Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 63 915
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 150
  • В Космоса
Мъжът ми купил инхалатор Омрон. Подкарахме го. Дано има ефект! Praynig

Качамак не бях яла. Майка ми беше направила скоро. Нищо особено, малко безвкусно... Thinking

# 151
  • София
Аууу, голям студ се спусна навън Rolling Eyes Не успях да отида до читалището, че като слязох в квартала, като ме блъсна ледения вятър, директно затърчах към къщи и сега се разгрявам с лимонов чай, посинях казвам ви.

Аз обичам всякакви тестени неща, вкл. и царевични, обаче тоя качамак не се научих да го ям. Гаден ми се е струвал винаги. Трябва да го опитам още веднъж, може пък да го преоткрия. Като бирата, която пропих на 30 и няколко и като сушито, което проядох миналия месец и сега не мога да му се наситя Crazy

# 152
Когато бях малка, имах една книжка - Румънски приказки. Там все ядяха мамалига. Струваше ми се много вкусно. Питах баба ми какво е това чудо и я помолих да ми направи. Честно казано - не ми хареса. Много по-късно преоткрих вкуса на качамака. Трябва добре да се овкуси. Може да се гарнира и със сирене, освен с пръжки. Laughing

# 153
cordelia , а като го измеси машината вътре ли си остава за останалото време до приключването на програмата, един вид печене или се вади. Може ли разяснения ако си го правила в машина за хляб. Предварително благодаря.

# 154
Честита НГ и от мен!!Не съм ви виждала от векове, съжалявам да прочета ,че има болнички.... Жаки , голямо гуш и да се оправиш бързо. Hug  Simple Smile Надявам се сте прекарали весело празниците, ние вчера се прибрахме, да се похваля,че сме в ново жилище, въобще добре тръгна новата година.Още обзавеждаме, но това е много приятно.Обожавам миризмата на чисто ново обзавеждане Heart Eyes
Целувки и до скоро да бърборим. Peace

# 155
cordelia , а като го измеси машината вътре ли си остава за останалото време до приключването на програмата, един вид печене или се вади. Може ли разяснения ако си го правила в машина за хляб. Предварително благодаря.

blackcat6, самата програма за сладко е с непрекъснато бъркане. Така се приготвя качамакът.

# 156
blackcat6, самата програма за сладко е с непрекъснато бъркане. Така се приготвя качамакът.

Леле, благодаря ти  bouquet , аз съм пропуснала тази подробност Laughing и си викам - може и да се пече, как ще се освободят иначе онези бета не знам си какви Laughing

Сега пак съм с проблем, не съм я разучила тази програма до момента, но като се прибера ще разучавам и пробвам  chef

# 157

Леле, благодаря ти  bouquet, аз съм пропуснала тази подробност Laughing и си викам - може и да се пече, как ще се освободят иначе онези бета не знам си какви Laughing

Сега пак съм с проблем, не съм я разучила тази програма до момента, но като се прибера ще разучавам и пробвам  chef

Simple Smile Няма нищо сложно, ще видиш.

# 158
В машината за хляб за колко време става?
На котлона е за 10-15мин. Simple Smile

В Румъния нали си им е национално ястие, приготвят го фантастичен. По всякакъв начин и с всичко комбинират.
В чистия вариант се предлага с краве масло, сирене и "смантъна". Нещо средно м-у кисело мляко и заквасена сметана, но се прави по друг начин и вкуса е много мек и приятен. Има в Кауфланд едни кофички по 1кг. мисля бяха. Те най-много се доближават до оригиналният вкус.
Най-много ми харесваше в един хотел, там го предлагаха като гарнитура към едни дебарцини. Дебарцините според мен бяха пържени, или нещо от сорта...имаха страхотно мазно сосче...като се разбъркаше с качамака имаше уникален вкус. Simple Smile
Еххх, до преди няколко години буквално всеки месец бяхме в Румъния. Simple Smile Много хубави спомени имам.

# 159
Милички, вие с качамак ли сте решили да отслабвате  Laughing
Жаки, още вчера като те прочетох, бях сигурна, че си с пневмония. Освен лекарствата, силно те съветвам да си помогнеш с бабините рецепти, за да оздравееш, както трябва. Не може никоя баба покрай вас да не знае как се слагат синапени лапи или вендузи на гърба. Когато родих големия, се разболях от пневмония, само тези неща ме вдигнаха на крака, щях да пукна. Гадни вируси, гадни, на чужденците пък съвсем не им понасят.

# 160
Момичета,знаете ли че в темата има бременна дебелана  Mr. Green сега така ми се прияде качамак! Утре ще посетя баба ,май само тя може да прави  newsm78

# 161
Мире, програмата е час и 20 минути. Става бавно и славно. Много вкусно. Simple Smile
Янечек, това си е деликатес. Simple Smile Не трябва да се прекалява с него.

Белла дона, обаждай се на баба, за да е готова утре с качамака. Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 18:49 от cordelia

# 162
Янечек, същото като да ядеш ориз, картофи или нещо от сорта. Simple Smile
Не отслабвам с него, просто се сетих, че отдавна не съм яла. Simple Smile

cordelia, толкова бавните неща не са за мен. Simple Smile Като ми се прияде нещо, трябва да стане до час. Simple Smile
Дори напоследък я пускам само на програмата за месене и после пека във фурната. По-бързо става, вместо да чакам 3часа за хляб.

# 163
  • някъде ... тук ...
Аз така и не го харесах качамака - и с пръжки, и със сирене, все тая.

Моите забиха към Лалето веднага след работа и училище - безплатно било карането тази вечер. Луди хора. На мен ми е студено и ако можеше да се телепортирам от офиса вкъщи, щеше да е върха.

# 164
  • Варна
Как ми припомнихте за качамака-ние го обичаме.
Свекърът го прави много вкусен.
Аз днес пак забих към триумфа- купих си само един сутиен и удължител(7 лв).  Confused
Харесах си поне още три-чашките им прекрасни за моите какички, ама са все едно с обиколка за врат пък.  Crossing Arms Любими сутиени са ми триумфките, ама се ядосах нещо заради удължителите.

Общи условия

Активация на акаунт