна Бонева

# 62
Имам много спешна питанка. Програмата French bread колко втасвания има? Пуснах хляб, а бъркалките са ми надраскани и непременно трябва да ги извадя преди да започне да пече. Вече съм затрила някъде книжката на Горението. Търсих и в нета упътване, но няма.

# 63
Имам много спешна питанка. Програмата French bread колко втасвания има? Пуснах хляб, а бъркалките са ми надраскани и непременно трябва да ги извадя преди да започне да пече. Вече съм затрила някъде книжката на Горението. Търсих и в нета упътване, но няма.

Намерих едно упътване, но няма да ти е от полза много. Извади бъркалките час и 40 мин. преди края на програмата. Ето тук е упътването, има превод и на бг.

# 64
Много благодаря за упътването. Извадих ги може би малко по-рано. СЛед това имаше още едно завъртане, но беше кратко и не вярвам  да е фатално, че е нямало бъркалки Crazy

# 65
Еха, възбуди любопитството ми...ама на - който няма време за форуми - губи Simple Smile

Надявам се, все пак да се запази добрият тон в темата, защото е полезна. Да си призная лисват ми част от хората, които пишеха преди. Все има какво ново да се научи тук. Peace

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 22:27 от Tony_st

# 66
alys, много се радвам да те "видя" отново.  Hug

Тони, същото си помислих и аз!   bouquet

Много съм доволна от програмата Пица на Панасоник. Само 45 минути е. Е, не пече пица, но за това време успешно втасва тесто. После, ако трябва, оставям да втасва още в машината, без да е пусната. То срамота, ама машината винаги е няколко гърди пред мене. Тя готова, а аз с разни плънки - не. Simple Smile Ето сега тестото за втасала баклава е готово, ама докато изчистя орехите   ooooh!. Другите програми за втасване на тесто са с предварително подгряване и са по-дълги.

# 67
  • Sofia
Здравейте, нямам никаво време да чета за хлебопекарните, както и рецепти. Моля някой който ползва хлебопекарна Finlux FBM-1480, https://zora.bg/finlux/fbm-1480/7856, днес си я купих да даде проста и изпитана рецепта за хляб(без мляко, яйца, семки и пр.) за бял и пълнозърнест. Мисля да я тествам с бял, пък после да я пробвам с пълнозърнест, какъвто хапваме у дома. От много време меся на ръка и не купувам, но накрая ми омръзна и инвестирах в хлебопекарна.
Ако не за тази хлебопекарна, моля за някоя универсална рецепта, която работи на всякакви марки, както и моля за последователноста на продуктите, много се обърках докато четох- на всякъде различно...и рецептата да е със суха мая, по удобно ми е да се запасявам с такава.
Много много благодаря предварително на отзовалите да ми съдействат в тази мистерия "ХЕБОПЕКАРНА".

# 68
Хаирлия да е новата тема! Ма то, щом Бонго води хорото нЕма как да не е Joy!!!

Ще ми препоръчате ли хубава марка пълнозърнесто брашно. Или хубава марка многозърнесто  брашно.
София мел нямат такива брашна  Rolling Eyes

Аз съм доволен от пълнозърнестото брашно на Арчар.

Аз пък не съм. Направо ми скърцаше хляба.

# 69

Ако не за тази хлебопекарна, моля за някоя универсална рецепта, която работи на всякакви марки, както и моля за последователноста на продуктите, много се обърках докато четох- на всякъде различно...и рецептата да е със суха мая, по удобно ми е да се запасявам с такава.
Много много благодаря предварително на отзовалите да ми съдействат в тази мистерия "ХЕБОПЕКАРНА".
на първа страница от темата има линк към рецептите.

# 70

Ако не за тази хлебопекарна, моля за някоя универсална рецепта, която работи на всякакви марки, както и моля за последователноста на продуктите

Бял хляб
          M ----       L  ---        XL
Вода 260 мл--- 330 мл ---360 мл
Олио 1 с.л. ---  1,5 с.л.--- 2 с.л.
Сол   1 ч.л.---   1,5 ч.л.--- 2 ч.л.
Захар 1 с.л. ---1,5 с.л.--- 2 с.л.
Брашно 400 г ---500 г ---600 г
Суха мая 1 ч.л. ---1 1⁄2 ч.л. ---2 ч.л.

Според вашия вкус, намали солта и захарта, също бих намалила маята. Преведох рецептата от една руска книжка към Панасоник и подредих продуктите така, както смятам, че са за твоята машина. Ако в упътването ти пише, че първо са сухите, после течните, ще обърнеш реда.

# 71
  • Sofia

Бял хляб
          M ----       L  ---        XL
Вода 260 мл--- 330 мл ---360 мл
Олио 1 с.л. ---  1,5 с.л.--- 2 с.л.
Сол   1 ч.л.---   1,5 ч.л.--- 2 ч.л.
Захар 1 с.л. ---1,5 с.л.--- 2 с.л.
Брашно 400 г ---500 г ---600 г
Суха мая 1 ч.л. ---1 1⁄2 ч.л. ---2 ч.л.

Според вашия вкус, намали солта и захарта, също бих намалила маята. Преведох рецептата от една руска книжка към Панасоник и подредих продуктите така, както смятам, че са за твоята машина. Ако в упътването ти пише, че първо са сухите, после течните, ще обърнеш реда.
 newsm10

[/quote]

# 72
  • София
Katrin_77, каквито и рецепти да ти дадем, ако не следиш състоянието на тестото през първите минути на месенето, ще си абонирана за неприемливи крайни резултати. С други думи, колкото и да ти е неприятно четенето, ще ти се наложи да прегледаш блога от първа страница. В противен случай може да започнеш от сега да си купуваш любимия пълнозърнест хляб от магазина. Хем ще ти излиза по-евтин, хем няма да имаш нужда от валериан Peace.

# 73
Вкъщи съм закачила рецепта за бял хляб и синът и половинката се справят чудесно. Мерим с везна и никой не следи тестото. За пълнозърнест хляб, според инструкцията на Панасоник, няма промени в грамажите на продуктите.

# 74
  • София
alys, и рецептите на Мидеа-та са "дуракоустойчиви", но на Мулинекса не са Hug Peace!

Общи условия

Активация на акаунт