Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 63 988
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 870
аз пък мисля, че Лиляна е направила тази тема с цел да си споделяме. За това и заглавиего си говвори. Някак си нее приемам някой да нахлуе и да размахва пръст, защо ввидиш ли не обсъждаме политика. Ами защото не искаме. Пускайте си теми, форума няма ограничение! Има една -две теми, в които диалога върви гладко и без обиди и разбирра се ще се намери някой да каже, че са беззъби и чисто женски!

Здравейте и от мен, момичета!  Или по-точно Добро утро!   bouquet  

# 871
Скрит текст:
Почвам да дишам дълбоко.
Това според мен, базирано на изчетеното по темата и на известно количество опит с атаките, макар и не лично придобит, е грешка. Дълбокото дишане насища кръвта с кислород, което предизвиква още по-силно замайване - нали знаеш примерно как, като те преслушва лекар и вдишваш дълбоко, после леко ти се завива свят, нарича се хипервентилация. При паническа атака се прави обратното - плитко дишане, коремно, за да се забави сърдечния пулс, да се освободи напрежението в диафрагмата и пр. Ако не умееш да дишаш коремно, можеш да дишаш в торбичка, идеята е да вдишаш обратно издишания въглероден двуокис и да намалиш нивата на кислород, който стига до мозъка ти. Ще ти мине по-бързо.

Белинда, ще опитам другия път, благодаря. Има логика в думите ти. Аз се опитвам да си успокоя дишането с бавни дълбоки вдишвания, защото не ми достига въздух и се задъхвам.

# 872
При паник атаки действат или 50 грама ракия, или две чаши вино.
Бирата не става.
Може също мастика с мента или ром (чист).

Ако повтори атаката, дозата се повтаря....
Действа безотказно.

# 873
Какво представляват тези паник атаки? На мен примерно ми е безнадеждно, сдухано, безпътно, отчайващо, с чувство на обреченост, тоест по-скоро апатия, отколкото паника.

ПМС?
На мен определено ми е такова в периода на ПМС. Последните години повече. Пия Агнес за хормоналния баланс и масло от вечерна иглика. Много ми помагат. Ако ги нямаше до сега да съм се хвърлила под някой влак.  Sick И магнезия също влиза в комбинацията.

# 874
  • Пловдив
аз пък мисля, че Лиляна е направила тази тема с цел да си споделяме. За това и заглавиего си говвори.
Изобщо не си разбрала. Не става дума за тази тема, а за овчото поведение на форумното общество като цяло.

# 875
Да помоля за малко помощ живеещите в София. Трябва да се придвижа от Драгалевци до ВМА на ул.Георги Софийски .Има ли някакъв удобен градски автобус или маршрутка  или да ползвам такси ??  Не ми изглежда много  далеч като го гледам през гугъл мапа  newsm78

# 876
  • София
Трогателно е, и същевременно се надявам след 15-16 години да промени мнението си по въпроса. Познавам не малко мъже, дето и след 35 си година продължаваха да го мислят и са си беля работа.
Прав си, Куркума. Ама аз не съм обсебваща майка, та се надявам да не стигнем до там.
Но някак тъжно ми става колко бързо порастват децата. И голямата като я гледам как вече въобще не е гушкавата бухтичка и едно такова малко ме стяга.

# 877
  • София
Белла дона, коментарът на Бърдс не беше за тази тема, нейната цел е ясна, затова и всички сме тук Simple Smile

# 878
  • sofia
Да помоля за малко помощ живеещите в София. Трябва да се придвижа от Драгалевци до ВМА на ул.Георги Софийски .Има ли някакъв удобен градски автобус или маршрутка  или да ползвам такси ??  Не ми изглежда много  далеч като го гледам през гугъл мапа  newsm78

Автобус 64 минава през Драгалевци и последната му спирка е Центъра по хигиена.

# 879
щом не е за темата, тогава извинения към Бърдс!

# 880
При паник атаки действат или 50 грама ракия, или две чаши вино.
Бирата не става.
Може също мастика с мента или ром (чист).

Ако повтори атаката, дозата се повтаря....
Действа безотказно.

Герри, действат, но е най-погрешният подход.

# 881
Да помоля за малко помощ живеещите в София. Трябва да се придвижа от Драгалевци до ВМА на ул.Георги Софийски .Има ли някакъв удобен градски автобус или маршрутка  или да ползвам такси ??  Не ми изглежда много  далеч като го гледам през гугъл мапа  newsm78

Автобус 64 минава през Драгалевци и последната му спирка е Центъра по хигиена.
Мерси много   bouquet

# 882
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
За съжаление, при панически атаки единственият, който може да ви помогне, сте вие - много е важно накъде ще си насочите мислите в такъв момент - дали по посока "умирам" или "не ми пука". Знам, че е лесно да се каже и много трудно да се направи. Отне ми няколко години на мен. Започна покрай заболяване на щитовидната жлеза (затова на всяка цена почнете от един преглед там) - сърцебиене, тревожност, страх от незнайно какво, мисъл, че всичко свършва, край. Постепенно затъваш в лексотан и страхова невроза. Единствено четенето на подходяща литература ме измъкна от всичко това. Съчувствам на всички страдащи, много е гадно. Лишаваш се от пълноценен живот, съчувстващите и тревожни погледи вместо да ти помогнат, те карат да се чувстваш виновен и "нередовен", усещаш как губиш сигурност и как животът те изтиква встрани от нормалното.

# 883
  • Sofia
Докладвам за баничките-мъфини. Станаха ЧУДНИ  Mr. Green Прибрах една на топличко  Crazy, другите-кат' се върнат домашните.

Цвети 26, то и аз се разнежих като прочетох какъв фен си имаш в лицето на сина ти  Hug
И моят мъж смята,че отглеждам мамино детенце, ама не съм съгласна. Децата трябва да се обичат, гушкат и подкрепят. Не да се подбъзват сегиз-тогиз,че да станат мъже,видиш ли  Crossing Arms
Не знам дали съм обсебваща майка. Майка на разположение съм, ако и когато има нужда-съм насреща  Peace Не бих искала да ме дава за пример пред жена си след време,а да си ме уважава.

# 884

Общи условия

Активация на акаунт