Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 64 313
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 020
Най-много за това си страдам, защото опада ли веднъж, няма възстановяване косата. Виждам го по майка ми...но все не вярвах, че след 2деца можеш да останеш без коса.

Не е задължително, може да се възстанови косата, въпрос на хормони е според мен. Не губи надежда! Мисля, че съм споделяла как косата ми започна доста да пада преди три години, при мен беше заради намалена функция на щитовидната жлеза и силен стрес. Но после се сгъсти отново и продължава да ми расте нова коса. Аз пия много билки де, може да е затова. Освен това и храната е важна, трябва да е богата на мазнини и белтъчини. С преобладаващи вегански храни е невъзможно човек да има хубава коса.

# 1 021
  • Пазете Гор
Моята коса съвсем окапа след раждането на първото ми дете, а пък ям пача за трима.

Шегувам се, съжалявам за дискомфорта, който имат много момичета с косите си.

# 1 022
# 1 023
Моята коса е като свинска четина твърда. Не е къдрава, а "чуплива" уж. Много ми е сложна поддръжката и. Или трябва да я изправя, или да я направя на някакви поносими къдрици. Когато не съм на работа просто я "намачквам" и си ходя, все едно току що се връщам от плаж.

# 1 024
След първото раждане косата ми се промени толкова много, че още ми се плаче от това. От къдрава и гъста стана рядка и чуплива, поне да беше права, ами то сега е едно никакво положение.

# 1 025
Куркума, за мъж не е такава беда, макар че като гледам как все повече мъже избират чисто голата глава, за да прикрият залисяването, явно си е беда. Хем се знае, че е нормално мъжете да се простят с част от косата си по някое време, хем пак се явява страдание. На мен изцяло обръснатата глава никак, ама никак не ми е приятна за гледане, но пък за други жени това е много секси.

# 1 026
  • Пазете Гор
Бръсненето на глава за мен е излишно усложнение, аз мразя бръсненето по принцип. не съм се бръснал от десетина години, а може и повече. Добре, че има разни машинки. Аз нямам особен избор - сметанката ми, остригана или не, си е почти гола. Не изглежда никак добре, ама какво да правя, това е положението.

# 1 027
Карибиана е уникална, и аз много я харесвам, най-любимото ми любовно стихотворение е нейно:

Скрит текст:
Казвала ли съм ти...
/oт... преди/

Знаеш ли, мое вълшебство,
страшно ми се мълчи...
И ми е страшно разнежено...
И ми е пълно с мечти...
Искам ти топлото рамо,
искам ти тихия глас,
искам те целия...
Само
аз и ти
ти и аз...
И ръцете ти, влюбени в мене...
И аз цялата - влюбена в теб.
И едно разлюляно безвремие
под едно полудяло небе...
Аз - задъхана от обичане,
ти - притихнал във мене без дъх,
а наоколо - шепот, заричане,
и...заспива смутен светът,
и заспивам със тебе по устните,
ти - със шепи, препълнени с мен.
И тежи от любов даже въздухът,
даже лудото ни небе...
Ако знаеш, мое вълшебство
как ужасно ми се мълчи...
Как утихвам от обич...И нежност...
Как те искам...
Не знаеш...нали...

И още едно есенно:

Скрит текст:
Аз обичам мъглата...
Мъглата е нежна.
Натежало от обич небе.
А над нея Луната
на тънички прежди
свойте тайни свенливо преде.
И е някак
безкрайно
безумно
красиво,
и бетонният град става друг.
Сякаш някаква приказка
кротко пулсира
в уморената градска гръд.
А мъглата го гали...
прегръща го бавно
и шепти непонятни слова.
Във очите му тихо
се промъкват сияния.
И блестят, и блестят, и блестят.
Аз обичам м ъглата...
И когато порасна,
бих желала да стана Мъгла.
Да съм бяла и шепотна.
Всепоглъщащо ласкава.
Лудо влюбена в Нощния Град.

Като си говорите за коси, искам да кажа, че съм с нова прическа, тотална промяна, все още й свиквам. И за пореден път се убеждавам, че късата коса изисква повече работа. Снощи се боядисах за първи път, че имах няколко бели косъма и ме дразнеха, голяма тръпка беше. В крайна сметка цветът стана малко по-тъмен и наситен (черен шоколад), доволна съм. Иначе аз моята не я реша изобщо, тя е толкова права и жива, че няма начин да се заплете.   

Пипилота, стиснати палци и от мен!

Нареждам се в редиците на спортуващите. От както е почнала тая учебна година, нещо не мога да се организирам като хората със спорта. Промениха се леко извънкласните занимания на сина ми, от там и моето свободно време, отделно се промени и програмата на спортния център. От месеци не бях ходила, като изключим едно-две инцидентни посещения на басейна. Ядосах се оня ден, викам си тая няма да я бъде, само дето плащам месечен абонамент, трябва да се стегна (и като организация, и като фигура). Седнах с лист и химикал и с програмата в ръка и извадих абсолютно всичко, което ми пасва като време. Оказа се, че има варианти. Вчера ударих един пилатес,  много обичам, доволна съм.

