Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 64 050
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 855
Аз така я открих рецептата, че ми останаха корите за баница от Нова година  Laughing

Не ги суша корите. Вземам една по една и я правя на топка с две ръце и тя се натрошава на миниатюрни парченца. Абе бърза работа  Hug

С един пакет кори правя две дози. За една седмица три пъти я правих  Mr. Green

# 856

Руми, мнооого благодаря за тази рецепта, тъкмо имах половин пакет кори за баница и се чудех какво да ги правя.

Баница на тиган. Simple Smile

# 857
  • югозапад, под "Марков камък"
Радвам се Акаша и аз имам близка приятелка фармацевт и на нея понякога имам повече доверие от колкото на някои доктори.

# 858
И мен буквално ме боде и боли сърцето, също имам прескачания, чак в гушата си ги усещам, но имам пролапс на митрална клапа, твърдят, че е ''козметичен'' сърдечен дефект и от доста време не си обръщам внимание като ми прихлопа, то и поводи безброй.

И аз имам. И паник атаки имам. И като се разхлопам не знам ще мра ли или просто се панирам. Пия две таблетки мента глог и валериан и чакам да ми мине. Почвам да дишам дълбоко. Предупредила съм ММ, че ако от успокоителните не мине значи умирам и да ме кара в бърза помощ  Laughing. Гадна работа е това. Но наистина казват, че е козметичен проблем и просто трябва да си знаеш.

# 859
  • В Космоса
Светалчо, ами все се надявах, че ще се размина само с парацетамол, както мъжа ми. Той между другото казва, че просто от самосебе си ми било минавало, а не защото почнах антибиотик. Но аз знам, че не е така. Усещах, че работата беше много напечена преди 2 вечери, даже получих и лека паник атака от притеснение, че ще колабирам нещо от тази треска...

# 860
Бърдс, аз мисля, че повечето хора се интересуват от случващото се, но то е доста плашещо и всеки търси спасение от него.
Когато дойдох тук преди почти 7 години не си заключвах вратата. сега се събуждам с новини за нападения, наръгвания и стрелби.
отделно, че следя световната политика и случващото се (професионална деформация), но специално в тази тема съм за разтуха.
Някой по-напред беше казал, че в толкова голям форум, подобни сериозни теми не водят до нищо. Но ако ти се говори по някой от многото проблеми пусни тема и може и да се получи нормален диалог.

# 861
И мен буквално ме боде и боли сърцето, също имам прескачания, чак в гушата си ги усещам, но имам пролапс на митрална клапа, твърдят, че е ''козметичен'' сърдечен дефект и от доста време не си обръщам внимание като ми прихлопа, то и поводи безброй.

И аз имам. И паник атаки имам. И като се разхлопам не знам ще мра ли или просто се панирам. Пия две таблетки мента глог и валериан и чакам да ми мине. Почвам да дишам дълбоко. Предупредила съм ММ, че ако от успокоителните не мине значи умирам и да ме кара в бърза помощ  Laughing. Гадна работа е това. Но наистина казват, че е козметичен проблем и просто трябва да си знаеш.

Какво представляват тези паник атаки? На мен примерно ми е безнадеждно, сдухано, безпътно, отчайващо, с чувство на обреченост, тоест по-скоро апатия, отколкото паника. Макар че на моменти място не си намирам, но ментата и глогът никак не облекчават нещата, на друго медикаментозно ниво съм аз...За капак съм супер немарлива за здравето си, а ме е страх много, че ще умра. Луда работа Grinning

# 862
  • Пловдив
Но ако ти се говори по някой от многото проблеми пусни тема и може и да се получи нормален диалог.
Съмнявам се, че може да се получи.

# 863
  • В Космоса
При мен при паник атака сърцето ми започва да притръпва едно такова, отвреме-навреме с дишането ми се случва нещо, сякаш съм била под вода и изведнъж, когато не ми достига въздух се сепвам и си поемам рязко и силно, а всъщност съм си дишала съвсем нормално до този момент.  Confused

# 864
  • Варна
Не съм си докарвала все още паник атаки, но май съм на ръба. От опита ми в последно време си правя извод, че ако има нещо сериозно, като за умиране - не боли чак толкова. А щом ще се живее - боли, та се не трае. Изобщо - човек не подозира колко болка може да му поднесе собственото тяло, при това без да се затрие.

# 865
Какво представляват тези паник атаки? На мен примерно ми е безнадеждно, сдухано, безпътно, отчайващо, с чувство на обреченост, тоест по-скоро апатия, отколкото паника. Макар че на моменти място не си намирам, но ментата и глогът никак не облекчават нещата, на друго медикаментозно ниво съм аз...За капак съм супер немарлива за здравето си, а ме е страх много, че ще умра. Луда работа Grinning
[/quote]

Ако получиш истинска ще разбереш Simple Smile.
Гугълвай и ще намериш много информация. Симптомите са различни и с различен интензитет.
Най-простото обяснение е, че тялото получава сигнал за опасност и реагира със супер производство на адреналин.
При наличие на реална опасност, това е ОК, дори животоспасяващо (справка баба Илиица с кола - дава ти сила и енергия). При липса на такава ти докарва сърцебиене, уплаха и после си като парцал за дълго Simple Smile.

# 866
Julia_21, ами при всеки е различно. Аз вдигам пулс до около 130, разтрепервам се, вие ми се свят и ми става лошо. Чувството е все едно, че умираш и те хваща страх, от което симптомите се засилват още повече. Аз лично си мислех, че съм болна от нещо, няма да разберат от какво и ще си умра Simple Smile. Вече си пия лекарствата и съм пушка. Ментата глога и валериана помагат само ако се хванеш на време, иначе и аз съм на по-тежка химия.

# 867
  • София
Отсега ме втриса, като се знам каква съм чувствителна и ме отсвири младежът  ooooh!
И аз не знам как ще го преживея това. Мъничкият /на 5 години/ вчера вечерта ми вика: "Ти си най-специалната за мен". И аз отговарям естествено, че сега си мисли така, ама като дойде някоя мацка ще иска само с нея да ходи напред назад. Е отговорът беше: "Абе, мамоооо, за какво са ми други мацки, като ти си най-яката мацка на света. Е, гаджета ще си имам, като Рада сега, ама ти ще си останеш моята мацка."
Еми поразплаках се малко, да ви кажа. Понякога ми е толкова нежно детето, че мъжа ми обяснява, че ако така продължавам да си говоря с него, гей съм щяла да го направя Crazy

# 868
  • София
Почвам да дишам дълбоко.
Това според мен, базирано на изчетеното по темата и на известно количество опит с атаките, макар и не лично придобит, е грешка. Дълбокото дишане насища кръвта с кислород, което предизвиква още по-силно замайване - нали знаеш примерно как, като те преслушва лекар и вдишваш дълбоко, после леко ти се завива свят, нарича се хипервентилация. При паническа атака се прави обратното - плитко дишане, коремно, за да се забави сърдечния пулс, да се освободи напрежението в диафрагмата и пр. Ако не умееш да дишаш коремно, можеш да дишаш в торбичка, идеята е да вдишаш обратно издишания въглероден двуокис и да намалиш нивата на кислород, който стига до мозъка ти. Ще ти мине по-бързо.

Цвети, мъжете завиждат Sunglasses И моят така някой път ме срязва, но какво да направя, като не ми е направил момиченце, ще му лигавя синовете, това е положението!

# 869
  • Пазете Гор
Не отегчаваш, Пуш гриби, според мен това, което казваш е уместно и навременно. И пет човека да провокира към мисъл и активност - полза е. Аз съм определил поведението си - поле за изява на ментални тъпоъгълници предпочитам да не се отваря, с такива и не споря. С вентилатори на пропаганда не сблъсквам тези - най-вече, за да не ги подтиквам да си ги повтарят. И ще пиша това, което мисля и вярвам.

[... "Абе, мамоооо, за какво са ми други мацки, като ти си най-яката мацка на света. Е, гаджета ще си имам, като Рада сега, ама ти ще си останеш моята мацка."

Трогателно е, и същевременно се надявам след 15-16 години да промени мнението си по въпроса. Познавам не малко мъже, дето и след 35 си година продължаваха да го мислят и са си беля работа.

Общи условия

Активация на акаунт