Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 63 931
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 135

Обожавам качамак. Научи ме как се прави, Сесили. Flutter Praynig

Много е лесно, сигурно няма по-лесно от това. Simple Smile
Вода към брашно е 3:1 (това за средна гъстота), но вече всеки го предпочита различно гъст. В къщи така го ядем.
Водата пред завиране се слага около чаена лъжичка сол и се изсипва качамака. Котлона се намалява на минимум и започва качамака да се бърка непрекъснато.
Когато започне да се отделя леко от стените е готов.
Бърка се с дървена лъжица.
Ако заври, започват да се вдигат едни огромни балони, които ако те изпръскат, ужасно пари. Simple Smile

# 136
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Онна, опитай с Д-р Шол с кератин - крем за пети е по принцип, но на мен ми се се беше спукал палецът на крака, чак до кръв, много болезнено и от немай-къде намазах с него (в аптеката ми го препоръчаха, 11 лв. струва, та се поколебах, като видях петата на опаковката, но го взех) и за три дни се оправих. Другото, което знам е масло от чаено дърво, но то е много скъпо, та ако не е сигурен човек, че е ефикасно, как да даде 30 лв...

# 137
Нино,много си права! За какво ни е мека зима ако ще има лято като миналогодишното  Confused

# 138
  • София
nosferata, нямам маникюр, да. Много са ми меки и цепещи се ноктите  Confused А от както бях с ноктопластика, после пък с гел и имам чувството че съвсем се съсипаха. Вече година и 3-4 месеца съм им дала почивка, уж да се възстановят, но няма подобрение. Освен да пробвам някакви заздравители да мацам и да ги пускам по мъничко Thinking

svetal4o27, благодаря ти. Ще го пробвам. Ако не друго, поне за пети ще го ползвам крема.

# 139

Обожавам качамак. Научи ме как се прави, Сесили. Flutter Praynig

Самоцитирам се  Simple Smile

Искам да благодаря на Невена http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=639691.msg21439022#msg21439022
за тази идея. Никога нямаше да ми мине през ума, че мога да направя качамак в хлебопекарната.

Аз сложих едър царевичен грис за качамак - 2 к.ч., 5 к.ч. вода, щипка сол. Не съм разбърквала предварително, направо в контейнера.
Цитат
От царевичния грис ще стане много хубав качамак в машината на програма "конфитюр. Само трябва да го разбъркаш малко в студената вода и да сложиш солта предварително за да се разтвори добре.
Цитат
Качамак на котлон се прави с поне 3 чаши вода на чаша царевичен грис. Понеже в машината водата почти не се изпарява, защото температурата е ниска се слага много по-малко - от 2 до 2.5 чаши вода. Може и 3 да сложиш ако го искаш по-рядък. Машината за хляб прави страхотен качамак и от нея качамакът винаги сладни и никога не горчи. За качамакът е важно да се готви бавно и дълго за да се превърнат алфа нишестетата в бета и да не горчи. Няма друг уред, който да го готви толкова добре! Преди да разтвориш гриса, разтвори солта, по-лесно е.

Качамакът иска хубаво бъркане. По този начин слагаш съставките и забравяш.

Оздравявайте, всички болни! Hug

# 140
Онна, за плочката на нокътя препоръчвам SOS Conditioner на Виктория Бюти.
За пръстите отстрани препоръчвам "Тоалетен крем-вазелин за силно напукани ръце и крака" на фирма "Биле".

И двата продукта са много евтини, но изключително ефективни.

# 141
  • София
Аз да ви кажа, зимата като ми изсъхнат ръцете и станат на г.з, се мажа само с кремове за крака и напукани пети. Само те донякъде оправят нещата. Не знам защо така, като съм непрекъснато с ръкавици Rolling Eyes А против нацепване на кожичките около ноктите, си трябва целенасочено масажиране именно на тези зони, с мазни кремове или направо с масла. Едно време ехеййй, жените като ходеха на маникюр, им правеха и маслена баня в топъл зехтин. Много е хубаво, направо рай за кожата, обаче с три деца, Онна, не те виждам да кибичиш половин час крак връз крак, омазана в зехтин Rolling Eyes

# 142
  • София
Благодаря, Бърдсфлу! Записвам си ги и още утре ще ги взема.
И аз не се виждам така, белинда. Освен да кукумявча нощем след като успя цялото домочадие. Ама пък пусто и на мен ми се спи Blush

# 143
  • Ямбол
Този качамак в пекарната ще го пробвам. cordelia, мерси за идеята.

# 144
Аз ще ви кажа един лек да това нацепване на пръстите  до нокътя - мултивитамини за пиене. Това е признак за липса на витамини. На мен като ми се случи, купувам някакви милтувитамини и до 2-3 дни си минава и не се повтаря повече.

Не е от сухата кожа. Аз от такава суха кожа си страдам вече поредна зима. Но това нацепване е друго.  Naughty

При нас не вали никакъв сняг. Цяло зима го чакахме, а то само вчера преваля леко. съвсем суха Нова година посрещнахме. Днес пече слънце.  Sunglasses Дори и в този час.

# 145
Лили, чуден става. Simple Smile

# 146
Изобщо не обичам синтетични витамини. Ще пробвам с кремовете, които казахте.

# 147
Сесили, корделия-мерси!

Аз преди години с такъв ентусиазъм купих нещо със звучното име полента. Така е като не знам чужди езици. Полента, та полента. Та в кофата. А то си  беше най-обикновен качамак. Добре, че ми казаха. Laughing Сега поне знам, което си е няколко крачки към прогреса.

За свинското нищо не споменавате. Ще импровизирам там. Mr. Green

# 148
  • София
Леле Жаки, много лошо си се подредила. Бързо оздравяване ти желая!

Витамерфен аз успешно ползвам за цепнати кожички.

Хах, Джубокс ме разсмя, очаквам продължението .....

# 149
Сесили, корделия-мерси!

Аз преди години с такъв ентусиазъм купих нещо със звучното име полента. Така е като не знам чужди езици. Полента, та полента. Та в кофата. А то си  беше най-обикновен качамак. Добре, че ми казаха. Laughing Сега поне знам, което си е няколко крачки към прогреса.

За свинското нищо не споменавате. Ще импровизирам там. Mr. Green

Върви с пръжки. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт