Отговори
# 135
Mного ви благодаря за информацията! При мен няма как да стане нормално раждане, защото имам инфекциозно заболяване, което се предава на бебето ако раждането е по естествен път. НО, това не значи, че раждането не може да започне спонтанно. И това е, което искам. С дъщеря ми бях нетърпелива, и сега съжалявам, извадиха я планово в 38+2 дни без да съм имала нито контракции, нито разкритие. Сега обаче, искам бебето да тръгне само, или поне да изчакам до термин. И разбира се на моя доктор му се изправя косата от това. Чета по чужбински форуми, и единственото заключение до което стигам е, че тук сме много назаднали, или на докторите им е по-удобно да се презастраховат просто. Или може би не съм попаднала на доктор, който подкрепя подобни неща. Вчера бях на ФМ при друг, и думите й бяха - за момента няма причина да се вади по-рано, и всъщност подкрепи моето желание да стигна до термин. В коя седмица се прави тази оценка на белега? Аз пак ще опитам да говоря с моя доктор. Да, заинатила съм се да е на моето, но пък в крайна сметка моето е по-добро и за бебето и ако няма никакви индикации за необходимост от по-ранно вадене, просто не искам да го правя. А и реално, ако раждането тръгне спонтанно, дори да имам контракции (за което моя доктор най-много се опасява) съмнявам се няколко начални контракции докато се пристъпи към секцио да причинят руптура... От секцио до секцио ще са 19 месеца, това е година и 7 месеца, не е толкова малко време, нали?

# 136
  • Sofia
Всъщност, в 9 месец много често главичката е слязла долу и е "ангажирала" малкия таз, което означава, че тя вече е преминала нивото на белега и е по-надолу. Тогава се счита, че и най-голямото напрежение върху белега е преминало. Първоначалните контракции са слаби и едва ли ще доведат до руптура на матката, още повече, че при първи индикации за раждане сигурно вече ще си в болницата. Но това е действителността - толкова операции се правят без причина, а какво остава като имаш едно секцио..добре им е дошло да режат пак Confused

# 137
Но това е действителността - толкова операции се правят без причина, а какво остава като имаш едно секцио..добре им е дошло да режат пак Confused

Така е! При мен така или иначе ще режат, но какъв е тоя зор да е планирано, а не когато му дойде времето. Колкото повече чета, толкова се надъхвам, че ми иде да му кажа на доки, че или ще се случи така, или друг ще изражда... защото има друг доктор, съгласен да ме остави до термин, ама... ми се искаше който ме е следил той да изражда... ще видя как протичат нещата, имам още време...

# 138
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, бих искала да попитам нещо като по-опитни по въпроса. Имам секцио през май 2014. Очаквам второ бебче през януари 2016. Бих искала раждането да тръгне спонтанно и тогава да направят секциото. Но следящия ме доктор казва, че е много рисковано, заради скорошното първо секцио (от секцио до секцио ще са 19месеца), и че трябва да се пазя от всякакви контракции заради вероятна руптура и тн. Информирах се доста по въпроса, руптура се случва изключително рядко. В други държави няма проблем да се преноси дори и стимулират майките да раждат нормално, въпреки първото секцио, но не и в нашата мила родна страна. Като по-опитни, споделете, много ли е налудничаво да искам да си износя бебето докрай? Доки казва, че понеже върви едро, ще следим накрая изкъсо доколко е разтеглило матката на мястото на разреза от първото секцио и може да се наложи да го извадим 2 седмици по рано...  Shocked Предварително благодаря за всякаква информация по въпроса!

Не е налудничаво.
Смени лекаря, с този ще водиш непрекъснато борба и накрая може да се окажеш с пръст в устата...

Размера на бебето в общия случай няма значение. Препоръчва се секцио при деца над 4,5 кг... Забележи - препоръчва се, не е задължително.
Оценката на белега реално не дава никаква информация дали би издържал и дали би се случила руптура.

За преносване дори по българския медицински стандарт се води след изпълнена 42-ра седмица. Няма изследвания, които да доказват, че предизвикване на раждането или секцио преди това (а дори и след това) увеличават шансовете за добър изход от раждането. Напротив, дори е по-скоро обратното.

Външния вид на белега няма никакво отношение към здравината му. Масаж на белега помага за подобряване на еластичността на тъканите.

Това с пазенето от всякакви контракции е меко казано абсурд! Няма как да се случи, ако ще да живее само на "задържащи" лекарства... Ако можеше да се случи, нямаше да има преждевременно родени бебета.

За какво заболяване става въпрос? Ако е удобно да споделиш разбира се...  Thinking

# 139
Нощни очи, писах ти на лични.

За контакциите, той има предвид да не допускам такива като вдигам тежко например, или като допусна спонтанно раждане...

# 140
  • ул. "Мечтание"
Предвид, че руптура може да се получи и преди започване на раждането подобни "препоръки" са по-скоро безпочвени.

# 141
Е, моят от ЖК вчера - направо ме хвърли в тъча. Знаех, че е нагъл, буквално, и ме лъже в очите, но вчерашните приказки бяха върхът. Как съм щяла да го родя това гигантско бебе, дето щяло да стане поне 3400 - и то нормално след секцио?!? Толкова му се ще да ме убеди за операция, че вече не се и чува какво говори ... луда работа

# 142
rumka833 аз родих нормално след секцио, при това доста бързо и лесно, пет дни след термин бебе 4,550 кг. И двете с доки знаехме, че ще е голямо и аз от това се притеснявах най-много (тя каза около 4- 4100), но тя ме успокои да не се тревожа за килограмите цитирам "тялото ти си знае работата".

RoseAmber на лекарите им е по-лесно да е планирано. Така ще си загуби един час при това той ще го определи кога ще е. Нали се сещаш, че ако те чака да започне спонтанно раждане може и по нощите да му звъниш или в почивните му дни, пък това си е неудобство, за него си е само работа. Аз бих сменила лекаря. Така или иначе щом си пак секцио не виждам причина да е същия, който те е следил.

# 143
И моето бебе беше едричко при раждането си(4,080 г), и аз от това най-много се притеснявах, защото се знаеше,че ще е голямо бебе. Но всичко мина много добре - вагинално, след секцио, правено ми пред 6 г.

Поздрави и успех! И не се поддавайте на безпочвени аргументи от лекари, които искат да си улеснят работата.

# 144
  • Sofia
Първото ми вагинално беше на момченце 4220, а сега момиче 3580. Междудругото момчето излезе по-лесно Crazy

# 145
Сладкишки!
Не, не му се връзвам, просто останах изумена - че ме смята явно за толкова наивна. Това ми беше мисълта. Иначе, и аз и ММ, сме твърдо да пробваме нормално, и се надяваме на успех. Моето малкото момченце ми е дало ултиматум - да родя до утре/петък/, че събота и неделя искало било да празнува. Wink)) Детски му работи .. но дано познае, че .. .вече ми тежи тумбакът яката Wink)))

# 146
Моята докторка първо постави условие ако не е голямо бебето да пробваме с нормално.
Но като наближи времето ми каза, че тези измервания не са достоверни и въобще не повдигнахме повече въпроса.
Роди се 4 кг бебето. Имаше една хубава статия, мисля че някой тук я беше пуснал как не са важни размерите на бебето за лесното раждане.

# 147
Ivory, извинявам се за въпроса, но само да попитам кога и къде роди? Искам да си направя списък с лекарите в София, които са склонни към VBAC и ако моя док откаже да търся вариант. Четох списъка на първа страница, но за София ми се видяха твърде малко. Благодря ти.

# 148
Просто наистина са малко. Имам предвид лекари, на които може да се разчита, а не такива, уж съгласни, а като наближи момента, започват да търсят поводи за секцио.

# 149
  • сф
.. не знам дали не би било полезно а направим списък на лекарите, които уж са били ок за нормално, а накрая са търсили от 9 кладенеца вода за секцио  Joy
то не че е смешно де...

Общи условия

Активация на акаунт