Отговори
# 180
Да, това е другото на ръка. По принцип риска от усложнения е едва 1%, но на лекарите просто не им се "занимава" и им е по-лесно да "наточат" скалпела.

# 181
Рискът от различни усложнения е индивидуален при всяка жена.

# 182
Аз се доверих на доктор Герганова. Не мисля, че е избързала. След като намаляха контракциите и спрях да ги усещам мислеше да ме включи на окситоцин, но при проверката видя кръв и не стигнахме до системата. По скоро проблема беше поставянето на упойка. Дали не беше силна или не трябвапе изобщо да се поставя. Няма как да знам. Живи и здрви сме! Това е важно Simple Smile

# 183
Един тих и скромен запис от мен ОТново в най-любимата ми тема във форума.

Имам спешно секцио през 2006 ( беше планирано, заради много висок диоптър, но тръгна 1 седмица преди планираната дата).

през 2013 неуспешен vbac завършил пак със спешно секцио -за 12 часа контракции имах само 2 см разкритие, бебето беше в дистрес, просто не стана, но аз така и не го преживях....хирурга , който ме заши накрая дойде да говори с мен: с двете си ръце ми показа как е зашил матката на два ката, каза повече никакво нормално раждане, матката е била just about to rupture. Кой ще ти мисли в оня момент за друго раждане.

Август 2016 чакаме бебе номер 3, и просто не знам....... От липса на лекарска подкрепа не мога да се оплача, тъй като съм в чужбина. Но ме е страх....не съм взела решение още.

# 184
Двете първи раждания къде бяха - тук, или на същото място в чужбина? Ако е било тук - вземи предвид мнението на тамошните лекари. Ако е било там - и тогава са ти казали, че е много рисково, аз не бих имала колебания.
И аз исках да родя третото нормално, но не се получи. Първото ми дете беше нормално раждане, и ми беше много трудно. 6 месеца по-късно имах проблеми с ходенето до тоалетна. Така че, не знам какво да ти кажа...по принцип съжалявам, че не ми дадоха шанс сега с третото дете никакъв, но - в крайна сметка, като "удариш чертата" - се вижда най-важното - че сме живи и здрави, а методът за родоразрешение ми е останал на заден план.

# 185
Момичета, имам малко нужда да помрънкам  Rolling Eyes извинявайте предварително!

Имам едно секцио през 2013 г. заради неуспешно индуциране, сега втора бременност с термин в края на март, АГ подкрепящо VBAC (и тя самата минала през това). Обаче! На днешният преглед се оказа, че бебка отново е седалищно (върти се за втори или трети път вече). И съответно лекарката ми каза, че ако до следващият преглед (след две седмици, когато ще съм в 36-та) не се е завъртяла както трябва, директно планираме секцио  Rolling Eyes

Сега... Ясно, че почвам да правя упражненията от Spinning babies, доколкото мога. Почвам и да се пазаря с неродена мома  Mr. Green пък дано ме чуе. Отделно планирам да се чуя и с Киров, тъй като и без това го обмислях като алтернативен вариант за раждане, да видим той какво ще каже... Обаче ако ми вдъхнете малко кураж ще съм ви много благодарна!!!  Hug Идеи също приемам всякакви.

# 186
  • Sofia
До края на март има доста време Rolling Eyes
При мен с първото vbac се обърна в последните 2 седмици, а се роди 4200 Simple Smile

# 187
Визуализирай Wink

# 188
janin4eto_87, да разбирам, че трябва да преговарям с друг лекар, който ще има желание да ме чака? Абсурдното е, че АГ-то хем ми обяснява, че с втора бременност е възможно обръщането да стане и в последния момент, дори в хода на раждането, но в същото време беше категорична, че след 36-та седмица няма да ме чака...  Rolling Eyes

gingerina, това никога не ми е било силна страна, ама... ще трябва да се пробва явно.

# 189
Как така "няма да те чака", секциото в 36-та седмица ли иска да го прави?!

# 190

Пише, че ше го планират, когато е в 36-та !  Grinning

# 191
  • София
Така като чета и си мисля, мисля...
Ако няма как да избегнем и 2-рото секцио, то поне докторите не са ли склонни да чакат бебето да тръгне само и тогава да е операцията? Така не е ли по-добре?
Моето първо секцио беше планирано заради седалищно прилежание. За щастие обаче водите ми изтекоха 3 дни преди планувания ден Simple Smile
През цялата ми бременност, бебето беше с главата нагоре, не се обърна в нито един момент до края, правих всякакви упражения и всичко което чуех и видех по въпроса, но освен контракции, не си докарах нищо друго.
п. п. Онова упр. с дивана го правете ако ви е наистина нисък хаха Simple Smile

# 192

В 36-та ще иска да планираме дата за секцио и при подготовката на документите за раждането навсякъде ще отрази, че съм за секцио. Иначе самата операция - десет дни до две седмици преди термин, в зависимост от тонове, изследвания и т.н.  Rolling Eyes

Brayda, моето се обръща няколко пъти вече, но май изкара повече време седалищно. При планово секцио съм чувала да развиват теории, че тръгването на раждането само може да докара проблеми. Пък аз съм още по-особен случай  Mr. Green заради предното секцио (което броят за рисков фактор, естествено), заради предното пренасяне и това, че дори след индукцията не започна родова дейност, заради отрицателния резус фактор (по-голям риск от поява на антитела, ако пренося  newsm78 ) и не на последно място - това, че съм на около час път от болницата.  Laughing

# 193
Аз бих я сменила тази лекарка, дори само заради плановете и да прави секцио две седмици преди термин.

# 194
  • София
Въпроса е да не се избърза прекалено. Моето секцио беше насрочено 14дни преди термин (заради хидронефроза на бебето и седалищното разположение) и ако оставим на страна, че аз родих напълно неочаквано без никакви индикации за това, 18дни преди термина, то според мен тези 14дни са прекалено рано. За 14дни бебето може да наддаде още 300гр, няма да има толкова тежка жълтеница, ще е по-силно да суче и т.н.т. (сигурно се сещате, че заради постоянно заспиващото бебе, кърменето не ни потръгна, заради жълтеницата беше и 1 ден под лампа, не искаше да засуче, заспиваше)
Аз съм ок, секциото да е планово ако всичко е наред, но да е около термин.
Това преждевременно раждане особено ако можеш да си го износиш до термин или дори да го преносиш ми е ужасно.
Даже бих се уговаряла за нормално, дори и да не се случи, само и само да ме изчакат да си тръгне родова дейност сама.
Наскоро една позната ми каза, че нейното секцио био насрочено за 5 дни преди термин, това е доста по-приемливо, само дето докторите които го практикуват явно са малко или е само един.
Не стига, че го изкарват на сила, ами и в момент, в който то не е готово... Sad

Общи условия

Активация на акаунт