Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 63 835
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Добро утро банда!

1-во: моля за компетентно становище все пак за колко време се сварява царевичния грис? Ако трябва работна група да сформираме и да излезе с точен резултат?

2-ро: Джубокс, дай по-подробно де, докога ще я карате по културному? И аз обичам да чета за първи любовни трепети.

3-то: Жаки как си?

# 796
Добро утро, благодаря на тези, дето ми пращат положителна енергия, започва да действа сякаш:) Една идея съм по- добре, още нямам обоняние, но кашлицата понамаля. Смятам да се опаковам с маска, шапка и шал и да отскоча до работата за час два. Нямам време трябва да подготвя много неща, с колата уж, дано не ме духане вятъра и да се влоша пак. Жаки от снощи и тя на АБ с вискока Т беше, сега няма.
Изписах и някакво ново лекарство само 3 дни се пие с удължено действие било. Да минава вече.
Янечек, едва намерих кой да ми смели синап, мазах и крем отдолу, но много червено ми стана. Нали едно към едно с обикновено брашно се прави? Айде спорен ден и много не обикаляйте, че е поледено, вчера маса народ се е потрошил.

# 797
Синът ми два дни поред пада в двора на училището и е с подутини и синини по главата и слепоочието. Вчера ми разправя - пак паднах, но спокойно - нямам мозъчно сътресение.
Искам да кажа, че напоследък имам сериозни опасения, че съм леко ку-ку, щото неща, които на мен ми се струват ненормални, за целия останал свят са си ок.

# 798
  • Пазете Гор
...Искам да кажа, че напоследък имам сериозни опасения, че съм леко ку-ку, щото неща, които на мен ми се струват ненормални, за целия останал свят са си ок.

Ако беше мъж, щях да кажа, че това са признаци не на психично заболяване, а на остаряване. Но понеже си дама - ще кажа , че това е един от страничните ефекти на зрелостта.

Царевичното брашно се вари. Не кипва, не попарва, не се засичат някакви си там минути, а се вари. В достатъчно голям съд се кипва солена вода, брашното се сипва в него и се оставя да ври без да се бърка, като с точилка му се оформят няколко дупки. След около половин час ароматът се променя, и тогава е време да е поотцеди малко от водата , а останалото да се разбърка, пак с точилка. Ако не намерите кой да ви държи тенджерата, докато бъркате - няма да стане.

Подобна е и технологията за приготвяне на пАрено тесто от пшенично брашно - за толумби , еклери и прочие.

Качамакът се поднася наложен с каквото там ви е на сърце, но топъл, много топъл. Не понася претопляне. Ако ви прескочи за другия ден, от него се приготвя бедняшкият деликатес мачкАн.

# 799
  • някъде ... тук ...
А аз си мислех, че Джубокс е по-млад, не знам защо.
Къде ме върнахте с Ню Кидс  Simple Smile

Селфи, напиши кой са песните в касетката, та да ги издирим и да метнеш касетката с чиста съвест в коша Crazy

Едва размразих колата тази сутрин... и запали от втория път. Добре, че не закъсняхме с детето за училище.

# 800
JACKLIN* пожелания за бързо оздравяване на  теб и на детето .  Hug

В Бургас е ужасен студ , а едно слънце пече , ще си помисли човек , че е поне 15 градуса навън  . Поне сняг да имаше , а то само кучи студ и вятър , как го мразя такова време .

# 801
  • Пазете Гор
Много помага в тези студове да палите колата си при натиснат докрай съединител, независимо дали сте на скорост или не. Облекчавате стартера да не върти един бая тежък вал в сгъстеното като тесто за кекс масло в скоростната кутия. При дизелови двигатели - и да се изчака подгряването на свещите.

Хубаво е колата да поработи на празен ход 5-10 минути.

Още по-хубаво е, ако акумулатор, кабели и свещи са прегледани и евентуално подменени през есента.

Най-хубаво е да имате гараж.

# 802
  • sofia
Бързо оздравяване на болните.....около мен все някой е болен. Аз по празниците се пробвах да се тръшна, но явно леко съм изкарала, като чета какви ги пишете.

Валери, големият ми син се били пързаляли на леда по гръб  Rolling Eyes как по гръб, бе...ами да не си мокрим панталоните. Лягаш, някой те засилва и те така.