# 1 028
...не съм се бръснал от десетина години, а може и повече...

Добре че имаш дъщери и няма да ти се налага да им показваш как трябва да се бръснат. Но на моите момчета кой ще покаже, при положение, че мм практикува като теб? Чак когато започнат да го наричат "Ботев" или "Осама", се пообира с машинката за подстригване, при това с явно нежелание. У нас самобръсначки с ножчета няма, даже синът ми се беше присмял на един свой треньор, който се бръснел с "такова нещо".

# 1 029
За мен обяснението е, че се дължи на промяна в хормоните, обмяна на веществата като цяло.
Разните външни маски просто поддържат косъма, но не ти създават нова коса.

# 1 030
Дъщерята беше с къдрава коса до към 5г. След това се изправи.
Ресането си беше трудно, но не невъзможно.
Моята е абсолютно права...че и без коса останах вече, така че каквото и да я правя, ефекта е все никакъв. Simple Smile
Най-много за това си страдам, защото опада ли веднъж, няма възстановяване косата. Виждам го по майка ми...но все не вярвах, че след 2деца можеш да останеш без коса.

При майките ни това е свързано промяната на хормоните около критическата.
При жени с нормални биологични функции проблемът косопад има различен характер, но може да има и нужда да се посети ендокринолог.
На дъщеря ми косата беше с едни хубави къркравини до момента, в който не взехме връхчетата. Сега вече е абсолютно права.

# 1 031
Пак пожелавам на всички здраве!

Акаша, аз имам къдрава коса. Имам тези четки, доволна съм.
Скрит текст:

Разликата в цените е съществена.

Точно за първата говорех. Има три вида, за три различни вида коси.

# 1 032
  • Пловдив

Разните външни маски просто поддържат косъма, но не ти създават нова коса.

Тук ще си позволя да те поправя...Има доста масла от които пониква Нова коса  Wink Има тук тема за това.Но последното "откритие" е това...http://www.zoya.bg/%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D … _BE_D0_B2_D0_BE-s

# 1 033
Като дете съм била с къдрава коса. След това се е изправила и откакто се помня, съм с права коса. На сестра ми също беше права като дете. След като мина 20-те, стана чуплива и досега е така.
Дъщеря ми също имаше къдрици до 5 г. Сега косата й е хубава и гъста, но права. Дори с балсами и спрейове, разресването е трудно и тегаво. Отдавна се каня да пробвам Tangle teezer и вече ще го направя.

# 1 034
  • Варна
Скрит текст:
Карибиана е уникална, и аз много я харесвам, най-любимото ми любовно стихотворение е нейно:

Скрит текст:
Казвала ли съм ти...
/oт... преди/

Знаеш ли, мое вълшебство,
страшно ми се мълчи...
И ми е страшно разнежено...
И ми е пълно с мечти...
Искам ти топлото рамо,
искам ти тихия глас,
искам те целия...
Само
аз и ти
ти и аз...
И ръцете ти, влюбени в мене...
И аз цялата - влюбена в теб.
И едно разлюляно безвремие
под едно полудяло небе...
Аз - задъхана от обичане,
ти - притихнал във мене без дъх,
а наоколо - шепот, заричане,
и...заспива смутен светът,
и заспивам със тебе по устните,
ти - със шепи, препълнени с мен.
И тежи от любов даже въздухът,
даже лудото ни небе...
Ако знаеш, мое вълшебство
как ужасно ми се мълчи...
Как утихвам от обич...И нежност...
Как те искам...
Не знаеш...нали...

И още едно есенно:

Скрит текст:
Аз обичам мъглата...
Мъглата е нежна.
Натежало от обич небе.
А над нея Луната
на тънички прежди
свойте тайни свенливо преде.
И е някак
безкрайно
безумно
красиво,
и бетонният град става друг.
Сякаш някаква приказка
кротко пулсира
в уморената градска гръд.
А мъглата го гали...
прегръща го бавно
и шепти непонятни слова.
Във очите му тихо
се промъкват сияния.
И блестят, и блестят, и блестят.
Аз обичам м ъглата...
И когато порасна,
бих желала да стана Мъгла.
Да съм бяла и шепотна.
Всепоглъщащо ласкава.
Лудо влюбена в Нощния Град.

Като си говорите за коси, искам да кажа, че съм с нова прическа, тотална промяна, все още й свиквам. И за пореден път се убеждавам, че късата коса изисква повече работа. Снощи се боядисах за първи път, че имах няколко бели косъма и ме дразнеха, голяма тръпка беше. В крайна сметка цветът стана малко по-тъмен и наситен (черен шоколад), доволна съм. Иначе аз моята не я реша изобщо, тя е толкова права и жива, че няма начин да се заплете.   

Пипилота, стиснати палци и от мен!
Нареждам се в редиците на спортуващите. От както е почнала тая учебна година, нещо не мога да се организирам като хората със спорта. Промениха се леко извънкласните занимания на сина ми, от там и моето свободно време, отделно се промени и програмата на спортния център. От месеци не бях ходила, като изключим едно-две инцидентни посещения на басейна. Ядосах се оня ден, викам си тая няма да я бъде, само дето плащам месечен абонамент, трябва да се стегна (и като организация, и като фигура). Седнах с лист и химикал и с програмата в ръка и извадих абсолютно всичко, което ми пасва като време. Оказа се, че има варианти. Вчера ударих един пилатес,  много обичам, доволна съм.

Браво, Флорче!
Обичам и се радвам, като прочета такива неща в темата.
Стига вече с качамаците и обещанията "от утре започвам"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт