Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 64 097
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 810
  • Пловдив
Янтра отдавна я няма. Някоя тайна рецепта пробва, а на нас не ни казва. Crossing Arms

Тук съм. Ама качамак у нас не обичат, само аз си го ям, съответно не готвя често Simple Smile

# 811
Ха добро утро на вас. Моят работен ден приключи и сега отмарям (не че свърших много днес, но добре че шефовете не ме четат Simple Smile).
Много мразя зимата, а при вас е доста студено. Аз, като че ли не помня толкова ниски температури, но най-вероятно съм забравила стойностите. Не съм забравила обаче мръзненето и вятъра в София.
Като казвам, че мразя зимата, мразя я в градовете. Снегът веднага става мръсен и после се превръща в лед, който временно покрива лайната и мтъсотията, които на пролет започват да се топят.
Иска ми се една седмица на ски и искрящо бял сняг и слънце.

Веси, следи детето, защото ас си докарах комоцио  и понеже не се пазих, ме влачи повече от 10 дена.

# 812
  • София
А аз си мислех, че Джубокс е по-млад, не знам защо.
Къде ме върнахте с Ню Кидс  Simple Smile

И аз така за Джубокса. Пък той бил набор или в близката околност  Wink
Ню кидс от вълната на Ист 17, Бек стрийт бойс и тям подобните ли бяха? Много ми бяха еднакви и бозави момчешките банди.

Не искам да влизам в политическите теми, твърде много хвърляне на кал. И сякаш не се списват от реални личности, а от платени третокласни пиарчета. Не искам да говоря и за случилото се в Париж. Твърде болезнена тема, а мнението ми защо се стигна до тук и от тук насетне какво следва не е политкоректно и така или иначе ще бъде заклеймено, заплюто и затрито. Предпочитам дребнотемието и рецептите за качамак Confused

# 813
  • София
Добре де, каква е логиката на по-дребното по размер нещо /царевично БРАШНО/ да му е необходимо повече време за сваряване от по-едрото по размер нещо /царевичен ГРИС/ ??? Някой написа 1 час за варене на брашно..... !!!силно опулен емоутикон!!!

Извинете за прозаичните въпроси.....

# 814
Правих крем карамел в микровълновата. Направих повече смес и реших да опитам. Стана учудващо добър. Simple Smile Голямото количество се пече във фурната.

# 815
Много мразовито утро беше днес! Само -12.
След като прозорците ми имаха лед дори от вътрешната страна. Crazy
А таз сутрешните лафове на Емо Чолаков ме усмихнаха както винаги:"Студ на кубчета - скова, та ни гипсира. Laughing Не забравяйте, че навън е -15 и не е и за кучета. Внимавайте къде стъпвате в Замръзналото кралство."

Успешен ден на всички и да се обличате топло като излизате навън.

# 816
  • Пловдив
Днес осъзнах, че някак съвсем неусетно, форумът се е превърнал в едно беззъбо, откъснато от реалния живот, типично "женско" място, за размяна на рецепти и хихикане на снимки на мачовци  Tired Дребнотемие, битовизми, изневери, свекърви и надсмиване над жестове и подаръци...
И сал две уж "политически" теми, в които обаче едни и същи участници, втръснали до болка и на себе си и на околните, повтарят като развалени плочи едно и също, едно и също, едно и също, но затова пък - възторжено ...

Кога стана така, че земетресение в София с магнитуд 2,6 (!!!) по скалата на Рихтер, или новите тарифни планове на Виваком, или възможността да пишеш като "Анонимен" във форума са по-важна тема от събития, които разтърсват България и света  Tired
Сещам се поне за 4 събития, които отекват в световните медии, и още 2-3 в България, които дават пряко и непосредствено отражение върху животът ни, за които няма теми, най-много да са споменати мимоходом в общи такива...  

Аз се изумявам, че няма тема за атентата във Франция. Ама няма. Да пусна ли?

Другото, което ме подбоцква е промяната в разпределението на парите между стълбовете на пенсионното осигуряване.