За мен, Ню кидс са предишна версия на Уан Дайрекшън - малко бозави са ми. Имаше и още някакви от тази серия, ама не мога да се сетя в момента как се казваха.

Добро утро банда!

1-во: моля за компетентно становище все пак за колко време се сварява царевичния грис? Ако трябва работна група да сформираме и да излезе с точен резултат?
Бързо, 5-10 мин. Качамакът с царевичен грис няма нищо, ама нищо общо с качамака с царевично брашно. Този с грис става гранулест и ми е неприятен като го ям. Скоро намерих финно смлян царевичен грис и трябва да пробвам как ще се получи.
Този с брашно се бърка много (съответно вари са доста повече). Но откакто починаха бабите ми нямам прясно смляно царевично брашно и съответно не съм правила. Този става "гладък". Като е по-старо брашното горчи качамака.

# 803
Куркума, успокои ме Laughing
vesi1 , ужас. Представям си колко е опесъчен двора. Баща му го води и не знам какво е положението.. Това е идея с пързалянето по гръб, поне не залитат от високо.

# 804
  • някъде ... тук ...
Куркума, благодаря за съвета за съединителя! От другите съвети - само за гаража не изпълнявам, ама каквото такова Simple Smile

# 805
  • sofia
Куркума, че аз винаги натискам съединителя, когато паля. Навик ми е. Също така почти никога не дърпам ръчна....трябва да съм спряла на доста стръмно, за да го направя.

Сутрин подгрявам купето с една духалка в колата. Половин час преди да тръгнем я включвам. Но колата ми е до къщата и само опъвам един удължител. Перфектно е за такива Т. Вентилатора пускам като позагрее малко колата, но веднага тръгвам, хич не я чакам.

# 806
Днес осъзнах, че някак съвсем неусетно, форумът се е превърнал в едно беззъбо, откъснато от реалния живот, типично "женско" място, за размяна на рецепти и хихикане на снимки на мачовци  Tired Дребнотемие, битовизми, изневери, свекърви и надсмиване над жестове и подаръци...
И сал две уж "политически" теми, в които обаче едни и същи участници, втръснали до болка и на себе си и на околните, повтарят като развалени плочи едно и също, едно и също, едно и също, но затова пък - възторжено ...

Кога стана така, че земетресение в София с магнитуд 2,6 (!!!) по скалата на Рихтер, или новите тарифни планове на Виваком, или възможността да пишеш като "Анонимен" във форума са по-важна тема от събития, които разтърсват България и света  Tired
Сещам се поне за 4 събития, които отекват в световните медии, и още 2-3 в България, които дават пряко и непосредствено отражение върху животът ни, за които няма теми, най-много да са споменати мимоходом в общи такива... 

Сякаш съм в "Степфордски съпруги" ...

# 807
Бърди, прекалено много се обезверихме от политиката и от управляващите вече. Затова поне аз лично не ги и коментирам. Видя се, че нито протести, нито самозапалвания могат да ни оправят положението.

Същото е и в световен мащаб. Ти го каза - предъвква се едно и също.

Моите изводи са такива - бъди добър човек, пък да става каквото ще! Дори и да е известно, че лоши винаги ще има.

# 808
  • Пазете Гор
Винаги дърпай ръчна при паркиран автомобил, vesi1. Разумно законово изискване е.

Работата на празен ход не цели толкова да затопли купето, а да подгрее двигателя преди да бъде натоварен. Работата на студено води до много бързо износване (с до 40% повече) и по-важното: увеличава риска от аварии - скъсване на ремъци, избиване на съединения и уплътнения. Студеният двигател не реагира добре на газта, а това в много случаи е витално важно.

Писах във моя "форумен дом" защо избягвам сериозните теми, Бърдс - защото ще прочета такива неща, че ще ми се поще никога да съм се учил да чета. Ще прочета някоя гнусотия от сорта "Ами те франсетата си го търсеха" или друга някаква такава. С писането си и споренето си с тая банда тролове и маса обикновени зомбита на практика ще легитимирам късосъединителните им преводни тъпотии като обикновени мнения, а те не са такива. Затова.

# 809
  • Sofia
Кучето ми се казваше Дони. Изпепелявах с поглед всеки, който ме питаше дали случайно кучето не е кръстено на Дони от Дони и Момчил (деградирали хора, пълни невежи!).

hahaha  Hug

Общи условия

Активация на акаунт