Отговори
# 150
  • Sofia
.. не знам дали не би било полезно а направим списък на лекарите, които уж са били ок за нормално, а накрая са търсили от 9 кладенеца вода за секцио  Joy
то не че е смешно де...
Др Ненов от Шейново. Ден преди термина ми каза, че било едричко и дали да не ме приеме и да го вадим ooooh! Взех си документите и право към окръжна. След 2 дни родих нормално Peace

# 151
  • ул. "Мечтание"
.. не знам дали не би било полезно а направим списък на лекарите, които уж са били ок за нормално, а накрая са търсили от 9 кладенеца вода за секцио  Joy
то не че е смешно де...

Това е не по-малко полезно от един "бял" списък.  Peace

Във Варна д-р Друмев за момента е най-спряганото име като подкрепящ ВБАК и като цяло естественото раждане. За съжаление управата на болницата му вързва ръцете за много неща...  Sad
Има и други, при които е имало успешни ВБАК, но като цяло несигурни са били уговорките и не винаги нещата са протичали максимално естествено (не визирам реална медицинска нужда от намеси).

# 152
Аз получих подкрепа да родя нормално след секцио от д-р Жекова, Окръжна болница, София Simple Smile За което съм и много благодарна!

# 153
д-р Герганова и д-р Димитров от Токуда - ходих на прегледи и при двамата, страшно прекрасно впечатление ми направиха, културни, внимателни, земни и с адекватно мислене.
Също д-р Ослеков от Надежда - каквото и положително да напиша, би било вярно.

Разбира се, никой не ти дава гаранция, но ми обещаха и тримата, че ще се постараят максимално, тъй като не виждат необходимост да ме режат сега след предното ми секцио.

От Стара Загора -
Скрит текст:
д-р Христов, НиаМед
- малко ми е под въпрос, почна с едни приказки, сега се опитва да се извърти и да ме работи.
Казанлък - д-р Гаргов - не знам дали да го определя като консервативен, или като
Скрит текст:
касапин - не знам кое да използвам. Той е твърдо НЕ и не само, ами те наплащва докато се побъркаш. Ако се опиташ да му отбиеш нападките с разумни и спокойни приказки, почва да бръщолеви, че чак не се чува какво говори. Изпусна си и нервите и се нахвърли и върху ММ, че бил си знаел, че не можел да го надговори, щото той бил еди-къв си??? ММ досега не си е отварял устата освен за Добър ден, ама нейсе ...

като родя ще пиша пак с резултата, стискайте ми палците на всички ръце, крака ...  Hug Hug Hug

# 154
Румка883, бих те посъветвала да имаш едно наум. Обикновено не коментирам и препоръчвам лекари. Много исках успешен vbac. Но резултатът е такъв: първо секцио при др Герганова. А  10 дни преди термин на втората бременност др. Ослеков направо ми назначи секцио без много да изслуша моите надежди, просто отсече "обикновено първото като е секцио, и второто също" (предполагам не си в края на бременноста и затова са благосклонни)

# 155
Здравей, може пък да съм изкарала късмет, знам ли... Ходих в началото на 9-ия месец, мери ми белега, гледа ме, пита колко съм качила кг, ... , прегледа ме. И ми каза че тр. да си следя кръвното и тоновете на бебето - може и в моя град. И като почне раждането да отида. При мен горе-долу така протече прегледът, но - както и ти казваш ....

# 156
Момичета, влизам и аз да похваля моята лекарка и тази, която ми прави третата ФМ. Слвд като двете се консултираха ми дадоха зелена светлина за vbac. Не знам дали ще стане, но съм силно импулсирана да направя каквото зависи от мен. Стиснете по едни палчета Simple Smile

# 157
стискам: 2 от мен на ръцете, още 2 на краката, и на бебето казах и то да стисне 4 палеца Wink) Общо от нас имаш 8. Успех  Hug Hug Hug

кои са лекарите, ако не е тайно за момента
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 158
Румка, мерси на теб и целувки на бебчо Simple Smile Колкото и невероятно да звучи това са две дами от частна болница -  доктор Чавеева и доктор Магунска. Не ми се вярваше хич да ми дадат шанс и търсех всякакви варианти, но ето че стана. Наблюдаващия ми лекар даже се ентусиазира и зарадва на желанието ми. Сега само се моля всичко да се развие като по учебник Simple Smile

# 159
  • София
Здравейте на всички. Страшно ми е полезна и интересна вашата тема.
За сега все още не съм бременна, макар че се надявам в най-скоро време да стане. (надявам се това да не е причина да не ме приемете при вас)

Имам едно секцио преди 2г и 10м поради седалищно прилежание, имах дата за планово секцио 14 дни преди термина, но дъщеря ми реши да се роди 3 дни преди датата, следователно спешно ми я извадиха.
Когато ми изтекоха водите в къщи нямах никакви болки, а в болницата ми казаха, че имам 3-4см разкритие. Роди се 3кг и 47см с тежка жълтеница, много сънлива, стоя под лампата и така и не засука, кърмата ми не можах да стимулирам добре и това е едно от нещата, за които адски много съжалявам и не искам да се повтори никога! Много трудно се възстанових след операцията. Първите ми 3 дни бяха кошмарни, никога не бях изпитвала подобна болка. Въпреки грижите в болницата, направо припаднах при раздвижването, не можех да стана 3 дни от леглото без помощ, виеше ми се свят и бях на ръба на припадак всеки път. Сещате се, че при това положение, въобще не можех и да се грижа много за бебето ми... След 3-тия ден нещата се подобриха и до 7 дни след това нямах никакви оплаквания вече.

Сега искам много сериозно да проуча лекарите, които поне да ме оставят за следващото дете да тръгне само раждането, независимо дали след това ще е секцио или нормално. Искам лекар, който ще ми обясни всичко от всички гледни точки, не смея категорично все още да заемам позиция какво искам, тъй като всяка бременност е различна. Предната ми беше много болезнена, въпреки че не съм лежала.

Искам и по-добър анестезиолог, защото имам чувството, че при предната упойка от всичките ми приятели и близки които са били секцио, само на мен не са ми били лидокаин или не знам, но това беше адска болка при биенето на инжекцията....

Страшно начетени хора има тук и черпя много полезна за мен информация, защото до сега дори не се бях замисляла, дали има особености самата бременност, като първото раждане е било секцио. Сега вече знам за много неща, които да следя свързани с белега и болката в него. Не искам да прозвуча като "нероден Петко", но и като ви чета редовно, поне да се представя. Wink

Силно се надявам скоро да съм във вашите редици, проучвам болници и съм се насочила към Надежда за сега. Имам репродуктивни проблеми, но след още малко търпение и време може да имам успешна процедура!

# 160
привет отново и от мен. Аз родих преди няколко дена, но шанс за нормално не ми беше даден. В деня преди операцията док каза, че ако през нощта тръгне родова дейност, ще се пробваме. Е, взе, че ми се спука мехурът, бях щастлива до безкрай, контракциите същинските не бяха започнали все още. За добро или за лошо, в болницата ми казаха, че нямам грам разкритие, и трябвало веднага да влизаме за секцио, щото такива като моя случай били много нам-си-кво, и че съм щял да получа разкритие едва след няколко дена, и че ще си прилепя инфекция или на бебето, и ... моят отговор, че рфеално при мен нещата едвам сега започват, изобщо не беше взет под внимание. Моето дете се оказа малко над 4 кг, но не знам дали това би било пречка, предвид изчетеното тук във форума.

Но, да сме живи и здрави. Не получих шанс за нормално раждане, но докторът се справи невероятно добре със секциото, сега едвам няколко дена по-късно сме си у дома, и аз пера, готвя, къпя го и прочие. Нищо общо с ужаса, който изживях с предното секцио.

На всички мамчета пожелавам успех. При мен така се развиха нещата, но - успехът все пак има различни измерения, така че - горе главата  Hug Hug Hug Hug

# 161
Здравейте, реших да се разпиша, въпреки че не успях да изпълня желанието си за нормално раждане. На 10.10 се роди синът ми, но за съжаление отново се наложи спешно секцио. Не съжалявам, щастлива съм защото все пак ми беше даден шанс, за което благодаря на прекрасния екип. След изтичане на водите ме оставиха 13 часа на изчакване за разкритие, но уви нямаше и 1 см. Нищо, лежах си, като на хотел. В крайна сметка трябваше да ме срежат защото водите стигнаха критичен минимум. Стискам палци на всички момичета, които сега тръгват по този път, вярвам, че може да се получи, трябва само малко вяра, късмет и читав лекар Simple Smile

# 162
Честита рожба! Страхотно е,че поне шанс са ти дали!
Аз също имам напредък - миналата седмица на ФМ д-р Мазнейкова ми обеща,ако бебето е правилно разположено и не излезе някаква сериозна причина да опитаме нормално раждане Simple Smile сега остава всичко да е наред и да се случат нещата по най-добрия начин!

# 163
Йоана, силно стискам палци и вярвам, че бебо ще заеме правилна позиция. Simple Smile

# 164
  • сф
брайда, познавам те от една отчетна, в която някога сме били заедно и си спомням, че обичаш много отрано да планираш нещата. надежа е нелош вариант като болница. за второто си раждане (vbac) аз се бях разбрала с двама лекари от две различни болници. единият беше д-р цветков от надежда. в крайна сметка не родих при него, но той Е склонен да даде шанс на нещата да се развият така, както ти искаш, освен това е добър специалист и ми направи впечатление на доста свестен човек. иначе в надежда от регистратура ще ти кажат, че всичките им доктори са склонни на vbac, обаче това НЕ Е вярно.
другите специалисти, склонни на vbac, които знам, са дончева и киров от ТК. може би дончева би била по-добър вариант при теб. пожелавам ти успех!

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 13:30 от bibs.

Общи условия

Активация на акаунт