# 817
  • София
Да ви кажа за качамака, за да разберете един път завинаги!  Mr. Green
Купувайте ето това, ако попаднете на него:
http://www.randi.bg/image/cache/data/categories/novi2/kachamak-500x500.JPG
Изпитано е десетки пъти. Само не гледайте, че пише 2 минути, поне 10-15 минути бъркане са нужни.

Оф, срам не срам, ще ви питам нещо. (Не обичам да говоря за болежки, ама...) От два месеца вече по няколко пъти на ден, а в последните дни и по-често, усещам в областта на сърцето нещо като потрепване/свиване/пърхане, абе нещо от тоя род. За секунди е, не боли изобщо, даже не е некомфортно като усещане, но взех да се притеснявам. То може и да не е сърцето... Да ходя ли на лекар според вас. Да не ме тресне някой инфаркт и да замина в разцвета на силите си.  Crazy

# 818
  • Euskal Herria
Ауу, голям студ е при вас! И като гледах репортажите за ледените пързалки, в каквито са превърнати улиците... Тук по-ниско от -3 не е падала температурата, в момента е 5 градуса. Народът се е увил с якета шалове и само вика "много студено". Днес ще е 15 градуса.
Пожелавам оздравяване на болните, на всички - безаварийно придвижване!

# 819
От инфаркт изтръпва ръката Тони, не ще да е Wink

Може да караш и ти някаква невроза, не пречи да си направиш една кардиограма и да ти теглят една слушалка.

# 820
Тонка, не звучи като признак за инфаркт, но за твое успокоение си направи кардиограма и кръвни изследвания. Самото сърце при дистрес не боли, болка има в гръдния кош от над стомаха.
Жените сме по-устойчиви на сърдечни заболявания (освен на разбити сърца), но не е зле да ти проверят пулса.

# 821
Оф, срам не срам, ще ви питам нещо. (Не обичам да говоря за болежки, ама...) От два месеца вече по няколко пъти на ден, а в последните дни и по-често, усещам в областта на сърцето нещо като потрепване/свиване/пърхане, абе нещо от тоя род. За секунди е, не боли изобщо, даже не е некомфортно като усещане, но взех да се притеснявам. То може и да не е сърцето... Да ходя ли на лекар според вас. Да не ме тресне някой инфаркт и да замина в разцвета на силите си.  Crazy
Същите усещания ги имах преди една година аз и  сериозно се бях притеснила . Ходих при личната , кардиограми , кръвно , пулс , всичко ОК. Предположи , че е нещо от стрес и нерви . Изписа едни леки успокоителни , да обаче не ми минава. После една приятелка кинезитерапевт каза , че при липса на магнезий може да има такива усещания. Пих 1 месец магнезий и наистина  спряха тези трепвания , свивания и т.н.  Пробвай , ако искаш , но отиди и на лекар .  Hug

# 822
  • Пловдив
Точно защото сме по-устойчиви на сърдечни заболявания женските инфаркти ни отнасят. Защото обикновено са със специфична симптоматика и по-трудно се улавят от мъжките и докато се усетят е вече късно.

# 823
Същите усещания ги имах преди една година аз и  сериозно се бях притеснила . Ходих при личната , кардиограми , кръвно , пулс , всичко ОК. Предположи , че е нещо от стрес и нерви . Изписа едни леки успокоителни , да обаче не ми минава. После една приятелка кинезитерапевт каза , че при липса на магнезий може да има такива усещания. Пих 1 месец магнезий и наистина  спряха тези трепвания , свиания и т.н.  Пробвай , ако искаш , но отиди и на лекар .  Hug

Препоръчвам варианта на Абофарма -> Магнезий + витамини от групата Б. Точно за такива случаи  Peace

# 824
Точно защото сме по-устойчиви на сърдечни заболявания женските инфаркти ни отнасят. Защото обикновено са със специфична симптоматика и по-трудно се улавят от мъжките и докато се усетят е вече късно.

Peace,
На скоро четах една статия за нехарактерните симптоми при женските инфаркти (описания по-горе е от там). За това я посъветвах Тонка да се прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт