Отговори
# 195
Mozzie, принципно си я бях избрала, защото хем води ЖК по ЗК, хем е pro-VBAC и дори самата тя е раждала така на младини, следи ми и предната бременност и бях доволна (не раждах при нея), познати също са й пациенти и отзивите им са положителни. До момента всичко звучеше ОК, та сега малко ми дойде като гръм от ясно небе това включване, че "нямало да ме чака да раждам по пътищата"  Rolling Eyes и ограничението до 36 г.с. да се е обърнало бебето.

Brayda, тъй като за първи път го спомена вчера АГ-то, дори не ми дойде на акъла да дискутирам самата дата за секцио. Още повече, че продължавам да се надявам да не опирам въобще до този вариант...

# 196
Ясно, ама е много важно, когато става въпрос за VBAC, жената да е на една вълна с лекаря си и да му има доверие, за да може да е сигурна, че към желанията ѝ ще се отнасят с уважение, но в същото време рисковете няма да бъдат нито преекспонирани, нито неглижирани.

# 197
  • Sofia
И аз бих изчакала максимално Peace

# 198
Такааа, Киров току що ми заяви по телефона, че предвид конкретния случай нищо не пречи да се пробваме за VBAC и можем да чакаме обръщане на бебето докато започне самото раждане, т.е. едва ако е започнало раждането и се установи, че бебето все още е седалищно, тогава да се прибегне до спешно секцио... Та сега поне се чувствам обнадеждена  Grinning А със следящата ме ще видим... последният път всичко го изговорихме много набързо в последния момент, та все пак ще й дам още един шанс на следващия преглед... и ако трябва ще воюваме  Twisted Evil След всички тъпотии с предната бременност, този път поне сто пъти се зарекох, че ще отстоявам със зъби и нокти нещата, на които държа и няма да оставя някой "да не ме чуе".

Оф, стискайте палци, все пак да се обърне човечето и да имаме максимално добър шанс за VBAC  Praynig

# 199
  • Sofia
Стискаме! Поне трябва да се опита Simple Smile

# 200
Стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин.

# 201
Здравейте, моя доктор с "обещаното" (наричам го така докато не стане факт) нормално раждане също има няколко изисквания,което разбирам до някъде - главично предлежание, раждане до 38г.с. и бебе под 3.500гр. На този етап едвам сдържаме човечето да поседи още малко в мен,та до колкото е възможно нещо да ме радва в тази ситуация,то то е именно по-големия шанс за успех Simple Smile за протокола док. навит за VBAC е д-р Александър Кобаков от Св.София (на Мазнейкова) млад доктор,който умее да обяснява и успокоява,а при по-тежки случаи (като моя) се консултира с Доц. Мазнейкова което мен лично ме устройва - с един удар и млад и бая опитен Simple Smile При "нарушаване на изискванията" уговорката ни е да не определяме дата,а да ме оставят да си тръгне и тогавя спешно вадене. За момента му вярвам и съм спокойна. Ще се отчета след още някоя седмица  Flutter

# 202
  • Sofia
IoannaD, за мен само първото изискване е задължително Rolling Eyes

# 203
дано не ви притесня, но на мен една голяма клечка
Скрит текст:
Професор Лазаров от Стара Загора
ме увещаваше и ми насрочваше дата за секцио за 20-ти август, което според него било малко късничко - но до тогава той самият беше на море. Аз така и не се съгласих. Родовата ми дейност тръгна на 24-то число следващия месец - септември, ми се спукаха водите.
С потрес седя и се ужасявам как, ако се бяхме поддали на манипулациите му, щяха да ме изродят в 8мия месец. Това е потресаващо, некомпетентно, гнусно и манипулативно. Само и само да ми вземе парите, е как не ги е срам, не знам. Убедена съм че не е единственият.

# 204
  • София
ужас! В 8-ми месец...! добре, че не си го послушала  ooooh! Какви доктори има, направо...  Sad

# 205
Егати "доктора"... Аз имах сходна история в Окръжна болница с първата ми бременност. Живея в Младост и като най-близка болница отидох там към 2ч посред нощ някъде 33г.с. с повръщане от часове и молба да ми облекчат мъките,еее да,но те решиха,че трябвало АГ да ме прегледа, ми ок да гледа. Един с мустак...не му знам името,любезен мъж,хвана ехографа,разгледа,мери и заключи " ооо моето момиче,това бебе е в 36+ г.с и е 3,250кг (снимка имам даже) прегледа ме и вагинално и ми предложи "страшната оферта" за 2часа да съм родила само с една системка и той знаел как...е тръгнах си! Нямаше да раждам там,а и ми беше мнооого рано. С термин по Коледа на 06.11 определено неестествено звучи! Сложиха ми инжекция Деган и ме изпрати с думите "ти ще се върнеш след малко,ма аз ще те оставя да се мъчиш". Родих на 22.11. (Две седмици по-късно) 35+г.с бебе 2.700кг което не можеше да диша и имаше куп проблеми...Слава на Бога,че не му се вързах на този!
Така де,по темата- онзи ден отново разговарях с док. за раждане и още по-подробно направихме плана. Мъжо ще бъде с мен задължително,до термин ще ме изчака да тръгне нормално (благодаря за съвета на Яна да наблегнем и на това) разясни ни за епидуралната как ще се действа,но за ревизия пълна ще трябва (от тези венозните с кратко действие). Доволна съм! Сега само броя дните до големият Ден Simple Smile

# 206
Момичета,какво става с вас,можете ли да споделите как минаха вашите VBAC?

Аз родих преди година със секцио Cry/за мое съжаление и разочарование/,наложи се защото бях в 40 гс,нямах индикации за раждане,а бебче имаше проблем с тоновете.Отидох за индукция,за да предизвикаме нормално раждане,но уви,тоновете се влошиха,аз получих вагинално съсирек и с доктора взехме решение за операция.

Сега си мисля,за следваща бременност дали имам шансове за естествено раждане без усложнения за мен и бебето,затова ще ви следя,поздравявам ви за смелостта,желая на всички вас едно леко и безпроблемно,нормално раждане! Hug

# 207
Здравейте! Включвам се и аз в темата.

Имам едно непланирано секцио преди 10 години. В 36-та седмица ми изтекоха водите и нямах родилна дейност. Включиха ме на окситоцин - не стана, а и шийката не се беше изгладила. Накрая ме "наляха" за операция, както се изразиха. Всичко мина сравнително леко, но понеже се бях настроила за нормално разждане, дълго си носих "комплекса", че дори нямах шанса да опитам. 

Сега съм бременна за втори път, с термин през август. Още не съм подела темата за раждане с лекарката от ЖК. Не съм се ориентирала нито към лекар, нито към болница. Надявам се на VBAC, но ще видим. 

Браво на тези от вас, които успяват да настояват и да убеждават лекарите за VBAC! Много е окуражаващо да ви чета!

# 208
Здравейте! Включвам се и аз в темата.
С първата ми бременност преносих 4 дена,приеха ме за индукция ,но не се получиха нещата както мнoго често се случва и се наложи секцио.Сега 11 години по късно съм се решила на нормално раждане,вече съм 6 дена преди термин чакам търпеливо да тръгнат нещата и се надявам да успея да родя нормално,око не поне бебе има шанса да си избере когато е готово да се ражда.Ще споделя опит след раждането.Успех на всички решили да раждат VBAC

# 209
Успях! Да да да! Точно 4г и 4м по-късно, пак беше вторник 22ри! През ноща в 1ч се събудих от силни контракции, погледнах часовника и продължих да спя,после пак,пак и станах за баня... Дилемата в главата ми не спираше Окръжна болница или Св.София... (В Окръжна десет дни по-рано след препоръки от приятелка и разказите на Жанинче,разговарях с д-р Жекова тя каза,че шанса не е много голям заради нисичката предна плацента. В Св.София доктора ми е личен приятел още от преди да стене лекар,вярвах му,но последните седмици на всяка среща  ме готвеше психически за секцио...) И такаа къпах се,готвих,контракции адски силни и болезнени,но не регулярни между 3 и 10мин. Стана към 4.30ч и вече трябваше решение за болницата. Реших го - томбола хахаха две листчета с имената на болниците,хвърлих и което отиде по-напред там! Окръжна спечели! Обадих се на д-р Жекова и ми каза да отида към 5.30ч спокойно и кротко. Там ме чакаха,преглед,запис и ооо не,само 2см...предпочетох разходка! С моя съпруг поехме тричасова разходка в Младост Simple Smile Времето беше на наша страна - Тихо,мокро от снощния дъжд,караше те да си спокоен! Върнахме се към 9.30ч 2-3см разкритие,бебе още по-ниски на д-р Жекова й хареса и ме приеха,подготовка, писане и още сто неща... Към 11ч бях в предродилна. Започна чакането. Боли,нама да лъжа! Времето минава бавно,а не е толкова бавно,вече стана към 15ч заведоха ме в родилна зала и ще ме готвят за епидурална! Преглед - 4-5см малко,много малко, болеше ме като да се свършва вече... Е в 16ч сложиха упойката и свърши наистина! Д-р Жекова позволи мъжът ми да влезе! Тук вече бях най-щастливия човек на света. Пукна ми водите към 16.30ч на 6см и сложиха малко Окситоцин. Към 17.30ч им казах,че усещам подпиране отзад с лек напън...не ми повярваха,рано било. А,рано,на следващия още по-ясно,и пак,докато към 17.50ч не усетих мнооого силно напъване,акушерката като изтича и се разбързаха всички разбрах - идва! Събраха се всички,а мъжът ми ме гали по главата! Да! Обясниха ми на бързо и точно за 8минути клип с три контракции с по два,три напъна той се появи! Красив,но малко мръсен...уникално! Аспирация,рязане на пъпна връв от БАЩАТА и ето го върху мен - КАЛИН 3040гр 50см! Всичко това в едни осем минути! Аз очаквах да боли много,да продължи поне час мъка, а то сякаш лек оргазъм дори получих! Плацента,упойка, шев и кройка,докато двамата ми мъже се прегръщат в коридора! Уникално,неповторимо и силно изживяване,което ще помня цял живот. Благодаря на д-р Жекова, благодаря на акушерка Семова,благодаря и на стажантите,чийто имена не зная,но от предродилна до раждането бяха заедно с мен! Сбъднах своя мечта, покорих връх Еверест и родих своят син нормално! Вярвайте,искайте го и ще стане! Д-р Жекова ме хвали на всички и още повече ме прави щастлива 😇 Благодаря им с цялото си сърце!

Общи условия

Активация на акаунт